Neviem ani aký názov presne dať,v skratke nikto sa s nami nechce kamarátit.Robim na rannu smenu,v práci je fajn,aj kolegyne sú ok.No iba pracovne sa bavíme,nechcú sa stretnúť mimo práce.Manzel robí celé dni.Starsie dieťa už pubertiak je samostatná jednotka.Mensie dieťa škôlkarik,on sa ešte nezabavi sám.Vsetok voľný čas sme spolu,chodíme vselikade prechádzky ihrisko do lesa.Na ihrisku každý zapozerany do mobilu.V škôlke dala som námet na stretnutie mimo škôlky no nikto nemá záujem.Nemam s kým sa porozprávať,moje dieťa nemá s kým sa zahrať.Robime doma xy činnosti no stále len sami bez spoločnosti to není ono.Kamarátky každá už má svoju rodinu a starosti,nemajú cas.Babky nemajú o nás záujem.Uz fakt neviem kde si nájsť niekoho na kamarátstvo.Obcas si aj poplacem keď už to nedávam.Samota je veľmi zlá.Casto si sledujem hodiny a rátam kedy už pôjdeme spať a dúfam že ďalší deň bude lepší.Aj keď každý deň je rovnaký.Poradte čo mám robiť.?
To je velmi smutne… nechapem ze ani nikto z rodicov zo skolky? 😔
@gribka1 Nechcem konkrétne,som zo západu.
@vanilkovazmrzka Zo škôlky aj keď niekto povie že sa ozve keď bude mať čas nakoniec sa neozve.Moji rodičia ešte pracujú nemáme moc dobrý vzťah a svokrovci už na dôchodku užívajú si kľud.
@vanilkovazmrzka Presne, ja som si našla, či v pôrodnici, škôlke, zš, sš, či kurze,. Stále sa dá niekto nájsť. Možno má smolu.
To len tak otázka padla, lebo v meste sa dá ísť kdekoľvek s dieťaťom, herne, centrá, možno rôzne krúžky.
Kamarátky keď si popíšeme raz za čas no mne to nestačí len písať si.Ked ich volám von nechcú že sú unavené z práce chcú si oddýchnuť.Jedna stale hovorí že chcela by schudnúť len sa k tomu nevie dokopat.Nahovaram ju aby sme išli behať alebo do fitka spolu,no nechce.S cudzími ľuďmi neviem asi neviem si naviazať rozhovor alebo mám len smolu fakt neviem
@autorka a ako sa spravas k ludom? Nechcem aby to vyznelo zle - ale mozno ich od seba odstrasujes, teda neviem to lepsie pomenovat ale chapes… nieco v tebe mozno vzbudzuje ze sa s tebou nechcu kamaratit.
@gribka1 Bývame pri meste nie priamo v meste,ale aj mesto ponúka x možnosti kam ísť.Chodime vselikade no neviem si nikoho nájsť na kamarátstvo alebo na stretávanie sa.
Je to zvláštne, skúšala si tu na modrom koníkovi, občas je tu téma, že hľadajú kamarátky podľa miesta bydliska.
Bože, čo by som ja za vás dala 🙂 len nech sa deti hrajú a my oddychujeme
@vanilkovazmrzka Skús konkretizovať tvoju otázku v čom ako sa správam?Som otvorený človek úprimný,nesťažujem sa na všetko okolo ako niektorý ľudia.Som pozitívne naladená teším sa aj z maličkostí,keď má niekto problém snažím sa pomôcť.To často využívajú ľudia,mám aj také kamarátky skôr známe čo sa ozvú len keď niečo potrebuju.Akurat že nie som najkrajšia,som dá sa povedať sivá myška.No neviem nemyslím si že by som ľudí odstrasila od seba.
zacni pestovat konope, kseftovat s cervenou naftou, alebo inu podobnu zasluznu cinnost robit a budes mat tolko kamaratov zrazu, ze ani spavat nebudes vediet 😁😉
@egonsk Dik za nápad ale to určite nie
Neviem odkiaľ ste ale ide leto, veľa voľného času, pobalte sa a dojdite, dáme opekacku aj stanovačku, deťom sa zráta a Ty si oddýchneš. Žijeme na samote.
Ak chces napis mozme aspon popisat.. ja som tiez casto sama.
Ja ti neporadim ale poviem len tolko- ani ja sa netuzim stretavat s kolegami mimo pracovneho casu. A su to povacsine fajn ludia. Ale jednak by mi stretnutie s nimi pripominalo zamestnanie, a to nechcem; a po druhe som introvertka a po praci chcem mat od ludi svaty pokoj
Tazko konkretizovat, moze byt vela dovodov, preco sa ludia drzia stranou. Mozno si prilis hrrr, mozno sa im nepaci, ako vyzeras, ako rozpravas, mozno vybocujes z nejakeho standardu. Bohuzial ludia sudia v prvom rade na zaklade toho prveho dojmu a nie len ked ide o vyber partnera. Mozno bude najlepsie skusit sa tu na niekoho nakontaktovat, tam opada ten prvy dojem na zaklade povrchnej vizualnej stranky 🙂
@vler Ako v práci s niektorými sa bavíme normálne o všetkom no predsa nechcú sa stretnúť mimo práce.Hovoria to čo ty že chcú mať po práci kľud a pokoj.
@h2 Čítala som tú vašu diskusiu,no ja by som nezapadla medzi vami.
@vanilkovazmrzka Tak povrchná som není ani namyslená nie.A prvý dojem,môže byť že pôsobím trochu hanblivo alebo smutno,nemalujem sa ako som písala nie som najkrajšia možno aj tým to bude neviem.
Skús niekoho nájsť cez internet, buď na fb v lokálnych skupinkách alebo aj tu. Možno motyka vystrelí.
Ja len ze viem sa stotoznit s tvojimi kolegynami atd,tiez nevyhladavam stretnutia kamosiek na pravidelnej baze. Sem tam sa podari nejaky meeting a to mi staci. Vystacim si s rodinou,muzom a dietatom.
Mozno sa prilis snazis….niekedy sa staci usmiat, prihovorit, ja som s tym nikdy nemala problem, skamaratim sa hned…skus najprv so susedmi, pochval kvety, vypytaj si odrezok, alebo si chod pozicat muku a na druhy den ju vrat aj s cokoladkou, tych sposobov je milion….
Nemyslela som to tak, ze ty si povrchna, skor ti ludia okolo 🙂 ale nemusi to byt len v tom, proste v dospelosti je to tazsie s vytvaranim novych kamaratstiev. Hlavne nebud smutna, mas rodinu, si zdrava, mas moznosti, kde a ako travit cas, a to je super. Mas kopu dovodov, aby si sa usmievala, a casom sa to mozno podari aj s hladanim kamosov 🙂
Nechapem, preco si myslis, ze medzi uzivatelky kona, co sa chystaju na stretnutie nezapadnes..
Ak aj nie, co najhorsie sa ti moze stat?
Citis sa osamela, ale z komfortnej zony nevystupis.
Skus to, mozno budes vysledkom prijemne prekvapena..
@denithestrange1993 Ja som si myslela že vystačíme si s deťmi a s mužom,no jedno dieťa už v puberte už má iné záujmy a druhé dieťa jemu chýbajú kamaráti.Bohuzial majú veľký vekový rozdiel medzi sebou.Manzel býva unavený z práce a už nemá náladu na nič nikam ísť.A mne už nestačí len doma a okolo detí,potrebujem si aj porozprávať s niekým blízkym,podniknúť si niečo a tak.
@beataxxx Usmiať a prihovoriť to není problém,som ku každému milá.Susedom som istý čas aj nosila ochutnávky keď som niečo napiekla.Podakovali a tým to zhaslo.
@vanilkovazmrzka Viem máš pravdu,ja si vážim čo mám aj to že sme zdravý.No ako sa hovorí chyba mi to čo nemám.A vidím že v dospelosti horšie sa vytvárajú nové kamaratstva.Co mám dlhoročné kamarátky myslela som si že budeme sa skamarátili už stále.Len ako prišli deti práca manžel už skoro žiadna nemá záujem.
@beronsche Prečo si myslím že medzi ne nezapadnem.Ked čítam tu diskusiu ony sú také ako to nazvať sibnute srandovné uletené ale myslím to v pozitívnom zmysle.Ja som skôr taká obyčajná že nezapadla by som medzi ne.
A to lepsi dovod, aby si to skusila.. nikdy nevies, s Kym sa navzajom obohatite. 🙂
Inak to tvoje vyjadrovanie - som siva mys, nie som pekna, som utiahnuta, obycajna.. zena, ved ty sa sama davas dole! Preco?
Musis mat rada sama seba, aby ta mi radi ini!
Inak s tým ihriskom som to trochu nepochopila, rodičia sú snáď zapozerani do mobilov, ale deti? Ani tie sa s tvojim synom nezahrajú aspoň na tom ihrisku? Väčšinou deti sa hrajú s hocikým aj keď sa nepoznajú. Alebo skús nejaký zaujmovy krúžok, nedá sa niečo také?.
@beronsche Neviem,možno lebo mám malé sebavedomie.
Tak očividne je problém v tebe, keďže hľadáš niekoho podobného ako si ty a seba zhadzuješ. Pozri, ja sa nemaľujem, ani nie som modelka, ale s každým sa bavím rovnako, či taká, či hentaká, veď ono sa to ukáže či by ste si rozumeli. A vyslovene nevyhľadávam kamarátky, ale tým, že sa s ľudmi bavím, samo sa to nejako vykrištalizuje.
@janickacrazy Deti sú väčšinou poskupinkovany na ihrisku čo vidím.Moje dieťa tiež je trochu hanblivý a má problém nadviazať rozhovor.Zaujmovy krúžok pre malé deti nemáme v okolí, alebo myslela si to pre mňa?
@gribka1 To môže byť že hľadám podobných ľudí ako som ja.
A kde bývaš, mesto, dedina?