Ahojte, niekto mi kúpi nejakú vec musím sa vždy pretvarovať ako ma to teší no pritom v skutočnosti je mi to úplne jedno a beriem to ako samozrejmosť, kamaratke vyjde nejaká vec v živote a je mi to nejako jedno, len proste znova nasilu poviem ako je to super bla bla… Už ma to prestáva bavit byt herec vo svojom živote. Čo mam robiť?
Co mas robit? Ved nic, tvar sa normalne.
Nič nemusíš robiť. Za darček poďakuj, k úspechu zagratuluj a hotovo.
Ľudia, nejde o kamarátku alebo tak, ide o oveľa môj hlbší problém. Že sa neviem tešiť z ničoho.
nevieš sa len tešiť z ničoho, čo ti je ponúknuté a v predstavách máš niečo iné (napr. netešíš sa zo strieborného prsteňa, lebo túžiš po platinovom s diamantom) alebo proste ani nemáš v predstavách nič také, že wau toto by ma potešilo?
Skús sa tešiť zo zdravia, zo slobody pohybu. Nepíšeš či niekoho máš (manžel, partner, deti), či pracuješ alebo študuješ. Jednoducho skús si nájsť hobby a robiť niečo čo ťa napĺňa - snáď je niečo také. Prípadne skúšaj. Zbehnúť do posilky cvičiť, do kina, divadla, prihlas sa do jazykovky, na nejaký kurz šikovných rúk, choď na dovolenku. Je milión možnosti, hlavne nájdi dôvod prečo sa netešíš a nájdi dôvod sa tešiť. Držím palce
A musis sa tesit? Ved tesenie nie je povinne, mozes len existovat a plavat udalostami bez tesenia sa. Existuje aj taka ticha radost, len pocit, ze vsetko je ok a netreba k tomu euforiu.
Ja sa tiez neviem viditelne tesit, take ze waw krasne, uzasne, presne po tomto som tuzila, potom bozky a objatia k darcovi. Toto odo mna nastastie nikto necaka a neviem to poskytnut. Je to ok.
Navstiv psychologa
To Ťa ako nič neteši? Ani pes, orgazmus, šport, peniaze, nákupy, nič???
Daj si pôst jeden deň, uvidíš ako sa budeš tešiť na druhý deň na raňajky 😅
A vždy to tak bolo? Alebo to vzniklo neskôr? Mohol by ti pomôcť psychiater, možno máš len nízky serotonín alebo niečo podobné.
Kľudne napíš
@thereisabear nie, je to posledné obdobie.
Nedavno som na youtube videla nejaky pokec presne k tomuto problemu. Ludia uz neprezivaju emocie,netesia sa a mozu za to soc.siete a kratke videa,ktore dookola sledujeme. Mame vela podnetov a nevylucuje sa nam hormon,ktory nas robi stastnymi. Hovorili tam o tom,ze sa mame uplne odstavit od sieti,sledovani videii a pozerania do mobilu. Nieco na tom bude. Lebo cim menej mame takychto umelych podnetov,tym viac si zacneme vsimat okolie.
To môže byť forma depresie, alebo vyhorenie...
Aj ja to mam som vyhorena… nic ma netesi a zmena ziadna neprichadza…
Ak to trva dlhodobo, skus terapiu,bud osobne alebo online.
@marca12 aký to bol prosím podcast?
To si kde videla ze darcek je « samozrejmost »? Neber to zle ale v dnesnej dobe kazdy chce vsetko mat a nikto nic nedat tak preto ta moja otazka
@jania023 veď ja viem že to je zle, preto ma to trápi.
Mat na haku cudzi uspech, nie je nenormalne. Podla mna je horsie, ked sa s tebou tvaria ze sa tesia a pritom ti to vobec ani nepraju.
a kto ťa núti sa pretvarovať? za darček proste poďakuj, kamoške zagratuluj. Nemusíš okolo toho robiť teátro, nie je to film a nikto ťa za tvoje výkony neplatí.