Ahojte,
Mám pre vás tému čo je celkom kontrastná na tomto fóre.
Som 25 ročná baba, samostatná, finančne zodpovedná a budúci rok sa sťahujem do domu. Takže zázemie mám.
Síce som introvert, ale nemám problémy so spoznavaním, ale intímne vzťahy ma odpudzujú a nevidím v nich zmysel.
Vyskúšala som a neláka ma to. Známosti boli aj krátke aj dlhé, rôzne typy ľudí, mali sme voči sebe vzájomné sympatie, kompatibilita v posteli bola, mali sme sa radi, ale vždy som sa cítila že to robím hlavne kvôli tomu lebo to robia všetci ostatní. Nikdy som to neposunula ďalej ako flirt alebo randenie, vždy keď sa to blížilo k hranici vzťahu tak som to ukončila.
Ani z ďaleka nie som emočne chladná, svoju rodinu a svoj okruh kamarátok/kamarátov mám neskutočne rada a je málo vecí čo by som pre nich neurobila.
No nedokážem si predstaviť s niekým bývať pokiaľ to nie je nutné a taktiež s nimi tráviť väčšinu voľných chvíľ. Som veľký pedant čo sa týka "mojich" vecí, čo sa týka životných cieľov tak som neústupná. (Napr. nechcem sa sťahovať, nechcem mať deti [aj kvôli zdr. dedičným problémom], tiež sú pre mňa dôležité názory na "väčšie" témy, ak sa nezhodneme tak bohužiaľ.)
Viem že dokonalý človek neexistuje, ale popravde je mi to absolútne jedno.
Nikdy sa necítim akoby mi v živote niečo chýbalo, som šťastná - romantické vzťahy na mňa pôsobia opačne.
Osamelosť ani ostatné veci o ktorých ľudia hovoria že im bez vzťahu chýbajú sú veci ktoré nepociťujem.
Jediné čo mi v mojej situácii vadí sú postoje okolia.
Aký máte na to názor?
Čo sú dôvody pre ktoré sa vám to zdá divné?
nechápem kde je problém, si rada sama a si bez partnera/ky, všetko je OK
Prečo by sa mi to malo zdať divné. Rob si čo chceš a buď spokojná.
Ľuďom si ukradnutá.ak sú poznámky tak viacmenej preto.aby reč nestala.Mozno rodičia to s tebou myslia úprimne a to je tak všetko.Vela veci sa mení vekom a všetko v živote má svoj čas.Niekto to pochopí a niekto nie.
presne toto mi vždy tvrdila kamarátka, čo ty...no vtedy mala 27..teraz má 45 rokov...priatelia okolo majú už svoje rodiny a cíti sa sama ako prst... kámošky majú úplne iné priority ... takže teraz po x rokoch mi povedala, že ostala sama ..ešte aj pes jej od staroby uhynul....
Tak rátaj s tým, že život bude pre teba ako nezadanu čoraz menej pestrejsi, lebo konkaktov bude postupne ubúdať, kamarati a kamarátky si začnu zakladať rodiny. A ver tomu, že nadväzovať stále nové priateľstva ta nebude baviť, je to už o niečom úplne inom ako nadväzovanie priateľstiev v mladosti. Ak si pripravená na to, že jedného dňa budeš sama a sem tam si s niekym vyrazíš, je to v poriadku. Ostatným ľuďom je ukradnuté, ako ty žiješ.
No veď to máš super nastavenie, prečo by si si do života ťahala problémy v podobe chlapov a deti keď ti to nie je za potreby, ja som silno cítila že deti chcem, keby som silno cítila že ich nechcem tak by som si ich určite nerobila. Podľa štúdii deti životne šťastie ľudí znižujú a šťastie po rozvodoch je vyššie než v manželstvách. Keď ti budú ľudia vravieť chobotiny spomeň si ma jedno: misery loves company.
@gleep1 Toto co píšeš, je super, len treba mať poruke alternatívu, ako prežiť šťastný a naplnený život ako single. Len nemať vzťah a deti je málo. Zatial má oporu v okruhu priateľov a svojej rodiny. Musí dať svojmu životu iný zmysel. Velmi dobre viem, o com hovorím. Mam 48 rokov, som slobodna a bezdetna.
O pár rokov všetci umrieme. Tak sa zamysli, akú nezmyselnosť riešiš 🙂 je to úplne jedno, však deti je dosť.
@grof_monte_christo Tieto veci si plne uvedomujem, časom ide takmer každý svojou cestou, chápem že nastane moment keď už nebudú mať toľko času, nebudeme mať spoločné témy, a záujmy o spoločné hobby z ich strany upadnú, prípadne sa zmenia.
Našťastie som nastavená tak, že väčšinu vecí najradšej robím sama už teraz, aj keď čas čo strávime spolu si veľmi cením.
Mám záujmi čo sú veľké žráče času, bavia ma už od detstva, tak trávim voľný čas a tak mierim aj kariérne.
Aspoň podľa mňa sú roky v najlepšom veku strávené šťastne dôležitejšie ako staroba osamote, viem že sa vám to môže zdať zábavné že to teraz tak vidím, ale pre mňa sú samota a osamelosť dva rozdielne koncepty.
Samotu mám rada, osamelosť necítim.
Samozrejme nikto nevie aká bude budúcnosť, môže to ísť rôznymi smermi. Čas ukáže🙂
Asi nie si zamilovaná a milovaná. Časom,vekom bude každému niekto najbližší chýbať, akokoľvek sa budeme tváriť, prehovárať sa, že nikoho nepotrebujeme. Keď príde ten prvý,potom.... 😉
@juju1010 ked si spokojna, tak neries.. uvidis o 10 rokov.. este budes mat stale dost casu najst si muza a stihnut aj deti.. ;)
@juju1010 Toto som mala na mysli, tvoje celkove smerovanie v zivote musi byt ine ako u vacsiny ludi. Praca by nemala byt len pracou, ale skor poslanim. Musis mat dostatok konickov a kontaktov z tvojej komunity. Dalsim predpokladom je, ze budes zdrava a na toto vsetko budes mat dostatok casu energie a financii, lebo v tazkych chvilach sa na teba moze vsetko zosypat. Aj vo vztahoch nie je tato istota, ze ta druhy podrzi, ale ked zostanes single, tak musis byt na toto pripravena, ze to musis zvladnut sama. Navyse velku cast zivota stravis v celibate, cim budes starsia, tym bude takychto kontaktov menej.
@juju1010 ešte sa zmenis. 25 rokov je nic, este sa len formujes.
Nikdy som neriesila postoje okolia a odporucam aj tebe..
Ak ti to vyhovuje a citis sa uprimne stastna a naplnena zivotom takym, aky vedies, hoci aj sama, nevidim v tom absolutne nic zle. Naopak, je to super ked si si nasla svoj komfort a styl aky ti vyhovuje
@juju1010 Je prirodzené, že človek potrebuje vzťahy, ale nikde nie je napísané,že musia byť romantické. Takže kľud, ak si vystacis sama bez partnera, tak čo sa tým trápiš? Ja teda by som vzťah nemala ani na nátlak okolia. Ani deti. Nic pod natlakom nefunguje, len sa ti to môže sprotivit. Ale pamätaj si, že finančná nezávislosť nie je to isté ako duševná zrelosť a múdrost. K peniazom sa človek dnes už dostane pomerne mladý a často mu následne skresľujú pohľad na realitu sveta. Hodnoty a ich dôležitosť sa nastavujú celý život, kľudne sa môže stať,že už o rok budeš rozmýšľať inak. Alebo o 10 rokov...
@karolinakr Skúšala som, myslela som že to časom tie pocity prídu. Mali sme sa radi ale z mojej strany nie romanticky, aj keď sa u mňa vyskytne nejaký crush tak je to len o atrakcií, nič to nemení.
A zo sexuálnej strany to bol spoločný záujem skúšať úplne rovnaké veci, bola to sranda a zážitok ako napr. skúšať pizzu s ananásom alebo ančovičkami.
Pizza je fajn, pečený ananás je tiež dobrý, ale dokopy to moc nejde a z mojej skúsenosti to nie je niečo čomu by som časom prišla na chuť.
Proste skúmaš, skúšaš, je to zaujímavé ale nič svetoborné, chýbať to nechýba.
Okolie nech si hovorí čo chce, na to som už zvyknutá, len ma zaujímal uhol pohľadu čo mi pri kritike nebol nikdy vysvetlený.
Ďakujem všetkým za odpovede 🙂
@juju1010 No dnešné 25-rocne stvorenia sú mnohí ešte také deti, ktoré si chcú len užívať život a nie je na tom nič zlé. Nikto ťa nenúti mať vzťah. Ja mám syna v tvojom veku a tiež zatiaľ vzťah nechce. A takých ľudí je mraky. Možno o 10 rokov zmenis názor, možno nie. Len nechápem, prečo to tu vôbec riešiš.
A je problém byt v dnešnej dobe sám? Nie je.
@juju1010 myslím si, že viac to prežíva s ako všetci okolo teba. Cudzím je to šuma fuk, taký čo ťa poznajú vedia o tvojom názore k životu. Jednoducho to nerieš, ži si svoj zivot podľa seba. Ja za seba ti želám veľa šťastia.
Neviem ako to je Slovensky ale po anglicky si "aromantic person" , prečítaj si niečo o tom 🙂 "Aromantic people have little or no romantic attraction to others. They may or may not feel sexual attraction. An aromantic person can fall into one of two groups: aromantic sexual people or aromantic asexual people."
Sice Ti povedia svoje, ale uprimne je kazdemu totalne u riti ci ty chces deti a chces byt sama atd. Atd.
Neber sa tak vazne, fakt :D