Ahojte žienky,mamičky ani neviem ako začať,ale veľmi by som potrebovala pochopenie a radu.Mam nevlastnú sestru,keď sme boli malé (mám dvoch vlastných súrodencov)vedeli sme o nej a pár krát sme ju stretli a cítila som že ona ako jedináčik s mamininej strany nás potrebovala ,akoby závidela že nás je viac a ona je sama.Aspon ja som pociťovala a vnímala že nás potrebovala .Potom sa odsťahovali (nás otec si zas našiel inú) a prestali sme byt v spojení ale mne rokmi chyba a pozerám ju sem tam na fb je dospela ,krasna žena ktorá je dokonca právnička a ja obyčajná predavačka ,ale veľmi rada by som ju videla osobne ale zároveň sa hanbím že ako starsia sestra som jej nikdy nebola oporou:/a často nanu myslím a veľmi veľmi by som chcela byt v kontakte ,mame rovnaké priezvisko takze keby chcela mohla by aj ona napisat ale asi nechce alebo čaká že sa ozvem ja,alebo je jej to po rokoch jedno? Ona má 23 a ja 35.Mam jej napisat? Proste mám strach :(
Otazka, prečo ste si nezachovali kontakt hneď, ako sa odsťahovali ?
Viem pochopiť co citis, ale popravde za opytanie nedaš nic nedas, budeš vedieť na čom si 😉 držím palce, aby vsetko dobre dopadlo
@pribinak a čo jej poviem ? Že ahoj nezaujímala som sa keď si sestru aj keď nevlastnú potrebovala alw rada by som bola v spojení vieš mám pocit že ona už ani nechce načo aj
@dadka1997 mamina ostala na nás sama detstvo som trávila u babky na dedine vredy ešte nebol telefón a fb roky išli mne sa narodili deti a samé výhovorky proste neviem a veľmi chcem ale hanbím sa ozvať sa jej
Nemusíš jej nič vysvetľovať. Nápis jej normálne ako sa má, nápis niečo o sebe, niečo o svojej rodinke, opýtaj sa na jej rodinku
Deti nie sú zodpovedne za manželstva či partnerstva svojich rodičov, ich rozchody a deti a činy
A uvidis ako zareaguje.
urcite by som sa ozvala, ved je to tvoja sestra, urcite ta neodmietne
Nie, vobec sa s tym nestresuj.. kludne jej napíš, len sa nezlakni ak neodpiše, niektorí mavaju bloknute spravy od ludi, cize ak sa da poziadaj ju o priatelstvo 😊
Ozvy sa jej ved za to nedáš nič keď urobíš ty prvý krok. Keď ti odpise tak super a keď nie aspoň nebudeš mať výčitky ze si to aspoň neskúsila: 🙂
Viete baby ja mám taký smutnejší život žijem sama mám dve detičky ale pracujem a žijeme tak aby deti chodili na krúžky aby bolo na stravu na lieky na podstatne veci mám dobrú maminku ktorá žila s alkoholikom a nevernikom len má mrzí že keď aspoň z môjho pocitu má nevlastná sestra potrebovala nebola som tu pre ňu mala som dosť robiť sama zo sebou a teraz sa bojím že je neskoro a stále si hovorím že istotne vidí môj fb mame dokonca pat spoločných priateľov že keby chcela mohla by napisat aj ona veď predsa vidí že mám deti mohla by začať ako sa mame a ja by som jej potom povedala ako má cely život vnútorne mrzí že som jej nebola nikdy opora a pomoc aj keď je ona materiálne na tom veľmi dobre a žije myslím si že dobrý život skôr ja tak pocitujem že mne v srdiečku a v živote ona veľmi chyba
ak ma 23, nemoze byť este pravnicka...
Urcite sa jej ozvi a nevahaj. Aj keby to teraz nevyslo podla Tvojich predstav, neprestavaj sa jej z casu na cas ozvat. Nezavazne, ako sa ma a ci nechce porozpravat.
moj otec bol sam s dvoma nevlastnymi surodencami a tiez bol trochu mimo. Vzdy sa potesil ked ho zaclenili surodenci medzi seba, ale sam sa pchat nechcel. spolocensky status v rodine nic neznamena, vsetci Sye si rovni a naviac spolocensky status hrejivy pocit nedava. Bud jej oporou teraz, ak o to bude stat. este sa obe stretnete s neprijemnostami v zivote.
Vsak napis, ze na nu v pislednom case myslis, ze ako pubertiacka si nevhapala co to je rodina a rada by si naviazala kontakt ak ona chce
Normálne jej napíš, ktovie čo všetko sa za ten čas odohralo. Prečo by ste nemohli byť kamošky ak bude chcieť?
Ja ta chapem ze vahas. Vravia ze za opytanie nic nedas a nema sco stratit, ale podla mna mas. Urcite ta to bude boliet ak neodpovie na tvoju spravu, alebo ak odpovie ze s tebou nechce mat nic spolocne. Bojis sa odmietnutia a preto vahas. To je uplne pochopitelne.
Ak sa rozhodnes jej ozvat aj napriek tomu ze ta jej odpoved moze zranit, napis jej presne to co si napisala sem. Ze na nu myslis, ze mas vycitky svedomia ze si mala pocit ze ta potrebuje ked bola dieta a ty si tam pre nu nebola a chcela by si to napravit a obnovit kontakt, alebo sa o to aspon pokusit. Mozno zistite ze si ako ludia vobec nerozumiete a nemate si co povedat, ze mate diametralne odlisne nazory a kontakt prerusite. Ale za pokus to stoji.
Vela stastia.
@andreatytler dakujem veľmi pekne za podržanie veľmi som to potrebovala
Napis jej. Ja mam tiez takto nevlastnu sestru, z otcovej strany, som ta mladsia. Presne je medzi nami 12 a 14 rokov s mojou vlastnoou sestrou a nou. A zacala som sa s nou stretavat az po vyske. Mam este o 10 a viac rokov ako ty, takze tam ta nekomunikacia bola ozaj o tom, ze telefony neboli atd. Absolutne ti rozumiem. Ja som jednoducho isla vtedy s frajerom na vylet do Ciech, do mesta kde ona byva a oazvala som sa jej, ze tam budeme, ci sa chce stetnut. Chcela, odvtedy sme v kontakte. Cize tych 20 cca rkov sme v kontakte a ona je rada, ze ma sestry. U nas je to hlavne tak na dialku, piseme si maily, ale dost casto.
Ďakujem Vám žienky ani neviete ako,za povzbudivé slova a najdem silu zabojovať a ozvať sa a uvidíme aspoň si to nebudem možno tak vyčítať .Ste úžasne ženy ❤️
@jumama dakujem určite sa ozvem najmä keď sme z rovnakého mesta ako mala bývala o barak dalej(nás otec si tam našiel frajerku)🤷♀️🙈
Mam dobru kamosku ma teraz 40. A mala to podobne. Teraz ju vyhladal jej biologicky otec a aj sestra. S otcom sa stretla, ale o sestru nema zaujem. Tiez sa jej sestra ozvala cez fb ze by sa s nou chcela stretnut ale ona si to precitala a o stretnutie nema zaujem. Povedala ze v 40tke uz sestru nepotrebuje. Sestra je starsia ma 42.
Skus jej napisat a uvidis tu reakciu.
Trochu nerozumiem.
Mame a otcovi ste sa narodili 3 deti, potom otec odišiel a s inou ženou splodil túto nevlastnú sestru ?
Veď si mala 12 rokov, potom hoc aj 25, tak ako si jej mohla pomôcť ? Veď ty nie si zodpovedná, kde a koho splodil tvoj otec, a ako sa postaral o svoje deti. A hlavne keď sa vykašľal na vás prvé deti, ani on vás neviedol k súrodeneckej spolupatričnosti. Je to jeho maslo na hlave.
Ty ako hoc aj 20r, si mala svoje životné starosti a asi si nemala veľké možnosti niečo podniknúť smerom k nej. Asi nežila za rohom, je medzi vami dosť veľký vekový rozdiel a ty sama nezodpovedáš aké vzťahy medzi vami nastavil vás biootec.
Ak máš záujem, chceš niečo zmeniť, tak to aspoň skús. Nemusíte si padnúť do náručia, ale možno si vysvetliť, ako ste žili, že si na ňu myslela ale nemala si odvahu zasahovať do jej života, aby si ju nerusila , prípadne že si mala nejaké blbé pocity kvôli otcovi.
Ju chápem, že ako mladšia nemala takú odvahu vtierat sa starším súrodencom, keď oni ten záujem neprejavili. Skús ju osloviť, buď však pripravená že to nebude ľahké. Za pokus to stojí. Potrebuješ to, tvoja duša to potrebuje
Súhlasím so ženami, oslov ju.
Veľa šťastia 🍀🍀🍀
@cacianka nie ja dom už v tom veku videla že veľmi chcela chodiť ku nám a chcela sa s nami hrať nebyvala od nás totiž ďaleko ale vedľajší barak 😂len neskôr si jej mamina našla muža tak odisli bývať do dediny sle tiež nie ďaleko
Mozno ma rovnake pocity ako ty a boji sa ozvat. Za pokus to stoji
ide z teba taky cisty uprimny zaujem. Ja by som kludne brala taku sestru ako ty. Urob prvy krok a ten dalsi uz bude na nej. Drzim palce nech to dobre dopadne
@lija22 si zlata dakujem za podporu ❤️
Však normálne sa jej ozvi.