Dobry vecer prajem vsetkym zenam ktore si klikli na tento topic.
Povodne som tu mal rozpisany mega dlhy pribeh na 3 stranky vo worde, ale da sa to skratit nikoho tu asi nebavi citat slohy, ked tak sa rozpisem v komentoch.
Nez som sa rozhodol tu napisat, presiel som si podobne prispevky tu a zistil som ze sa u nich naslo par velmi dobrych rad alebo nazorov, tak som sa rozhodol to skusit aj ja.
Je mi jasne ze tu na seba najdem hlavne negativne komentare, ale ja som sa tu neprisiel obhajit sam pred sebou alebo vyvinit, prisiel som tu kvoli parnterke.
Je velmi lahke niekoho sudit, ale nikdy neviete co vam zivot prinesie do cesty a ako sa rozhodnete v tom jednom momente.
Dobre, cely pribeh v kratkosti z povodnych troch stran 🙈
So snubenicou s ktorou sa pozname nieco cez 4 byvame 3 roky spolu sme zacali mat krizu, v tom obdobi som uprimne spoznal nahodou jednu zenu ktora ma ocarila. Par krat sme stretli nemali sme nikdy sex, ale bozky boli. Priatelka nato prisla. Mna ale neboli srdce to, ze sa pravdepodobne rozideme, ale to ze som jej velmi ublizil a vidim ako sa trapi a milovala ma tak nekonecne ze bojuje sama so sebou a hlava vinu v sebe. Naozaj ma to mrzi nikdy som jej toto nechcel spravit aby mala taketo stavy,dufal som ze ak by sa niekedy nieco prevalila tak by ma strieskala zbalila veci a rozisli by sme sa.
Najhorsie je ze podobne neplanovane ulety som mal v zahranici kde chodim na sluzobky viac,boli rozne bankety, recepcie spolocne zoznamovanie atd. nikdy to nedoslo az k sexu to bola zasada. A nikdy som nemal ziadne vycitky. 😔
S odstupom casu od celeho incidentu, som dospel k zaveru, ze nedokazem garantovat ze budem verny aj po svadbe. A viem ze jej mozno zase ublizim a bude to este horsie ak budeme svoji. Lenze nemam silu sa rozist a povedat jej ze koniec ked viem ze som pre nu vesmir, stale dufam ze sa dam nejako dokopy, ale to asi nepride, navyse je od domna starsia a som pravdoeobne jej posledny partner s ktorym by mohla mat rodinu.
Prosim o vase rady a skusenosti, dokaze sa takyto muz napravit napr. po narodeni dietata? Alebo som proste notorik suknickar? Mame dat tomu cas alebo to skoncit? Jedine naco teraz myslim je co najmenej ublizit mojej partnerke pretoze je skvela zena.
neverím,že nikdy nedošlo k sexu....a odíď od nej,zaslúži si niečo lepšie....
Povedal by som jej,že jej neviem garantovať vernosť...to by bolo od teba fér ak to cítiš tak že tu vernosť nevieš zaručiť .., po narodení dieťaťa sa muž nezvykne napraviť ale pokaziť...ako tak čítam toto forum
posli jej toto
https://www.youtube.com/watch?v=q9ZeL0P34c0pochopi ;) :D :D
@lanister nech si najde lepsieho.Takych koko...v ako si ty je na kazdom kroku.
@lanister ak toto svojej partnerke dokazes urobit nelubis ju. Nie dostatocne. Ak by to tak bolo neverim, ze by si bol schopny robit to. Nebolo to jedno posmyknutie. Ty to vyhladavas. Toto si partnerka nezasluzi. Tazko radit, ked si kazdy aj tak urobi po svojom.ak mas charakter a vies, ze ju spravis nestastnou nechaj ju. Aj teraz je,ale to este netusi co vsetko mas na rovasi. Povedat celu pravdu, co vsetko si navyvadzal. Nech o tom vie. Ak, ma rozum odide aj sama. Nezasluzi si tak trpiet a este hladat chabu v sebe ak si ty suknickar. Neviem si predstavit ako velmi by si jej ublizil, ak, by si s nou takto zil a este mal aj rodinu. Aspon raz nebud sebec a povedz jej pravdu. Nech sa sama rozhodne. A ako tak citam nemilujes ju. Mas ju rad, mozno si ju, vazis, ale to nestaci na to aby bola tvojou manzelkou
@lanister ja osobne poznam chlapa, co ma partnerku dlhe roky (cca 10), zacal ju podvadzat asi uz po roku chodenia, zobrali sa (podvadzal ju), zostala tehotna (podvadzal ju), cakaju teraz druhe a zmeni sa? Nie, stale ju podvadza..a ked som sa s nim rozpravala, preco jej to robi, preco sa s nou nerozisiel proste..no lebo on ju lubi, nikdy by ju neopustil, maju vraj super vztah ale jednoducho ma takuto potrebu si asi nieco dokazovat..Takze sa asi nezmenis..Ak ju mas rad, radsej ju nechaj a daj jej sancu najst si niekoho, kto si ju bude vazit a naozaj lubit..jasne, ze ju to sklame, ked ta lubi..ale si poplace a pojde dalej, ako zit s niekym, kto ju permanentne podvadza🙏
@lanister jako žena chlapa, který byl pro ni vším, střediskem vesmíru, jak ty píšeš, si myslím, že bys měl odejít. Ona se tě (stejně jako já) nebude chtít vzdát. Můj muž měl jednu ženu, neustále si s ní psal, viděl se s ní, údajně s ní nespal (čemuž dneska už neverim), každopádně ho opakovaně lákala. Já jsem ho tak moc milovala, že jsem mu to stále odpoustela, nebyla jsem schopná ho opustit, i když jsem se trápila. Nakonec mě opustil on a já mu za to dneska dekuju. Nedokázala bych odejít a trápila bych se a stejně bychom se asi časem rozešli, jen bych ztratila mnohem víc času. Když to neuděláš ty, ona to neudělá a bude ji to ničit. Pokud víš, že ji nedokážeš být věrný, tak jí dej šanci najít někoho, kdo to zvládne.
ale tak aspon si si uvedomil, v com mas problem. povedz o nom aj jej , pobal kufre a bye bye. neboj nic, urcite bude mat rodinu s lepsim chlapom ako si ty, ved je skvela zena ako si napisal. dalsi ti podakuje.
Skúsenosti by boli... Ale i tak nie sme všetci rovnaký.
No napíšem moju skúsenosť.
Mala som v živote viac chlapov, stale som im podľahla...potom ma to trápilo, až som bola pri psychologičke, vraj to je kvôli tomu,čo sa mi stalo v detstve (ale to nebudem rozoberať).
ALE ja som sa vždy držala dvoch veci nikdy som žiadneho frajera/priateľa nepodviedla a nikdy som nemala nič so zadaným. Až raz... Podviedla som a k tomu zo zadaným. Proste žila som niekedy život veľmi "pestrý" Teraz mám skvelého muža a dieťa a do minulosti sa nerada vraciam ani v myšlienkach. Nechce sa mi veriť,čo som to mohla povystrájať. Hanbím sa sama pred sebou, teraz má už ani len nenápadne čo i len zaflirtovať. Som tak šťastná s mojou rodinkou,že sa mi hnusí moja minulosť, boli ma. Nikdy nikdy viac! Neviem si predstaviť život...čo život... Neviem si predstaviť nič s iným chlapom...
Je pravda,že niekto sa nezmení nikdy. Niekto k dobrému. Niekto k horšiemu...
Takže poradiť neviem. Nemôžem ti povedať,že to bude dobré,nepoznám tá. Nepoznala som ani samu seba... Keď som sa dozvedela,že som tehotná,potom svadba,sem tam myšlienky " bože, ja s mojou povahou a mama? Manželka?" Ale už sa poznám...spoznala som moje nové ja, je súper 🙂 mám ho rada a som na neho hrdá.
Ale to je môj príbeh...
Snáď ma môj komentár hlavu a pätu...
Daruj jej slobodu. Odplace si par tyzdnov,ale co je to proti preplakanym rokom? Lebo len preplakane roky ju s tebou cakaju. Nezmenis sa nikdy ani narodenim dietata. Zazila som vztah,kde bol chlap pre mna stredom vesmiru a ano zrutil sa mi svet po rozchode,ale rozchod ma posilnil a otvoril oci. Uz nikdy pre nna chlap nebude viac ako ja sama. Na prvom mieste som ja az potom on. A co si ty pan boh,ked tvrdis,ze si jej posledny,s ktorym moze mat dieta? Kludne moze mat deti. Moze stretnut chlapa,ktory ju bude skutocne milovat a do roka moze kocikovat.
Sukničkár nebudeš😀to je zasa skatulkovanie no alebo bohvie 🙈 ale hlavne ona asi nebude to prave orechové pre teba a naopak.Mat rad nestačí .Hold taky je život,chyby robí každý.Ved aj ty budeš chcieť mať deti jedného pekného dňa, tak si ju, tu životnú partnerku nájdi.
Buď konečne férový, keď už neveríš sám sebe a odiď. Daj jej šancu, aby stretla lepšieho. Neboj, ona sa potrápi a ešte bude rada, že nemala dieťa s tebou.
@janinah sme tu anonymni ludia, nemam dovod tu nieco prikraslovat alebo klamat, nehladam odpustenie. K sexu s inou nedoslo.
@simocnik
Dakujem ze dobry nazor.
@maella , pomohol ten psycholog? Nad nastevou seriozne uvazujem ci to ma v niecom zmysel
@marca12 @taskataska , ok nechcem sa branit, len trosku vysvetlit tu vetu. Spolu sme riesili isty zdravotny problem a je blizko veku kedy sa prestane preplacat umele oplodenie, ja som OK ale ju caka operacia aby vobec umele oplodenie bolo mozne. Nebolo to myslene tak ze som posledny muz na zemi.
A k tym zasadam, dobre neda sa to obhajit nijako bol som neverny, ale mal som x prilezitosti kedy by sa na ten sex neprislo 100% a nedoslo k nemu, preto vo mne blika ista nadej ci nie som strateny.
si nejako fandíš že si pravdepodobne posledný jej partner.... Len aby si nebol prekvapený. Všetko raz preboli a ešte si nájde lepšieho, krajšieho fešáka ako si ty....
Fakt ste tu niektoré hnusné .. nevidíte hĺbku veci ale sudite
nemáš silu sa s ňou rozísť, ale sexovať s druhými silu máš.... Však počkaj, raz sa ti to vráti aj s úrokami....Ty neodolateľný "Don Chuan"....
Lepšie to nebude a vieš, že to nemá zmysel, minimálne to tak pôsobí z napísaného. Je lepšie vzťah ukonciť teraz ako to ťahať do manželstva a detí a potom vyhlásiť, že to už proste nejde. Teraz by to ešte možno šlo, ale otázka je na čo.
Niekedy je ťažké identifikovať lásku, slobodnú, prchavú a zároveň stálu a zaľúbenie, či potrebu posunúť vzťah, naplniť nejaké predstavy ego a túžby seba, partnerky, rodiny a spoločnosti.
Som žena, ktorá šla do vzťahu s mužom, ktorý jej sľúbil, že to nejako vyriešime. Roky som sa trápila, nedokázala otehotnieť, skrývala sa pred rodinou a priateľmi za maskou "univerzálnej pohody". Rozvod bol obrovská rana pre veriacu dušu, ego, predstavy a samozrejme spoločnosť. Dnes som šťastná, že sme to prežili a môžem ti len odporučiť to zabaliť čím skôr. Už teraz to nemá zmysel a len jej každým dňom viac ublížiš. Poplače si, bude ťa nenávidieť, budeš jej chýbať, možno sa pokúsi o záchranu vzťahu, možno ťa ohovorí, bude jej za tebou smutno a zároveň ťa každý deň prekľaje, no ver mi, lepšiu šancu na lepší život ako okamžitým odchodom jej nemôžeš dať.
Držím palce. Nech už si akýkoľvek, každý z Vás si zaslúži byť šťastný - ty aj ona. Nájdite každý svoju cestu.
Otazka je ci ju naozaj lubis. Lebo mam pocit, ze ju mas rad a je ti jej luto, bojis sa, ze jej znicis zivot. Ak ju lubis, tak jej povedz, ze sa budes snazit ale nevies zarucit vernost a nech sa rozhodne ci taky vztah chce. Ak ju nelubis, rozid sa s nou, bude to pre oboch lepsie, aj ked asi budes po rozchode za svinu, v konecnom dosledku to bude lepsie pre oboch
Sex ci bozky... To je jedno. Nelubis ju. Co este vobec riesis?..
@lanister mimochodem, mě to stálo deset let života. Můj muž mě taky dlouho nechtěl opustit, byla jsem jeho jistotka, ale ve skrytu duše chtěl ji a čekal, až ona podlehne. Já byla vždycky až ta druhá. Já jsem dlouho doufala, že ho to přejde, že budeme mit děti a bude líp, ale on děti se mnou nechtěl, pořád to odkladal, že se na to necítí, a já pořád čekala a pomalu se ze mě stávala paranoidní stíhačka, které se udělalo úplně špatně, kdykoliv mu přišla smska. Byla jsem úplně blbá, závislá, naprosto nezdravý vztah a když konečně odešel, měla jsem pocit, že můj život skončil. Plakala jsem několik měsíců. Je to sedm let. Já jsem byla rok úplně v háji, hromada výčitek,
Že jsem si nedokázala udržet může, sebevědomí na nule, pocit, že jsem skončila, bylo mi 28, strach, že už nikoho nenajdu a nebudu mít děti. Za dva roky jsem potkala svého muže, jsme spolu pět let, dvě krásné děti, domeček, mám všechno, co jsem kdy chtěla a v co jsme před sedmi lety ani nedoufala. Kdyby mě neopustil, tak bych se v tom plácala dodnes🙏. Opravdu dekuju, že to tak dopadlo a že v tom nebyly ty děti!
@lanister povedz jej celu pravdu a nech sa rozhodne ona sama.