Pekný deň vám všetkým. Zaujíma ma vás nestranny názor na môj "problém" schválne tie "" pretože úplne chápem ze sú horšie a väčšie skutočne problémy no mne to naozaj otravuje život.
Neviem sa vysporiadať už x rokov s nešťastnou láskou. Viem, poviete si malixhernost, dospej už... Miliónkrát som sa snažila, miliónkrát. Je to už choré ako mi zovrie celé vnútro keď sa náhodné stretneme, a keď vidím jeho šťastnú rodinku je mi fakt na nic.
Alw tak na nic že ma napína a chce mi obrátiť vnútornosti naruby. Všetky rozhodnutia v živote robím. Aby som sa mu/im vyhla no samozrejme to nevychádza vždy. Napr. Kde budem bývať, kde pôjde moje dieťa do školy, kde pôjdem na nákup, prechádzku. A všade sa len obzerám aby sa tam náhodou neobjavili.
Tuho premýšľam nad psychiatrom, lebo mi to prerastá cez hlavu, ale obávam sa že je to úplná blbosť a a doktor mi povie ci mi preskočilo že ho s takými malixhernost i dospelá stará krava otravujem. 🤷♀️🤷♀️🤦♀️
@moonlight1210 a ako? Ako na to?
Neviem, ako ste sa rozisli. Ci on nechal teba, ty jeho, alebo to bolo vzajomne rozhodnutie.
Kazdopadne v tebe hlboko bude nejaky pocit krivdy. A ten vznika, ked si myslime, ze sme boli o nieco obrati, oklamani, okradnuti, ze nam to proste ten druhy vzal alebo dlzi.
Nieco take mu kdesi v hlbke duse zazlievas, aj ked navonok to asi nepripustas.
Spytaj sa seba, co to presne je a ci ti to skutocne aj dlzi.
a ty máš rodinu? si šťastná? asi nie celkom.....na tom treba popracovať,na vlastnom živote....alebo je to len obyčajná závisť? jeho rodina ho má a ty nie?
@moonlight1210 áno je to presne. Citim krivdu a viem presne pomenovať tieto pocity ale neviem mu to odpustiť ze ma vodil za nos. Cítim nespravodlivosť že on by mal byť ten potrestaný a nie ja - tým peklom v hlave. Neviem ako na to odpustenie, sama cítim ze keď tu od-pustím a uzavriem bude to aspoň trocha viac ok
@janinah mam rodinu,dobrého manžela aj keď to nebola taká veľká láska, zdravé šikovné dieťa. Tiež sa sama seba pýtam co tyvole ešte viac chceš? Ale nemôžem si pomôcť, preto sa pýtam aspoň tu, som na tu obsesiu pri krátka
Môj názor je taký, že pokiaľ by si bola šťastná v súčasnom vzťahu - neriešila by si ho. Prídeš mi, akoby si si založila svoju rodinu len na truc, aby videl že aj ty si šťastná a v skutočnosti niesi a závidíš mu tú jeho naoko fungujucu
@katarinka89 áno je to z časti tak. Bola som potom 5rokov sama a zhodnotila som ze ak nechcem sama umrieť je načase nieco vyriešiť. Dúfala som ze postupne to s vlastnou rodinou vyprchá ale nestalo sa. Terajšieho manžela poznám celý život. Ja ho ľúbim ale iným spôsobom. Najviac, viac ako všetko a všetkých milujem naše dieťa.
Koľko si bola s exom, ako dlho spolu?
@sante81 poznáme sa tiež celý život. Prosím, veľmi vás prosím, nevysmejte ma, nikdy sme neboli oficiálne spolu. Stretávali sme sa cca 10r.kazdy mal aj svoje vzťahy medzitým ,ale vždy sme nejako skončili pri sebe. Až som dospela k tomu ze naozaj chcem byť s ním. Bude to znieť ako totálne najhlupejsie klišé ale v deň keď som sa priznala že si viem predstaviť život s nim mi oznámil ze o mesiac ma svadbu. Pokojne mi vynadajte, vlastne ja si nadávam už roky
nájdi si iného chlapa...klin sa klinom vybíja...
@deti95060810 no to mi práve veľmi nevyslo
Tak vychádzam hlavne z toho posledného, že vy ste vlastne nemali spolu taky klasika vzťah, len akoby stále "náhodou" ste sa stretli, možno spolu boli pár týždňov, či mesiacov, a zase od seba. On zrejme to nevidel veľmi reálne do budúcnosti, nespájal ta s nou, neviem, či ste vobec si niekedy spolu plánovali také dačo. Ty si sa "rozhodla" ale on už mal svoje plány s inou ženou. Sľuboval ti vôbec niekedy niečo? Lebo neviem, prečo ti to inak tak hrozne na roky ublížilo. Zase nevieš, či by ozaj si bola s nim šťastna, neidealizujes si ho aj trochu?Predá len, mohli ste byť spolu, ale sama píšeš, že vždy, ste napokon išli aj do iných vzťahov. . Máš svoju rodinu, dieťa, sustred sa na nich. Možno aj preto nie si spokojná v manželstve, lebo stále si srdcom a mysľou u bývalého. Ale ex ma svoj život, uz nič neurobíš, aj keby si sa pokrájala. Áno, môžeš skúsiť ho zbaliť, rozbiť dve rodiny, a zrejme ani tak nebudeš šťastná. Co by mal urobiť, aby si sa upokojila, alebo zabudla? Možno ani sama to nevieš. Ak ho poznáš natoľko, že vieš, že sa môžte porozprávať, tak sa ho skús opýtať, že prečo si vybral inú, ale tam riskujes, že sa hrozne zosmiesnis pred ním a povie to, že proste inú ľúbil viac. Ozaj to potrebujes počuť? Nebude ti ešte horšie?
musíš sa odstrihnúť, nájsť si niečo lepšie, nejaké hobby aby si prišla na iné myšlienky, ty nevieš aký život momentálne oni žijú, ani nevieš či by ti vyhovoval, takže nerieš, nechci byť s ním, posuň sa ďalej.
Čím viac sa s tým snažíš vysporiadať, čím viac sa mu snažíš vyhnúť, tým viac ho máš v hlave. Začarovaný kruh. Každú jednu rodiacu sa myšlienku zastaviť ešte v začiatku. Ty si šéfom svojej mysle a nie naopak.
@jaskolka správne postrehy, keď som sa hypoteticky nad tým zamyslela že by som mala možnosť byť s ním ci by som do toho šla. Rozhodne nie. Aši to znie Schyzofrenicky ale keď som dala manželský sľub, je to pre mňa uzavretá vec. Takže nie. Ale zadosťučinením by mi bolo už len to ze by sa zas vrátil. Fakt som asi strašný egomaniak keď by som toto potrebovala. Jednoducho cítim sa ukrivdena ako všetci o ňom básnika ako úžasnom mužovi a dokonalej rodinnej idyle a pritom svoju terajšiu podvádzal x rokov. A po ich svadbe som úplne utla kontakt takže iba ich vidím stále vysmiaty h, úžasné šťastných..🤷♀️
@vlasta1818
@dadka36 mate úplnú pravdu, to je pre mňa problém s tymi myšlienkami, ja si to úplne uvedomujem ze to už nemá racio základ. Preto rozmýšľam ci ne vyhľadať odbornú pomoc. Úplne začarovaný kruh
Obavam sa, ze je to len spomienkova nostalgia. Nepekne chvile z pamate vymizli, ostali pekne spomienky. No ako vies, ze by vas vztah bol pokracoval stastne (navyse pises, ze ta vodil za nos). Takze mozno ani nelutujes tak za nim, ako za svojou predstavou "ake to mohlo byt". Musis na to pozerat tak, ze by ste si tiez zovsedneli a mohlo to byt aj ovela horsie, ako sa mas teraz.
Rozluc sa s exom v duchu a nechaj to plavat, najma krasne spomienky a idealizaciu. Vsetko je, ako ma byt. Never na osudove lasky. Ak je tvoj manzel fajn, mozes si ju vytvarat s nim,,, a tes sa z peknej rodinky 🙂
Tam je chyba- stratu lásky si riešila založením rodiny. Možno ten bývalý nieje až tak stastny- ako sa javi- najdi zmysel v tej svojej rodine.nebanuj za ním, vykašli sa na neho. Neziv staré rany. Zmenu urob v sebe.
podľa mňa to je o egu a o snahe, aby bol svet spravodlivý. Ja tiež keď vidím niekoho, kto frajerku podvádzal a aj tak sú spolu a vyzerajú šťastne, prebehne mi mráz po chrbte s tým, že prečo ja, keď som nikomu nič zlé neurobila, sa nemám minimálne tak dobre? Takže do nejakej tej hranice je to normálne. Ja by som asi na tvojom mieste o sebe nepochybovala, ale pokiaľ možno sa odsťahovala a nijako ho nevyhľadávala. Máš peknú rodinu, čo by za to iní dali. Vážiš si ju, to je dobre 👍 A každá máme nejaké tie "sny z minulosti" Držím palce.
@bmuller
@katarinka89
@korinecka ďakujem vám 🙏budem sa snažiť, premýšľam aj nad TM od sťahovaním keďže práve riešime bývanie, trosku dilema lebo veľmi zbožňujem nasu obec, chcela by som aby mal syn babky pri sebe tak ako som mala ja... Ale na druhej strane by mi možno iba vedľajšie mesto co dedinka prospelo.
On si zasluzi? A za co? Nieco ti sluboval? Vztah? Vyznal ti lasku?
@moonlight1210 nie je pravda ze mi nič nesluboval.
Nerozumiem. Ved to sa pytam. Ak nie je pravda, ze ti nic nesluboval, tak co ti sluboval?
@moonlight1210 och, zle som to napisala, malo to byt je pravda, prepáč teraz som si to vsimla
to je jasny syndrom nenaplnenej lasky... proste nikdy ste spolu nezili ozajstne. boli ste zakazana osudova laska nenaplnena laska. ved ked ste spolu neviedli normalny vztah asi to bolo z nejakeho dovodu nie? zjavne citis krivdu ze ti bolo ublizene mala si vysnivane nieco ine. de facto si sa zalubila a chcela zit s typkom co ti klamal a siel sa zenit! to uz co je ? naozaj si zasluzis sama k sebe sa takto spravat??? predstav si ze tovja dcera by uviazli v takomto preoac ale total neprespektivnom vztahu. co by si si o tom myslela ? ako by si im poradila? tvoj hlavny problem je ze to mas nevypovedane. nepovedala si mu co vsetko citis ked ta odmietol a vybral si inu nemas od enho odpoced ze preco. a ked mate obaja svoje rodiny je blbost sa snazit to preberat. napis mu list. nahraj mu video spravu . uprimne sa vyznaj/vypis vykric zo vsetkeho a potom chod a spal to. zakop to. strc to niekam v lese pod skaly hod to do vody. vymaz to. ulavi sa ti. pripadne odpusti mum ak si nabozensky zalozena vyspovedaj sa knazovi. najma odpusti jemu a odpusti najma sebe. alebo terapia u psychologa
@juliet86 👍👍👍vďaka, vdaka,toto si sfotim a budem povinne čítať každý deň kym sa nespamatam
Hrozne takto sa umarat v minulosti a pritomnost Ti unika pomedzi prsty... zi v pritomnosti, pritul sa k manzelovi, vnimaj to teplo, pokoj... nadychni sa. Vzdy, ked stretnes byvaleho, spomen si na ten pocit - co mas ked si s manzelom... cielene sa prepni...
Inak, ked som bola mladsia a nevedela som dostat nejakeho exa z hlavy, zobrala som jeho fotku, list - zapalila ho niekde v umyvadle - pozorovala ten pruzok dymu a sepkala, odpustam ti, opustam ta :D je pravda, ze som to uz 20 rokov nerobila, tak to znie dost divne :D
@u2jana asi to skúsim, čítala som to tiež už veľa krát, ako odpustiť a tak ale nejako sa mi zdalo ze to nemôže fungovať. Ale ktovie, nič nestratim
Skus, ale bud k sebe uprimna, povedat, nevadi ked si pri tom poplaces - len si naozaj povedz, ze uz stacilo a nechaj ho rozplynut - ako ten dym...
Mozno ti chyba odpustenie.