Neznášam priateľovu sestru

simona53277
10. aug 2024

S priateľom sme spolu 8 rokov a ja mam čím ďalej tym väčší problém s jeho sestrou. Je to ten typ sebestrednej , vecne o sebe rozpravajucej osoby ktorá sa vás nikdy nič neopyta len si rozpráva svoje, i keď sa strašne vnucuje , posiela darceky ( teda kedysi teraz už ani nie), ponúkne jedlom a pod ale inak všetky návštevy sú o nej. Zaroven je celkovo taka jednoduchsia, ale sebavedomie level milión, ako to už byva. Neviem ci návštevy u nej a jeho rodiny eliminovať úplne, ma deti, teraz čaká jedno tiez, patrí sa aspoň ísť pozrieť sem tam , ale ja by som najradšej vôbec sa s ňou nestretavala. Dosť ma to trápi lebo by som asi mala nejaký kontakt udrziavat, keďže je to jeho rodina, ale vrcholne sa mi protivi

blonde_bella
10. aug 2024

@simona53277 a ona si možno myslí, že ty si tá ticha, ktorá nič nepovie a keď sa ťa niečo opýtať odpovieš dvomi tromi slovami....že musí stále udržovať konverzáciu....
Hľadaj cestu ako by to fungovalo, nepal mosty

svetlonos
10. aug 2024

@simona53277
už tu taka téma je z pohľadu tej sestry 😁 Nie je to náhodou ta tvoja svagrina?

thereisabear
10. aug 2024

Skús to brať ako tréning pevných nervov. Hlboký nádych a nenechaj sa vytočiť.

simona53277
autor
10. aug 2024

@svetlonos ozaj ? A ktorá to je 🙂 nenachádzam takú co by sedela

anketkarka
10. aug 2024

@simona53277 zamysli sa prečo Ťa tak irituje. Podľa príspevku je to Tvojim slabým sebavedomím. Odsudzuješ ju za to. Popracuj na sebe, lebo druhých ľudí nezmeníš. Nechápem prečo je potrebné riešiť sebavedomie a jednoduchosť iných ľudí. Mňa by trápilo to, že ma nejaký človek, s ktorým prichádzam do styku irituje a neviem tolerovať jeho jedinečnosť. Ty ju nemusíš zbožňovať, ale ľudské by bolo aspoň tolerovať.

babulkomale
10. aug 2024

@simona53277 zo skusenosti ti poradim, ze nekaz vztahy, tvoj chlap vie co ma za sestru a ty najlepsie urobis, ked nasadis taky nejaky svoj usmev vytvorený pre prilezitosti navstev u nej, poprikyvujes jej, pochvalis, nech je spokojna, neprenasaj si to na seba osobne, proste si povedz ze vydrzis ..
Ja som bola ako mlada taka ze kazdemu vsetko povedat, svoj nazor, ked sa mi nieco nepaci, oboznamit, riesit.
Rokmi a skusenostami sa to zredukovalo len na zivotne dolezite veci okolo deti. Aj tu casto citas a ze prikyvni a pomysli si svoje a prave to je jediny sposob, ako si zachovat dobre vztahy v rodine, pretoze nikdy ti nesadne kazdy.
Proste to by si vsade hned skoncila, keby si kazdemu povedala, co si o nom myslis, vykricala "svoju" pravdu.
Taky clovek vzdy skonci sam. Tolerancia to zachrani.

simona53277
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janinah
10. aug 2024

pokial nebývate v jednom dome,tak nechápem ako ti občasná kava u jednej osoby hoc sebestrednej dvíha tlak a robí stres.Ozaj to vyzerá tak,že rieš seba a nie ju.

mimi_lali
10. aug 2024

Toto su stále malichernosti, až keď priatelova sestra bude vodiť ex tvojho priateľa do domu kde práve si, a bude ta ohovárať s jeho mamou po celom možnom kraji , bude nenávidieť svojho brata len preto že nebola jedináčik a musela sa chúďatko deliť o tyčinku. Alebo bude robiť naschvály a všade bude tvojmu priateľovi podrážať nohy, a bude huckat ešte viac tvoju svokru proti tebe lebo je závistlivá osoba, a ako čerešnička na torte keď tvrdí že už by druhé dieťa nechcela lebo sa jej o neho starala celý život jej mama a jej dcéra nazýva priatelovu matku že mami, a bola s ňou aj na materskej. A potom keď zistí že som tehotná tak začne závidieť natoľko že si nájde prvého truľa a urobí si druhé dieťa len aby jej brat nebol na chvíľu stredobod pozornosti že sa mu narodil syn, aby zase bola ona tá ktorá je stredobod vesmíru, tak až potom hovor niečo o zlej švagrinej. Nikto nevie čo je zlá švagriná kým si nezažije polku veci čo ja, a ešte keď je povýšenecká a mysli si ako je viac ako druhý a každého ponižuje dokonca aj vlastnú mamu nazýva jeblinou, za to keď ona príde z práce a jej mama čo je na materskej s jej dieťaťom nenavarí lebo je jej dieťa choré a nestíha. Tak teraz mi povec čo je zlá švagriná

jaass
10. aug 2024

@simona53277 no, to by sme potrebovali počuť aj druhu stranu. O mne samej niekedy hovoria, aká som výstredna, stredobod pozornosti a somariny🤣 a pritom absolútne toto JA nemám za potreby, len jednoducho mám rada spoločnosť, rada sa porozprávam, keď ti až tak vadi, že to neznesieš tak obmedziť návštevy na minimum lebo tiež máš nervy len jedny. Mne dokonca jedna kamoska povedala, že neznesie keď sme partia von a že akosi prirodzene sa muzi najviac so mnou rozprávajú. No vidíš, a ja take by som vôbec neriešila ani by mi to nenapadlo, u mna sú to take detinské veci 🙄 každý je nejaký, a každý mame na vyber s kým chceme byť a s kým nie 🙂

svetlonos
10. aug 2024

@mimi_lali
ty kokos, to máš na knihu! Asi by som sa odsťahovala na ipacny koniec sveta od takej haťapy.

eva_176
10. aug 2024

@simona53277 ja ti rozumiem, ja mam podobne doma a ja som to usekla... sme spolu 20 rokov, ona je mladsia o 3 roky od nas, je to rodicovsky milacik, co byvala doma do tridsiatky a vsetky navstevy sa tocili okolo nej. Aj ked sme sa rozpravali s priatelovymi rodicmi (bez nej), vzdy to bolo par viet o nas, a potom len o nej, co jej kupili, dali, vybavili,kde bola, co spravila ... . Kym sme nemali dieta, tak som to tolerovala, ale postupne sme ten pocet navstev znizovali, az to skoncilo na povinne sviatky. A ked sa aj jej narodilo dieta a videla som uz aj tie rozdiely zrazu medzi vnucatami (ano, viem, ze "vlastne vnuca od dcery" je ine ako vnuca od nevesty), tak som to usekla uplne - z mojej strany, citim sa tam neprijemne.Napisem len pozdrav na sviatok, ale neidem na spolocne akcie, chodia len chlapci. Tiez som ako mlada snivala o velkej stastnej rodine, ale su ludia, kt. si nesadnu a ci spolocna krv, ci nie, nemienim svoj volny cas travit s ludmi, s kt. nechcem.

ahhola
10. aug 2024

Ty s priatelom po 8.rokoch uz mate "prechodene".... Mozno to nedopadne a odpadne aj problem s jeho jednoduchou sestrou. ✨

lujza123
10. aug 2024

@simona53277 myslím si ze vedieť vychádzať s ľuďmi je užitočná vlastnosť. Nie nemusíte byt kamošky, ale je dobre mať korektne vzťahy. Koli tvojmu priateľovi, je to jeho rodina a je pre neho dôležitá. Myslím si ze každého človeka by mrzelo keby jeho partner/partnerka dáva najavo odpor voči rodine, vyhýba sa im.

Aj ked je to sebestredná ťapa skús sa nad to povzniesť. Ak ma deti tak skús si aspoň s nimi vytvoriť vztah. Pripadne si pokecaj s jej manželom.

domkakvet
10. aug 2024

@simona53277 skor zacni riesit tvoj vztah, lebo byt s niekym osem rokov a nikde sa nepohnut, aby si nebola prekvapena, ked jedneho krasneho dna pride a povie ti, ze je koniec.

simona53277
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz