Ako ukončiť vzťah? Viem, že ten vzťah ma pomaly, ale isto ničí... Ale neviem ho ukončiť. Brzdia ma spomienky. Spomienky na to aké to bolo pred pár rokmi. Spomienky na to ako sme si rozumeli, čo sme zažili, čo sme mali spoločné..... Ako to vypustiť z hlavy, nabrať odvahu a začať žiť odznova?
Spíš si výhody a nevýhody vzťahu. Mne to pomohlo aby som sa odhodlala urobiť ten prvý krok, jasné, že to nebolo ľahké, ale veľa mi to dalo. Spomienky mám aj krásne aj škaredé, ale teda každý vzťah ti niečo dá. Ale keď cítiš, že toto nie je to pravé, bude lepšie odísť.
Ľudský mozog/pamäť je taký, že si zapamätá skôr tie dobré zážitky, tie zlé vytesňuje. Vo viacerých ohľadoch je to dobre, aby sme sa príliš nezaťažovali negatívnymi vecami. Ale ty už sama cítiš, že ten vzťah nemá do budúcna perspektívu. Neboj sa urobiť prvý krok k ukončeniu, s odstupom času si povieš, že to bolo správne a mala si to urobiť už skôr.
A aby mohlo začať niečo nové, to staré musi najprv skončiť.
Držím palce.
Nesmieš takto rozmýšľať a myslieť na to co bolo dobre. Mysli skôr na to, čo všetko bolo zle a to ti pomôže odísť zo vzťahu.
V akom ste obaja veku?ako dlho ste spolu?čo vás dvoch spája ešte doteraz?
poziadaj niekoho blizkeho o pomoc a podporu, bude to lahsie
Čo bolo bolo. Treba sa pozrieť dopredu. Ak vzťah nedáva zmysel, tak prec
@zanka777 ja 27, on 37... Spolu sme 9 rokov.. Spája nás spoločná práca, inak mám pocit, že už ani nič...
Tak buď sa snažiť oživiť to pekne čo ste medzi sebou mali ale na to treba samozrejme snahu oboch alebo vzťah ukončiť a pekne úprimne povedať dôvod ... Že vás už nič nespája a to všetko pekne čo bolo je už preč...
@zanka777 Myslím, že z jeho strany snaha nie je. Akákoľvek moja snaha hoc o komunikáciu vždy stroskotá.. Len to neviem pustiť. Asi mi chýba odvaha, ale takto ma to zabíja..
Chápem že je ťažké také veľké rozhodnutie...ale myslí na seba... Chces byť šťastná si mladučka máš strašne veľa možností byť šťastnou... Choď si za tým... Ty neopúšťas niečo pekné čo funguje a má zmysel .. opúšťas niečo čo už nikam nevedie a nerobí ťa to šťastnou.... Čo bolo bolo a pekne spomienky ostanú stále...ale z nich sa nedá žiť..... Treba si zaspomínať poplakat možno ale ísť ďalej 😊🙏❤️... Spokojne a bez pocitu viny ... Nerobis nič zle.... Len chces niečo viac....chces opustiť niečo čo ťa už nenapĺňa.... Tak do toho 😉💪
@zanka777 ďakujem ❤ Musím nabrať tú odvahu fakt sa zobrať a začať žiť nanovo. On vie, že to speje k rozchodu, resp. že už v podstate sa správame ako rozídení. Nerobí s tým nič. Nemá záujem. Nemá snahu... Tak už naozaj len spraviť tie kroky k tomu, aby ten rozchod bol oficiálny... Len to bolí no...
autorka, ako si na tom dnes ?
Vzdy je najhorsie urobit ten prvy krok.
Ak vies ze tento vztah nema zmysel, nema buducnost a nechces s nim byt tak to proste skonci. Bude to sok ale rychlo si zvyknes a uvidis ze potom si budes hovorit ze preco si to neurobila uz skor.
Drzim palce