Nový vzťah po toxickom vzťahu

19. okt 2024

Ahoj. So ženou som bol 12 rokov. Po deťoch sa náš vzťah úplne zničil. Ono už predtým stál za prd ,ale nevidel som to. Rokmi som prišiel o celé sebavedomie, nemal som pocit rešpektu, opory, dôvery. Stále len nejaká kritika, hádky,kde mala pravdu len ona. Začali depresie a úzkosti. Po jednej hádke som už nevládal a chcel som skočiť pod vlak. Tam som si uvedomil,že dosť a musím odísť. Premýšľal som nad tým už dva roky ,ale kôli deťom som stále ostával no toto bola konečná. Citovo som tam lásku už dlho necítil. Po mesiaci som stretol ženu úplne inú. Váži si ma , podporuje, máme spoločné koníčky,veľmi si rozumieme. Občas u mňa prespí. Len stále je tam tá obáva či mi ten mesiac stačil na uzdravenie, či nepadnem do toho istého pekla. Stále meditujem, hľadám sám seba, cvičím, sebavedomie šlo hore, lepšie si nastavujem hranice. No z bývalej mám stále pocit strachu atď. Ako ste na Tom boli vy zo vzťahmi po takej skúsenosti?

barborachors
19. okt 2024

Zacat niekde treba. Je normalne, ze mas obavy. Makaj, nevzdavaj sa. Ono to pride, ale cesta k stastiu bude trnista. Horsie uz dopadnut nemozes. Ver hlavne sebe, ze si poradis v kazdej situacii a ze si zlou skusenostou zosilnel. Ze ta uz nic nezlomi. Nic v zivote nie je jednoduche.

stanulienkat
19. okt 2024

Poradiť ti neviem, ale po mesiaci zahojeny určite nie si. Keď si mal toxický vzťah, mal si depresie a zlé myšlienky, trvá to mesiace a roky, kým sa človek z toho dostane. A ty si k tomu ešte zviazaný s bývalou manželkou navždy, nakoľko máte spolu deti. A či máš ísť do vzťahu?? Ak si myslíš, že to zvládneš-za mňa chod do toho. Budeš mat niekoho blízkeho, niekomu sa posťažovať, niekomu sa zdoveriť s niekým sa objať. Možnosti sú len dve -buď ti to vyjde, alebo nie. Ale tak to máš pri každom vzťahu. Ja na tvojom mieste by som to riskla a išla do toho.

janka_23
19. okt 2024

Za mňa si sa do nového vzťahu vrhol príliš skoro, nová priateľka ti robí náplasť pretože zahojeny určite nie si. Pracuj na sebe a snaž sa tej zene neublížit. Držím palce aby to vyšlo

zafo7
19. okt 2024

@autor riesim to iste. Napis mi sukromne.

cookie29
19. okt 2024

pozri podla mna po vztahu treba nejaky cas, aby clovek nasiel sam seba. A cim bol ten vztah dlhsi a toxickejsi, tym to obdobie trva dlhsie. Toto je take skocenie z jedneho vztahu do druheho.

nynia
19. okt 2024

Tiež som mala toxický vzťah a tiež mám niekedy podobné obavy ale stále keď na mňa prídu také myšlienky si poviem "ten človek s ktorým som nie je ex a nemôže zato akú som mala v minulosti skúsenosť" a to mi vždy veľmi pomôže.

autor
19. okt 2024

@nynia A po akej dobe si šla do nového vzťahu? Ja sa bojím či nejdem rýchlo ,lebo je to iné ako ten s bývalou

anketkarka
19. okt 2024

Nikto Ti nepovie aký čas je vhodný. Ide o to, aby si všetok ,,odpad" toho predošlého vzťahu neťahal do toho nového. A Ty si ho nesieš v sebe ako batoh, ktorý si ani nevšimneš, kým bude všetko ideálne a pri prvom náznaku problémov Ťa ten odpad zavalí a bude Ti ničiť budúcnosť. Možno aj podvedome. Keď medituješ, tak možno poznáš žitie v prítomnosti a vieš si veľa vecí zvedomiť. Musíš len chcieť sa v tom odpade pohrabať, spracovať minulosť a vyhodiť všetko nepotrebné. Je to makačka a možno na začiatku budeš potrebovať toleranciu a zrelosť partnerky, aby ste to spolu ustáli. Hlavne musíte obaja chcieť.

nynia
19. okt 2024

Celkom rýchlo to bolo od oficiálneho konca ale už predtým sme boli dosť oddelení od seba a viacmenej ako spolubývajúci. A ten nový vzťah prišiel dosť nečakane a neplánovane.