Normálny vzťah

20. apr 2024

Ahojte, v poslednej dobe som si tu prečítala enormné množstvo životných príbehov, v ktorých muž (resp. žena) sa správali v manželstve naozaj zle, či už k manželke alebo k deťom. Hádky alebo ignorácia, vyžadovanie si toho, na čo nemá nárok, prístup k peniazom a pod. Neverím, že niekto z nich išiel do manželstva s tým, že by rátal s tým, že sa budú k sebe takto správať. Tie, ktoré máte vyrovnaný vzťah, prosím, dali by ste mi nejaké rady, čo vyriešiť, ako zistiť, či to nie je "debil" ešte pred svadbou? Prípadne iné rady na pekné manželstvo? Prípadne sa podeľte o nejaký pekný príbeh, lebo mám zo svadby trocha strach.

minenkak
20. apr 2024

Manželstvo je o dvoch a keď jeden nechce ,druhý sa môže aj rozkrajat

qrstxyz
20. apr 2024

Toto by zaujímalo aj mňa, tak sa pripnem 😁

gelifil
20. apr 2024

Podla mna to nemas sancu zistit....mozes sa aj rozkrajat. V tej faze je proste tak aj fyzicky nastaveny, ze chce ulovit samicu....az potom sa ukaze realita. A od coho to zavisi? Osud, Boh, ktovie...

minenkak
20. apr 2024

Ja si myslím,že každý by si mal uvedomiť,že láska je v prvom rade sloboda a každý by sa mal správať k tomu druhému, presne tak, ako by chcel ,aby sa ten druhý správal k nemu

klotildabazarik
20. apr 2024

Ako zistiť ci to nie je debil ešte pred svadbou? zacni s nim byvat😉 a uvidíš cca pi 2 tyzdnoch aky to debil teda je😂

dskjhfdlkdjhl
20. apr 2024

My sme s manzelom pred svadbou spolu vyliezli na par vysokych hor, prezili par tyzdnov mimo civilizaciu a nepobili sme sa🙂 Sme spolu uz dlho (starsie dieta je uz davno dospele) a doteraz som ziadne zle prekvapko nezazila.

simona92101
20. apr 2024

Ako zistit ze nie je debil az po svadbe?hlavne si nebrat prveho,ktory sa na teba usmeje.mat vyriesene dolezite otazky ako su financie,deti,domacnost,zivot davno pred svadbou.a skusit zit spolu nejaky cas predtym.a hlavne,ak je nejaky problem s ktorym sa par musi popasovat,vtedy sa az ukaze aky kto je.

azzflo
20. apr 2024

Vo vztahu by mali byt dvaja ludia, ktori su plne samostatni, obaja schopni sa sami uzivit, postarat o domacnost, o seba, potom aj o deti a mat svojich vlastnych kamaratov a hobby, akekolvek, proste nieco, co rad robi sam. Pokial je jeden vo vztahu nesamostatny, tak to vzdy bude cele zle a toxicke.

maranta_leuconeura
20. apr 2024

Vo vztahu je potrebne spolupracovat, pomahat si, starat sa jeden o druheho a tak si zivot ulahcit. Pokial jeden len dava a druhy iba prijima, nemoze to fungovat.

Je potrebne sa vela rozpravat. Nie o pocasi, ale o dolezitych temach ako o financiach, sexe, detoch, manzelstve, viere, chorobe, smrti. Su veci, v ktorych sa nedaju robit kompromisy a je lepsie zist z kratsej cesty.

Ako zistit, ze nie je debil pred svadbou? Dat tomu co najviac casu, nebrat sa skor ako po dvoch rokoch, ked su ludia este zamilovani a nevidia veci triezvo. Vyskusat si byvanie, vyskusat si dovolenku mimo domu. Skusat rozne zazitky, vyjst z konfortnej zony. Niekedy sa povaha ukaze az v krizovej situacii.

A zahodit ruzove okuliare. Ludia sa menia, teraz moze byt dokonaly, o 10 rokov mu moze pokojne prepnut, alebo pride aj vazna choroba, zavislost... V prvom rade je potrebne mat rada sama seba a dovolit si nepokracovat, odist z nefunkcneho vztahu.

stanka_k
20. apr 2024

Mimo iného......určite by som dala chlapovi zopárkrát vypiť,aby som videla, ako sa správa. Mám skúsenosť, že jeden výprava blbiny, druhý ide driemať..no ok...ale aj také, že do určitej miery bohovo veselo (aj keď mne z toho teda nič vtipné nie je 🤷🙈) videla dom chalanov, čo si sťahujú v pizzerke gate a ukazujú pinďúrov, čurajú z balkónov, obchytkávajú baby, jeden sa plazieva ženám pri nohách a bozkáva topánky ... a po určitej miere alkoholu agresia (slovom, bitky...a napr kolega naháňa ľudí s nožom, bývalej frajerke odhryzol z líca a podobne dementné veci.....) a 99%ktorých poznám, že robia blbosti, v pohode sadnú, keď majú vypité, do auta..... to by mňa láska rýchlo prešla. No každý to vníma inak (niekedy bohužiaľ)

mabenn
20. apr 2024

partnera si najdeme adekvatne svojej urovni...najlepsi sposob ako si najst dobreho partnera a mat dobry vztah, je byt sam o sebe: 1) hmotne a financne samostatny a gramotny, 2) citovo zrely 3) byt vyvinuty jedinec v zmysle mentalneho fungovania, co sa prejavuje na viacerych urovniach ako - mam slobodu a davam slobodu, rozumiem inemu cloveku, viem robit kompromisy, viem komunikovat, viem sa za seba postavit a prejavit, mam ciele, atd. ...ked sa daju dokopy dvaja takito jedinci, ten vztah je uz v zakladoch zbaveny mnohych rizik, ktore bezne vo vztahoch skor ci neskor narazia na tazkosti alebo koniec

mandzula
20. apr 2024

U nas nastal zlom vo vztahu potom, ako sme spolu zvladli 7-dnovu cestu v karavane do Svedska a spat. Okrem toho, ze sme spolu boli doslova 24/7 a nebolo kam ujst, chlap mi vtedy ukazal, aky je sikovny, ako vedel vsetko zorganizovat a ako vsetko fungovalalo bez toho, aby som ja co i len prstom pohla.

marca12
20. apr 2024

Spokojny a vyrovnany muz ta nebude obmedzovat. Zaklad je najst si zdravo sebavedomeho muza. Vsimat si ako sa vyjadruje o ludoch ako k nim sprava,to ti napovie,aky je to clovek.

majlo1234
20. apr 2024

Pockat so svadbou, kym opadne prvotna zamilovanost(cca po dvoch rokoch vraj). Zacat spolu byvat. Riesit aj sracky, nie len randicka a pekne veci. Skusit spolu cestovat. Skusit vyjat z komfortnej zony, aby bolo vidiet, ako sa sprava partner pod tlakom. Davat pozor, ako sa sprava jeho rodina. Ako sa on sprava vo svojej rodine…milion veci, ktore vidis pred svadbou. Ja napriklad nikdy nepochopim, ked sa zeny preberu po dvoch detoch, ze maju doma total debila. Ano, dieta vsetko zhorsi, ale tie veci tam su uz davno predtym

olimuc
20. apr 2024

Zacat spolu byvat, nebeat prveho debila, kt ma vlastne byvanie a auto, len na to, aby zena vypadla z rodicovskeho domu. Byt financne nezavisla (samozrejme aj chlap takisto) . Pozriet sa ako to funguje u neho doma … ak je tatko arogantny debil, co ma zo zeny sluzku je sanca 50/50 … bud bude chlap ochranca alebo uplny magor. Ak ma prilis pozitivny vztah k alkoholu laska ho nezmeni … atd …

naneta258
20. apr 2024

Aj ja sa pripnem 🙂

naneta258
20. apr 2024

@marca12 ako si nájsť toho zdravo sebavedomeho muza, resp.ako to zistit? 😀

katkazocele
20. apr 2024

@stanka_k toto je asi najlogickejšia, najlepšia, naj rada do skutočného života 👏
Iba dieťa a opitý človek hovorí pravdu, niečo na tom bude 🙄

marca12
20. apr 2024

@naneta258 Ja mam vyhodu,ze mam nos na ludi a vidim indicie. Vidim na spravani. Nenadava na inych,sprava sa ku kazdemu pekne. Neobmedzuje ta,nema k tebe poznamky. Nevadi mu,ak ides bez neho niekam a podobne

mantilka
20. apr 2024

Predovšetkým sa veľa rozprávať a mať spoločné ciele. Napr. koľko detí, kde bývať mesto/dedina, byt/ dom...životný štýl si všímať, mať spoločné záujmy aspoň nejaké a všímať si rodinu ako žije.Tiez vierovyznanie by nemalo byť tabu...aj keď nemusí byť totožné, ale vzájomná tolerancia a dohodnúť sa ako budete vychovať deti ak ste rozdielni. Spoznať kamarátov. Hlavne by to mal byť človek, ktorého si vážis a môžeš sa o neho oprieť aj on o teba. Lebo prídu krízy a tam budete potrebovať oporu. Podľa mňa nemusí byť chalan dokonalý, ale ako povedala moja kolegyňa...musíš vidieť potenciál v ňom. Ty ho podporis a on sa rozvinie. Žena je pre muža inšpiráciou, ak nie je lenivec! Čo nemá mať: žiarlivec, rád si vypije, vulgárne ti nadáva alebo si robí z teba posmešky - neúcta, pozerá sa za inými, gamebler alebo iná závislosť.

mane01
21. apr 2024

No, je to tazke, lebo clovek ma ruzove okuliare a mnohe veci prehliada… osobne, s odstupom casu vidim, ze v mojom skrachovanom vztahu boli na zaciatku rozne indicie, len som ich proste prehliadala… boli to vtedy malickosti, ktore sa prichodom deti zvyraznili a vytvorili medzi nami priepast. Ja osobne odporucam najskor sa naucit samostatne zit. Proste zit sama, bez rodicov, bez partnera. Clovek zisti vela veci o sebe, co ma rad, co nie. Potom je lahsie najst niekoho, kto sa k nemu hodi, lebo uz vie, co vlastne chce. Ja som isla zit pomaly od rodicov k parnerovi, teda nie k nemu ale s nim. A mnohemu som sa prisposobila, hoci po rokoch som zistila, ze tak mi to vobec nevyhovuje. Ale zas… toto je moja skusenost, mnohe ine maju urcite nejaku inu, mozno uplne odlisnu 🤷🏼‍♀️

jannete
21. apr 2024

Ja si myslím ze je dôležité mať podobne hodnoty a nazory na svet.. v prvom rade ci a kolko chce mat ten druhy deti,chce byvat v meste ci na dedine, ako chce tráviť voľný čas.. niekto je spokojný s TV doma a niekto chce ísť každý víkend na hory...proste musí tam byt zhoda v štýle života aký preferujes a vo výchove detí,na tom sa veľa ľudí háda.. potom je dobre zistiť ako funguje partner v povodnej rodine..robí u nich všetko otec alebo mama?lebo tento model bude potom očakávať aj u vás doma..je podpapucnik alebo rad vedie..a je dôležité poznať seba,čo ty vlastne od života chceš.. zamilovanosť vyprchá a potom sa buduje to hlbšie a trvalé a je super mat vedľa.swba človeka s ktorým sa zasmejes a ide sa a nim životom ľahšie ako nervaka,alebo niekoho kto rqd vyvolava hadky a pod...je dobre poznať charakter človeka ci sa oňho budeš vedieť oprieť aj ekd bude tazko(v tehotenstve,chorobe,pri opatere rodicov..) pozor by som si dala ak by bol "idealny" to je zväčša hrane a do času.. je dobre ak najprv človek vytriezvie zo zamilovanosti a pozna aj chyby partnera..ale v pôvodnej rodine a medzi priateľmi človek odpozoruje správanie toho druhého veľmi ľahko v takých detailoch(pomáha druhym alebo sa necháva obskakovat...zoberie ti ťažký nákup alebo si ani nevšimne ze vlacis tašky.. skratka mysli viac na seba alebo na iných?) Lebo krása sympatie atď to všetko je do času ale ak ti imponuje jeho charakter vtedy to ma budúcnosť..

hopsas
21. apr 2024

Vsimaj si ako sa správa k svojej matke je to veľká pravda. Uvedomila som si to keď som videla ako sa môj muž správa k svojej mame čo je inak strašná harpya a je to o nej všeobecne známe a on sám ma na to pred svadbou upozornil. Miliónkrát som videla ako ho vytáča svokra do šialenstva ale vždy sa ovládne a hovorí s ňou trpezlivo a láskavo....to bola pre mňa istota že to.nie je orepnuty pako....a keďže pani svokra je aká je, tak manžel ovláda všetky domáce práce lepšie ako ja, čo si tiež rýchlo vsimnes keď chlapa sleduješ v kuchyni a vie sa teda vďaka tomu postarať aj o decká

walentina7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hopsas
21. apr 2024

@walentina7 ale zistia

walentina7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hopsas
21. apr 2024

@walentina7 no vidíš...u mňa to tak nebolo takže nedá sa zovšeobecňovať ..všetko je o komunikácii a o Tom ako dobre si schopná toho druhého človeka vnímať...nemusíš s niekým žiť na to aby si vedela že je pako

derdia
1. máj 2024

V prvom rade, tvoj buduci musi mat k tebe uctu. Ziadne take, ze pri hadke ta posle do pi... Alebo ti povie, ze si ku atd.
Ani raz.
Zaklad je ucta. Mnoho ludi, nema vychovu, ze si ma druhych ludi vazit. Preto si ti dotycni nevedia vazit ani manzelku, alebo manzela.
Pretoze ked si niekoho vazis, tak sa vies aj v hadke spravat s uctou. Proste nepotrebujes toho oproti zhodit pod ciernu zem.
Ale musis byt aj ty taka. Ziadne psychicyke histerie, vrieskanie, odchadzanie z domu, atd.
Clovek dospieva a meni sa.
Velakrat rozhovorom
Ale musia mat dotycni aj IQ, pretoze od ludi, ktori boli vychovavani len tak "ako v chlieve" necakaj, ze sa zacnu spravat ako slusne vychovani.
Taktiez ak sa ti zapaci chlap, ktory ta uz pohladom vyzlieka, ver, ze takto pohladom vyzlieka kazdu a necakaj, ze si ty ta jedina.
Ja som si manzela vybrala, tak, ze vzdy bol moj najlepsi priatel.proste ked som potrebovala vzdy spravil vsetko pre to, aby stal pri mne, pomohol, pozical peniaze, dal by mi aj posledne.
A je to moj manzel. Preskakali sme aj tazke casy, ale Boh, uzdravil nase manzelstvo a teraz sme dvaja dospeli, zreli ludia, a manzelstvo berieme ako spolocnu sviatost, o ktoru sa musime starat.. Nas vztah musime pestovat. Akonahle prestane z jednej strany zaujem, musite sa zase k sebe priblizist, rozhovorom, objatim atd. Proste nekomunikacia zabije hocijaky dobry vztah. Musi tam byt to puto srdca. Nie len fyzicke. Pretoto sa ludia rozvadzaju, lebo nemaju skutocne puto medzi sebou, len fyzicke, ktore vyprchne...

hopsas
1. máj 2024

@derdia to si krásne napísala