Ahojte ,moji rodičia alkoholici ,vzťahy sa rokmi zhoršili brali má len ako banku,ja som sa kôli nim liečila na depresie keďže má nebrali ako svoje dieťa ktoré celý život rodičov potrebuje.Mam 33 a od 21r už s nimi nežijem starám sa sama o seba.Ale idem k veci pred cca 4 mesiacmi matke našli veľký nádor na maternici ,zanedbala sa pila nechodila po lekaroch,jedného dňa mi zavolala ležím v nemocnici,ako dcéra išla som doniesla čo chcela trvalo to cca dva mesiace stav bol zlý a tak trebalo nejaký hospic vybavovala som riešila ,hospic vybavený prevoz z nemocnice do hospicu v deň mojej prvej dovolenky ,odchod na letisko zazvonil mobil,vašej mame sa prihorsilo prídete sa rozlúčiť išli sme po ceste na letisko do hospicu našli sme ju už mŕtvu zo sestričkou na izbe zrejme umrela tesne pred naším príchodom ,odlet bol ťažký....príchod na sk vybavovanie....už je po všetkom ,ale mám ju stále pred očami ako tam leží ,ako už nikdy ju neuvidím,vzťah sme nemali dobrý niekoľko rokov ale boli to neviem sa tým vyrovnať prečo to takto dopadlo ....že tu už nieje.S tatkom nekomunikujem s ničím mi nepomohol žije hrozne ani na pohrebe jej nebol a ona ho stále spomínala v nemocnici .Psychológa si nemôžem teraz dovolit .Neviem čo robiť neviem sa cez to preniesť boli to 😔
@allexa321 mrzi ma to. Bola aká bola, ale bola to tvoja mama. Urobila si pre ňu co si mohla napriek všetkému zlému. Určite boli aj pekne chvíle. Skus jej odpustiť všetko zle a snaž si ponechať len pekne spomienky. Vidieť mŕtvu mamku je určite traumatizujuce pre každé dieťa, ale ber to tak, ze už ju nič neboli. Myslím, že ak ti dá papierik obvodný lekár, máš psychológa zadarmo, len aa určite dlho čaká na termín ale dievčatá spomínali online ipecko.sk
Skus pozrieť, aspoň sa vykecas.
❤️
@allexa321 ahoj. Úvodom prijmi úprimnú sústrasť a súcit z mojej strany.
Aj keď si psychológa nemôžeš teraz dovoliť, skutočne nad tým pouvažuj. Odborné sprevádzanie ti pomôže prijať minulosť, pochopiť prítomnosť, a sústrediť sa na lepší zajtrajšok. Viem, to čo sa stalo sa neodstane, nemá zmysel to popierať, dôležitá pomoc pre teba: prijať to. Prijať, že rodičia ináč nevedeli, nezvládli démona menom Alkohol. Pri zhoršenom stave tvojej matky si urobila najviac koľko si mohla. Pomohla. Nič si nevyčítaj, určite si statočná, šikovná mladá žena, ktorá sa pasuje s nepriazňou v rodine a v živote. A to je predsa dôležité. Žiješ, plávaš životom, aj pre teba slnko svieti. A nezabudni... Naša slabosť = naša sila. Ver mi, mám to vyskúšané.
PS: skús aspoň telefonicky kontaktovať linku dôvery, napr.
https://www.krizovalinkapomoci.sk/
https://linkanezabudka.sk/
https://alanon.sk/
Prajem mnoho síl do ďaľších dní a posielam 💐 pre radosť ❣️
Mozno jej napis list na rozlucku?
@allexa321 ty máš problém ( ako aj my ostatni) prijať smrť, vidieť smrť....zamavalo to s tebou tak isto, akoby ti zamavalo s ktoromkoľvek z nás.... vypustí všetky emócie, ktoré máš v sebe ,,zastavené,, a precitaj si niečo z tejto tematiky ( smrt)
@allexa321 úprimnú sústrasť. Nie každý psychológ sa platí, u nás v nemocnici sú normálne psychológovia a k nim keď chodíš,tak neplatis. Ale asi to možno chce najskôr absolvovať pohovor so psychiatrom,ten ta nasmeruje. Držím ti palce,nech to zvladnes😊
To mi je luto…. Akokolvek zly vztah, stale je to rodic, niekde v hlbke srdca to puto existuje. Mozno to boli o to viac, ze nebol priestor, aby ste to trochu medzi sebou urovnali.
Neviem, co by ti pomohlo, ked si tu terapiu nemozes teraz dovolit… snad najst si nejaku novu aktivitu vo volnom case, trochu rozptylit myslienky. Najst si kazdy den nejku malickost, za ktoru si zivotu vdacna. Ist este na nejaku kludnu dovolenku, alebo wellness. A cas. Casom to bude lepsie, uvidis.
Úprimnú sústrasť. Tá strata musí bolieť. Obvodný lekár by Ti určite poradil bezplatného psychológa. Na Tvojom mieste by som sa s ňou išla rozlúčiť na cintorín v kľude a bez ľudí. Všetko by som jej povedala čo mám na srdci, akoby tam bola. Jej je teraz určite lepšie a už netrpí. Možno keď jej všetko odpustíš sa Ti uľaví. Drž sa.
@anketkarka ďakujem všetkým ,ja som jej odpustila aj sama snou som bola na cintoríne aj list som jej napísala ale v mobile ,všetko ale boli to že tu nieje že to takto dopadlo.Nechcem mať záznam v karte čo sa týka psychologa .
@allexa321 prijmi uprimnu sustrast
Neviem, preco nechces mat zapis o psychologovi v karte. Ved kartu len tak hocikto nevidi a nehrabe sa v nej. Bude v nej len ten zapis, ze odoslana k psychologovi. Vysledok od neho vobec nemusis davat obvodnemu, ja mam doma plno posudkov od odbornych lekarov a vobec s nimi zakazdym nebeham na obvod. Lekar ani netusi, kde mi dal vymenny listok, nikdy sa ani na to nepyta. A pritom mam obvodneho znameho. Vzdy riesime len to, s cim som prave dosla. Ak budes menit nahodou obvodneho, dava sa len vypis z karty a nemyslim, zeby si dal obvodny tolko namahy a vypisoval vsetkych odbornych lekarov, ku ktorym ti kedy dal vymenny listok. A mozes ho poziadat, nech to tam neuvadza. Zmen nazor na psychologov, aj na psychiatrov. Su to odbornici na dusu. Aj ta vie boliet. Ak sa nelieci, moze to mat nasledky.
Z toho čo píšeš, mi prídeš ako silný človek. Myslím, že je jedno, či mal človek s mamou dobrý, alebo zlý vzťah, chýbať bude vždy. Vždy bude jej odchod ťažký. Prajem veľa síl. Moja známa po strate matky brala istú dobu lieky na ukludnenie, môžeš skusit to poriešiť.