Nezhody

11. dec 2023

Ahojky. Neviem komu sa už mám vyrozprávať keďže každý sa mi otočil chrbtom . Mám teraz divné obdobie a neviem vôbec ako sa ho zbaviť. Ignorácia nepomáha. A také tie bežné komentáre že si toho nemám všímať mi tiež moc neporadia . Prednedávnom mi podkopla nohy moja najlepšia kamarátka.( Čiže to celkom blbo znášam) Do toho som zistila že moja svokra ma nemá rada a to som s jej synom vo vzťahu 4 roky . Celkom na Tom záleží keďže bývame v dome s mojimi svokrovcami . Snažila som sa teda obrátiť na moju mamu . Jej názor bol že by nám prospelo s priateľom súkromie . Že by sme mali ísť bývať do mesta . Ja by som strašne rada bývala v meste keďže na dedine sa nejak necítim dobre . Môj priateľ mi však na to povedal že urobíme dvojgeneračný dom ... Lenže to aj tak není súkromie aké by som si priala . Stále sa hádame kvôli tomu . Stále hovorí že to není žiaden rozdiel medzi bytom a dvojgeneračným.domom . Pritom ja neviem ako mu to mám vysvetliť že to to isté proste není . Už som stratila všetky argumenty. A keďže som bola nastavená v režime že to neriešim . Všetci mi nejak skáču po hlave a ja neviem kde ju skôr otočiť . Čo by ste robili na mojom mieste?

colsami
11. dec 2023

Ahoj, zatial nemas svokru, je to len mama Tvojho frajera.
Frajer nechce vztah posunut dalej? Napr manzelstvo rodina a VLASTNE byvanie? Prirodzene mladi ludia chcu. A ten Tvoj chce iba viacgeneracny dom. Nuz, je to na vas.

Ale cudujem sa Ti, v zivote by som sa nenastahovala cudzim ludom do domu ako frajerka a ani nesuhlasila s takymto (ne)postupom vztahu, ale to moj nazor.

Urob si poriadok v zasadnych veciach a bude Ti lepsie, kedze takto Ti to zjavne nevyhovuje.

autor
11. dec 2023

@colsami zdravím ja sa vydávať ani deti mať nechcem . Ja som sa sťahovala lebo ma moja mama z domu vyhodila . A ostala som tu . Keďže som nebola dospelá nemohla som sa presťahovať do vlastného. A teraz keď už dospelí sme chcela som to riešiť. Lenže zrazu som sa dozvedela tieto veci .

colsami
11. dec 2023

Tak vidis, uz dospela si a mozes ist do vlastneho, nebudes sa stazovat aspon na druhych. Ich dom = ich pravidla. Ak sa neplanujes viazat, tak si kludne zite oddelene, Ty vo svojom a on pri maminke a mozte sa stretavat podla chuti a moznosti. Co chces pocut, Vasa volba ze zijete ako zijete. Mas info co chce on a vies co chces Ty, tak sa zariad, vela stastia.

majka2
11. dec 2023

Takže takto . To že ťa svokra nemusí niesi ani prvá ani posledná buď si zvykneš alebo sa zbláznis. Čo sa týka dvojgeneracnejo bývania určite so toho necheod nerobí to dobrotu kamoška tak býva už s manželom 20 rokov a poviem ti že to čo ona dáva ja by som isto nedala. Takže určite nie. Teda aspoň za mňa. Ale ak je náhodou jedináčik tak on chce mať blízko rodičov a oni zas jedine decko.

sense
11. dec 2023

Tak dospeje a chod za svojím šťastím, Nikdy by som nešla do dvojgemeracmeho domu, ani so svokrou ani s mamou.

kristinka92
11. dec 2023

žiadny dvojgenerscny dom! nič dobre z toho nebude. ešte keď aj vieš že ta nemá rada. mladý pár ma byvat sám!! toto by bolo u mna na hranicu rozhodovania že ak priateľ nechce odísť do vlastného tak za mna radšej zvoliť rozchod ako pokazený život pri svokrinej sukni.

pribinak
11. dec 2023

Dočítala som len po 2generacny dom, na toto by nikto nikdy nenahovoril
To v žiadnom prípade. Maj rozum a nedaj sa na niečo take nahovoriť

monikkatt
11. dec 2023

Si mlada, vsetko mas pred sebou.
V prvom rade si daj pozor nech neotehotnies 🙏
A za dalsie nepristup na ziadny dvojgeneracny dom! Ostanes tam bez sukromia, bez akejkolvej moznosti rozhodovat, nikdy nebudes panou domu a vo svojom.
Takze bud nech ide priatel s tebou alebo odid sama. Tam ta vela dobreho necaka.

ivangeline
11. dec 2023

Odstahuj sa do mesta do najmu a ked je vztah pevny vydrzi... ;) a bude sa neskor riesit otazka spolocneho byvania a pod

reanda
11. dec 2023

ak mate s partnerom rozdielne nazory a ty si v koncoch, lebo uz nemas argumenty, aby si mu nieco vysvetlila, tak to nie je dobre partnerstvo.. s rozdielnymi nazormi na podstatne veci sa tazko spluzije, plus ked chyba schopnost komunikacie a pochopenia..
nerozmyslala si nad tym, ze sa osamostatnis sama? ved si to vlastne este ani nezila - byt slobodna a samostatna.. od rodiny si odisla este ako nedospela a odvtedy zijes s priatelom.. samota cloveku casto pomoze sa najst a zistit, co vlastne chce a na com mu zalezi.. ked si moze ist len podla seba a nemusi sa nikomu prisposobovat.. a potom uvidis, co dalej..

autor
11. dec 2023

@reanda áno rozmýšľala.som . Mám aj kde ísť . No skôr ma trápi to že ja neviem komunikovať a vysvetliť mu to . To je môj problém. Nemám inak ako zistiť či by bol ochotný ísť so mnou alebo nie .

colsami
11. dec 2023

Jednoducho,
"Jano pocuvaj, chcela by som nase vlastne a samostatne byvanie, nevyhovuje mi byvat viacgeneracne. Mame kam ist a mam Ta rada, chces ist so mnou alebo chces ostat doma?"

reanda
11. dec 2023

ale ty mu nemusi nic vysvetlovat.. ved ak si mu to povedala, ako si tu napisala, ze sa na dedine necitis dobre a rada by si zila v meste, v byte, tak co je na tom na vysvetlovanie? tam je to o tom, ze bud akceptuje to, ako to mas a citis ty, alebo ta bude presviedcat o svojej prvade a ty sa mu budes snazit dokazat svoju - ale to nie je komunikacia, to je boj.. ked ma kazdy iny nazor, tak nie je vitaz ten, co druheho preargumentuje.. vo vztahu je vitazstvo, ked sa chapete a viete sa dohodnut, aby ste obaja boli spokojni.. ak ta niekto nechce chapat a ty musis doblba nieco vysvetlovat, tak to nie je to prave

reanda
11. dec 2023

a ak ta nepocuva a nechce chapat, tak to je jasny znak, ze ani nechce, to nie je o tvojej neschopnosti nieco vysvetlit

domkakvet
11. dec 2023

No hlavne si zariad vlastne byvanie, aby si mala kde odist v pripade potreby.

guinevre
11. dec 2023

Vysvetlila si mu, proste nepotrebuje sukromie, lebo on sa pri mamine a tatovi citi dostatocne sukromne :D To, ze su pre teba to cudzi ludia, je mu uplne jedno, mysli si, ze, proste si zena, a musis sa mu prisposobit. Ak sa rozhodnes byvat so svokrovcami, a uz teraz to nie je dobre, a hlavne ked pride babatko, pocitaj s tym, ze to bude riadne peklo. Vela, vela rokov.

autor
11. dec 2023

@guinevre žiadne bábätko nepríde🙂 deti nechcem mať . tu ide o niečo iné

katka700
11. dec 2023

Keď túžiš bývať v meste a máš možnosť tam ísť choď sama. Priateľ sa pridá alebo nie. Si mladá nemusíš sa viazať na chlapa čo nechce robiť kompromisy.

zmrzlinka2021
11. dec 2023

Tak sa odsťahuje ty a frajer buď pôjde s tebou alebo ostane pri matke.

amelie2017
12. dec 2023

Mas kratko po 20tke, predpokladam prvy vazny vztah. Neurob, prosim ta, ziadnu blbost. Chce urobit 2generacne byvanie, to znamena, financne investovat. Hlavne neber ziadny uver na prerabku, ak ste len partneri a nie je na teba nic napisane. Odides s holou ritou, mozno ta skoro svokra ani len igelitku oblecenia nenecha pobalit pri odchode.

mimikarol
12. dec 2023

Tak choď do toho mesta sama. Frajer ak ťa naozaj ľúbi časom príde za tebou