Nie každý je stvorený pre partnerstvo

16. júl 2024

Ako teenage som túžila po romantickom vzťahu. Nikdy som ho neprežila :D , ďalej som si myslela, že sa chcem vydať, že to tak mám v srdci ako každý navôkol. Asi nie :D do života som si vpúšťala, len mužov s ktorými to nebolo možné. Ja som neni ok po psychickej stránke a momentálny vzťah, pri ktorom už na začiatku bolo vypovedané, že žiaden záväzok, mi asi nepomohol. Cítim sa už tak vyčerpano, až si uvedomujem, že mi začínajú vadiť veci, ktoré som prehliadala. Ďalej zisťujem, že sama sa asi nezmením pre niekoho a sama nepríjmam niekoho akým je, lebo mi to vadí. Napokon bolo asi požehnanie k ničomu sa neuviaza, pretože zisťujem, že radšej ostať slobodným ako sa uviazať s niekým, koho vlastne nedokážem prijímať :D . Jednoducho si začínam myslieť. že nie každý je stvorený pre partnerstvo. Mňa partnerstvo v tomto smere napríklad ubíja. Mám rada nehu, ale obmedzovanie, zakazovanie, pohrozovanie, siahanie na slobodu, výčitky, žalúdočné kŕče, sklamanie, frustrácia, a celková averzia. No na čo je to dobré ak to má byť takto. Čo myslíte, s výnimkov vydarených a šťastných partnerstiev a manželstiev. Je napísané,, nie je dobre človeku samému," ale je niekedy lepšie byť človeku samému :D . Pekný deň.

viestta
16. júl 2024

" ale obmedzovanie, zakazovanie, pohrozovanie, siahanie na slobodu, výčitky, žalúdočné kŕče, sklamanie, frustrácia..." do vztahu nepatrie. Ak si toto citila vo vztahoch, tak si si vyberala zlych partnerov. Vyberaj takych, s ktorymi toto citit nebudes

reanda
16. júl 2024

ano, su aj ludia, ktori partnerstvo nepotrebuju.. ty k nim ale, myslim, nepatris.. ty partnerstvo chces, len si potrebujes dovolit to ozajstne a nie ten bordel, co si opisala

grof_monte_christo
16. júl 2024

Neviem, koľko máš rokov a či v kútiku duše ešte túžiš po peknom vzťahu alebo rodine. Preto dúfam, že z môjho komentára nedostaneš depku 😁. Ja som dospela na partnerstvo a stretla človeka, s ktorým je to možné, da sa povedať tesne pred 50. Je to cesta a nechaj tomu čas, zbieraj skúsenosti, daj si single pauzu, ak to tak cítiš, alebo aj zostaň single. Všetko je v poriadku.

astronaut321
16. júl 2024

@grof_monte_christo súhlas, čas je najlepší doktor. A uvidíš čo ti život nachystal.

grof_monte_christo
16. júl 2024

@astronaut321 Single život je určitý životný štýl a len málo ľudí ho žije dobrovoľne a plnohodnotne. Pre nedobrovoľne žijúcich single môže byť cas najlepší doktor, ale aj nemusí. Keď tak spätne uvažujem, tak tento čas sa dal (možno) skrátiť dobrou psychoterapiou.

autor
18. júl 2024

@grof_monte_christo Ako to mysliš? Psychoterapia by Ti pomohla v čom to skratit myslis?

grof_monte_christo
18. júl 2024

@anonym Bolo by to na dlhšie .... v skratke... pochopiť vzorce z detstva a rannej mladosti, ktoré mi neskôr bránili v nadväzovaní zdravých a uspokojivých vzťahov, preto tie dlhé single pauzy a uvažovanie, že je lepšie vzťah nemať.

autor
18. júl 2024

@grof_monte_christo Ja si tie vzorce i uvedomujem a je mi to tak makové platné, pretože napr. pri určitých typoch ľudí sa nikdy nebudeš cítiť ani dostačujúce, ani milovano a dokonca ešte aj neslobodne pri tom všetkom.

grof_monte_christo
18. júl 2024

@anonym Viem, o čom hovoríš, preto je dobré naučiť sa tento typ ľudí vcas pre seba identifikovať a nevytvarat s nimi blízke vzťahy, nepúšťať si ich do svojej intímnej zóny.

reanda
18. júl 2024

vzorec si nestaci uvedomit, musis ho opustit.. musis si uvedomit, ze sa to da.. ak sa ti zda, ze sa to neda, si v tom stale uviaznuta.. da sa to vzdy

stanislavicenka
18. júl 2024

Ved to negativne, co si opisala do fungujuceho partnerstva ani nepatri. Ale asi si nezazila zdravy vztah🤷. Lebo takto to nevyzera

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
astronaut321
18. júl 2024

Moja bývala mala neurotickú poruchu a navštevovala psychológa. Väčšinu pocitov si vybíjala na mňe a ja som jej to samozrejme patrične vracial, vedomo alebo nevedomo, tým, že ma to tiež ničilio. Údajne jej pomohol rozchod, tak možno skús nad tým pouvažovať a skúsiť sa venovať nejakú dobu sebe. Treba sa naučiť žiť sám so sebou predtým ako budeš žiť s niekym. Určite sa to ľahšie rozpráva ako prežíva, ale sám som mal nejaké poruchy, aj schopnosť sa naviazať na niekoho a vyhľadávať u neho bezpečie, silnú introverciu, prebíjajúcu až do extrémnych pocitov hanby s komunikácie a následných výčitiek. Až kým sa nedostaneš sama do bodu, kedy ti prejde hlavou ten posratý fakt, že sme len ľudia všetci ti môžu akurát s prepáčením. Potom si začneš vážiť seba a vybuduješ si silnú osobnosť, ktorú si môže budúci partner vážiť na toľko, že ťa bude milovať. Je to taký začarovaný kruh a jediné čo nás v živote posúva je odbočka z kruhu. Dostaneš sa do väčšieho kruhu a zase nové veci, mierny diskomfort a potom keď si zvykneš, tak znova. Ty keď si ostala zaseknutá v tom najmenšiom, ako veľa z nás bolo, tak musíš mať na pamäti, že čím menší kruh, tým prudšia, náročnejšia odbočka.

astronaut321
18. júl 2024

@astronaut321 dúfam, že je to aspoň trochu zrozumiteľné 😬

reanda
18. júl 2024

ked mas psychicke problemy, vztah ti nepomoze, len pritazi.. partner nie je na to, aby sa onho clovek v slabosti opieral.. partner je na spolupracu, ale na to musite byt obaja na rovnakej urovni, nie jeden slaby a jeden silny.. pories si najprv svoje problemy.. neviem, nakolko ti terapia pomaha - ked mas pocit, ze nepomaha, treba zmenit terapeuta, nie kazdy kazdemu sadne..
a stastie v zivote prichadza s tym, ze si uvedomis, ze ty sama si jeho strojcom.. ze tebe samej ma na sebe zalezat, pre seba mas zit, tak, aby ti to davalo zmysel a naplnenie.. nie vyhovovat druhym, aby ta potom mali za to radi a to ta naplni - to vobec nefunguje..

autor
18. júl 2024

@astronaut321 Myslím, že som porozumela 🙂 Ďakujem.