Nič ma nebaví

13. jún 2023

Ani neviem, čo od toho očakávam, asi sa skôr potrebujem len vykecať...
S priateľom to ťaháme spolu piaty rok, prvé tri som bola do neho neskutočne zamilovaná, až chorobne by som povedala. Nemali sme vzťah ako z filmu, ale ani nejaký hrozný. Skôr taký priemer. Dobré chvíľky sa striedali s horšími.
Potom sme spolu začali bývať.. Bola som šťastná, že konečne máme spoločný domov.. prešiel rok a pol a ja to domovom už nazvať neviem... Nehádame sa, sem tam nejaká výmena názorov, ale nič hrozné... Ale tá láska, akokeby vyprchala... A bohvie, či tam niekedy bola z mojej strany.. či to nebolo len poblaznenie, alebo ako to nazvať...
Zo začiatku sme veľa vecí doma robili spolu, povedala by som, že on aj viac.. no čím dlhšie sme spolu bývali, tým to bolo horšie.. pomaly prestal s domácimi prácami, po narodení nášho bábätka... Dá sa povedať, že do pôrodu bolo všetko fajn, po pôrode koniec... Ešte prvé týždne sme stáli spolu pri postieľke, držali sa za ruky a usmievali sa na nášho drobca... Postupne odišlo aj to... Teraz popestuje, zabaví sa s malou, ale ozaj málo... Stále som s ňou sama... Domácnosť je celá na mne... Intimita bula bodov takisto... Z mojej strany... To, ako sa otočil, otočilo mňa... Pred pôrodom sa nevedel malej dočkať, pár týždňov po pôrode som rada, keď ju vidí aspoň večer, keď príde domov z práce/z vonku/z koníčka... Ani spolu už takmer nechodíme s malou von...
Ja som pribrala, zmenila som stravu, začala sa viac hýbať (cvičiť kvôli bolestiam nemôžem), ale aj tak váha stojí, uisťuje má, že sa mu vraj stále páčim, ale ja som nešťastná pri pohľade do zrkadla.. Neviem, či to je mnou, alebo ním... Priznám si, že bývam na neho hnusná.. dosť mu vyčítam a čím viac vyčítam, tým viac sa vzďaľujeme... A čím viac sa vzďaľujeme, tým viac pochybujem o našom vzťahu a nedokážem s ním spať, už si to s ním ani neviem predstaviť.. Často sa pristihnem pri tom, že mi vlastne ani nechýba... Potom zas príde obdobie, kedy mám chuť si za toto všetko dať facku a silno ho objimem... Či som ho ja odradila od domácnosti a spoločne strávených chvíľ, netuším, ale je pravda, že som na neho dosť tlačila, aby s nami trávil čas.. prišlo mi to automatické, že keď sa dvaja stanú rodičmi, spoločne sa zúčastňujú na výchove, na prechádzkach, na starostlivosti o dieťa... On mi raz povedal, že žena sa má starať o deti, chlap je ten, ktorý má zarábať... Tým ma prekvapil, pretože sa tak nikdy predtým nevyjadril, a s deťmi mal vždy super vzťahy, či už z rodiny alebo s cudzími na ihrisku... Možno som len unavená už zo všetkého a je to len dočasný pohľad na náš vzťah a možno sa mi otvorili oči.. keď som unavená, málokedy mi prejaví aspoň pochopenie, skôr stále počúvam, aká som stále nervózna, ale keď som mu x-krát povedala, že cez deň si neoddýchnem, v noci kvôli malej nespím a už proste nevládzem, plus frustrácia z výzoru môjho, tak neprejaví pochopenie, nemám v ňom oporu 😔 a to ma ubíja ešte viac... Nie je zlý, je veľmi šikovný, múdry, a keď nie o sa rozhodne spraviť tak je to aj 220%, ale keď nechce, nedonúti ho ani "nôž na krku" obrazne povedané... A aj tá empatickost mu chýba vo väčšine prípadov.. neviem či bol taký aj pred tým, nejak som si to nevsimala, vždy som v ňom videla zmysel môjho života a chlapa, s ktorým chcem zostarnúť... Dnes, kým mi malá spí, pozerám do stropu a o zostarnuti pochybujem... Pred tým sme sa chceli aj zobrať niekedy v tomto období, no ja o tom už nechcem ani počuť... Či mám urazenú hrdosť, alebo môj inštinkt mi radí, ale svadbu už nechcem... Neviem čo si sama mám myslieť, či je to obdobie, alebo to bude už len horšie... Ja mám po 30tke, on po 40tke... Neviem ani akú radu čakám, či dúfam v komentár, kde sa dočítam, že aj inde to takto bolo a prešlo to, alebo bolo treba niečo urobiť, aby sa to zlepšilo, alebo komentár bude od rozidenej ženskej... Neviem... A momentálne tak stagnujem, že ani neviem, či chcem poradiť, či to chcem zlepšiť, alebo už nemám záujem... Momentálne som neskutočne vyčerpaná zo všetkého... Z neho, z dieťaťa, zo životnej situácie celkovo, zo seba...

autor
13. jún 2023

No a kamarátky nemám... Mala som... Ale postupne sme si založili rodiny a išlo to dolu vodou... Dve najbližšie kamarátky sa začali stretávať spolu, len ony dve.. nehovorím, že ma nevolali von, volali, ale v čase, keď ja som naozaj nemohla... A keď som konečne mala čas, tak už oni čas nemali... Nakoniec to skončilo tak, že sú len oni dve stále spolu a ja som zostala sama, už ani v kontakte takmer vôbec nie sme... Urazili sa, mysleli si, že sa vyhováram stále...
Mám teda len priateľa a rodinu... S rodinou čas trávim kedykoľvek sa dá, ale väčšinu času som aj tak sama... jasné výlety, dovolenky, nič... Len domov a domácnosť a sem tam prechádzka s dcérou a návšteva rodiny... Nič viac, nič ma už nebaví, nedokážem sa už tešiť ani z maličkostí...

autor
13. jún 2023

Teda žiadne výlety, nie jasné... Nie, že by som nemala záujem vypadnúť, ale nemám s kým... Potrebovala by som nový vietor do plachiet, mať s kým tráviť čas, ísť na výlet, ale nemám s kým... A to ma ubíja a z toho dôvodu ma nebaví sa ráno už ani zobudiť...

unicornlady
13. jún 2023

To dieťa je aké veľké? Že by ti rodina postrážila a spravili by ste si s priateľom víkend osamote, alebo len pár hodín niekde sami na regeneráciu a oživenie vzťahu.
Sama spomínaš, že si asi jednoducho unavená, vyhorená...

autor
13. jún 2023

@unicornlady 5 mesiacov má... A nakoľko som s ňou takmer stále sama, je na mňa moc naviazaná... S inými dokáže byť, len keď ma vidí... Tak isto aj popestovat ju môže z rodiny niekto, ale ihneď sa otáča, či som tam...
A problém je aj v tom, že pokiaľ priateľ na to nemá "chuť", nepôjde so mnou nikam, aj keby sa dalo... 😔 Je pohodlný, má svoj štandard a hotovo

autor
13. jún 2023

@unicornlady pred tým s nami chodil na výlety, keď sme ešte nečakali malú, síce sa netváril nadšene, ale šiel a potom bol rád, že bol... Ale po pozitívnom tehotenskom teste a narodení malej sme už nikde spolu neboli... počula som aj, že chlapi okolo 40tky prechádzajú krízou stredného veku a že sa to časom dá do poriadku, no mne príde, že tá jeho "kríza" trvá už dlho a nezlepšuje sa, skôr zhoršuje... Alebo je to len mojím vnímaním, kedy tak moc túžim po zmene, po nejakej aktivite, že keď sa mi nedostáva, tak to prežívam čoraz horšie...

luccija
13. jún 2023

Si unavená, unavená a unavená.Nepoznam vzťah kde dieťa neobrátilo všetko hore nohami.Takze sa cítiš osamelá, lebo chlap ide ide do roboty, kamarátky nemajú čas.Ja nikdy nezabudnem ako mala dcéra 3 m bol Silvester všetci na chatách a môj muž v práci a ja som sa prechádzala v hmle po parku a cítila sa ako najosamelejsi človek na svete unavená, pribrata...ten pocit si viem dnes vybaviť.Taka tazoba na hrudi, že des.
Každé 5 m bábo je na mame naviazané.Skor ma zaujalo, že má svoje hobby a kamarátov ako často chodí preč?aj ja som často závidela mužovi, že sa mu nezmenil život ako mne, že sa ráno vyoblieka, strekne voňavku, pôjde na obed do reštaurácie...
Mne veľmi pomáhalo obliecť sa a odísť preč to mesta, kúpiť si kávu, čítať časopis mala spala, išla som pozrieť obchody niečo pre malú mať svoj režim a byť medzi ľuďmi.Pokym nemusíš variť príkrmy snaž sa chodiť co najviac preč.
Na víkend naplanuj výlet píšeš, že už predtým nebol nadšený no chlapi spohodlneju musíte nájsť zase niečo co vás zblíži.Aj, keď by ste mali len sedieť niekde na káve.Ty si celý deň sama ,on má ľudí okolo seba a možno rád vypne na gauči.
Ženy sa chcú rozprávať mužov to otravuje a oni sú emočne úplne niekde inde ty si teraz plná pocitov
Dnes sa pekne obleč a choď von rob niečo iné...
Nemôžeš byť závislá na jeho správani tak, keď nechce ísť cez víkend von, ak máš rodičov blízko choď tam, alebo zavolaj tým kamarátkam, nájdeš si možno cez dieťa nové známe...

nikol789
13. jún 2023

Ahoj mohla by si mi prosím napísať správu? Ďakujem ❤️

ropucha6
13. jún 2023

No si vyhoreta. Skoda, ze si si spalila mosty s kamoskami. Ja mam 7mesacnu a musim aspon raz za dva tyzdne sa stretnut s kolegami, kamosmi, proste vypnut, pokecat o niecom inom ako detoch a to teda mi manzel o dost viac pomaha. Tiez nemam nikoho na strazenie, ale otec sa o dieta predsa postara. Musis sa dat ty dokopy, potom sa moze zlepsit aj Vas vztah. Normalne si naplanuj nejake aktivity, odovzdaj dieta otcovi a chod .

luccija
13. jún 2023

Skús pomenovať čo Ťa ťahá dole?
Bojíš sa, že vás neľúbi, že uteká z domu?
Nebude to stále ružové láska nevyprchala ste rodičia možno ste boli predtým na seba nalipnuti píšeš, že si bola až chorobne zamilovaná a teraz už máte starosti, únava...cez víkend ho niekam vytiahnu.Ale nepíšeš ako často je preč z domu to by mi vadilo

maminabobo
13. jún 2023

Ak je chlap normálny, čo píšete že je, tak netreba hneď všetko zahodiť...Aj my sme to tak mali. Ste unavená. Najlepšie by bolo skamarátiť sa so ženami , ktoré majú tiež malé deti. Jedna druhej sa posťažujete a zistíte, že ste na tom rovnako ako ostatní. Dnes podľa mňa vzťahy dosť kazi aj internet, socialne siete.....vidíme tam len dokonalosť, pekné rodinné fotky, dovolenky...ale to je iba pozlátko.

autor
13. jún 2023

@luccija no môj cez týždeň pracuje, po práci sem tam za kamošmi, niekedy príde rovno domov ale to som s malou vonku, lebo nevydržím zavretá sama doma celý deň... A cez víkend má svoje hobby, aj v sobotu aj v nedeľu... Ja sa niekedy pridám, ale je to náročné s malou, tak radšej idem len tak na ihrisko...
Toto je to, že koľkokrát som navrhla, že v sobotu nech ideme spolu niekam, vypadnúť, ale nie. On má svoje a hotovo... Zdedili sme záhradu a prerába ju, nehovorím, že tam nie je robota, ale už oveľa menej roboty, ktorá by aj počkala, než na začiatku... ale on to MUSÍ dokončiť a hotovo... Pritom každý, kto má záhradu vie, že tam to nikdy nieje "dokončené", vždy buď popolievať, alebo posadiť, okopať, pokosiť, porylovat...
Kamošky? Keď aj volám, jedna nedvihne a druhá má zruší lebo malý spí... Keď je malý hore konečne, tak ja už som dávno doma... Keď napíšem, správu si jedna nájde až o týždeň, lebo "nemá čas" a druhá odpovie až po pár hodinách alebo dňoch, lebo "nemala kedy"...

autor
13. jún 2023

@ropucha6 no, skôr spálili oni, nemám totiž jediné dieťa ako tie kamošky a robili sme vždy v čase, keď oni ma volali von, projekty do školy, domáce úlohy, doobeda som navarila, poobede oprala, proste stále mám čo robiť a kamošky to nechápali, lebo oni mali doma malé bábätká, ktorým stačilo ísť do kočíka, ale ja školopovinné dieťa, plus novorodené a žiadne pochopenie z ich strany, dokonca mi narovinu bolo povedané, že sa stále len vyhováram 😔
Keď odovzdám dieťa otcovi, tak mi posiela fotky ako mu plače, že si nevie dať rady, keď aj neprídem, nech si poradí, po konečnom príchode domov (pritom sedím len u matky) je oheň na streche a nálada medzi nami na bode mrazu 😔

autor
13. jún 2023

@luccija no cez týždeň práca (stavbárčina po celom Slovensku) a cez víkend prerába zdedenu záhradu. Nie je to blízko, čiže mne sa tam stále s kočíkom nedá chodiť... Nie je ochotný ani jeden víkend sa na záhradu vykašľať a spraviť si svoj program 😔 pred tým taký nebol, teda nie že nebol, ale spravil aj ústupok a šli sme spolu niekam... Teraz už vôbec...

autor
13. jún 2023

@maminabobo ja nemám sociálnu sieť, mala som, ale ako je napísané, kazí to vzťahy, človek začne byť tým virtuálnym životom posadnutý a zatiaľ mu uteká ten reálny, takže ja som už dávno sociálne siete zrušila...
No, normálny chlap, podľa toho, čo to pomenovanie má predstavovať, lebo každý si pod pojmom "normálny" predstaví niečo iné... Skôr taký typický chlap, po 40tke pohodlný, emočne odlišný od ženy, s rozdielnym vnímaním situácii 🙈

unicornlady
13. jún 2023

Skôr na tú záhradu asi uteká, aby sa rodine nemusel venovať. Ako, tiež máme záhradu, zelina podrástla atď.. ale zase celý víkend sa jej netreba venovať.

Ja poznám aj čiperných 70-tnikov, bicykel, turistika. Takže to závisí skôr od povahy, nie od veku. Prípadne od zdravia.

autor
13. jún 2023

@ropucha6 aj som tým kamoškám hovorila, že keď ich deti začnú chodiť do školy, pochopia o čom hovorím, že to nie je len vyhováranie, tak moc som chcela s nimi ísť, ale nedalo sa a oni to brali ako výhovorku, lebo oni chodili von s deťmi v kočíkoch v určitú hodinu, lebo vraj im sa nedá prispôsobiť a prechádzku s bábätkom posunúť trebárs o hodinu.. keďže nemám len jedno dieťa, tak viem, že sa to dá, keď som potrebovala ísť k dr so sebou, s dieťaťom, alebo spalo poobede dlhšie, tak som tomu prispôsobila prechádzky a čas, keď som šla z domu... Oni ten čas vraj prispôsobiť nemohli s jedným dieťaťom.. ja už s dvoma, z toho jedno školopovinné (1.-2.ročník) som sa prispôsobiť mala podľa nich... nevyčítam im to, keď nepoznajú aké to je, učiť sa s dieťaťom každý deň abesedu, písanie, počítanie, diktáty (robili nám problémy) neskôr vo vyšších ročníkoch vybrané slová, dieťa sa horšie učilo, tým pádom som musela na to klásť dôraz a nevykaslat sa na to len preto, lebo kamošky ma volali von, lebo len vtedy sa im dalo... Nechcem aby to znelo nevďačne, alebo vypočítavo, ale tak to proste bolo a nakoniec ma odstrihli, lebo som sa "vyhovárala"....

dzejsik
13. jún 2023

a co tak na zahradu, kde muz vela chodi, kupit teraz na leto bazenik so strieskou a chodit tam spolu, mala sa prehra vo vode, na deke, uspis v kociku a vy si spravite piknik a pomozes mu - zahrada je ako liek na dusu ak mas co i len trochu rada zelen a zvuk prirody 🙂
a povedala by som, ze netreba sa len pridposobovat babatku, ale aj prisposobit babatko sebe … ak nema rado kocik, zobrat na zahradu cestovnu postielku atd, ono jeden den v tyzdni zmenu rezimu prezije … vy si tam zozente gril a zavolajte dakedy aj jeho kamosov grilovat a nech vezmu svoje zeny deti atd atd …

a sama pre seba, na cvicenie si kukni fyziofitmama.cz, ma uplne jednoduchy program aj pre tych co nemozu zatazovo cvicit, do mesta na kavu zmrzku atd aj sama ked nie je s kym… ja som sa cez matersku zoznamilanapr aj s dochodcami co byvaju pri nas a vobec mi nevadi posediet s nimi na lavicke

autor
13. jún 2023

@unicornlady áno, aj mne to tak príde, že tam pred nami uteká, lebo zistil, že už v jeho veku na dieťa nemá energiu.. má dcéru z predchádzajúceho manželstva, ale tá je dospelá už, čiže malé bábätko mal už dávno... Teraz, po rokoch sa na to dal znovu a možno aj oľutoval... Nehovorím, malú ľúbi, keď je doma tak sa jej povenuje, ale pokiaľ nemusí, tak dobrovoľne málokedy príde sám si ju vziať... Skôr sa s ňou baví keď ležká, alebo je v kresielku, keď nemusí ju pestovať... Keď ju mám ja na rukách, vtedy tiež sa jej prihovára...
No zo všetkého najradšej s ňou spí cez deň... Kým ja varím a pracem...

autor
13. jún 2023

@unicornlady a keď som mu to aj vytkla, že pred nami uteká, tak samozrejme to neprizná... Nie je to pravda podľa neho... Ale raz mal slabšiu chvíľku a sám povedal, že si uvedomuje, že to preháňa a že už utekať pred nami nebude... Akokeby sa priznal.... Ale to bola ozaj slabá chvíľka, lebo sa nič nezmenilo....

sasitimi17
13. jún 2023

Odkial si ?

autor
13. jún 2023

@dzejsik bazén chcem poriešiť keď bude malá sedieť, lebo byť prehnuta v páse, aby som ju udržala, umrela by som na bolesti chrbta, už teraz sú dosť silné...
Jeho kamoši? Volala som viackrát, resp im to navrhla, že aj so ženami nech prídu, za tých pár rokov boli s nami možno 2-3x... Inak nechodia, môj ich ani volať nechce, neviem prečo... Či žiarli, alebo kvôli tomu, že keď tam aj ideme spolu konečne, tak aj tak som s malou sama, lebo on je na druhom konci a maká... A keď mala začne byť mrzuta, že chce spinkať, tak sa nedá uspať tam, musím s ňou von zo záhrady na cestu prechádzať sa aby spala 🙈 cestovnú postieľku tam máme, ale nechce v nej byť... Och, keď tak čítam po sebe komentáre, príde mi to, ako by som stále hľadala dôvody a nie spôsoby... Ale ja už som naozaj skúšala všetko možné, už som jednoducho zo všetkého unavená 🙈 a zrejme, ako bol písaný jeden komentár, som vyhorená...

autor
13. jún 2023

@sasitimi17 Nitriansky kraj

majusik1304
13. jún 2023

Ty máš spať s dieťaťom cez deň, oddýchnuť si. To je jediný čas na oddych a nie chlap.... jemine. Choď si tiež ľahnúť keď bábätko spinká 🙂.

ropucha6
13. jún 2023

No a ty co urobis, ked ti posiela fotky, ze mala place? No tak place a co. Vsak hadam ju vie aj on utisit. Akoze neexistuje, ze ja by som bola s malou cez tyzden aj cez vikend a otecko nic, mate to velmi zle nastavene, jasne, ze si vyhoreta. Ak nie si vydata, veru sa ani nevydavaj, lebo mozno skoncis nakoniec s dvomi detmi sama.

oonnaganamakusai
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zmrzlinka2021
13. jún 2023

Je mozne, ze proste zo zamilovanosti ste nedospeli k tomu, ze prisla laska, lebo laska je rozhodnutie, nie emocia.

Stava sa to bezne mnohym parom pocas chodenia, ze proste z tej velkej zamilovanosti sa im otvoria oci a zistia, ze asi si nemaju co povedat a bude lepsie ist kazdy svojou cestou.

A hlavne velmi ste sa poponahlali s dietatom. Najprv ste mali riesit manzelstvo, byt aspon 2-3 roky v spolocnej domacnosti uz ako rodina, viac sa spoznat, pocestovat, a az potom dietatko.

pumi21
13. jún 2023

@majusik1304 súhlasím, aj ja som tak s malou chodila, keby som si neľahla s ňou by som bola ako mátoha a hlavne nervná a vôbec by zo mňa nič nebolo :D

luccija
13. jún 2023

Takže si vlastne cez týždeň aj víkend sama.Na záhrade má asi relax.Ok spravte kompromis jeden deň záhrada, druhy rodina.To prvé dieťa je tiež jeho či tvoje?možno je typ, že neobsedí musí niečo robiť, aké nemôže dať rodinu na druhú koľaj.
Áno, záhrada je nekonečná robota škoda, že tam nemôžete chodiť spolu vypustis deti on nech si robí...a prečo tam musíš chodiť s kočíkom nerozumiem?kamarátky pochopia, keď budú mať 2 deti a povinnosti do školy to nevysvetlis..
Ja som to zase mala tak, že sme ráno dlho spali a, kým som sa najedla a vychystala von kamarátky išli už domov obedovať a spat.Mala som úplne iný režim ako oni.Ale mňa to aj nebavilo sto sprav kedy, pod už, tá chce ísť tam, druhá inam.Najradsej som si robila svoj program a poobede sme sa niekedy stretli.A mňa nebavilo sedieť pod domom na ihrisku a ich zase chodiť preč🙂vy musíte len zmeniť víkend nech si aj ty spokojná a ste spolu.
Bývaš na dedine či v meste?
Neostáva Ti iné len si robiť program sama prípadne, ak máš na to povahu nájsť si cez siete mamu čo hľadá kamošku na kocikovanie.2x týždenne sa stretnete prejde Ti čas Aj dieťa podrastie a bude z nej partacka prvý pol rok je taký nudný a zároveň náročný.

dzejsik
13. jún 2023

len tip k tym krizom a bazenu - kupte len taky nizky a napusti jej bohate len 1-2 cm vody, k bazeniku deku a poloz ju akoby cez okraj, nozickami na deku a rukami nech dociahne vodu, ona bude spliechat a ty sa nemusis zohnut ale len sediet a pridrzat … a dajte si ho na ten koniec kde muz robi, aby ste sa mohli debatit ;) plus samorozkladaci stan a deka je tiez super, das hracky a mas ju akoby v ohradke a tak budes moct co to porovit aj ty a sledovat ju popri tom

lucinka12356
13. jún 2023

Skus nájsť iné kamošky.. Bud v v bytovke kde bývaš alebo susedky v okolí.. Nepíšeš ci mesto alebo dedina... No všade sú maminky. Píšeš ze máš staršie dieťa, ma asi 8 rokov, to nemá nejaké kamatky a ze by si sa s ich mamina mi stretla?
K mužovi,... On možno tiež cíti taky tlak, že chce aby bolo o vás finančné postarané (predsa ste 4 a ty na materskej) plus on ma ešte dcéru. Mozno chce záhradu dokončiť aby ste tam mohli tráviť spolu čas, mala aby tam mala nejaké hračky, piesok, suchalu,...
Dcérka má 5m, jasne ze je naviazaná ale také babo aj dosť spinka tak ju môžeš počas víkendu vziať do nosiča a prechádzať sa po záhrade kým muz máaka. V nedeľu je deň otcov, neviem ako ste na tom finančne, ale ak ôk a máš ty nejaké svoje "navyše" peniaze, oznam mu dopredu počas týždňa ze v nedeľu pôjdete niekam spolu keď ma sviatok (zoo, menší aquapark kde môže babo aj sa kúpať spinkať a staršie sa tiež v blázni...)