Ahojte, dnes mám narodeniny, mám 37 rokov 🙂 Mala som pekný deň, boli sme s rodinou v Tatrach, na obed, prechádzku …. Mala som klasické obtiahnuté športové legíny a športové oblečenie. Chodím behávať, bicyklovat takýchto veci mám kopec. Na večer som ešte išla k babke, chcela mi pogratulovať. Nevideli sme sa asi 3 mesiace. Pri odchode ma pekne pošuchala po stehnách v tých legínach a povedala mi s úsmevom na tvári, že som pekne pribrala. Asi je s mojimi stehnami spokojná … Povedala som jej, že som práveže schudla (kvôli tomu behaniu) nato mi odvetila, “že vážne? čo si bola až taká pribratá ?…” To všetko pred mojou dcérou. Ja neviem, úplne mi to pokazilo náladu. Som vysoká, mám 175cm a do 60 kíl, neviem nevážim sa. Nosím veľkosť 36/S už roky. Teraz som sa cítila fakt dobre, mala som pocit že som niečo schudla. Ešte dnes som sa v tých legínach pozerala do zrkadla a povedala si, že vyzerám dobre 🙂 Áno mám problem so sebavedomím. Celý život som pre babku bola chudá, málo opálená, smutná, unavená, bledá stále niečo. Teraz som tučná. Dotklo sa ma to. Dotkol sa ma ten štýl ako si ma “pohladká” a pochváli zato že som vlastne “tučná”. Ako nejaké prasa. Toto je len výlev. Vďaka za prečítanie 💙
"Dakujem babi, si zlata. Ty si zostarla, ale nevravim ti to. Lubim ta, cau."
Ze sa tym vobec zaoberas, babky toho nataraju a nemyslia to v zlom(snad).
Vsetko najlepsie.
V 37. rokoch tá rozhodí poznámka od starej babky?
Veď si jej mala povedať: Babi, keď ideš na očné? Okuliare ti treba
A že ti to povedala pred dcérou? Veď to je príležitosť jej povedať že stari ľudí už veci vidia inak a treba nad tým len mávnuť rukou
Všetko naj 🍀
Ale prosim ta, babky uz nemaju cenzuru a chochmes. Videla stehna v obtiahnutych leginach, tak okomentovala. Keby si mala volne gate, tak ti povie ze na tebe gate visia a ze si vychudnuta.
Babky leginy nenosili, asi sa jej tvoje stehienka v nich pacili. Uplne zbytocne smutis.
V prvom rade prajem vsetko najlepsie k narodeninam, stravila si ich v Tatrach, to je uplny sen 🙂) v druhom rade, najdolezitejsie je ked si ty sama so sebou spokojna (co zjavne si a aj mas byt preco🙂 Mam pocit, se babky su uz raz take. Spravne to nie je. Ja som sa tiez napocuvala kadeco, ked som bola po 30tke single (to ze som bola po narocnom dlhorocnom vztahu konecne spokojna, to nezaujimalo nikoho). Jednym uchom dnu, druhym von, ale chapem, ze take poznamky zabolia, najma ked su od najblizsich. Ti nam castokrat davaju tie najhorsie poznamky..
Tak celý život keď ti niečo také hovorí tak by som si duplom z toho nič nerobila a nieto ešte pokazila náladu 🙈🙈.Nádych výdych a neprežívaj čo babka povie. 👏💪
Dalsia zena ktorej chyba kus sebavedomia… zapracuj na nom a taketo poznamky ti pojdu jednym uchom dnu , druhym von😎
Sama si priznala, že máš problém so sebavedomím. Babka je len ďalšia lekcie, že musiš na tom sebavedomí pracovať. Žijeme takú dobu. Stále Ťa niekto bude hodnotiť. Nie len postavu. Keď máš sebavedomie, tak Ti je jedno kto si čo myslí a hovorí. Je to len jeho pohľad, názor.
Vsetko najlepsie k narodeninam … a treba si uvedomit kolko ma babka rokov a jej optika je uz umerne k veku posunuta …
mas 37rokov a si matka...cas na ignoraciu babkinych alebo kohokolvek blbych poznamok...ak to z babky citis nejak zamerne, skus jej pripomenut, ze ona je stara...
babka-nebabka, netráp sa tým. Pri tvojej výške a váhe vyzeráš určite výborne, vychutnávaj si to
Ďakujem za blahoželania … viem, že máte pravdu. Len to proste zamrzí. Potešilo by skôr počuť niečo pozitívne. Ale ďakujem pekne za podporu 💙
Úprimne, ja mam 175cm a mám 75kg, chcem ísť dole na 69kg max. lebo so 60kg by som vyzerala jak vychrtlina, mala som toľko ako 21rocna a nebolo to pekné.
Ahoj, mas dobru vahu na svoju vysku, vobec to neries, mna teda skor zaraza ze taketo nieco Ta vobec rozhodi a riesis to. Ja by som sa na tom pobavila aj s babkou a dcerou. Ci uz by som pribrala ci nie, ved to nie su urazky ktore cloveku nedaju spavat...
Vsetko naj, bud so sebou spokojna.
Babka už ma slabý zrak, ak.mas 175 cm a 69 kg. Určite nie si pribratá. Cítiš sa super, tak si to nenechaj pokaziť babkou.
Presne to iste poznam. Cela moja mama. Bud som chuda, alebo bleda alebo smutna alebo unavena alebo cela v ciernom. Zamrzi to. Ja ta chapem. Nikto nepocuva rad ze je vyzrany. Tiez som dostala taku poznamku od cudzej zenskej po porode. Bolo to medzi inymi tak som na to nereagovala ale potom som lutovala ze som nepovedala nieco na styl no vidite a to som uz schudla x kilo a citila som sa az doteraz pekna. Nech da ta osoba citi trapne.
Jedným uchom dnu druhým von prosím tá čo tá to tak hnevá časom sa naučíš takéto veci vypúšťať
@autorka, ja ťa z časti chápem. Teraz už mám sebavedomie v poriadku a na takejto poznámke by som sa zasmiala, ale kedysi som ho mala veľmi nízke práve pre takéto poznámky od starých rodičov v rannej puberte. A trvalo roky kým som sa dala dokopy. Úprimne, teraz by som si z takých poznámok vôbec nič nerobila, ale keď sa ti starký v 13tich smeje, že si tučná alebo moc chudá, alebo príliš nízka alebo máš otrasne vlasy, dokáže napáchať fakt škody na dlhú dobu. Preto nie je dobre keď to dcéra počula..dáva jej to zlý vzor lebo určite vyzeráš skvele a babke len šibe
Pri tvojom prispevku som si spomenula ako sme s manzelom a dcerou sedeli na navsteve u manzelovej babky a dedka, po dlhsej dobe. Babka zrazu prisla ku mne na pohovku, chytila ma za brucho (mala som nove obtiahnute riflove kratasy) a vravi s usmevom "Katka, nechcete nam nieco povedat?" Ja som nechapala, vravim ze nemam co, a ona stale tajuplne "nemali ste ist do druheho. Nie je na to vhodny cas, ani penazi nemate dost..." vtedy mi doslo, ze si moje tuky pomylila s tehotenstvom 😄 tak som sa usmiala a potlapkala ju po ramene ze urcite nemame co tajit a druhe neplanujeme, aj ked to vyzera inak 😂😂😂 obcas sa treba zivotu pousmiat, nie si brat vsetko osobne. A tie kratasy nosim stale. 😁👌
Nahneva to urcite...ale sama pises, ze babka je stale taka a zije v nazore ze zena ma mat poriadny zadok...takze ju ber ako stareho cloveka, ktory sa na veci diva inak. A dcere to vysvetlis.
Moja mama napr. mojim detom povedala, ze by nemali dostavat peniaze ked idu na vylet zo skoly...do deti huci somariny ale mne to nepovie...takze 1 uchom dnu a 2.von...
Babka ma komplexy
AUTORKA
super, že si mala pekný deň. čo si mala oblečené je tvoja vec. Tvoje telo, tvoj život. Dobre že robievaš niečo pre svoje zdravie - že aj pohyb, aktívne záujmy máš.
175cm a 60 kíl ??? ved to je BMI iba 19. ved to sa nepotrebuješ "cítiť že si schudla", ved máš nielenže zdravu váhu ale bližšie k podváhe než nadváhe.
Poznámky, že ja som tučná, alebo aj na rozne časti môjho tela, a to aj keď som mala zdravú váhu v norme, som tiež od babky, jednej aj druhej, a aj od tety počuvala ked som bola mladšia. Ba aj od učitelky v puberte - ked som mala zdravú normálnu váhu, žiadnu nadváhu.
A potom sa hlupo čuduju že prečo maju ludia anorexiu, bulimiu a ine poruchy.
sú dve možnosti a obe sú správne:
1)začni poriadne pracovať na ocenení seba, láske k sebe, chváleniu denne svojho tela, výzoru, tvare, všetkeho, a na babke sa len smej, neber ju važne, ona nevie čo trepe.
2) platí bod čislo jedna, uč sa lubit sa, pačiť sa sama sebe. ved máš zdravu vahu, a aj keby si nemala, telo máš len jedno, a ono ti chudatko služi kolko vie. Ocenuj sa a chval sa denne, za všetko dobre ale aj za vyzor.
Ale - babke na rovinu povedz alebo rovno jej daj do ruky list: "Celý život som pre teba bola chudá, málo opálená, smutná, unavená, bledá stále niečo. Teraz som tučná. Dotklo sa ma to."
a nech sa babka zamyslí, alebo nezamyslí, v každom veku sa človek stále má čo učiť.
prajem ti vela dní plných radosti zo seba! aj len tak iba za to,že si. 💙
Určite nie si tučná...pozri tabuľku ak to potrebuješ "čierne na bielom". Teraz som pozrela tabuľku...chudá postava. Nie normálna, ale chudá....z babky sinerob nič
Po tolkych rokoch, už by bolo načase nastaviť si v hlave mód...".babka má blbé reči. "
Treba sa na to pripraviť pred každou návštevou ale s úsmevom...som zvedavá, čo zasa povie babka 😜?
Starý ľudia tieto veci nemyslia v zlom- resp. si to ich vyjadrenie neuvedomujú, že práve tým môžu niekoho uraziť. Mne babka nič nepovie( okrem hoc akej narážky na vlasy, raz su splasnuté, raz sú príliš kučeravé, potom príliš blond, málo blond a pravidelná je hláška- daj si ich do gumičky), ale moje sesternice ktoré dlho nevidí komentuje z príchodu- aká si pochudnutá/ pribratá, bledá/ príliš tmavá atd...Ale vždy sa pritom usmieva, z toho vychádzam, že uraziť nechce.
Podľa mňa to myslela dobre, že si bola vychudnutá a konečne dobre vyzeráš 😊
Inak tie babky no… aspon ta moja bola cely zivot taka, ze ak nebudem chuda a nebudem mat vysoku skolu, tak sa v zivote nikam nedostanem. Nie som chuda a ani nemam vysoku skolu a zarabam najviac u celej rodiny. Ono podla mna ich to ucili v mladosti, ze ked clovek priberie, tak je na odpis. Mna od 10 rokov furr nutila na kadejake kruzky a stale som musela drzat nejake diety. Az som skoncila s poruchou prijmu potravy.
Minule tu bolo, ze babkina sestra povedala... 🙂 🙂 Tak ja uz neviem, to naozaj toto treba riesit na MK? Co od toho ocakavas? Ak nosis 36/S, tak dobre vies, ze nie si tucna.....
Babka má okolo 80, že si ešte berieš v tvojom veku k srdcu jej poznámky... ?! Mladá rozumná žena ?
Úplne iná generácia, iné zážitky, životné plieskanice, a zmeny vo vnímaní a na mozgu, starecka demencia.
Myslíš že my v jej veku budeme iné ? Možno ešte horšie, alebo sa ani nedožijeme
Trosku nechapem, preco sa pustate do autorky za to, ze si berie k srdcu poznamky svojej babky. ved to je podla mna prave na tom to smutne, ze taketo poznamky ma vas blizky clovek. od blizkeho to vzdy padne inak ako od niekoho na ulici/na nete/a pod. mne by to tiez vadilo. nemyslim si, ze to ma nieco spolocne so stavom jej sebavedomia. nevieme, ake maju v rodine vztahy..
Všetko najlepšie.
V pohode, žena má mať zadok, boky a riadne stehná, bez toho to nie je ono.