Neverím priateľovi

21. nov 2024

Ahojte, trápi ma môj priateľ. Nedá sa mu veriť … vysvetlím. Proste hnevá ma, že mi niečo povie že urobí, ale pritom kebyže to “neskontrolujem” tak on to proste nerobí, len mi to povie. Od úplných banalit typu, že prídem domov operiem si bundu po vážne veci, na ktorých mi fakt záleží. Na všetko ma potom argument. Nikdy to nieje otom že “och prepáč zabudol som” Ma výhovorky, argumenty a najsilnejší “svet sa nezrútil, keď som to nespravil”. Proste strašne to naštrbuje moju dôveru. Nezáleží mu natom, že mi to sľúbil a že som z toho potom ja sklamana. Proste ja už mám pocit žeby čokoľvek sa stalo, tak on je naučený, že však čo, svet sa nezrútil a ideme ďalej. Nechapte ma, že je to otom že RAZ niečo nedodržal. On je aj strašne ovplyvniteľný prostredím. Proste na niečom sa dohodneme, napríklad že príde do vtedy a vtedy a keď mu kamosi, rodina hockto povie veď kašli nato tak kašle. Nie, niesom stíhačka. Ide o dohodu s ktorou súhlasíme obaja. Mám pocit, že absolútne ho netrápi, že ma sklamal. On ide ďalej lebo nič take sa predsa nestalo … cítim na sebe že už mu vôbec nedokážem veriť.

colsami
21. nov 2024

Chodenie je na to, aby si spoznala cloveka ci Ti vyhovuje a ci vztah funguje - tj vzajomne spravanie sa k sebe. Prepac ale este je to len frajer a (opravnene) Ti prekazaju celkom zasadne veci.
Je to Tvoja volba, ci s nim chces zostat a toto zazivat dalsie desiatky rokov, mozno s detmi na krku.

athena27
21. nov 2024

Nečakaj, že sa to zmení.. Ak taký je a tebe to vadí budú to len hádky a sklamania.. kým nie ste manželia, nemáte spolu deti mala by si čím skôr zvážiť či je to ten pravý pre teba a ty pre neho..

huxy
21. nov 2024

Hm, zažívala sim niečo podobné. Človek často niečo povedal, a nedodržal. Bolo to vždy sklamanie, nemohla som sa na toho človeka vôbec spoľahnúť.
A súhlasím s tým, čo je v prvom príspevku a ono sa to podľa mňa nezmení, hlavne keď človek taký proste je a myslí si, že je to úplne v poriadku.

madeincssr
21. nov 2024

No vobec sa ti necudujem. "Slubotechna" by vadila snad kazdemu.

janinah
21. nov 2024

A teraz si predstav,ze spolu vychovavate dieťa....a je ti jasne dufam,co s tým robiť...

marianarem
21. nov 2024

Aj moj muz bol takyto kedysi. Sudiac podla svokra si myslim, ze bol tak nauceny z domu, ze sa veci hovoria len ako take neurcite priania bez akychkolvek zavazkov. U nas doma to bolo naopak, vsetko sa dodrziavalo. Moj sa ale zmenil, zacal sa snazit, ked videl, ako ma to parkrat nastvalo. A este 10x viac sa snazi, odkedy mame dieta. Problem u tvojho vidim v tom, ze sa ani nesnazi. Tam uz podla mna velka sanca nie je, bude uz takyto a asi to nie je pre teba vhodny partner.

gleep1
21. nov 2024

Neznášam takých mužov, môj otec bol presný opak, vravel že slovo chlapa je slovo chlapa a ma sa dodržiavat, škoda že to tak nie je u každého- aj u žien. Nemám rada tliachanie, nečudujem sa ze ti to vadí, podľa mňa silnou sebareflexiou sa to zmeniť da, porozprávaj sa s ním o tom s veľkou vážnosťou, uvidíš čo povie ako zareaguje, či sa bude snažiť to meniť.

viestta
21. nov 2024

ste ste len priatelia, zrejme bez deti. Vase hodnoty sa nestretli, treba to riesit. Nemyslim si, ze sa to zmeni takze bud sa s tym zmieris alebo nie. Ak nie, vies co je pre teba najlepsie.

bronkax
21. nov 2024

Je ľahostajný a to sa nezmení ani po svadbe ani po dieťati nikdy. Len sa to bude zhoršovať. Rozmysli si či ti taký partner vyhovuje aj ďalej do života. Inak budeš na neho nadávať a sťažovať sa x rokov. No on sa nezmení.

moonlight1210
22. nov 2024

Vsetko budes u vas zariadovat, dohliadat a riesit ty a on sa len povezie. Nasledne ti povie, ze si nervacka, rozkazovacna, ukricana, pozadovacna, nevies sa ani uvolnit, a on preto odchadza k vzdy usmiatej pohodovej kolegyni Miluske (z ktorej sa po par mesiacoch zitia s nim “zazrakom” tiez stane ukricana nervacka).

Mozno ze on ma telo a tvar cloveka, co sa ti strasne paci, ale nevymen za tento pekny obal svoju buducnost.

kristinapetronela
22. nov 2024

A teraz si predstav že budeš potrebovať ísť k doktorke s dieťaťom alebo veterinárovi so psom a on sa radšej zdrzi u kamoša ....

romiada
22. nov 2024

Bud je flegmoš alebo Ty si v pozicii matky vo vzťahu ,ktora stale niečo chce, otravuje, a on chudačik musi prevracať očami, že čo zas. Pre Teba asi nevhodny "kus".

trisha_r
22. nov 2024

Mala by si od neho odísť

madielilly
22. nov 2024

Prepac,ale zalezi od toho co to je.Ak to je volajaka banalita tak sa za to zbytocne robi cirkus.Ak je to nieco dolezite tak je to ine.Ak by eom ja mala doma trvat na tom,ked mi polovicka povie "ano milacik,namazem tie panty na dverach zajtra" A spravi to az o tyzden,alebo to spravim ja sama.Alebo "Ano milacik,pridem o 22:00" a pride o 23:00.Tak to beriem sportovo.Aj ja som taka.Potrebuje zasit ponožky "Ano milacik,cez vikend ti ich zasijem". A uz su tam tyzden 🤣.Keby som mala stratit voci menu doveru za taketo sprostosti,tak uz by som bola sama,alebo on by bol minimalne kdesy vzadu na zahrade zahrabany.Proste banality tohto typu su totalne sprostosti vo velkosti robenia z komara somára a treba len na ne mavnut rukov.Vsak su to chlapy.Ale ak to robi ori naozaj závažných priblemov,tak to uz ina kava a treba to riesit.

autor
22. nov 2024

@madielilly tak ak Ti to vyhovuje, že sú to všetko pre Teba totalne sprostosti a banality v poriadku. Všetkých vecí ak je veľa je dosť … Tiež zrejme budeš pri všetkom toho názoru že “nič sa nestalo, svet ide ďalej”

autor
22. nov 2024

@moonlight1210 inak s týmto presne súhlasím … kopu toho robím ja a som z toho vyčerpaná, nervózna, unavená … ale ja som ta zlá keď len chcem, aby dodržal čo povedal

autor
22. nov 2024

@kristinapetronela v podstate nadtymto často uvažujem … ako ho deti doma čakajú lebo niečo sľúbil a presne počujem ako hovorí, veď sú to moji kamoši … deti počkajú … tak ako stále čakám ja

autor
22. nov 2024

@madielilly a ešte prepáč ale fakt nechápem tvrdeniu čo mnohé ženy používajú, že “však sú to chlapi” … to je nejaký iný živočíšny druh? Tam neplatia základne prejavy slušnosti, dôvery a úcty? … prečo ich mame ospravedlňovať kvôli tomu že majú medzi nohami 🍆. Tak ako tu niekto napísal, dodržať slovo platí aj pre ženy aj pre mužov.

damian85
22. nov 2024

A možno len potrebujete obaja dospieť. On kúsok k zodpovednosti , ty kúsok k tomu aby si si uvedomila , že nerobiť vždy z komára somára.

kristinapetronela
22. nov 2024

Ak to teraz nefunguje tak by bol zázrak keby sa zmení. Ja by som teda takého nechcela ..radšej sama ako sa na niekoho spoliehať ,čakať ,doprosovat a škodil by deťom hlavne. Ty by si to prežila ale prečo by v tom mali žiť deti ??

janette2021
24. nov 2024

Tu nie je problém len jeho lenivosť, pohodlie, či čo to je. Za tým sa skrýva sebectvo, pretože jemu je jedno, že si užíva na úkor teba. Veci, ktoré mal urobiť a neurobí, musíš často spraviť ty, budeš z toho vyčerpaná a bude to len horšie... O deťoch ani neuvažuj s ním. A sebectvo sa prejaví vo všetkých aspektoch života.