Neviem vystáť svokru

nikol1511
20. dec 2024

S manželom sme spolu rok a pol a máme spolu 6 mesačnú dcéru. Svokra ma od začiatku odsudzovala kôli výzoru ( urobené prsia a nos). Manželovi predomnou povedala, že z peknej misi sa nenaje a mňa to veľmi urazilo. Ale ďalej som to neriešila. Všetko začalo narodením dcéry. Hneď mali svokrovci problém s menom neviem čo je škaredé na mene Karolína , ani to som neriešila. Ide o to, že mám pocit, že dcéru chcú vychovávať. Je ešte maličká a už riešia, že bude musieť chodiť na tanečnú. Svokra jej dokáže povedať v každej vete moja ja , by som chápala keby to nieje tak často . Do všetkého mi hovorí čo sa pýtať u lekárky, ako jej robiť prikrmi... Prídem si ako nesvojprávna . Pri tom ja už mám dieťa z predchádzajúceho vzťahu. Najradšej by boli nech idem už pracovať nech strážia, ale ja im nedôverujem na toľko aby som im malú dala vôbec bez mojej prítomnosti. Máme odlišné názory na výchovu . Malá im plače už len keď ju vezmú na ruky. Manžel je na ich strane . Dokonca mi povedal , že jeho mama je preňho na prvom mieste , že ju pozná 42 rokov. Ja nechcem pokaziť ich vzťah s mamou, len nech nejde proti mne. Aj to keď chce jeho mama nakŕmiť malú nepýta sa ma , len mi rozkazovačne povie zarob jej jesť a daj plienku prebalím ju . Vôbec nerieši , že malá bola pred chvíľou prebalená. U nich to funguje tak , že jeho mama bolá zvyknutá vychovávať vnúčatá. Manžel vraví, že som dobrá mama,že sa mu páči aká som ku malej ale na druhej strane ide proti mne. Ja už fakt neviem či je chyba vo mne ,že na malej lipnem príliš.( nedávam ju nikomu strážiť) ani mojej mamine ktorej dôverujem. Ja už premýšľam nad rozvodom ,len tým pádom keby ju má muž , majú ju jeho rodičia on sňou nevie byť sám.a to nechcem. Ja som už zúfalá vkuse nad tým premýšľam . Neviem ich vystáť už.

gelifil
20. dec 2024

ach.....ze uprednostnuje mamu pred tebou si pred splodenim dietata nevedela?

colsami
20. dec 2024

A to so svokrovcami byvas v jednom dome? Ak nie, obmedz kontakt. Ak ano, odstahujte sa.

A hlavnym problemom je Tvoj muz, pre ktoreho je matka na prvom mieste aj pred zenou, co Ti aj sam povedal. Svokra by ma az tak netrapila ako to, ze pre manzela nie je vasa rodina na prvom mieste a ze si Ta nezastane.

marhulka13
20. dec 2024

@nikol1511 a vy spolu bývate? Lebo inak by som obmedzila čas

bonboniera
20. dec 2024

@gelifil tak ak správne chapem a počítam tak pred splodenim toho spoločného času vela nebolo

gelifil
20. dec 2024

@bonboniera ved toto...

oceanahory
20. dec 2024

@nikol1511 Za rok a pol ste stihli svadbu a aj dieta...riadna rychlost 🫣. Nebude to aj tym, ze ste vhupli do vsetkeho velmi rychlo?
Predpokladam, ze svokra ti vadila od zaciatku (vzhladom na nepekne poznamky na tvoju osobu) a manzel si ju musel teda obhajovat aj pred manzelstvom a dietatom...

cyberk
20. dec 2024

Tu je tolko veci mimo, ze ti uz len poviem Do tretice vsetko dobre 🙄

oceanahory
20. dec 2024

@cyberk Mozno svokre vadilo, ze si syn nasiel cicu a po par mesiacoch znamosti ju nabuchal 🫣😅...

gelifil
20. dec 2024

@cyberk alebo radsej nech to uz neriskuje

nikol1511
autor
20. dec 2024

@gelifil nevedela správal sa inak. Toto začalo po narodení dcéry.

nikol1511
autor
20. dec 2024

@marhulka13 nebývam s nimi. Bývam v manželovom dome a oní majú kľúče chodia sem ako domov . Aj to som mu vravela,že sa tu necítim ako doma.

nikol1511
autor
20. dec 2024

@oceanahory práveže to bol jediný krát , kedy si ma zastal. Povedal jej ,že ma ani nepozná.

hugoboss1923
20. dec 2024

Vtipy o svokrách majú spoločnú jednu vec - všetky sú pravdivé...

nikol1511
autor
20. dec 2024

@marhulka13 chcela som obmedziť čas s nimi . Len on začne vtedy s rozvodom a ja sa tvárim , že dobre , ale na druhej strane chcela by som aby mala vyrastala v úplnej rodine.

deti95060810
20. dec 2024

tvoj manž. už má 42 rokov? ak áno, tak to je už starší chlap ktorý už nebude skákať ako ty pískaš...

deti95060810
20. dec 2024

už sa u vás skloňuje slovko rozvod? tak to je na figu...

sasa1310
20. dec 2024

@nikol1511 však sa vráť do svojho, kde si bývala predtým, keď sa u neho necítiš ako doma. Ja neviem, no. Klasika pri ženách, ktoré už majú dieťa z prvého vzťahu. Prvé čo je, je ďalšie dieťa a potom sa až začne samotné spoznávanie otca dieťaťa.

gelifil
20. dec 2024

@sasa1310 no asi velmi nema kam...

nikol1511
autor
20. dec 2024

@deti95060810
@sasa1310 otec môjho prvého syna zomrel ešte keď bol malý. A bývalá som v podnájme pred tým .

simona20201309
20. dec 2024

@nikol1511 toto by som nezvládla.... kľúče od domu a chodia si kedy chcú?????
NIE!!!
Pozri, kľudne sa s nimi rozhadaj. Môže ti to byť 15!
Čím skôr si s nou urobíš poriadok, tým lepšie.
Možno ju to prejde po mesiaci a pochopí, a možno ju to neprejde nikdy - v oboch prípadoch budeš mat svätý pokoj.
Aj ja som si urobila poriadky s mojou exsvokrou hneď na začiatku. Nikdy ma nemala rada, ale bolo mi to jedno. Ku koncu manželstva sme už mali relatívne celkom dobrý vzťah, ale bola som rada ze som s ňou urobila poriadky rýchlo a hneď na začiatku.
Dostávala som vtedy rady od staršej pani a mala vo všetkom pravdu :
1. NIKDY nepusti svokru do svojej kuchyne - ty uvariť kávu, ty si navaris....ak chce navariť/pomoct, nech prinesie z domu
2. Neboj sa neohlasenu svokru odmietnuť- rýchlo sa nauci ohlásiť vopred
3. NIKDY jej nedaj kľúče od vášho domu.
A v tvojom prípade ešte bod č4 - nedovol jej správať sa k tvojmu dieťaťu ako k svojmu.
Je to tvoja dcéra! Ty rozhodujes, ty rozkazu jest!
Povedz jej rázne NIE, ja som ju už prebalila nebudete ju znovu prebalovat.
Držím prsty!!! Nedaj sa

enmery
20. dec 2024

Tento týždeň sa roztrhlo vrece s témami o svokrách a presne tie isté problémy.

mimi3008
20. dec 2024

@nikol1511 To so svokrovcami je neprijemne a otravne, ale nie je to nic neriesitelne. Hlavny problem, z ktoreho aj vyplyva to, ze svokra ma.pocot, ze moze vsetko, je toto: "Dokonca mi povedal , že jeho mama je preňho na prvom mieste , že ju pozná 42 rokov."

simona20201309
20. dec 2024

@nikol1511 že sa ti vyhráža rozvodom? Preboha...hádam sa hi nezlaknes????
Povedz ôk.... nech sa páči, ty zbaľ svoju dcéru, ja sa zbalim sama. A ze nech nezabudne na vyzivovacie povinnosti aj na manželku 😘

nikol1511
autor
20. dec 2024

@simona20201309 ja som mu povedala nech on jej dohovorí, lebo nechcem robiť rozbroje . On mi povedal, že on sa nerozháda so svojou rodinou. Tak som mu na to povedala, že ale keď poviem ja niečo tak sa bojím , že sa neudržím a poviem to nevhodným spôsobom .Aj stým jedlom bol problém on mame platil a my sme chodili na obedy tam , ale už mi to nedalo a som mu vysvetlila ,že mne nerobí problém navariť. Tak aspoň to sa obmedzilo .

sasa1310
20. dec 2024

@simona20201309 býva v manželovom dome čiže môžeš akurát tak šúchať nohami a nie ešte rozkazovať, keď on chce, aby jeho rodičia mali kľúče od JEHO domu. Takže žiadny "Váš" dom neexistuje

nikol1511
autor
20. dec 2024

@simona20201309 aj to už bolo . Povedal mi ,že si dokážem vybaviť zmluvu s minimálnym príjmom a všetko čo má prepíše na rodinu a bude sa hrať na chudáčika. Pri tom realita je iná.

riyadh
20. dec 2024

@nikol1511 prepac,ja zas z ineho pohladu, na prsia a pery mas a na vlastne byvanie nemas... Nepochopim, ako tak pocitam hned ako ste sa stretli s MM si ostala tehu, Lebo pravdepodobne si potrebovala niekde byvat, hm.. Dom je manzelov, poznate sa rok a pol, Sam ti povedal, ze matka je prenho prednejsia mnuz pre teba je len moznost drzat hubu a krok, alebo sa pobrat Kade lahsie s 2ma detmi a narokovat na vyzivne 2he dieta, 1ve sirotsky. Ja taketo problemy riesit nemusim, sme s MM 21r, so svokrou vztahy of zaciatku ale su, ale kedze ja nie som zavisla Ani na nej Ani na manzelovi, pekne som ju zaradila, Kam patri😊😅plus manzel stoji na mojej strane😊ale kedze si dosla z holym zadkom, pekne tichucko bud, aby si Mala kde byvat, inac ti neporadim. Jedine sa odstahuj a rozved. Naco zrejme nemas, cize vykriky do tmy. Budes musiet posluchat, kedze manzelovi je viac matka ako dcera, a vyhraza sa ti rozvodom.

enmery
20. dec 2024

@nikol1511 Fúha, to čo je za otec. Akože ja pochopím, že 2 si nesadnu a idú od seba, ale hrať sa na chudáčik, aby si naplnil výživovaciu povinnosť, sila. Charakter ako slovenský politik.
Veľmi zle si si vybrala otca a partnera a za tak krátku dobu, evidetne ste sa vôbec dobre nepoznali. Tá svokra to už je len taký bonus, ktorý odhalil pravé tváre a vzťahy.

nikol1511
autor
20. dec 2024

@sasa1310 mne ide skôr o to nech sa vopred ohlásia, že prídu a nie ,že si odomknúť a sme tu .

nikol1511
autor
20. dec 2024

@riyadh ja som nenapísala, že nemám peniaze na podnájom . Ja sa snaží riešiť túto situáciu. A nie hneď utekať.