Nevychádzajú mi vzťahy

piskotka3
28. sep 2024

Ahojte dievčatá,
mám problém, že mi nevychádzajú vzťahy. Som mladá, pekná, múdra baba, pracujem na sebe, starám sa o seba, proste robím všetko čo je v mojich silách a nevychádzajú mi vzťahy. Nápadníkov mám, keď si vyberiem zakaždým to vydrži chvílu a do polroka sa chlap prejaví v niečom veľmi zlom (napr. agresia, extrémna žiarlivosť, zhadzovanie a pod.) a ja samozrejme odídem a potom zas. Takto sa to ťahá už niekoľko rokov a je to celkom demotivujúce. Vzťahy nehrotím, mala som 3 frajerov za život.
Môj aktuálny partner sa ma včera pýtal, či by nebolo lepšie sa rozísť, pretože mu vadí, že ho moji rodičia nemusia (oni nemuseli žiadneho môjho napadníka, sú proste takí, človek im nevyhovie). A táto veta z jeho úst ma dosť zarazila a prišlo mi, že cúva. Ja som mu potom do správy napísala, že som sklamaná z jeho návrhu, lebo mňa by to nikdy nenapadlo a on neodpísal len si správu pozrel, čo ma sklamalo tiež, pretože on vždy odpisuje a dvíha telefón. Povedal ešte, že ho uráža to, že ho rodičia neakceptujú a nechce aby sa nám rozvrátila rodina (čo sa nestane, rodičia len frflú ale neni to nič hrozné len majú taký názor). Jeho rodičia zo mňa tiež niesú extra nadšení a tiež to nerieši. Zatiaľ sme mali len jednu nezhodu medzi sebou ale to sa hned vyrieslo, pretože to bola blbosť a včera pri hádke mi ju vykričal. Avšak aj pri tejto blbosti hned navrhol rozchod a až potom sme si to vykomunikovali. Okrem tohto je medzi nami všetko super, je dobrý človek, rozumieme si a všetko. Dnes sa máme stretnúť a som nervózna, nepáči sa mi, že hneď navrhuje rozchod, príde mi ako keby to nemyslel teda až tak vážne a nebol až tak zalúbený. Čo si o tom myslíte?

doriiis
28. sep 2024

Že to nemyslí až tak vážne a nemiluje ťa.
A bez urážky,ale ak tvoji rodičia budú takto pristupovať ku každému nápadníkovi tak skôr,či neskôr zuteka každý.Preco by mali trpieť,že ich niekto nemá rád bez priciny?

robertoo1
28. sep 2024

@piskotka3 keby ťa miloval tak by nechcel rozchod by neutekal ale hľadali by ste spoločné nejaké riešenie,,,, rodičia nemôžu byť až takou veľkou prekážkou

moonlight1210
28. sep 2024

Porozmyslaj, aky typ muzov ta pritahuje. Skus porozmyslat, co mali spociatku vsetci spolocne. Preco ta zaujali. Ako sa chovali, co ti imponovalo. Mozno v tom bude hacik, ze ty za jeho prvotnym spravanim hladas nieco ine. Myslis, ze je to prejav osobnosti, ktora ti u muza imponuje.

Napriklad chlap, co je inak dost drsny, sebecky, je k tej zene galantny, mily, citlivy. Zena ma pocit, ze on iba pred svetom skryva nezne jadro a zalubi sa do neho, lebo presne toto hlada. Neveri si totiz uplne a chce taku pocitovu poistku. Chlapa, co by bol iba jej, na zaklade toho, ze iba on a ona si rozumeju. Vnutorne veri, ze tak bude specialna pre neho a ina ju nemoze ohrozit, lebo ta cez tu hrubu skrupinu k nemu cestu nenajde ani nebude hladat.
Ibaze, o par mesiacov, ked vyprcha jeho najvacsia zalubenost, prejavi svoj drsny necitlivy charakter i jej a ona nechape, s kym to skoncila vo vztahu. Zistuje, ze on ziadne ukryte nezne jadro nikdy nemal. Len ona si mylne vylozila vonkajsi prejav, lebo take nieco v muzovi hlada.

milos81
28. sep 2024

@piskotka3 ak by ťa miloval, tak to nepovie nikdy, bude vymýšľať riešenia, on ti to povedal už viackrát, pošli ho do minulosti, nemá to s takým budúcnosť.
Čo sa rodičov týka, väčšinou je to tak, že majú na deti značný vplyv, minimálne jeden z nich a pri nejakých nezhodách sa zväčša dcéry chodia radiť k mamám, ktoré im povedia svoj pohľad, ak si teda nerozumejú s budúcim zaťkom už teraz, ich názor by bol v budúcnosti smerodajný v tvojom rozhodovaní, to má pravdu. Ak by ťa mal rád, zabojuje aj napriek tomu, buď rada, vyberaj nabudúce lepšie...

andrea78
28. sep 2024

@piskotka3 chce sa rozist, rodicia sa len hodia do situacie, treba to na nieco hodit, lebo Ti to nechce povedat priamo a na rovinu.
Ak aj rodicia partnera nemusia a ten toho druheho miluje a chce s nim ostat ( dlhodobo), tak nazor rodicov ho nezenie k rozchodu s partnerom, ktory mu vyhovuje a chce s nim byt. Ako este ,,normalne,, mi to pride v pripade, ze ste este deti, minimalne jeden z vas. Kolko mate rokov?

piskotka3
autor
28. sep 2024
milos81
28. sep 2024

@moonlight1210 zaujímavý pohľad na vec, no žiaľ ten, čo to tebou popisované jadro má aj navonok, je pre ženy nezaujímavý, preto si vyberajú radšej tých necitov

andrea78
28. sep 2024

@piskotka3 tak potom to zial je len hodiaca sa zamienka, prepac. Vydiskutujte si to. V klude, ale poriadne, na rovinu. Ak sa chce rozist nenatahuj to, nevnucuj sa, nechci sa/jeho menit, nedavaj podmienky, ono ku tomu aj tak pride. Vela stastia a drzim palce.

egonsk
28. sep 2024

@piskotka3 piskotky su dobre s mlieckom, ale aj s pochutkovou smotankou, s ktorou sa da spravit i chutna torta. Tebe sice mliecko ponukali, ale na pochutkovu smotanu si musis vybrat iny kelimok, lebo takto torta nebude.

Pises, ze si mala 3 vztahy, ale zaroven aj to, ze "stale" sa ti nedari, lebo do polroka sa kazdy preukaze v zlom svetle. Nuz, bud si velmi netrpezliva, alebo rozmyslam, ci ako vztah oznacujes az ked spolu zasulozite. Kazdopadne v zivote bezne ludia stretnu aj desiatky ludi, nez si sadne ozubenie tak ako treba a lokomotiva sa pohne spolocnou cestou...
Dolezite je si stanovit spravne svoje priority a nezacinat vztah s myslienkami "to sa casom zmeni" ...

jardojardo
28. sep 2024

Urcite sa treba zamysliet nad tym, preco si vyberate za partnerov agresivnych muzov. Pravdepodobne to bude nieco podvedome, nieco z detstva. Co sa tyka rodicov, tak ti urcite maju nejaky dovod, preco vasich partnerov nemaju radi. Mozno vidia, ze ti partneri su zli a chcu vas pred nimi ochranit. Kazdopadne musite zistit odkial to prameni, lebo inak sa bude tato situacia neustale opakovat. Podla mna je dobry napad poradit sa so psychologom.

sevrin
28. sep 2024

@piskotka3 to je ten problém, že si mladá, pekná a múdra. Každý sa pri tebe cíti starý, škaredý a sprostý. A kto by už išiel do takého vzťahu.

hendikep
28. sep 2024

“Som mladá, pekná, múdra baba” stacilo mi toto.. asi nebude vsetko s kostolnym poriadkom a tak celkom bez priciny… tazko Ti tu naslepo radit

piskotka3
autor
28. sep 2024

@hendikep prečo by nemalo? :D nemožem o sebe povedať že som pekná ked sa starám o svoj vzhľad? či je lepšie aby som sa zhadzovala a hovorila ako nestojím za nič?

hendikep
28. sep 2024

@piskotka3 mlada pekna a mudra mi trosku smrdi samochvalou, mozes vediet ze si pekna ale fakt by som tymi troma privlastkami nezacinala opis svojho partnerskeho zivota :D z mojho pohladu je to proste divne a nepovedala by som to ani keby som bola miss , ale to je len moj nazor, povedz nam skor preco Ta nemaju radi jeho rodicia

vevebono
28. sep 2024

Teda ani tebe asi sebavedomie nechýba 😂 skús nejakého trulka. Mimo tvojho bežného výberu. Možno ostaneš prekvapená.

vevebono
28. sep 2024

@piskotka3 dá sa to aj skromnejšie, priklad-myslím si, že som pekná.
A to, že sa žena o seba stará neznamená, že je pekná 😄 napríklad moja mama 😂😂

majus2323
28. sep 2024

@doriiis ani mňa nemala rada svokra bez príčiny. Keby som kvôli tomu opustila už teraz môjho manžela tak by som si nechala ujsť najlepšieho muža môjho života. To za to fakt nestojí. S tými svokrovcami sa dá pracovať , len musíte vedieť ako. Dať im aj čas a podobne. Tiež som sa samozrejme zo začiatku hnevala a fakt som mala taký hardcore že len máloktorá by sa mohla pochváliť takým príbehom ako ja. Ale časom som pochopila že je to rodič a nech je akýkoľvek je súčasťou. O Tom je vzťah tiež. Mám svoje hranice samozrejme a jasne som ich dala najavo. Keby myslím vo všetkom len na seba a svoje šťastie tak som zatrpknuta stará dievka. A to fakt som dosť samoluba že myslím na seba. Takže toto je také .... Zapeklite....

doriiis
28. sep 2024

@majus2323 ....mne to nemusíš vysvetľovať.Mam svokra,ktorý ma z duše neznáša.Osobne zoci- voči sme sa nerozprávali tak 10 rokov.Je to ten človek,ktorý nemá rád nikoho.Vsetci sú blbi,menej než on a bla bla.On to doviedol do takej dokonalosti,že vnúčatá ( moje deti) smie vídať iba v sprievode buď môjho muža alebo mňa.Tak asi raz za mesiac,raz za dva mesiace sa to deje.😆Inak nám nemôže nič.Aj jeho syn ( môj muž) sa vzdal svojho priezviska,lebo sa nechcel volať ako on.🤷🏻‍♀️

piskotka3
autor
28. sep 2024

@vevebono prečo by som mala byť skromná? 😅 mať sa rád je veľmi dôležité dúfam že sa máš aj ty 🙂

vevebono
28. sep 2024

@piskotka3 skromnosť, rešpekt,.... potom by si sa možno nepýtala kde je chyba, keď si pekná a múdra,..

piskotka3
autor
28. sep 2024

na vzťah treba dvoch bohužiaľ😉

ahhola
28. sep 2024

Boze baby, ako sa mala opisat, mlada-to jej uznate, mudra- ing., ci mgr, nie vyucny z cukrarstva - nic proti... Pekna- vidi, ze sa paci a je spokojna s tym, co dostala do vienka, aj ked to posobi nabubrelo, moze to byt pravda. A zenichov nikde...
Ja ju chapem, mam 2 podobne osobky v rodine, tie su navyse aj bohate, z podnikania rodicov hned po 89. Akoby sa v tych rodinach stastie unavilo, jedna speje k starodiievoctvu 1988, ta mala jednu lasku pocas celej VS a kopacky vybavil jednou sms a druha 1996 to tu uz s frajermi vzdala a meni vzduch za SAE...tam sa ako blondinka rychle minie, ale stastna tam nebude...
Inak dnesnej chlapaci akoby chybali nejake socialne zrucnosti, frajer ti skonstatoval, ze ho vasi nemusia, koniec, bodka, rozchod. Aby sa trochu posnazil ich namotat, zistit nieco o ich zalubach, urobit z navstevy prijemne stretnutie, nielen ho pretrpiet, to chce aj trochen socialnej inteligencie. Bratranek isiel dol rodiny svojej milej s maketou ich kostolika, to lepil zo spajdli na vojencine😂a o svokrovi vedel, ze je filatelista, to si pozical albumy od deda a do polnoci vsetci ruka hore. 🍾🍾
🎼🎼🎼Když se dívám na sebe,
tak se musím pochválit.
Nevypadám já věru zle,
zkrátka chlapec jak má být.

barborachors
29. sep 2024

@piskotka3 Nieco si vymyslieť musel. Nechaj ho tak, nech si ide. Pride lepší.
Makaj na sebe, vzdelavaj sa, cestuj, pracuj. Pestuj záľuby, konicky. Zena bez vlastného zivota len závislá od zivota a koníckov chlapa je prazdna a duta nádoba. Obohat svoj život tak, aby si bola pre nového potenciálneho chlapa zaujímavá, nevšedna. Tazke vsak? Áno, je to ťažké. Ale dnes treba byt niečim zaujímavý, pre seba a nie pre okolie, aby si získala sebavedomie. Nehovorím, ze ho nemas a ze si prazdna nadoba, ale treba na sebe proste makat, tvoriť, lebo len takto ai pritiahnes do života toho správneho chlapa. Dnes je veľká konkurencia a aj vela homosexuálov. Praví skutoční a hodnotni muzi vymieraju. Áno, je to tak a bude to horšie. Preto tieto rady. Nebud obyčajná..

hendikep
29. sep 2024

@ahhola a Ty odkial vies ze je Ing. alebo Mgr. ? a co je to v dnesnej dobe? Aj danko je pravnik a nevie povedat suvislu vetu vsakze. V dnesnej dobe uz je mudrost vediet ze zem je gulata, lebo uz aj to vela “ ucenych” poprelo. Casto to tak byva ze sebavedomia maju najviac ti ktori by nemuseli. A keby ku mne prisiel nadejny zat, s tym ze sa mi chce liskat cez veci ktore sice vie ze mam rada - ale on o nich nevie nic, vobec by mi to neimponovalo … prave naopak mam rada ludi co maju vlastny nazor, vkus, pohlad na zivot. A poznaju svoju cenu.

piskotka3
autor
29. sep 2024

@hendikep zas nehádžme všetkých do jedného vreca, študovala som v zahraničí na prestížnej uni ktorú nedokončí len tak hocikto kto má dve oči 😀 a ja osobne som na seba hrdá, pretože som na určitých veciach, ktoré som dokázala musela drieť 🙂

piskotka3
autor
29. sep 2024

@piskotka3 plus ovládam niekoľko cudzích jazykov na výbornej úrovni, čiže na seba mám právo byť hrdá si myslím, keďže sa v živote obraciam a makám na to koľko mám rokov.

ahhola
29. sep 2024

@hendikep nie je to nic, niekedy, hovori sa tomu inflace vzdelani. Uz v 90.tkach jeden cesky prof. kritizoval, preco ho v banke obsluhuje ing., na prepazke a vidis, uz aj to bankove uradnictvo, aj postove, aj statno-uradove zanika... Ano, tazko sa pozera na Ing. Danka, neviem, ci je viac madar, alebo pripad pre neurologa. Takych je viac. Ked zacali vznikat platene VS, tak vznikol obchodny vztah-ja platim, ty davas skusku, diplom. Snad to tak nie je vsade - statici, doktori, piloti. 🌎

ahhola
29. sep 2024

@hendikep a ked preferujes neliskanie od buduceho zata na 1.navsteve, ked sa chudak vystresovany snazi prelomit lady, tvoja vec.

hendikep
29. sep 2024

@ahhola tak hlavne si neviem predstavit pozerat na nadejneho zata cez prsty, len tak pre nic za nic. To by som musela o nom vediet nejake zle skutocnosti ( napriklad ze bral drogy) aby som bola vopred zaujata .. 🤷🏼‍♀️

hendikep
29. sep 2024

@piskotka3 tak potom si na ich vkus mozno prilis uspesna/samostatna .. a zlaknu sa toho 🤷🏼‍♀️