Neviem ďakovať a prejavovať radosť

1. mar 2024

Mám normálne stres keď mám ďakovať stále to znie falošné lebo sa cítim pri tom trápne neviem prečo. Taktiež radosť neviem prejaviť. Aj keď sa teším vnutorne ale navonok to skryvam. Neviem to. A ľudia si myslia že má nič neteší. Ale zato že sa neviem uvoľniť pri nich, neviem sa prejaviť. .neviem čo stým.

lulu1812
1. mar 2024

Mna tak napadlo a ked ides z obchodu tak pri nakupe nedakujes? U mna automaticky dobry den dakujem dovidenia...cim viac to budes pouzivat tym ti to bude viav prirodzenejsie..aspon u mna je to tak

adeladulova
1. mar 2024

A pri akej prilozetisti nevieš poďakovať? Pri komplimentoch, alebo pri bežných činnostiach? Predavačke v obchode, taxikárovi za jazdu, či niekomu blízkemu?

ariannazara
1. mar 2024

Ja som to mala tiež niekedy tak ale postupne som sa to naucila

autor
1. mar 2024

@lulu1812 ďakujem ale cítim sa pritom strašne zle.musim sa k tomu nútiť a z toho mi je nanič že chcem ďakovať ale neviem to tak prejaviť , znie to falosne

autor
1. mar 2024

@adeladulova pri komplimentoch, a hlavne keď pre mňa niekto niečo urobi, niečo veľké alebo je niekto príliš milý

kofa77
1. mar 2024

povedz len dakujem. ja som tiez taky studeny cumak, nie velmi emotivna, takze dakujem staci.

unicornlady
1. mar 2024

Nejak výrazne prejavovať radosť neviem ani ja.

Ale poďakovať viem v pohode. Nie si možno len viac hanblivejšia?
Ono, ja som vyrastala na dedine, kde treba každého zdraviť atd.. takže je to možno aj vec zvyku

autor
1. mar 2024

@unicornlady ja ďakujem ale ide o to že mi to ide ťažko, mňa vychovali že mám ďakovať ale proste nechápem prečo sa mi to vyslovuje tak ťažko, a keď podakujem tak následne trápne pocity.

odesi
1. mar 2024

Kazdy sme iny, nerob si z toho hlavu, ja napriklad tiez neviem prejavovat radost nejaky pistanim alebo cim ,proste sa len usmejem poviem ze super pekne a hotovo.

unicornlady
1. mar 2024

Ja neviem veľmi hovoriť slová lásky, lebo sa mi ich doma nedostávalo.
Možno ty si nepočúvala od ľudí poďakovanie, tak je to ťažšie.

vakatko
1. mar 2024

Chápem, že nevieš prejaviť radosť je to o vyjadrení pocitov.
Ale dakovanie je prejavom slušného správania a nemá s pocitmi nič spoločné, mne to príde ako samozrejmosť podakovať, inak by som sa necítila dobre.
Možno dakovanie nebolo súčasťou tvojej výchovy a príde ti to neprirodzené.

marca12
1. mar 2024

Mne osobne je dakovanie velmi prirodzene. Mne sa aj v robote smeju,ze za vsetko dakujem. Neviem preco to tebe pripada falosne. Automaticky podakujem a ani sa nadtym nezamyslam je to tak automaticke ako napr.dychanie.

danica2711
1. mar 2024

možno to príliš rozpitvávaš. Prečo by prosté slovo "ďakujem", vyslovené normálnym tónom malo znieť falošne? Možno to znie falošne len tebe, tak sa nad to povznes a mysli na to, že tomu druhému poďakovaním urobíš radosť

alickapusinka
1. mar 2024

Základne veci dakujem, prosím, dobrý deň, dobrý večer, Dakovať a niečo poprosiť sú normálne veci to ja som netušila že po Slovensku behá toľko falošných ľudí čo dakujú, prosia, zdravia.

autor
2. mar 2024

Niektoré vôbec nepochopili, čo už 😬 tie ktoré ano, ďakujem za odpovede

ivangeline
2. mar 2024

Ja to robim nasilu. V mnohych pripadoch sa to uz posunulo do roviny,necitim sa pri tom ako blb. ;D Dakovat. Prosit. Ospravedlnit sa. Dat pochvalu.