Nízke libido - neurčitý termín svadby

2. aug 2024

Ahojte, zaujímalo by ma, čo si myslíte o tejto situácii. S partnerom sme spolu 7 rokov, ja aj on máme dieťa z predchádzajúceho vzťahu. Obaja máme po 40tke, bývame spolu asi 4-5 rokov. Máme problém v sexe - z mojej strany. Sex máme v priemere tak raz za dva týždne. Pre partnera by bolo ideálne 2x za týždeň. Keď už sex máme, je super, len mne proste chýba tá chuť. Stres nemám, v domácnosti mi partner pomáha, naozaj neviem, prečo mám s tým taký problém. Nemám ani "chuť" na niekoho iného, partner ma priťahuje, nechcela by som ho vymeniť. Skúšala som už aj prípravky na zvýšenie libida, asi štyri rôzne typy, gynekológ mi spravil hormonálny profil, ale ten bol OK. Nič mi nezaberá na to, aby som mala normálnu chuť. Pred pôrodom (9 rokov) som fungovala normálne, po ňom som chuť mala len minimálnu.
Pred dvoma mesiacmi ma partner požiadal o ruku. Dnes som sa s ním začala rozhovor, kedy by si predstavoval termín svadby a povedal mi, že keď bude po všetkých stránkach spokojný (narážal na nedostatočnú frekvenciu sexu), môžeme sa baviť o konkrétnom termíne. Zranilo ma to. Ja sama som veľmi smutná z toho, že neviem zistiť príčinu, čo mi je a prišlo mi to od neho také neférové. Čo by ste robili?

vanilkovazmrzka
2. aug 2024

Zda sa mi to z jeho strany ako taka manipulacia. A pokial ide o tvoju chut, tak asi niektori ludia proste sex nepotrebuju tak casto ak vobec… ked uz ten sex mate, asi je to aj tak vzdy jeho iniciativa, tak keby to inicioval castejsie, bola by si schopna castejsie?

autor
2. aug 2024

Väčšinou jeho iniciatíva, niekedy aj moja. Ak iniciuje on (častejšie), ja z toho vycúvam, poviem mu, že vôbec nemám chuť / náladu / myšlienky, uspokojím ho prípadne inak.

stanulienkat
2. aug 2024

Tak...sulad v tejto oblasti je dolezity. Ale nepovedal ti to velmi taktne. A opytam sa: potrebujes svadbu? Dieta predpokladam uz neplanujete, so sexom to bude vekom uz len horsie. Kazdy uz mate dieta, byvate spolu, mate fajn vztah.... Potrebujes to pečatiť?

autor
2. aug 2024

@stanulienkat Pre mňa to nie je podmienkou, aby sme boli spolu. Ale naozaj by som bola šťastná, ak by sme boli manželia. Potešila ma aj samotná žiadosť, preto som ostala dnes zaskočená, že po 7 rokoch sa rozhodol náš vzťah k manželstvu a keď sa máme rozprávať konkrétne, tak ... Mala som chvíľu chuť mu ten prsteň vrátiť.

klementinka58
2. aug 2024

tak chce si ta zobrat ci nie? Lebo ak dava podmienky, naco potom ziadal o ruku...?tiez daky vychcanec
len ci aj on je stopercentny....

nelca84
2. aug 2024

Neuzivas nahodou HAK? To casto znizuje libido...

autor
2. aug 2024

@nelca84 neužívam HAK

vyrovnanaosoba
2. aug 2024

Nehrnula by som sa do svadby. Ak dáva takú podmienku, skôr si myslím, že sa tým poistil, že žiadna svadba ani nebude 😄 lebo povedzme si pravdu, vekom chuť klesá.
Jedine, že príde druhá vlna po 40tke a budeš viac nadržaná ako hladná 🤭

sense
2. aug 2024

Po niečom takomto by som nechcela byť zasnúbená a nosiť "drž hubu" prsteň alebo podmienkovy prsteň. Osobne si myslím že vplyvom hormónov resp ich zníženiu u zien po 40. Je to požiadavka ktorá ide len cez to že styk vždy pretrpis lebo on chce.
Aj keď teda raz za dva týždne by bolo málo aj mne a tiež mam po 40. Aj keď chuť prvé dva týždne je silnejšia ako v druhej fáze cyklu

deti95060810
2. aug 2024

neberieš nejaké lieky? ak áno, prečítaj vedľ. účinky...

luccija
2. aug 2024

Fúha to je pekná podpasovka, takže sa máš viac snažiť, aby si dostala termín svadby.Super a, keď budeš v menopauze asi príde rozvod.Spytaj sa ho či dostaneš aj záruku na kvalitnú erekciu nedaj Boh bude mať nejaké lieky či tlak, choré cievy a nebude možný sex z jeho strany.Toto je nátlak a manipulácia ako vysita

autor
2. aug 2024

@deti95060810 neberiem vôbec žiadne lieky

colsami
2. aug 2024

Neviem zeny, nepovedal to chlap sice prilis taktne, ale keby tu zena pisala ze "vzali sme sa a partnerovi nevyhovuje frekvencia sexu" tak ich zvozite ze sa o tom nerozpravali otvorene este pred svadbou.
On otvorene povedal ze pre neho je to malo, a povedzme si, je to dost dolezita otazka vo vztahu...

Ruku na srdce zeny, autorka pise ze castejsie iniciuje on a ona ho aj casto odmieta. Toto je dost neprijemne, akokolvek mile je to odmietnutie, skor ci neskor sa odmietany clovek citi zle. Takze by som to nevidela tak ciernobielo. Samozrejme ze ak mi nieco vo vztahu nevyhovuje, 100x rozmyslam, a mozno niekto rozmysla aj cuvnut.

Ale suhlasim ze to nepovedal vhodnym sposobom, takto to vyznie naozaj ze je tym podmienena svadba, co asi nebolo v plane.

Autorka - neviem Ti poradit, nemali sme taky problem, ale drzim palce. Pozitivum vidim v tom, ze sa o tom viete normalne rozpravat (fakt, vela ludi s tym ma problem) a teda snad najdete riesenie schodne pre oboch.

autor
2. aug 2024

@sense ja tú nižšiu chuť evidujem po pôrode, to som bola po 30tke. Pred rokom som s gynekológom riešila, či nemám predčasnú menopauzu, ale hormóny mam OK, aj cyklus mám v poriadku. Štítna žľaza, krvné výsledky, všetko je OK.

mamaaja82
2. aug 2024

Sex je v partnerstve dolezity a kto tvrdi,ze nie tak klame sam sebe.Potom je tu x tem ako muz podvadza.Ty s nim spis 2x do mesiaca,ja uz by som s tebou nebola.Za mna je fer,ze to povedal na rovinu.Ziadna podpasovka ani podmienka ani nic proste je fer voci tebe aj sebe.Naco sa ma zenit s niekym s kym to nefunguje v dolezitej oblasti?Je fajn,ze to riesis ale skus to intenzivnejsie,alebo ho nechaj najst taku,ktora mu bude vyhovovat.

pralinka86
2. aug 2024

Píšeš, ze nemas chut, ale ked uz je, tak je dobre.
On ma zaujem, ale ty ho odmietas. To nebude dobre dlhodobo takto.
Nemas problem niekde v hlave? Ze psychika? Ze si tak možno nejak nastavená, ze nechyba, tak netreba alebo teraz idem radsej hento a tamto...
Ja neviem, mozno sa skusit donutit, ze vies ako so sportom, nechce sa mi cvicit, ale po cviceni, ze ako super, co to nerobim castejsie ..
Kazdy mame ine potreby, ktore treba respektovat, ale 1x za dva tyzdne ak nie je iny problem, tak bude asi vacsine ludi malo

autor
2. aug 2024

@colsami áno, úplne sa stotožňujem s tým, čo si napísala, to odmietanie mu samozrejme nerobí dobre. Rozprávali sme sa o tom 1000x, snažím sa prísť na problém, ale nedarí sa mi. Už som skúšala aj spať s ním "nasilu" v zmysle, že som fakt nemala chuť, ale prekonala som sa, ale nikam to neviedlo, aj on sám styk ukončil s tým, že takto to nejde.

autor
2. aug 2024

@mamaaja82 ako intenzívnejšie to mám riešiť? Máš nejaký nápad?

mamaaja82
2. aug 2024

Sexuolog,psycholog,mozes mat blok z.porodu,ja neviem no,takyto problem nemam ale toto by bola cesta ktorou by som isla.

ketrin1984
2. aug 2024

Píšeš,že ťa priateľ priťahuje.Nepriťahuje ťa,lebo keby ťa priťahoval tak ten sex proste máte.Nieje tam chémia si myslím.Lebo keď ma raz niekto priťahuje tak ako potom to u Vás vyzerá?Priťahuje ťa a nemáš chuť mať s ním sex?Neviem to pochopiť.Keď ma muž priťahuje tak mám chuť mať s ním sex a ten sex bude.Či to potom v sebe potlačíš tu prvotnú príťažlivosť či ako?Nedáva to zmysel.

luccija
2. aug 2024

7 rokov mu to nevadilo?

autor
2. aug 2024

@mamaaja82 blok z pôrodu podľa mňa nemám, ale tú návštevu psychológa či sexuológa pravdepodobne vyskúšam.

autor
2. aug 2024

@ketrin1984 priťahuje ma, rada ho bozkávam, objímam, ale keď to už má ísť ďalej, ako keby som dostala nejaký blok a zastavím to. Prípadne sa povenujem len jemu a mne ten sex akosi nechýba :(

judit47
2. aug 2024

@ketrin1984 je rozdiel ked ma niekto pritahuje a ked si nadrzana . Kolko muzov zasunie aj s takou co ich nepritahuje len preto ze sa potrebuje vyprazdnit-neplet sem fyziologicky pocit vzrusenia(vyplavenie hormonu) s tym ze sa mi niekto paci. Aj mne sa moj paci a 30 dni v mesiaci nemam chut ho opret😂 naladu mam tak 8-10 krat😜

ketrin1984
2. aug 2024

Ani v čase ovulácie nie je chuť?

autor
2. aug 2024

@luccija vadilo, veď aj mne to vadí, preto som riešila vyšetrenia, či rozne voľnopredajné prípravky na podporu libida

autor
2. aug 2024

@ketrin1984 väčšinou prvé dva týždne po menzese chuť je (tak raz za týždeň, či 10dní, prípadne aj 2x za týždeň, ale to skôr výnimočne), potom to úplne klesne

som_realistka
2. aug 2024

@luccija presne, 7 rokov nič, potom žiadosť o ruku a následne podmienka? no neviem, minimálne na zamyslenie

matullienka
2. aug 2024

Neskúšal ti gynekológ urobiť hormonálny profil? Mňa sa na to vždy gynekológ pýta pri preventívnej prehliadke, tento rok budem mať 40 a, že keď bude chuť klesať mám sa ozvať budeme riešiť

betulinka1
2. aug 2024

Akoze musela som sa zasmiat. Da ti prsten a kedy bude svadba, ked bude spokojny 🙈🙈🙈🙈. Tak bud ti dava prsten z lasky alebo nech ti ho neda vobec. Akoze pri tej odpovedi, by som mu prsten hodila o hlavu. Ale OK, ty si s tym v pohode. Budes poslušne dievcatko, tak dostanes po obede aj dezertík. Sa vobec necudujem, ze tvoje podvedomie ti nedovoli sa uvoľniť. Keby ta panko spravne nabudil, tak ver tomu, ze by si chut mala. Hormony mas Ok, Cize mas to iba v hlave. Tak ty si ho zober az vtedy, ked ta dokaze tak motivovať, ze budes mat chut kazdy den.