Obcas mi je tak, ze si vravim "ved ma nebije, nepodvadza...".
O tretej prichadza domov z prace (kancelarska nuda) a v drvivej vacsine lahne na gauc. V noci je na mobile, zaspava o 1 avstava o 5 cize malo spi. A tak na tom gauci hnije. So mnou nic. Detom sa absolutne nevenuje, nema s nimi ziadny vztah (chova sa nim akoby boli vyzeneni,cudzi) v horsom pripade nas z toho gauca buzeruje. Nic ho nebavi, nema hobby, ciele, zaujem zit nic. Nic. Vsetci ho otravujeme. Pocas LD by mohol mat HO, ale chce byt radsej v praci. Ja neviem. Takto som si ten rodinny zivot nepredstavovala. Najradsej by som sa na polroka zbalila nech si ujasnime a zistime co dalej chceme.
Pride mi vyhorety. Zo vsetkeho. Ja aj som sa snazila. Nech je doma cisto,vonavo,stol plny,deti happy, rovnako zdochnuty. V lete vonku, obcas vylet - z neho tak pryští ta nechut byt s nami,robit s nami nieco. Ja len hltam to vsetko, som cim dalej tym viac zatrpknuta, neusmievam sa. Obcas naberiem silu a vravim si, ze kazdy sme nejaky, tak by som ho mala respektovat a prijat ho takeho aky je.
A viete co je na tom najvtipnejsie. Vzdy bol taky. Len ruzove okuliare... Mi to prislo mile. Aky nunik. Akurat tym rodicovstvom, tou zodpovednostou ktoru neuniesol, sa to zhorsilo.
A okrem toho mam milion inych trapeni. Toho roku uz musim zacat chodit k psychologovi. Ja uz nevladzem. Neviem. Co je este moja rozmaznana nespokojnost, a co uz fakt nieje ok.
aaale depresie, lenivy a pohodly, znudenyyyy! zena vsetko doma porobi, on vsetko ma, nemusi sa o nic snazit...tak mu je az velmi dobre...ak mu samemu nedoslo, ze treba pomoc, zapojit sa..tak mu to jasne povedz/vykric..pride z roboty, nech si do hodiny oddychne a potom mu nadel domacich prac, aktivit s detmi a nech to urobi, nie otazky ci prosby
Sadni si vedľa neho do 1:00 a deti nech si žijú .... neviem asi za 24:00 začne kukať ak nie skôr
@karhu robila som to tak... Sekala som aktivity, program povinnosti.. ale ten hnus v jeho tvari ked ho len volam k spolocnej veceri. Ten odpor ked ho vyslem s dietatom von. Tak uz ho nechavam robit si co chce, a vpodstate cele dni travim tym ze to len dusim v sebe
kolko si vydrzala pozerat na jeho odutu neochotu? nevzdala si sa prilis skoro? ...zmena pride az po par mesiacoch..viem z vlastnej skusnosti😈
....toto nevyzera dobre a casom sa to asi este zhorsi.....
napis mi ip ked chces
Nepises, ake stare mate deti. Ked ich ulozis, ty robis co? Povedala si mu niekedy to, co si nam tu napisala? Zrejme si na MD alebo RD, to ale neznamena, ze bude cela domacnost a deti na tebe. Predpokladam, ze mu varis teple vecere a veci na oblecenie si nachadza ciste vonave nakominkovane v skrini. Vsimol by si, keby si s tym sekla? Keby si si vecer co vecer sadla k nemu s mobilom? Otvorila flasku vina a obidva mobily odlozila? Chcel by sa porozpravat ako si to predstavuje dalej? Bez vycitiek a obvinovania. Ak sa nebude chciet rozpravat, napis mu list, mail. Mozno by pomohla parova terapia. Sam od seba sa zrejme nezmeni. Ani keby sa zmenil, obrat o 180 stupnov neocakavaj. Dufam, ze aspon plat ma vyborny, lebo v intimnej sfere to asi tiez nebude velke terno.
Nemám s tým skusenost, ale keby sa jedného dňa vrátil z prace a vy by ste boli preč? V skutočnosti by ste len išli na výlet niekam na týždeň- dva a jeho by som nechala v tom, ze ste odišli . A reagovala by som prekvapene: ,,wau, ty si si všimol, ze nie sme doma? To akože ti chybame?"
Keby ho ani toto neorinutilo spamätať sa ,minimálne by som sa o neho prestala starať, nevolala by som ho s nami nikde. Ignorovala jeho existenciu.... a ak by nic nezabralo, tak v tom prípade uz sa neodvážim dalej radiť 😒
Odpor moze mat v tvari, hlavne, ze s tym dietatom von vypadne. Pomalicky mu pridavaj a chystaj sa do prace. Ak je len spolubyvajucim, nema zaujem nic menit a ty takto zit nechces, ostava sa len pripravovat na rozchod. Skusila by som ale este pred tym to, co som ti pisala vyssie.
Preco si myslis, ze neuniesol zodpovednost za rodinu?no to je taky typ ani nepomoze ani neublizi.Potreboval by nastartovat, ale ked budes vsetko robit zanho moze hnit.Nudi sa, ako pises ziadny ciel, ze pohram sa s detmi, uvarim veceru ...nemusi nic urcite je aj unaveny, ked tak malo spi.To su take nicotne povahy pohoda klidek tabacek a tebe bude povinnosti len pribudat casom.Ak taky bol vzdy nezmeni sa
Už keď je to takto dlhodobo, bude asi ťažké to zmeniť. Mala si ho zapájať do všetkého hneď od začiatku. Takto by som žiť nezvládla, ja by som vybuchla hneď, nedokázala by som to v sebe dusiť. Koľko rokov majú deti ?
To nerob nedus to v sebe, porozprávajte sa... Riadne mu dohovor nech so sebou niečo robí. Mať hnijúce klbko chlapa na gauči celé dni nie je bohviečo ak má nejaké pocity treba sa porozprávať inak sa to zhorší... Inak aj ty nejakú blbosť vyvedieš a potom tu budeš písať to ako to ľutuješ. ŽENA KONAJ...
@elizabet173
@drzaopica s domacimi pracami paradoxne problem nie je. Napriklad, ked pride z prace a nenajde nas doma, akoby obzil a vraciam sa do vygruntovaneho bytu. Proste je rad ze sme zmizli.
S detmi mozno ide von, ale deti sa mi vratia domov zdeptane a zrevane, lebo sa k nim chova naprd.
keby som viac mesiacov vydrzala hltat,ignorovat a nechat ho robit si co chce (=spat/nic) tak by sa mozno zbačil. Ale uprimne, pocas PMS zo mna ta frustracia a to vsetko vybuchuje a hnusim sa mu zas o cosi viac.
@zuzka1117 on bol vzdy zapajany. Ale ja som na jeho vkus asi prilis akcna, narocna... A vlastne som ho asi tymi rokmi naliehania unavila ja
A už si sa s ním o tom bavila? Rozprávali ste sa? Hovorila si mu, ako to celé vnímaš? Pýtala si sa ho, o čo mu ide? Lebo obávam sa, že telepaticky to nevyriešite a čo si tak všímam, tak veľmi veľa vzťahov by sa zlepšilo, keby ľudia začali normálne komunikovať.
@yoxinka on mlci. Milionkrat som zacala (s kludom,usmevom,placom,hnevom) leziem mu na nervy.mlci.
Snažíš sa len byť dobrá mama a žena... Ale nesmieš ho nechať takto existovať... Ak si naňho príliš akčná tak to ti mal on naznačiť... A z hnusit sa mu viac kvôli jeho sedeniu... God damn it porýp doňho nech ti aspoň povie čo sa to s nim stalo.. Inak nemá zmysel očakávať dobrý koniec...
Ach jaj ☹ Je z tvojho príspevku cítiť, že toto je také posledné "volanie o pomoc".
Mne sa páči, že priznávaš, že bol taký vždy. A tiež sa mi páči, že si si v úvodnom príspevku aj napísala riešenie 😉 Píšeš že "Najradsej by som sa na polroka zbalila nech si ujasnime a zistime co dalej chceme"... keby si to spravila a odsťahovala sa s deťmi, možno by on zistil, že mu sakra chýbate. Možno by si ty zistila, že samej ti je sakra dobre. Ktovie. Ak je to čo i len trochu možné, skús to. Mám aj kamarátku čo sa s dcérou od muža (no nie su zosobášení, ale na jadre veci to nič nemení) odsťahovali. Zistili, že tak to nepôjde, sú opäť spolu a vyzerá je lepšie. Takže ak to čo i len trošku ide, tak to skús.
Tak to ta chapem, ze ta to nici, koho by nie. Neviem, preco sa on vlastne zenil, mal deti, ved mohol byt stastny sam. Tu je asi kazda snaha zbytocna. Na tvojom mieste by som sa naozaj pripravovala na odchod, ako manzel aj ako otec je nepouzitelny. Mozno by nepohol brvou ani keby si mu to oznamila.
@elizabet173 co mam na to povedat... Trochu som ho do svadby i deti dotlacila 😢
Tak to je zrejme ten problém. Mrzí ma, ako žiješ, ale pokiaľ to celé robí z donútenia a ty si ho tlačila, nečakaj žiadne zlepšenie.
On bol asi vzdy takyto,len ty si to nevnimala....alebo ti predtym zvykol pomahat?Bol niekedy aktivny,ci len sa takto pre.ieral zivotom?
@deti95060810 asi nemáš poňatia čo sú depresie. Taký človek nevládze vstať z postele, a nie že chodí do práce aby nemusel byť so ženou a deťmi, neváľa sa na gauči prilepený k mobilu... nezamieňaj si prosim tak vážnu dg akou depresia je, s hnilosťou a nezáujmom o blízkych.
Autorka: do svadby a detí si ho dotlačila, tu je výsledok...
@sissy27 prečo si myslíš že nemám poňatia čo sú depresie... skôr mi príde že ty nemáš ani páru čo to je...
Nie každý pacient s depresiou leží ako lazar na posteli celý deň a nedokáže ani ráno vstať a ísť do práce. Takýto stav sa vyskytuje, ale to je už na hospitalizáciu....
Veľa pacientov bežne aj s depresiou chodí do práce - berie lieky a bojuje ako sa dá.... Sú to väčšinou ľahšie a stredne ťažké prípady...
Príznakom pre depresiu je problém so spánkom...ťažko pacient zaspáva, popr. sa v noci budí. Môže byť len jedno z toho, popr. obidva súčasne...
Najlepšie je navštíviť lekára....
Hmm... Tak ak si ho dotlačila... Tak už rozumiem 😕
A ako si ho dotlacila? Veď bol dospelý,mal sa rozhodnúť sám. Nechaj ho častejšie doma samého. Nechaj mu otkaz a nech porobi. Keď to nevie s deťmi, ty von, on nech večeru nachysta.
@deti95060810 stačí si prečítať príspevky autorky a naozaj je každému (teda okrem teba) jasné, že tu absolútne nejde o depresiu...
Podľa toho čo opisuješ to vyzerá u manžela na depresie....ani spať, ani nič robiť. Večne unavený...Ani z voza ani na voz... Aspoň nejaké magnézium do neho natrep...