Nikto nevidí, že sa trápim

20. okt 2022

Dobrý večer žienky. Pardon, že anonymne, ale nechcem aby ma niekto spoznal. Ide o to, že mám posledné obdobie veľmi náročné. Rozpadol sa mi vzťah. Ostala som sama, bez detí. Nedarilo sa. Pomaly 40 na krku, všetky kamarátky si užívajú kočíkovanie, bábätká a svoje detičky. Ja nejako v srdci cítim, že mi to nebude dopriate. Nezávidím im to. Prajem im šťastie, len mňa naozaj nezaujímajú pokroky ich detí. Každý prd s prepáčením. Lajknem fotky, kúpim darček. Mám z toho radosť,že sú zdravé a šikovné. Ale bolí ma počúvať, že aké krásne je to mať dieťa,. Tváriť sa nadšene, keď kamarátky hovoria o plánoch a rozplyvaju sa. A ja som tam vždy ako bútlava vŕba, čo s úsmevom a bolesťou v srdci počúva ako sú nevyspaté a utešuje ich, že sa to zlepší. A ani jedna nevidí ako sa trápim. Nikto to nevidí.
Ani neviem akú radu čakám, len som sa chcela vyrozprávať.

jjanulienka
20. okt 2022

A povedala si im, že ta to trapi? Či ako to majú vedieť ?

vilma7
20. okt 2022

A to nedarenie sa ste riešili aj nejako? Alebo len čakali a dúfali?

Možno ešte netreba hádzať flintu do žita. Ja som rodila 2 x až po 40.tke, s priateľom sme sa spoznali tesne pred 39. Tak držím palce, snáď to vyjde.

lady_hurts
20. okt 2022

Buď sa budeš ľutovať alebo to zacnes riešiť - ak sa nedarí prirodzene sú aj iné spôsoby ako mať dieťa.

mimi2018
20. okt 2022

Neviem ja by som si hľadala sebe rovné kamarátky co tiež nemajú deti a hľadala šťastie v niečom inom nie v deťoch keď si o tom presvedčená že ti to nebude dopriate. 40 tka to je dosť veľa no naozaj záleží čomu veríš a co čakáš od života.

0silvia0
20. okt 2022

To maju vsetky tvoje kamosky takmer 40nicky male deti? Ved to uz niektore mozu mat aj otravnych pubertiakov...
Najdi si kamosku, ktora uz nema male deti. Ja osobne mam tiez bezdetnu kamosku a kedykolvek sme sa spolu vonku stretli, nejako sme deti neriesili, len okrajovo. Rozne detaily okolo mojich deti som jej nikdy nevesala na nos.

marca12
20. okt 2022

Zacni sa im aj ty stazovat. O mne si tiez ludia myslia,aky som spokojny,vyrovnany clovek,lebo sa nikomu nestazujem. Mnohi si myslia,ze nemam ziadne trapenie. Kazdy mame svoje trapenia,len nie kazdy ma potrebu sa vykecavat o sebe. Najdi si kamosky bezdetne alebo uz s odrastenymi detmi alebo take,co svoje problemy nechavaju doma a nevesaju ich inym na nos.

heidy222
20. okt 2022

Veľa žien sa trápi v materstve a tiež ti to nepovedia...

lulaby1982
20. okt 2022

Aktuálne prežívate náročné a veľmi stresujúce obdobie. Chápem Vás,že sa trápite. Vkladala ste veľké nádeje ,že budete mamou . Čo teraz potrebujete Vy ,aby Vám bolo lepšie??

Samozrejme ,že Vám nie je úplne po chuti,že čo hovoria matky .Ony majú iné potreby a starosti ako Vy. Obklopte sa ženami,kt. nie sú matkami, lebo o vývine deti budete počúvať dookola ten istý evergreen,to je udel mám, pýšiť sa ratolesťami .

Vy ste aktuálne slodobna a bezdetná , čo s tým dalej,ako s tým chcete naložiť, čo sa s tým dá robiť? Veď Vy máte parádny sociálny status, nemáte žiadne starosti, strachy,môžte sa venovať sama sebe, môžte si povedať idem cvičiť, na kávu , len tak na výlet ,máte obrovskú slodobu.Taka mama je ovesena ako vianočný stromček buď svojimi ratolesťami ,alebo nákupnými taškami. Nie je vždy úplne príjemné, lebo potrebuje mať dobre svaly .Ona si nemôže len povedať, idem sa venovať sama sebe. Vy si môžte vykonavat svoju osobnú toaletu hocikedy, taká mama musí byť obrovsky flexibilná ,maximálne vynaliezavana , mama je silnejšia ako rugby hráč , lebo musí sa predierať ,aby mohla naplniť svoju rolu a očakávania, musi urputne pracovať na svojej fantázii ako svoju uspokojiť ,jej potreby ,aby boli spokojní všetci ,mama ma lepšie vypestovanu fantáziu viac ako všetky deti kt. čítali Harryho Pottera. Mama to je najvyššie postavený človek v spoločnosti , ťarcha problémov je viacmenej na nej, mama je multifunkčná, pracuje ako vrcholový športovec.

Ak si osvojíte hore uvedene schopnosti a viete ,čo je byť mamou, stále máte možnosť ňou byť. Akoby sa inak dal povedzme prechodné využiť Vás materinský pud, o niekoho sa starať , keď Vás tak oslovuje a kričí to na Vás?

slovakboy
20. okt 2022

Vieš čo presne ťa trápi? Ešte si sa nezmierila s tým že budeš bez deti a momentálne bez muža? To chapem. Mysli na seba a buď častejšie sama so sebou. Nemusíš sa so sebou rozprávať hoci občas môžeš. Ale vnímaj a počuvaj svoje ja. A pozoruj aj detičky aj zvieratká aj stromy lesy. Stan sa súčasťou toho vsetkeho. Kamarátkam neskôr môžeš s deťmi pomáhať a byt ich dobrá teta. Mamke pomôžeš a na oplátku ťa ich detičky potešia svojou prítomnosťou. Nemusíš reagovať na každú správu alebo informáciu od mamičiek kamarátiek. Len až budeš chcieť.

salamistka
21. okt 2022

Viem sa trochu vžiť do tvojej situácie, tiež nemám rada, keď počúvam tieto reči o úžasných dokonalých deťoch, ja napr. nikomu nevešiam na nos radosti/starosti s výchovou, hlavne keď sa ma na to nepýtajú...mám bezdetnú kamarátku a riešime rôzne témy a teda viem, že ona o deťoch nehovorí, síce ich nemá lebo nechcela, ale aj tak sa jej nepýtam na to, je to jej vec...na druhej strane, máš chuť im hovoriť, že sa kvôli tomu trápiš? vieš ľudia buď závidia alebo sú škodoradostní a nepotrebuješ ani to, aby ťa niekto ľutoval, ľútosť ešte nikomu nepomohla...a možno vidia, že sa trápiš, ale nevedia, ako ťa utešiť, tak radšej sa venujú tomu, čo teraz práve prežívajú...

ropucha6
21. okt 2022

Co ja viem, vobec sa nemusis tvarit extra nadsene, ked ta to uz nebavi, zmen kludne temu. Tak som to robila aj ja, stacili mi zakladne informacie. Snas sa najst aj ine kamosky, co maju aj ine zaujmy, temy. Takisto, ak sa tak trapis, tak to kamoskam (aspon tym lepsim) povedz, urcite aj zmenia pristup.

ejmi25
21. okt 2022

Mam deti milujem ich ,ale viem si predstavit aj zivot bez deti.Cestovat spoznavat svet ludi ,mas tolko moznosti.Je pekne mat deti ,ale zivot vie byt pelny aj bez nich.Zi uzivaj spoznavaj a mozno casom opat niekoho stretnes ..Mat deti ,len preto,ze ponich tuzis a bez partnera opory nieje jednoduche ver mi.Kolkokrat si poviem toto si chcela ano chcela ,ale mam chvilky kedy poviem nie toto som nechcela trapit sa sama s detmi.Vidis mam ich ,ale bez opory a tiez nies stale stastna.Hlavu hore.

emmusska
21. okt 2022

Mozno je chybou, ze sa tvaris, ze ta to zaujima navonok, potom nik nemoze tusit, ze to tak nie je. Treba dat najavo, ze proste niektore veci ta nezaujimaju, ze ich nepotrebujes vediet.

slovenka753
21. okt 2022

Mam to aktuálne podobne. A popravde, s mamičkami sa stretávam veľmi málo. Za prvé mame iný životný rytmus a za druhe fakt ma ich deti veľmi nezaujímajú a o ničom inom sa s nimi veľmi rozprávať nedá.

karolinakr
21. okt 2022

Nad adopciou si nerozmyšlala? Ja viem, že to kazdy hned zavrhne, ale v UK može adoptovat aj single mama dieťa, a sice nebude tvoje, ale može byt ako tvoje..To, ze sa trapiš spoznaju len najbližši Mne sa stači na mamu pozriet jednym okom a viem, či ju niečo bolli alebo je smutna.Tvoji najbkižši možno nevedia, ako ťa utešit,ale nechaj si otvorene všetky dvere a možnosti.A vyrozpravaj sa mame aleboi kamoške