Nezvládam náš vzťah

15. okt 2021

Začali sme si spolu pred niekolkými rokmi. Pracoval v zahraničí a keď bol doma trávili sme spolu všetok čas. Keď sa nám narodilo dieťa našiel si robotu na Slovensku. Odvtedy je ako vymenený. Nedá sa s ním poriadne rozprávať len bliaka stále, nemá o mňa žiadny záujem, keď mu ja nedám pusu tak žiadna neni, doliezala som za ním koli sexu ale povedala som si že stači, on za mnou nepríde tak ani ja za ním. Nedávam mu už ani pusu lebo je len taká nasilu s jeho strany. Možno sa pýtate prečo som s ním? Kvôli synovi toho miluje aj syn ho má velmi rád, ale už to psychicky nezvládam, už začínam mať normalne strach ked ma prísť domov že co zas bude. Už som bola niekolko krát rozhodnutá že končím ale vyhráža sa že mi vezme dieťa a to ja nedopustím. Ale už to nezvládam trpieť a citim že už som neni psychicky ok.

ckocka
15. okt 2021

Prosím mohol by mi už raz niekto objasniť ako konkrétne má vyzerať to obávané "zoberie mi dieťa"?

tehotna40
15. okt 2021

@ckocka tiež mi to niekedy pripadá, ako keby dieta bolo vec, ako sa dá normálnej starajucej sa matke zobrat dieťa? Pri najhoršom mu schvália striedavu starostlivosť, čo v tomto prípade, keďže ma dieťa rad a aj syn jeho, nieje žiadny horor.

madeline1
15. okt 2021

A preco bliaka? Co mu vadi? Asi je to psychicky problem...a on vo vztahu chce byt? Ak ano, tak nech skludni spravanie, nech kontroluje svoje emocie. Ty nebudes dovod preco sa neciti dobre, ty si to len zliznes... Porozpravaj sa s nim, opytaj sa ho co sa s nim deje, ze si si trebars vsimla, ze je unaveny, podrazdeny...skus nejako takto sa s nim pozhovarat a po ten sex si chod, ten tiez lieci...

kkovacovak
15. okt 2021

Niekto sa ti vyhráža že ti zoberie dieťa a ty si s ním stále? Myslím že sama vieš čo máš robiť ale aj tak to nerobíš, neurobíš a naše rady sú ti zbytočné. Budeš s ním zo strachu a budeš mať premárnený život. Zároveň tvoje dieťa nežije vo fungujúcej rodine a bude si to niesť v dospelosti do svojich vzťahov....takže sa zamysli čo máš robiť.

bluka2
15. okt 2021

Pošli ho do paže, kým ti ostáva aspoň aká taká psychická sila. Tie blaboly so zobrazením dieťaťa prosím neber vážne, je to bežná vyhrazka zufalcov, od ktorých sa treba oslobodiť

lasona
16. okt 2021

Ja by som mu pekne nabalila dieťa aj s vecami a odišla. Garantujem ti že do pár hodín ti ho vráti . To chlapi majú také sprosté reči, by som chcela vidieť čo by s dieťaťom robil...🤦🤦

1katus1
16. okt 2021

A čo si čakala spravila si si dieťa s človekom ktoré si poriadne nepoznala. Môžeš si za to sama akurát chúďa dieťa tatko neurotik a mamka nerozmýšľa

h2
16. okt 2021

Toto tu čítam veľmi často, že chlap sa vyhráža, že zoberie dieťa. Pre všetky ženy v podobnej situácii: Nezoberie! Prestaňte týmto rečiam veriť! Len vás tým zastrašuje, lebo vie, že deti sú naša slabosť. Nemá ako zobrať normálnej starajúcej sa matke jej dieťa. Jedine, že by ho uniesol a to je trestný čin. Ani keby hovoril, že má známych právnikov a podobne, mu to neverte. Žiadny súd na Slovensku nezoberie matke dieťa len tak!

h2
16. okt 2021

@1katus1 Táto odpoveď autorke v jej situácii faaakt pomôže! 🙄🤦🏻‍♀️

1katus1
16. okt 2021

@h2 však nech začne rozmýšľať čo jej pomôže že ju bude niekto ľutovať?

h2
16. okt 2021

@1katus1 Veď ju neľutuj, keď nechceš. Ale ani nakladať jej nemusíš. Prišla si sem po radu a pomoc. Nie pre: Tak Ti treba, môžeš si za to sama, lebo si sprostá. (Viem, že si nepoužila práve tieto slová.)

1katus1
16. okt 2021

@h2 niekedy človek potrebuje nakopnúť . A mňa by zaujímalo aj pohľad partnera. Vo vzťahu sú dvaja a obaja môžu za zvnik.rozpad problémy aj pekné chvíle v ňom.

0silvia0
16. okt 2021

Uz trapne vyhrazky ze zoberiem ti dieta je ukazka nevyzreteho jedinca, ktoreho treba nechat odist.

elizabet173
16. okt 2021

@lasona no pozor, tu by som bola opatrná, sú muži, ktorí bez problémov zvládnu okolo dieťaťa všetko, teda okrem kojenia. Aj keď si myslím, že je to iba primitívne vyhrážanie sa niekoho, kto si takýmto spôsobom dvíha sebavedomie a vyvoláva strach u partnerky

elizabet173
16. okt 2021

ak máš kam odísť, choď aj s dieťaťom. Požiadaj o neodkladné opatrenie, nechaj mu list, že ak sa chce dohodnúť, ako sa bude s dieťaťom stretávať, rada sa dohodneš, ak nie, rozhodne súd, ale ty s ním už byť nechceš. Dieťa ti nezoberie, ak nie si alkoholička, neberieš drogy, to sa neboj, len sa ti vyhráža, lebo chce, aby si sa toho bála a darí sa mu to. Neži v strachu, keď nemusíš a tvoje obavy prenášaš aj na dieťa, ono to vníma. Drž sa

autor
16. okt 2021

@elizabet173 potrebovala som sa niekde vyrozpravať, zveriť sa lebo nemám komu, obmedzila som kontakty lebo kazdy sa ma vždy pýta ako sa mám a mňa nebaví klamať niekomu do oči že sa mám dobre keď to tak nieje. Kým sme nemali dieťa bolo všetko úplne super cítila som sa milovavá a štastná ale odkedy máme dieťa mám pocit, že všetka jeho laska sa presunula len na dieťa a ja som už len žena ktorá mu ho dala, ktora mu navarí, opere, uprace, postará sa o dieťa kym neni doma. Bývame v mojom byte tak moj odchod nehrozi.

michaelas19
16. okt 2021

Kľudne mi napíšte správu a môžeme sa porozprávať 🙂

brigitte93
16. okt 2021

Treba mu pekne v kľude vysvetliť , že takto to ďalej nepojde, povedz co ti vadí, že necítiš byť milovaná atd a bud sa zmení alebo nech si zbali veci a odíde .
A neboj sa, dieťa ostane pri tebe 🙂
Pri rozvode určite pôjdu zo soc. na kontrolu, ale pokiaľ bude upratané, navarene, doma poriadok a o dieťa bude postarané tak nemáš sa scoho báť.
Môžu navrhnúť striedavu starostlivosť.
A vyhráža sa ti že ti vezme dieťa? ! Nevezme!
To sú len keci 😉 hovorím z vlastnej skúsenosti.

elizabet173
16. okt 2021

kľudne napíš do IP

luccija
16. okt 2021

Nie je frustrovaný z práce, peňazí?koľko ste spolu rokov?A povedala si mu to niekedy, že si pripadas ako inventar?na toto sa sťažujú väčšinou chlapi, že všetka láska a pozornosť prejdú na deti.....dieťa Ti nevezme toho sa neboj, ale rozvádzať sa za každú cenu nemá význam môže mať striedavku, rozvodom problémy väčšinou začínajú ..jedine zapracovať na vzťahu, neurazat sa jeden na druhého, tak ho skús niekedy objať, poliskat sa...možno ste obaja zranení a jeden druhému nerozumiete a...prečo bliaka?s čím je nespokojný?

autor
16. okt 2021

@luccija väčšinou ťahám vsetko doma ja on občas nejaké nákupy. Dávala som mu priestor šetriť peniaze na dom. Čo bola asi chyba ak sa rozideme on bude mať našetrenu peknú sumu a ja ,,s holou riťou" ( niesme manželia). Povedala som mu to už asi 100x chodila som objať,poliškať sa, opýtať či nemá chuť na sex ale proste vidím že s jeho strany to je nasilu. Ksichti sa keď mu chcem dať pusu, prevracá oči keď ho chcem objať, a keď sa spýtam na sex tak odpoveď je nie. Naposledý bliakal keď som dieťa nechala len v tričku trénovať na nočník akoby sme mali doma 5°C pritom všetky radiátory naplno na 5. A take hlúposti si vždy nájde.