Niekedy sa cítim sama

15. máj 2024

Ahojte.Zacnemtym,že si uvedomujem,že je to aj moja chyba.Ocakavam od ľudí,že budú sa nejak chovať,no a nie je to často tak a som z nich sklamana.Som citlivá,radšej sa vyhýbam ľuďom.Citim sa byť iná názormi a pod.Je to v poriadku,čo myslíte?Niekedy cítim,že je,niekedy,že nie.

foxanda
15. máj 2024

Záleží akými ľuďmi si obklopená. Možno potrebuješ zmeniť okruh svojich blízkych, aby si našla ľudí, ktorí sú ti podobní a majú rovnaké myšlienkové pochody ako máš ty. Nie je to zlé, iba sa cítiš nepochopená.

autor
15. máj 2024

@foxanda Ďakujem 🙂

foxanda
15. máj 2024

Nevešaj hlavu, bude dobre. 😉

lindous
15. máj 2024

Je pravda, že často sklameme samých seba svojimi očakávaniami, ale treba sa potom zamyslieť, či som naozaj nemala šťastie na ľudí okolo seba a naďalej sa držať svojich zásad alebo sú moje očakávania nereálne a mala by som popracovať na sebe… skús byt konkrétnejšia 😊

zmrzlinka2021
15. máj 2024

Jedne dvere sa zatvoira, ine otvoria

Nie je problem v odlisnosti názorov (nebavime sa tu o nazoroch na holokaust a podobne), problémom je, ked chýba úcta, respekt, láska.

0silvia0
15. máj 2024

aj ja som sa cítila byť iná názormi, odjakživa. Mne väčšina ľudí tiež nesedí a nerada sa rozprávam s hocikým. Ale to nie je problém tých ľudí, každý sme nejaký, ani ja nesedím každému, lebo som málo otvorená, som tichá.
Čo z toho vyplýva? Rieš seba, nie iných, na sebe pracuj, nauč sa s ľuďmi komunikovať, áno, aj s takými, s ktorými si nemáš čo povedať, totižto žijeme medzi ľuďmi, takže je to potrebné. Od ľudí neočakávaj nejaké tvoje vyvolené vzorce správania, prečo by si ty mala očakávať ako sa bude iný človek správať?

zmrzlinka2021
15. máj 2024

@0silvia0 Môzem sa spýtať, v com ti vacsina ludí nesedí?

autor
15. máj 2024

@zmrzlinka2021 tak nejak...toto mi u ľudí podľa môjho názoru chýba,nejdem sa rozpisovať viac.

autor
15. máj 2024

@foxanda viem,ale sú aj ťažšie chvíľky 😉

0silvia0
15. máj 2024

@zmrzlinka2021 nemám rada tliachanie, veľa ľudí zbytočne veľa rozpráva a mňa to strašne vyčerpáva. Také to rozprávanie bez nejakej pointy, len aby reč nestála.

ivangeline
15. máj 2024

Ak ta to trápi, tak to v poriadku nie je. Trápi ta to. Rob s tým niečo. Nie si iná. Mnohý majú podobný problém.

autor
15. máj 2024

@ivangeline no možno máš pravdu,alebo asi áno,no nejak ich nestretávam..

ivangeline
16. máj 2024

Keď sa ľudí spýtaš,ako sa máš, očakávaš rozsiahlu štúdiu ich vnútorného prežívania? ;D Ja zvyčajne počujem, dobre. Dá sa to. Ujde to. Ja ešte viem zahlásiť, čo práve idem robiť alebo som robila.. ale k emóciám sa bližšie nedostanem. ;D

autor
16. máj 2024

@ivangeline presne tak

0silvia0
16. máj 2024

a ako by si si predstavovala, aby sa ľudia k tebe správali? a ako sa ty správaš k nim?

autor
16. máj 2024

@0silvia0 to je na dlhšie.No minimálne úprimne a aspoň sa snažiť aj slušne,

midka
16. máj 2024

Ja mám pocit, ze presne toto je také mlátenie prázdnej slamy. Ty nemôžeš očakávat, ako sa majú ľudia k tebe "chovať". Lebo to je len tvoje vnútorné nastavenia kľudne môže, byť nespravne. Predstav si, ze stretneš za deň 30 ľudí, a každý má svoje vlastne očakávania, ako sa máš správať, veď to sa nedá. Človek má právo sa správať v nejakej škále normy od-do. Ak máš pocit, že každý má správanie mimo tvojho nastavenia, treba prehodnotiť vlastne nastavenie, či je ok, alebo to akceptovať, resp. diametrálna zmena okruhu ludi......Buď konkrétna, v čom nespĺňajú tvoje očakávania.

0silvia0
16. máj 2024

Ale medzi nami su aj neuprimni, aj neslusni ludia. To treba brat tak, ako to je. Ako vies zmenit ineho cloveka? Nijako. Treba byt v kontakte s tymi normalnymi, uprimnymi, citlivymi. Lebo aj taki su a nie je ich malo. Nie si jediny citlivy a uprimny clovek vo vasom meste. Ale ked nemas cas sa rozpisovat, tazko ti tu niekto da nejaky instantny navod ako fungovat s ludmi a hladat kde je problem.

autor
16. máj 2024

@0silvia0 viem,že bez podrobnejšie ho rozpisu tazko..ale podstata je taká,ako píšeš,len asi stretávam viac tých,čo sú mimo moje chápanie,alebo iná krvná skupina a ešte ďalšia kapitola sú majstri sveta

autor
16. máj 2024

@midka veď áno,máš aj pravdu