Ahojte, viem, že sú tu rôzne ženy, muži, príbehy.
Viete dať iný pohľad na vec.
Ide o to, že pred pár týždňami som sa pohádala zo sestrou, nechcela som aby odišla bývať inam, snažila som sa jej otvoriť oči konečne, no proste fakt sme sa pohádali strašné.
Potom mi mama volala že či stále do musím do nej miešať, či nemám svoj život. Bolo to prvý krát čo na mňa mama takto vybehla.
Ja som ju nasurovo zložila. Potom som sa rozplakala. Muž sa ma pýta čo mi je, ja že nič mi neni (šak klasika poznáme ženy 😃), lenže naliehal aby som mu to povedala. Tak som mu to povedala že snažím sa každému dobre, a vyjdem z toho ako najväčšia krava vyrozprávala som sa mu a on zrazu nič mi na to nepovedal, proste bol ticho. Ja som potrebovala pochopenie, útočisko, cítiť sa bezpečne v jeho náručí a nič s tým neprišlo. A odvtedy rozmýšľam že či vôbec ma zmysel mu niečo hovoriť, že radšej sa trápiť sama. Aký máte na to pohľad vy? Robí to aj váš manžel tiež vám neposkytuje pocit bezpečia? Sme spolu 8 rokov. Keď som mu povedala keď som sa ukludnila, tak že prečo mi nebol oporou a on že šak ti nič nebolo, si sa vyplakala a dobre, je mi z toho smutno ako sa zachoval. Takéto situácie sme nezažili, vždy som sa snažila byť silná, alebo som plakala sama do vankúša. Lenže teraz som to potrebovala dostať von hneď.
Vďaka za prečítanie 🫶
No moj muz by nielen ze nebol ticho ale este by mi nalozil 😬 moj muz totiz nepozna, ze pritakaj, potlapkaj po pleci a tvar sa sucitne, on ked si mysli, ze som kravinu spravila alebo sa zbytocne vytocila, vyplakala, tak mi to este z fleku povie 😀 takze mozes byt este rada, ze nepovedal nic, zrejme s tebou nesuhlasil
Pozri. Bud si myslel ze vypocutie staci, alebo nevedel co na to povedat. Alebo si myslel to iste co Tvoja mama, ze sa netreba starat do druhych, takze radsej ostal ticho.
Necudujem sa niektorym chlapom ze to nedavaju, ak maju doma taketo scenky = ked z takejto situacie chudak vyjde ako neempaticky chlap, ktory neposkytuje pocit bezpecia.
PS: ja mam skveleho chlapa, ale keby robim taketo blbosti a este to s nim chcem riesit tak mi povie "Ale daj mi pokoj s takymi kravinami" a koniec debaty 😃
nezaujem o pocity? keby sa nezaujimal o tvoje pocity, tak sa ta ani nespyta, preco places.. on to z teba vytiahol, aj ked si sa zo zaciatku hlupo vykrucala, ze nic.. a tebe je malo, lebo ta potom nepomojkal.. no, asi keby ti povedal pravdu, tak by ti lahsie nebolo.. mozno si myslel presne to iste, co mama - preco sa miesas sestre do zivota.. mimochodom, ty si sa zaujimala o mamine pocity, ked si jej "nasurovo zlozila"?
myslim, ze sa zachoval uplne normalne. Tebe v podstate vadi, ze ti nepritakal a nerozoberal to s tebou. Ale na to si najdi kamosku. Keby sa o tvoje pocity nezaujimal, tak sa ta ani nepyta. proste nevedel, ako s tym ma dalej nalozit, lebo mozno aj nesuhlasil s tebou, alebo mal pocit, ze jeho iniciativa stacila. Na pocit bezpecia sa odvolavaj, ked budes v nebezpecenstve ;)
Ja nevidím na správaní tvojho muža nič zlé. Väčšina mužov by sa buď ženy v tvojej situácii ani neopýtala, čo jej je, alebo by sa uspokojili s odpoveďou, že nič. Tvoj muž naliehal, pýtal sa, zaujímal sa. A to, že ti nedal za pravdu je asi tým, že s tebou nesúhlasil. Lebo, úprimne, nemáš sa čo starať do toho, kam sa tvoja sestra odsťahuje a ešte sa pre to s ňou tak strašne pohádať. A mame, ktorá to chcela urovnať, práskneš s telefónom.
Zjavne muz s Tebou nesuhlasil, tak bol radswj ticho. Nerozumiem Tvojej potrebe riesit zivot druhych ludi. Staraj sa o seba.
A dovtedy ta vedel objať, pochopiť?Ja som s mužom 20 r a nikdy to nevedel a zareagoval by podobne ako@petamich muž.Este by mi povedal či mám málo starosti a načo sa do toho starám.Ale zase ja nie som ten typ čo potrebujem chlacholit.Vie, že keď sa rozplačem, tak to je niečo velmi vážne niečo mi k tomu povie a zhasnute.
Sestru nechaj žiť svoj život a mama už toho mala asi plne zuby, keď povedala, že sa nemáš starať stále do sestry to znamená, že si jej opakovane niečo vnucovala a dávala nevyžiadane rady.
Zena, zena. Sestre a mame sa ospravedln a netvar sa, ze ty vies vsetko najlepsie. Muz sa zachoval neutralne. Moj by mi utel slzy a potom poklepal po cele aby som sa nemontovala 😁
Autorka bola si niekedy v situácii keď si nevedela ako zareagovať, na jazyk ti neskončili tie správne slová? Nepoznám ťa, neviem aký máš vzťah s mužom, ale môj tip je že chlap ostal v pomykove a nevedel čo povedať.
Prepáč za nevyziadanu radu, ale davaj si veľký pozor na ľudí co ti povedia presne to čo v tej chvíli chceš počuť.
S mojim muzom by sme sa dostali po cast "nic mi nie je", dalej by sa ma nepytal
tvoj muz spracoval a vyhodnotil tvoj pribeh inak ako si ocakavala, lebo je chlap a aj podla toho zareqgoval. Robit z komara somara je castou zenskou crtou a ked vlastne zistil, ze o nic podstatne neslo, tak nemal zrejme pocit, ze by sa mal tiez zapajat do deja. Chlap skor vie rozlisovat medzi moja rodina a ini.
Myla autorka niesi malé dievčatko tie časi sú dávno preč tvoj priateľ ťa vypočul to ti musí stačiť ,tvoja mama ti povedala ,že sa nemáš starať do sestry tak to nerob iste ťa pozná dokonale je tvoja mama predca a hlavne nerev takto sa chovajú malé deti keď ich dospelí nepičúvaju a nerobia čo chcú u mňa by si z rezom nepochodila správaš sa veľmi nezrelo na dospelú ženu
autorka, v tejto tebou vyvolanej "afére" sa všetci okrem teba zachovali správne
Manžel má pravdu,neoprávnene zasahuje s do života svojej sestry,a ešte v Tom chces aj pochopenie?Snažila si sa jej otvoriť oči?Nie,manipuloval si ju do niečoho s čím ona nesúhlasí.Takze sa neoprávnene cítiš urazená.S pravdu má aj tvoja mama,keď ti povedala,že sa staráš do čoho nemáš.Takze chýba je v tebe,nie v manželovi,máme,či sestre
Tvoja sestra sa vzdala svojprávnosti? Teba by som za sestru fakt nechcela, nie to ešte za kamarátku, či rodinného príslušníka. 🫢 Nič v zlom. Choď za sestrou a ospravedlň sa jej. A mužovi tiež. Nerob zo seba čo nemusiš. Nešir oheň 🔥 keď nemusíš. Lebo potom to už nemáš šancu uhasiť
A prečo si myslíš, že vieš lepšie, co je dobre pre sestru? Prečo ti vadí jej sťahovanie? Ved je svojpravna, ci? A už keď ti aj mama vyčistili žalúdok, to je co povedať! Obyčajne rodicia terorizujudospele deti, nie sestry!
Zi svoj zivot a NECHCI INYM DOBRE! Veď maju slobodnú vôľu a nie sú retardovani, aby si ich musela usmerni at.
A muz? Vypočul ta a hotovo. V čom ta mal podržať? Ved ty simu vlastne po edala ako buzerujes sestru ze aj mama ta dospelú vydatu za to už zdržala. Ty si mu neoznámil, ze si vážne chora a bojíš sa. V podstate si to posrala a ch es ešte aby ta on podporoval?
Vypočul ta, dostala si to zo seba von a o to išlo. Ved ta nepodrazil!