Nuda, lenivosť a prokrastinácia

10. jún 2024

Ahojte, poznáte niekto overené triky na to dostať sa z nudy, lenivosti, prokrastinácie? Áno, áno, určite mi niekto doporučí manuálnu prácu. Ja sa práce nebojím, ale okrem upratovania, v podstate akoby nič robiť nemusím. Žijem v podnájme a aj to upratovanie je niekedy také nazmar, lebo každý je inak zvyknutý. Zvyknem pomôcť aj iným, či sa mi už to toho chce alebo nie, s nejakou prácou najčastejšie v domácnosti. Ide o to, že neprezivam žiadnu satisfakciu zo života. Nič ma nebaví, nenapĺňa. Pre rôzne veci sa nad chcem, ale reálne tu už akoby na niektoré ušiel vlak. Školu som kedysi zanechala a občas sa pohráva am s myšlienkou začať štúdium, ale už mám 30 a keď si predstavím, že to bude opäť to isté ako kedysi, neviem či to chcem. Ako som už spomenula, veľa veci sa mi páči, ale keď už príde k tomu, čo všetko to bude obnasat pri mnohých zistím, že to vlastne pre mňa za to nestojí. Vediem v tomto zmysle absolútne bezstarostný život, je ničím nenaplnené. Pri pohľade na mojich rovesníkov sa skôr cítim zahanbený, že som v živote nič nedokázala. Na druhej strane, ani neviem, čo by som chcela a množstvo z tých veci, ktoré by som chcela ešte musím najskôr od makať asi. Ja len, neviem či je tu niekto slobodný a

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hederamonstera
10. jún 2024

Musis s niecim zacat. Proste zacat a uvidis

astronaut321
10. jún 2024

Viem, že to tak nevypadá, ale aj s týmto zvyknú pomáhať psychológovia. Stačí si zarezervovať online sedenie a on ti vysvetlí, ako sa nakopneš a ako nájdeš čo potrebuješ. Určite to za tých 30/40€ stojí.

beata_k
10. jún 2024

Najdi si hobby, na ktore sa budes tesit. Upratovanie nie je hobby. A hlavne chod von. Kludne chod kupit mlieko cez pol mesta. Prides na nove myslienky.

domkakvet
10. jún 2024

Porozmyslaj v akej oblasti by si chcela pracovat.

vilma7
11. jún 2024

V 30 nie je neskoro dokončiť školu, alebo aj začať novú..ja som mala takéto obdobie tiež niečo po 30.tke, slobodná, bezdetna, bez záväzkov, cestovala, robila...chcela som čas využiť efektívnejšie, taj som začala študovať, končila som školu v 39 tuším. Potom prišli manžel, deti a teraz mam na pár rokov postarané;)

lenka2405
Odpoveď bola odstránená
Zobraz