Neviem čo vo vzťahu

23. dec 2024

Ahojte, prosim skusenejsie zeny o radu. Som zasnubena a 3,5 roka vo vztahu. Priatel je starsi o 13 rokov, je ku mne dobry ale vela krat som si vsimla ze je nervozny zo mna, odvrkne. Neviem nieco sa zmenilo ako keby aj u mna. Chyba ma iskra alebo nieco. Deti zatial nemame ale akoby mam strach aj zo zavazku - ten som mala vzdy. Ze uz dokonca zivota stereotyp. Alebo mozno len nevieme ako dalej pracovat na vztahu. Nemam dobry priklad od rodicov, vzdy sa len hadali. Mne ako keby chyba ten zaciatok, to vzplanutie. Mam 31 rokov. Citim sa ako uvaznena, navyse sme sa prestahovali a vobec sa mi to tam nepaci - bolo to jeho zelanie na 90 %. Neviem co dalej, nasi uz cakaju ze bude svadba, mne tikaju uz biologicke hodiny.

barka1
23. dec 2024

Necakaj vzplanutie ako na zaciatku vztahu. Po 3 rokoch je vztah o rozhodnutí, o dennej práci na vztahu. O kompromisoch, komunikacii, o tuzbe budovat nieco spoločne. Už to nie je slepa zamilovanost. Ale tiez to nemusí byt stereotyp.
Čo robíš pre vztah ty? Vieš si predstavit, ze by si o neho prisla a budovala si to, co teraz mas, s niekým inym?

autor
23. dec 2024

@barka1 nie neviem. Mas pravdu

veklipo
23. dec 2024

Ja by som rozhodnutia odlozila na januar.
Vianoce su emocionalne narocne aj pre pevne vztahy.

stanulienkat
23. dec 2024

Ste spolu kratko na steteotyp vo vztahu. Mate spolocnu rec, debatujete o vselicom, mate spolicne konicky, cestujete? Vies si predstavit zivot s nim o 10-20 rokov? Pomaha v domacnosti, mozes sa o neho oprist? Bude sa podielat na starostlivosti o dieta? Taketo pochybnosti som nepocitovala ani po 10 rokoch. Sme spolu cez 20, ale nenudime sa spolu. Stereotyp tam urcite je, ale ostatne...

autor
23. dec 2024

@stanulienkat ja to mam vzdy tak, po 3 rokoch pride stereotyp a rozhod

autor
23. dec 2024

@veklipo ja si neviem predstavit byt bez neho ale ani neviem co mam cakat ze bude o 10 rokov

nicoletta98
23. dec 2024

Ono každý vzťah máva stereotyp. Dôlezite je ako sa s tým človekom cítiš, či do vzťahu dávate rovnako energie obaja, ako funguje komunikácia, kompromisy, aj sex atd.
Polož si otázku preco si si vybrala práve jeho, pospomínaj si na to, aké pocity si mala na začiatku a kvôli čomu si sa doň zamilovala.. aj keď tam je stereotyp, dôležité je pre mňa sa do mojho partnera “znova” zamilovat aspoň raz za rok (to neznamená, že ta láska tam nie je počas celého roka), ale všímať si pocity, aké z neho mám, či už zo vzhľadu alebo správania voči mne , iným ..skús sa zamerať na nejaké detaily, maličkosti 🙂 je veľmi lahke dostať sa do stereotypu kvôli povinnostiam, práci a pod., ale ak ho miluješ, tak rovnako lahko nájdeš veci, pre ktoré sa “ešte raz” zamilujes.. ak nie, tak ho pusť a nesíl to…veľa šťastia vám prajem

autor
23. dec 2024

@nicoletta98 dakujem velmi

anonym0001
23. dec 2024

Ale ved ten stereotyp je vo vztahu najkrajsi. To bezpecie a pocit, ze uz sa poznate dost dobre na to, ze ten druhy len tak neodide. Ze mozes byt sama sebou a aj tak je s tebou 🙂 Chapem, ze tebe pripada stereotyp ako nuda, ale prisla si z prostredia, kde sa rodicia hadali a stale sa nieco dialo. Uzivaj si ten pokoj a bezpecie. Ale to len moj pohlad na vec. Ty sa rozhodni podla svojho srdiecka 🩷

gribka1
23. dec 2024

Stereotyp je jedná vec, odvrknutie či nervozita už nie. Niekedy nevidno taký vekový rozdiel, ak je partner mladého ducha. Ak nie, môžeš sa mu generačne vzďaľovať, budú ho tvoje názory znervózňovať.

deti95060810
23. dec 2024

ak nie si o svadbe presvedčená tak sa na to radšej vykašli... inak 13 r. je aj dosť veľký rozdiel

autor
23. dec 2024

@deti95060810 zatial svadbu nechcem, len to ze vsetci na mna tlacia..a som pod tlakom a rozmyslam ze co vlastne chcem a uz nemam 20

enmery
23. dec 2024

A tí všetci, ktorí na Teba tlačia, budú potom za Teba žiť Tvoj život a riešiť problémy?Nie. Takže pozeraj na seba a nie, čo "všetci" chcú.

majocka35
23. dec 2024

Tak ja neviem stereotyp po 3,5 roku?

autor
23. dec 2024

@majocka35 no ja to mam vzdy tak, ako nahle uz spolu byvame a riesime veci okolo domacnosti, robota, uz pominie ta iskra

gribka1
23. dec 2024

Tak budeš mať viac vzťahov v živote. Nie je každý na dlhoročné partnerstvá. Alebo nebol ani jeden ten pravý.

autor
23. dec 2024

@gribka1 :( asi

marianarem
23. dec 2024

Tak iskra nemusi byt nutne len z cerstvej zamilovanosti do partnera. To vydrzi naozaj len nejaky cas. Ale aj potom mozu prichadzat iskry. Napr. z novych spolocnych projektov, alebo aj ked sa kazdy venuje niecomu svojmu, co ho bavi, tak vnasa do vztahu nadsenie a nove podnety. Deti mozu byt tiez nova iskra - ja ked som videla, ako sa po porode chova moj muz, tak som sa akoby nanovo zalubila. Zivot nemusi byt nuda len preto, ze nemas noveho partnera.

joesvk
23. dec 2024

Intuíciu sa oplatí počúvať .
Možno nevieš presne čo ti nesedí, ale keď človek ten tichý vnútorný hlas nepočúva, väčšinou časom zistí, že spravil chybu.

autor
23. dec 2024

@joesvk ja to mam vzdy vo vztahoch, pocit uzkosti

joesvk
23. dec 2024

Možno je problém v tebe,že máš strach z nejakého dôvodu posunúť to ďalej.
A možno si si zatiaľ vybrala nesprávne typy mužov, preto máš opakovane ten pocit.
Skús sa pýtať sama seba, prípadne niekoho,kto ťa dobre pozná.
Najdôležitejší vzťah, ktorý potrebuješ v živote mať čo.najzdravší,je "vzťah samej som sebou".Ak.mas úctu a lásku k sebe,potom môžeš fungovať v ostatných vzťahoch.