Stalo sa Vám niekedy že ste sa zamýšľali či vôbec milujete partnera? Ako zistím odpoveď?
S mojim priatelom sme spolu 5 rokov, mame skoro 2 ročne dieťa. Byvame spolu u svokrovcov (kým sa nám vyrieši hypo) no ja neviem či to čo k nemu cítim je láska. Je to môj prvý vzťah a preto možno pochybujem či je to naozaj láska lebo to nemám s čím “porovnať”. Niekedy je úžasný partner no niekedy má svoje muchy a ja si viem predstaviť život aj bez neho, len by mi bolo ľúto že nie sme traja. Je mi s ním v podstate dobre (sme zabezpečení, mám všetko čo si ukážem že chcem ale neviem či to stačí, mám taký pocit že nie)
Ráno keď sa zobudím a on je v praci mi chyba že ho môžem objať a túlit sa ale inak cez deň mi nevadí že je prec. Keď príde z prace sme spolu malo, venuje sa viac mobilu ako mne a mna to dosť trapilo no teraz mi je to akosi jedno. Zvykla som byt aj žiarlivá ale teraz si vravím že ak chce inú, nech ju ma, ja nemám čo stratiť. Mna až mrazí z toho že to píšem na môjho vlastného priateľa. Asi ho potom nemilujem však? Dá sa tomu ešte nejako pomôcť?
@marpel no to je tiež to čo mi chyba... absolútne nič sa mu nechce podniknúť, stále by sedel iba doma. Vždy keď chcem nejaký výlet a to hlavne preto aby mal maly nejaký zážitok to dopadne tak že bud ma presvedčí aby som ostala doma alebo idem sama alebo so svokrovcami. On je vždy mimo nás. Venuje sa viac mobilu, cely deň doňho tuka, ledva so mnou komunikuje, nepomaha s dieťaťom. Ja zas chcem večer oddych, trochu pozrieť aj sociálne siete a tak keď sme v posteli tak mi vyčíta že sa mu nevenujem ako chlapovi ale že pozerám do mobilu... pritom veľa krat som mu ppvedala že proste tiež chcem mat Čas pre seba, nič nerobiť a byt len na mobile, pozerat čo majú nové kamaráti a tak a keďže on sa malému nevenuje tak mám na to čas len večer. Sex ma už akosi prestal baviť pretože malokedy z neho niečo mám
Keď príde z práce, nedaj mu príležitost byť celý čas na mobile, choďte von, na prechádzku, na večeru, na nákup, venujte sa spolu dieťaťu, večer keď spí dieťa tiež tráviť čas spolu...ale to musia chcieť obe strany
@marcellka32 no veď práve že to musí chcieť aj on... dobre že ho neprosím aby išiel s nami a on nič. Nikde sa mu nechce ísť. Dokonca ani keď som poprosila svokru aby ostala s malým, že si vybehneme my dvaja sami na “rande” ani to nechce :( mna nebaví zit takto nespolocensky a byt stále len doma ako v zlatej klietke (a vravela som mu o tom no nepomohlo, nenastala žiadna zmena)
To už znie ako nezáujem o vašu rodinku z jeho strany. 😞
Ešte raz by som si s ním skúsila sadnúť, porozprávať ale zakončiť rozhovor riešením situácie. Nie, že ty si “povieš svoje”, on to “pretrpí” a vybavené. Dohodnúť sa, ako budete ďalej budovať vzťah. Napríklad, že každý utorok máte rande. Jeden týždeň ho plánuje a chystá on, druhý ty. Alebo mu oznam, nech si v piatok nerobí plány, že o 7 máte program, nech je oblečený a pripravený ísť von. A vytiahni ho na večeru. Možno potrebuje “nakopnúť”.
Odporúčam rozprávku Frozen 1 🙂 konečne jedna, v ktorej je pravdivo vykreslené, čo znamená, že ju zachráni "skutok pravej lásky" - celý čas si myslí, že to znamená, že ju musí niekto pobozkať... Nakoniec zistí, že to znamená obetovať sa (vrhne sa pred sestru, aby ju zachránila). Nechcem v žiadnom prípade povedať, že milovať znamená nechať si skákať po hlave 🙂 ale znamená to chcieť dobro druhého a byť ochotný povýšiť ho aj nad svoje. Je to nieco, čo sa pestuje časom a závisí od vôle a rozhodnutia. Čo sa týka zamilovanosti - aj tá sa môže vo vzťahu obnoviť. Nie už s tou prímesou nového, tajomného či zakázaného, ale zato s prímesou hlbokého poznania, odovzdania, darovania sa...
Máme s manželom radí tento online kurz (nie je to kurz v pravom zmysle slova, sú to rôzne texty a úlohy, spoločná komunikácia s partnerom), robí sa vo vlastnom tempe, nikto to nesleduje 🙂 nenechaj sa odradiť, ak nie si veriaca, tým, na akej stránke to je, Boh sa tam spomína minimálne (vlastne si nie som istá, či vôbec) - sú to všeobecne platné veci, skôr psychológia (poznaj partnera, komunikácia, riešenie konfliktov, vzájomne oceňovanie, záujem a ústretovosť, manželia - milenci na plný úväzok, spoločný zmysel našej rodiny). https://kurzy.hladamboha.sk/manzelstvo
Nečítala som všetky tvoje komentáre, reagujem na úvodný príspevok, na otázku že ako zistíš, či ho miluješ 🙂
To, čo opisuješ ďalej, hlavne že nemá záujem sa o noc podieľať a len tí po celom dni vyčíta, že chce sex a ty chces chvíľku pre teba, je des. Ako som písala, milovať neznamená nechať si skákať po hlave. Ak nebude mať záujem, skús si aj sama prejsť ten kurz. A ešte je skvelá kniha - Hranice v manželstve...
Nám povedala jedna stará profesorka na výške že vtedy ho ešte máš rada keď zacujes kľúč v zámke a srdiečko ti podskoci...aj keď ste pohádani potešis sa že je doma....a furt si na toto pomyslím...a to už je dobrých 22 rokov od tejto vety keď som ju zapocula...
Láska je ako kvet - keď ho nebudete polievat (vzájomne ju ďalej budovať), zahynie. Tým, že spolu netravite čas, tak si zvykate na život bez seba. Takto láska vyprchá. Zamilovanosť už opadla a je čas na vašom vzťahu pracovať. Potrebujete spoločne zážitky, spoločne aktivity, rande… niečo čo vás zblíži.
Ak je toto jediný problém, dá sa to zachrániť. 🙂
Robte pre seba malé pekne drobnosti, urob mu ráno kávu. On nech ti z obchodu donesie drobnosť, ktorú máš rada. Napr. Nejakú sladkosť… pozrite si večer spolu film. Choďte spolu na kávu. Rozprávajte sa…
Hoci ste už pár, stále treba jeden druhého baliť. 😉