Nikto na mňa nemá čas

16. mar 2024

Ahojte,chcem sa vyrozprávať z toho čo ma trápi.Nikto na mňa nemá čas.Mala som super kamarátky zo ZŠ aj zo strednej,no po škole to išlo dolu vodou.Samozrejme každá išla svojou cestou,niektoré majú deti a rodinu čo chápem.No zabudli alebo nemajú čas na mňa.Dokonca aj také čo sú slobodné bezdetné nenájdu si čas raz za čas sa stretnúť.Povedia mi že pracujú a cez voľný čas chcu mať voľno.Kamaratky s deťmi čo sa poznáme aj z práce,tiež nemajú čas lebo majú deti.Ked deti dajú k babkam a sú sami doma tiež nemajú čas na mňa lebo chcú mať ticho a kľud bez detí.Rodina s malými deťmi ako bratranci sesternice neterky tiež nemajú čas každý chce byť doma cez voľno a mať pokoj od každého.
Neviem či som ja divná.Mam 2 deti,tiež chodím do práce,doma domácnosť deti úlohy záhrada pes atď.No keby sa mi niekto ozval že sa chce stretnúť tak si čas nájdem.Pre mňa je kamarátstvo priorita aby sme si udržiavali vzťahy.No bohužiaľ som s týmto názorom sama.Dokonca ani najlepšia kamarátka čo býva odo mňa 3km v susednej dedine nikdy si nevie nájsť čas na mňa.Neviem čo mám robiť ako si udržiavať vzťahy.Chcela by som raz za čas chodiť von zabaviť sa do kina na pizzu alebo barskam,lenže s kým keď každý na mňa z vysoka kašle...

zmrzlinka2021
16. mar 2024

Pre nie ty nie si priorita. Bolo vám fajn, mali ťa na zábavu ale skutočne priateľstvo nevzniklo

walentina7
16. mar 2024

No mne by si liezla na nervy. Poznala som také čo sa núkali, že či ideme na kávu a stretnime sa atd... Cim viac sa mi niekto ozyva a otravuje ma,tym viac mi je protivny. Ja mám rada kľud a celkovo žiadne kamarátky ani mať nechcem. Mám deti to sú moje kamarátky.

viestta
16. mar 2024

Vsak chod sama, nemusis mat vzdy so sebou animatora. Alebo s rodinou. Na prechadzku, do kina, chod do fitka, spevokolu. Nie kazdy je bez kamaratky bezmocny. Niekto si naozaj uziva samotu, ked od neho nikto nic nechce. Kazdy ma svoje priority, mozno pokec s kamoskami medzi nimi nie je.

zuzuula
16. mar 2024

Poznám to a dohodli sme si s kamoskou že napríklad aspoň 30min kávu stihneme raz za týždeň síce nám to trvalo asi 5 mesiacov kým to vyšlo lebo vždy nejaké dieta ochorelo ale teraz sme boli už 4x a je to super ja sa vždy nato teším celý víkend. Možno naozaj nemajú čas a jedného dňa sa ti ozvú nevzdávaj to

dadka1997
16. mar 2024

Mam pocit, že nie každý sme rovnaký... no neviem ako ťa vnímali pred tym, ale ty si teraz neni pre nich dôležitá.. tiež som mala kamošku, sama ma volala von , ku nej domov atd.. potom z nejakého neznámeho dovodu prestala :( bolo mi to luto, volala som ju aj ja, nemala zaujem, mala, teda iba vtedy ked nieco potrebovala .. skoncilo to.. teraz som v inom meste, mam tu nejaku tu známu, ale neozve sa sama, ja som to skusila iba raz a dosť.

Je to smutné, asi sme ich nejak vysavali z energie, o to nejde ze sme zlymi ludmi proste kazdemu sa chodníky rozidu,ak ta ma niekto v srdci, vie si najst čas, vsetko ostatne su iba vyhovorky.. ak by to potom vsetkom sa stalo ale opacne, odmietnem.. zivot ide ďalej.. skus ist aj sama do spolocnosti, najdes kamosky na ihrisku, v skolke.. 😊 svet sa nezruti

reanda
16. mar 2024

tak kazdy ma ine priority.. pre teba je to kamaratstvo, pre niekoho rodina, alebo volno v sukromi.. zaraza ma, preco ocakavas, ze si niekto najde cas iba na teba.. preco kamaratky s detmi musia dat deti k babkam, aby ste mohli spolu travit cas? nemozete spolu travit cas aj s detmi? asi ste teda uplne odlisne typy a nemaju si s stebou uz co povedat, ked si ty predstavujes zabavu v ramci rodinneho zivota ist s kamoskami sama na pizzu.. ako nehovorim, ze raz za cas netreba aj to, ale myslim, ze vacsinou to byva len cast z kamaratstva, kedy sa ludia stykaju aj inym sposobom.. v ramci rodiny sa napr. nestretavate na oslavach a tak? ake mas vobec vztahy s rodinou, ked si teda nikdy na teba nenajdu cas?

autor
16. mar 2024

@zmrzlinka2021 Bohužiaľ asi tak ako píšeš alebo sa ozvú len keď niečo potrebuju.
@walentina7 Prečo liezla na nervy?Veď nepíšeme si každú chvíľu,raz za čas keď sa opýtam či nezajdeme niekam von neverím tomu že by nenašli čas dajme tomu 3 krát do roka.
@viestta Ani rodina nemá záujem.Chodim aj sama von no není to ono.Clovek je spoločensky tvor potrebujem sa aj porozprávať s druhými,nie stále len sama.
@zuzuula Neviem či ozaj nemajú čas ale nech mi nikto nehovorí že pár krát do roka nevie si nájsť hodinu dve čas.
@dadka1997 Keď sa odmlcim to im vadí ony by len písali.No to není ono ja by som rada sa stretla osobne.V škôlke a škole každý sa len ponáhľa domov.
@reanda Ony dávajú deti babkam aby mali voľný čas na seba a voľný čas trávia doma pred telkou a oddychujú.Ja som navrhla aj to aby sme vyšli niekam von aj s deťmi na výlet no ony nechcú že chcú mať pokoj a byť len doma.Mame si čo povedať píšeme si cez WhatsApp no stretnúť sa nechcú osobné.Pride mi to divné.Rodina stretneme sa akurát tak na oslavách a vzťahy sú není moc dobre.Niektory ani na oslavy nechodia nechce sa im.

viestta
16. mar 2024

Rodinou som namyslela sesternicu z tretieho kolena, ktoru stratavas len na svadbach a pohreboch ale tvoju rodinu, muza a deti. Zabuchnut dvere na dome a ist von, zit, spoznavat okolity svet, zazit nieco co vas potesi a obohati. Tam stretnete aj inych ludi, nemusite sa hned kamosit a organizovat grilovacky. Staci stravit pol hodinu v rozhovore s niekym sympatickym a medzi tym jednym okom sledovat co robia deti

svetlonos
16. mar 2024

Tak mozno to bude v tebe, nazoroch. Ja napriklad nezijem na SK a velmi rada sa stretnem s kamarátkami. Okrem jednej maju veru vsetky uz deti a ja tiez. Ale kto chce, sposob najde ale teda pri dvoch malych detoch sa stretnut samy, uz teraz nehrozí.
Vzdy ked pridem na SK, zavolam a kto aspom trisku moze, najde cas aj v strese ridinneho kolotoča. Mam 4 take super naj zo škôl a 4 z prace. Vzdy to nejako dolazu vyspekulovať a aspom na chvilku sa vidime 🙂 Velmi si to vazim a som rada, pretoze neocakavam, ze ked pridem, vsetci sa zo mna poskladaju a zrusia plany. O to viac sa uprimne teším, ked si to vzdy podari.
Napriklad s tou jednou zo zs sme sa uz 10 rokov nevideli ale obcas si zavolame a je to akoby sme boli spolu vcera 😄.
Je to o pevnosti priatelstva aj ked niekedy ma niekto ozaj zlu situaciu, o ktorej neche hovorit, to je nieco ine.

autor
16. mar 2024

@viestta Manžela nemám a s deťmi chodím po okolí na výlety aj na akcie všade.No nájsť si nové známosti kamaráttstva je dosť ťažké.
@svetlonos Mám normálne názory aj po rokoch si máme čo povedať.A bývame od seba do okruhu 50 km všetky a predsa si nenájdu čas ako je rok dlhý.

ivangeline
16. mar 2024

Tak je to divne. Isteze frekvencie sa tými povinnosťami budú meniť.. ale že vôbec nik? Mám asi 3 kamošky,s kt sa občas vidím. Potom sú tu mamky z ihriska. Zo spoločenstva. Vždy sa akosi ktosi nájde, kto vyjde von aj bez deti alebo i s nimi.

viestta
16. mar 2024

Takze uz trosku chapem, ze sa citis osamela ked si sama s detmi. Cyba ti socializacia. Ale tak ci tak, ci viac budes chodit von s detmi, tym viac kontaktov najdes.

zeldia
16. mar 2024

Vitaj vo svete dospelých. Ono filmy robia ilúziu že 3-4kamosky z detstva sa stretávajú pravidelne a rozoberajú svoje starosti. Realita je taká že čím je človek starší a nabalí sa rodina (deti, svokra) tak je ta osoba rada že je rada a všetci jej dajú pokoj obavám sa že nemáš žiaden problém ani nieje problém s tebou len musíš nájsť novú kamarátku ktorá ma rovnaké priority ako ty - chce ísť pravidelne von a ma na to peniaze (aj to môže byt problém nie každý je ochotný nechať každý tyzden v cukrárni desať e či už koli peniazom alebo koli línii😉 )

vilma7
16. mar 2024

Tak vybehni na ihrisko v tvojom okolí a spoznaj nových ľudí...alebo cez deti v škole, škôlke.
Potom bude to stretávanie ľahšie, keď to budete mať všetci blízko.

minimie
16. mar 2024

Odkiaľ si?

dadka1997
17. mar 2024

Ak im vadi to, že sa odmčíš, tak je to ich problém.. odmlč sa, nepíš, neodpisuj, nemaš čas .. veď to iste ti píšu, tak im to opätuj .. možno aj von ťa zrazu budu chcieť volať, vieš, niektorým ludom stačí mať len info o tebe, preto len tak hocikomu sa zdôverovat nie je dobré .. uvidis, co sa bude diať, ked sa prestaneš ozývať.. su skupiny, kde sa hladaju kamošky na kocikovanie alebo na kávičku, ci ist s niekym do kina a podobne a db je ich plno skus tam.. niekedy staci mat jednu dovernu kamosku ako 10 falosnych

autor
17. mar 2024

@viestta Tak nejak chýbajú mi ľudia,s deťmi chodím von zakaždým keď sa dá.A preto aj vidím že je ťažké nadviazať nové kontakty,všetci ako keby ponáhľali sa niekam.
@zeldia Ísť von nemusí stáť kopa peňazí.Priklad ja s deťmi máme radi turistiku alebo chodíme na výlety aj na bicykli spoznávame okolie,hrady zámky a pod.Ale keď to niekomu poviem či nepôjde a nami,tak či som normálna ešte slapat navyše že každý si chce oddýchnuť a mať pokoj.
@minimie Zo západu.

sashabb
17. mar 2024

@walentina7 veľmi zvláštny názor. Ako môže byť dieťa tvoja kamarátka? keď ti deti odrastú a budú mať svoje kamarátky a teba už tak potrebovať nebudú potom čo?

walentina7
17. mar 2024

@sashabb potom nič. Ked sa osamostatnia, tak si raz za čas zavoláme a pokecáme, normálne ako to teraz robievate vy s kamarátkami. Na to aby sme sa mali radi, si nemusíme sedieť každý deň pri hlave.

kathhii
18. mar 2024

To ako keby si písala o mne.

cicinkova
18. mar 2024

Odkiaľ si? Napíš správu pokiaľ chceš.🤗

minimie
18. mar 2024

Ja tiež zo západu. Môžeš mi napísať. Rada pokecám 😊Ľudia zo sociálnych sietí ma už párkrát veľmi príjemne prekvapili. Si anonymná a nikto z nás sa ti ozvať nevie.