Neviem sa dostať von zo vzťahu

23. jan 2024

Ahoj, ako sa pohnúť od človeka s ktorým som si veľmi rozumela a po čase to šlo dole vodou? Bola som presvedčená že ten človek bude v mojom živote navždy. Aj keď mi klamal viackrát, skúšali sme ďalej pokračovať vo vzťahu. Tohto človeka mám v živote cca 5r je to už nejaká doba. Možno by to fungovalo no mne príde už asi posledné 3r že sa ten človek nevie so mnou rozprávať. Vždy sa rozhodnem že to ukončím ale vždy sa po 2tyzsnocv alebo po 2 mesiacov alebo po 4 ozvem a mňa to veľmi ničí. Chcem odísť úplne ( nie nebývame spolu) ale ako keby ma nepustí to že on nechápe ako mi ublížil a že ja som chcela aby to s ním bolo už navždy a aj keď niekedy vybuchnem takto preto lebo neviem sa vyjadriť proste on ma nevie pochopiť a vadí mi to. Ako sa z tohto dostať von? Strasne mi vadi ze on posledný rok on sa rozhodol viac menej ma ignorovať a proste už sa tak nerozpráva ako sme zvykli. Ale tvrdí mi že chce mať vzťah so mnou tak ja fakt už neviem . Aj keby to skončím úplne, nemám na to stále na neho myslím. Už som skúšala aj šport, robím homeoffice z domu, nemám moc kamarátky. Venujem sa hobby ale aj tak myslím na neho. A vadi mi že on ma nevie pochopiť a už ani nechce sa nejak moc rozprávať aj keď povie že chce ale vidím na ňom ako sa správa. Čo by ste robili?

deti95060810
23. jan 2024

určite vzťah skončiť... všade si ho zablokovať, mobil nedvíhať na správy neodpovedať....
Zíde z očí - zíde z mysle

zooeynka
23. jan 2024

Urobit si s nim 2-3 deti a az potom to zacat riesit ked to teda nevies ukoncit teraz. Treba si dovrzat zivot, aj detom a potom mozno pochopis co si mala urobit kym si bola bezdetna a bez zavazkov.

grof_monte_christo
23. jan 2024

Stručne: ukončiť to a vydržať to.

tanyag
23. jan 2024

5 rokov ste spolu a nebývate spolu? 🤔 tak to je divný vzťah...on s tebou možno chce "vzťah" lebo má sex zadarmo...a ostatné nerieši, keď sa s tebou ani porozprávať nevie...

autor
23. jan 2024

@deti95060810 len keď to spravím, vždy nad tým premýšľam a proste chcem vedieť čo ma nové ako sa má a potom premýšľam nado mnou že možno on to nepochopil že nám nechcem zle. Lebo viem že ma má rad a vravel nech si ho neblokujem na mobile. A ja vždy sa ozvem neskôr, niekedy on. Proste myšlienky mi nedajú a premýšľam o všetkom a ozvem sa

autor
23. jan 2024

@tanyag tiež mi to tak prišlo. Už ani to nie je… vadí mi len to že ma nevie pochopiť ako sa cítim

aiana24
23. jan 2024

Musis si to v hlave ujasnit ze je to pre teba skodlive. Je to jedno co ma nove. Treba sa odrezat. Hovorim z vlastnej skusenosti. Tvoj zivot ti musi byt prvorady. Precitaj si nejaku literaturu o praci so sebou (energeticky vampirizmus, ako sa oslobodit, ako mat rad sam seba...)

aiana24
23. jan 2024

Kasli na neho. Nechci od neho aby ta chapal, lutoval, miloval, ospravedlnoval sa... nic. Nechce nic od neho. Jediny clovek nad ktorym mas kontrolu si ty sama.

larisalarisa
23. jan 2024

Tu pomôže len cialavedome vykročiť zo vzťahu von. Musíš byť pripravená na to , že to bude ťažké. Ale musíš z tohto marazmu preč. Z takýchto toxických vzťahov je ťažké dostať sa, preto musíš byť silná.

grof_monte_christo
23. jan 2024

@autorka V tomto vzťahu si zostala už len ty, on je už dávno odpojený. Prečo očakávas, že ťa bude chápať, ako sa ty cítiš. Toto dokáže len človek, ktorý má k tebe citovu väzbu. Tebe pomôže len pravidlo nulového kontaktu, čo ty chces s ním stále riešiť? Ak s ním nedokážeš byť len kamarátka, tak s ním prerus kontakt úplne.

macatt
23. jan 2024

Každý vzťah sa po 5 rokoch zmení, nechce sa mu už stále niečo riešiť, stále ti niečo dokazovať a obkecávať, milovať sa do rána a robiť stále nejaké prekvapenia ako v čase zamilovanosti.. to tak chodi, už sú iné prejavy lásky, ty chceš aby ťa chápal a on pochopil, že ho nikdy nepochopíš.. môže ísť aj o stereotyp, keďže sa neposúvate, ty trucuješ, lebo sa nevieš vyjadriť čo od neho chceš..Ak ťa klamal vo vážnej veci tak klame stále, len si dáva väčší pozor.. mne by sa tiež nechcelo stále niečo riešiť, ak by do mňa stále niekto rýpal…vycúvala by som z toho.. ťaháš, potom zasa pustíš, je to trochu manipulatívne..

barborachors
23. jan 2024

Narcis a manipulátor od neho sa len tak ľahko nedostanes

domkakvet
24. jan 2024

Zabudni na neho a nestracaj s nim viac casu, ako si uz stratila.