Neviem čo ďalej

luciaka123
10. apr 2024

S manzelom sme pred rozvodom,v maji mame prve pojednavanie,uzavreli sme dohodu.Sme spolu viac ako 11 rokov,5 rokov sme manzelia a mame spolu 4 rocneho syna.Viem,ze ma budete viacere odsudzovat,ale uz polroka sa stretavam s muzom,ktory vsak byva 200km odomna.V podstate mame "vikendovy"vztah.Manzel o nom vie,toto mame medzi sebou vyriesene.Nase spoluzitie,ci zostat spolu,je uz nemozne.Dohodli sme sa na striedavej starostlivosti,po tyzdni.Suhlasila som,pretoze som sa bala,ze o syna pridem,ze bude zvereny muzovi.Byt,v ktorom byvame,totiz nadobudol pred manzelstvom,a ja sa budem musiet odstahovat.Minuly rok som bola kvoli psychickym problemom vacsinou doma,cca polroka som robila homeoffice.Nasetrene nemam nic.Nemam kam ist.Byvanie v jeho byte mi sposobuje zataz,Zacali sa do nas starat aj nase mamy,co mi tiez nepridava na lepsom znasani situacie.Kvoli synovi by som rada ostala v Bratislave,aby som mu bola blizsie.Viem,ze mi poviete,ze mam ostat v Ba,ale muza,ktory byva daleko,lubim.Citim,ze keby sme boli spolu,je mi ovela lepsie,ako byt sama v nejakej prenajatej garzonke v Bratislave.On sa bohuzial kvoli praci prestahovat nemoze.Neviem,ako vsetko toto sklbit,tak aby to bolo prijatelne pre vsetky strany,som v koncoch.Mam cez 40 a v podstate budem zacinat odznova...

liliana8
10. apr 2024

@luciaka123 Syn je na cely zivot, vztah s novym muzom vyjst moze aj nemusi. Navyse, syn potrebuje aj mamu.

lonely66
10. apr 2024

@luciaka123 ak máš možnosť robiť HO, skús sa s mužom dohodnúť tak, ak sa dá jemu samozrejme, žeby ste sa striedali s mužom pri synovi práve v mužovom byte. s tým by ale muž musel súhlasiť. čiže ty týždeň so synom tam, kde ste teraz (muž napríklad u matky, neskôr u nejakej priateľky), potom ty za priateľom a muž k synovi. nie je u vás takáto dohoda možná? aspoň teda, kým syn vyrastie?
môj známy mal takto dve deti so ženou. rozišli sa, deti mali pred pubertou (okolo 9 a 11 rokov), vysvetlili im, že si nerozumejú, ale že sa budú v byte striedať. deti tak nestratili svoj domov, na ktorý boli roky zvyknuté. muž mal možnosť služobného bytu a žena mala tiež priateľa, akurát tam to bolo len okolo 20 km, nie 200...

colsami
10. apr 2024

Asi by som si dala najprv do poriadku terajsie zalezitosti a potom sa rozhodovala o novych veciach. Nevysporiadane manzelstvo, maly syn a hned vhupnut do byvania s novym chlapom s ktorym sa len polroka cca vikendovo stretavas... No neviem ci je to taky skvely napad. Skor z Teba hovori zufalstvo, ako sama hovoris ze "nemas kam ist", ale asi by bolo naozaj lepsie dat najprv veci na poriadok a potom sa vrhat do novych.

vikisisi
10. apr 2024

@luciaka123 a ty by si sa vzdala syna kvôli priateľovi ? Lebo tie týždne kedy by mal byť u teba, to by ste kde boli ? O rok škôlka? O dva škola ? Kde ?

madeincssr
10. apr 2024

@luciaka123 podla mna sa najprv stabilizuj (rozkukaj v novej situacii) v tej prenajatej garsonke. Novy vztah nemusi vyjst a garsonka moze byt zachranou resp. tvojim/vasim zazemim v BA. Vsak to mozete prebrat s novym priatelom - aspon uvidis ako zareaguje.

maranta_leuconeura
10. apr 2024

Nerozumiem, kde teda ten tyzden chces mat syna? Snad nie u priatela... Nejaky prenajom aj tak potrebujes. Spravne ti tu hovoria, syn bude o rok predskolak, potom skolak, to chces, aby mal dve miesta pobytu a budes ho prevlacat? To bude pre neho hrozne. Je to ine ist k mame a ist k otcovi na tyzden vramci jedneho mesta, ked by mal zachovane ine istoty ako kolektiv v jednej skole. Rovnako to bude lepsie pre vas, nie raz budete musiet si tie tyzdne prestriedat inak a dohodnut sa.

luciaka123
autor
10. apr 2024

@lonely66 ano,takto nejako som o tom uvazovala aj ja.ale manzel nema kam inam ist,cize ten moj tyzden so synom,by som travila aj s nim.nie som s tym uplne stotoznena.

gribka1
10. apr 2024

A manželovi by to nevadilo?

dadis
10. apr 2024

@luciaka123 Ved si prenajmi byt. V tyzdni, ked bude syn u otca, trav s priatelom (na HO napriklad, predlzeny vikend a pod.). Urcite sa nikam nestahuj, ved ho ani nepoznas..

luciaka123
autor
10. apr 2024

@vikisisi samozrejme ze nie.syn uz chodi do skolky, a nechcem mu menit prostredie.len ore man to znamena si platit najom v ba,a polku najmu u priatela.co financne asi nezvladnem,pokial sa majetkovo nevysporiadam s manzelom

dadis
10. apr 2024

@luciaka123 Polku najmu? Ved tam nebudes cely mesiac. Kto mu teraz platil najom? Chces z penazi z BSM prispievat frajerovi na najom? Ty si kompletna??

vikisisi
10. apr 2024

@lonely66 wau, to áno, vidieť, že tam boli obidvaja vyzreté osobnosti

luciaka123
autor
10. apr 2024

@gribka1 manzel mi sam.navrhol,ze mozem do konca roka byvat v byte s nim.ale ako som pisala,necitim sa tu prilis uz ako doma.do toho mi od svokry stale chodia maily,aka som,ze som znicila vsetko,atd...na psychike mi toto prostredie moc nepridava.vzdy ked idem "domov" citim sa ako dieta,ked ide s patkou zo skoly

jesenzima
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gribka1
10. apr 2024

Ale kvôli synovi by to bolo fajn, a týždeň u priateľa. Ako vravíš, kým sa vysporiadate s manželom. Aké iné lepšie riešenie by to malo, netuším.

luciaka123
autor
10. apr 2024

@dadis to je komplikovanejsie ...on je v podstate v rovnakej situacii ako ja.tiez zenaty,s dietatom-no ten uz je skolak.najom si musime zabezpecit.doteraz sme to latali kdejako tie vikendy.

dadis
10. apr 2024

@luciaka123 Haha🙈🤣😂. Tak nebudem ta odsudzovat, ale fakt si vyhrala

syslik81
10. apr 2024

na muza zabudnes hned.. ak nieje moznost ze sa odstahuje za tebou a budete zit spolu tak sa ho vzdaj ..radsej so synom ako bez... on moze mat diet ana vikendy a cez prazdniny - ak ta miluje najde riesenie

tomika
10. apr 2024

Hrozné. Chúďa dieťa.

kitycat
10. apr 2024

@luciaka123 prestan mysliet tym tam dole a hladaj si uz teraz garzonku za dobry peniaz.
Neuveritelne co citam.

A ze ti svojra a mama rypu do rozpadnuteho vztahu? Postavit sa k tomu celom?

dadis
10. apr 2024

@luciaka123 Ved vyuzi ponuku zatial byvat u muza so konca roka, je dost mozne, ze dovtedy uz frajera ani mat nebudes..aspon si usetris penazky z bsm a nebudes si vydrziavat chlapa zo svojich penazi

walentina7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
monicatko20
10. apr 2024

Ach jo..🙈 žena, myslí hlavne na svoje dieťa.. ideš do vzťahu zo ženatým mužom?Fakt?O rok dva budeš pýtať radu, ako sa vyrovnať s neverou??Nech je priorita tvoje dieťa, dosť, že ho budeš vidieť len 2 týždne v mesiaci..ja si niečo také neviem ani predstaviť 🙈

dadis
10. apr 2024

@walentina7 Myslis, ze tak to myslela? Ja ze chce dieta zbalit a odist (tiez strasne)

madeincssr
10. apr 2024

Damy, prosim, nelyncujte. Rozidenych, rozvadzajucich a rozvedenych s detmi je vela a v tej situacii je clovek vystresovany, uvazuje nad vsakovakymi alternativami. Autorka nepochybne svoje dieta miluje, len nahlas uvazuje, hlada riesenia, rady, pohlad nezucastnenych. Budme zhovievavi a konstruktivne poradme.

h2
10. apr 2024

Syn by bol pre mňa priorita, pre mňa by neprichádzala do úvahy ani striedavka, bojovala by som, aby som ho mala ja v starostlivosti. Ak by sa nepodarilo, našla by som si bývanie čo možno najbližšie k pôvodnému bytu. Ale to som ja, ty máš asi iné priority.

colsami
10. apr 2024

Fiha, to je sila. Hovoris ze byt je manzelov. Nasetrene nic nemas. Mas 4r dieta. Nemas kam ist. Mas este pocas manzelstva frajera s ktorym sa stretavate na vikendy pol roka a Ty tomu frajerovi este aj platis polovicu najmu???

Toto nie je laska ale hlupost. Zacni od seba, znormalizuj si situaciu a hned Ti bude lepsie. Drzim palce aby si nasla tu silu - v prvom rade si ale uvedom ze toto nastavenie fakt nie je normalne ani mudre - a je to len a len Tvoja volba.

palicka
10. apr 2024

Prepac, asi nenapisem, co chces citat:
Si v prcom rade mama
Tak sa podla toho spravaj. Presne ako ti písali. Najprv uzavri jednu kapitolu. A teda neides z nej ako vitaz. Nepredpokladam, ze manzel bude suhlasit,ze jazdy druhy tyzden pojde do prdele, aby si ty mohla byvat so synom. Dovodom vsak nie je to, aby dieta malo stabilne prostredie, ale aby sibty neplatila najom. Takze nemas moznost, len hladat prenajom v Ba. Mas pracu, ked bude syn u otca, mozno stihnes aj nieco pomimo...brigadu? Prepac nemas velmi na vyber...pokial nechces v 60- tke byvat v prenajme a poberat dochodok...az po tomto mozes riesit vztah. Ten tboj sucasny vikendak nevyzera ako perspektivny vztah. Zenaty, dieta....to fakt chces znicit 2 rodiny? A nemas len ruzove okuliare? Nepotrebuje len partaka na platenie najmu? Prepac, ale nepride mi normalne, aby si platila polovicu najmu, ak tam stravis po polovicu casu menej ako on....ked uz chce byt pan spravodlivý, tak 3/4 on, ty 1/4.... v každom pripade poriadne porozmyslaj...lebo cesta spät uz nemusi byt

dadis
10. apr 2024

@madeincssr Ja ju chapem, ale ako ju mohlo napadnut platit dva najmy? Najprv sa postaram o seba a dieta a potom riesim muza. Ved sama je v tazkej situacii, bez byvania, bez uspor. Laska sa stahovat za nou nechce (praca je len vyhovorka) a ona ide palit mosty, "vydrziavat" si priatela, ci co vlastne chce robit? A on je este zenaty a tam dakeko ma dieta? (podla mna kvoli dietatu sa stahovat nechce). Takze bez osobnych utokov a zaujatosti bude pre nu lepsie sa s priatelom rozist s riesit svoj zivot. Muzi si sj v Bratislave a taki, co ju aj budu skutocne chciet..

luciaka123
autor
10. apr 2024

@palicka neplatim nikomu najom.a vikendak je tiez v rozvodovom konani a ziada o striedavku.Moj muz ma syna rad,a chce s nim travit cas.Na sude by to tak ci tak skoncilo striedavkou,ak ma manzel zaujem o takuto starostlivost.to vacsinou sudy aj napriek tomu ze druha strana nesuhlasi,odklepne.s tym nic neurobim.sme predsa obidvaja rodicia,rovnakým dielom.Nechcem aby syn videl otca len cez vikendy...