Nevera snúbenca

qrstxyz
11. mar 2024

Ahojte, zaujímali by ma hlavne skúsenosti od ľudí, čo zažili niečo podobné.

V máji to bude päť rokov, čo sme so snúbencom spolu. Posledné týždne boli trochu náročné, obaja sme toho mali veľa a hádali sme sa viac ako obvykle. Dovtedy bol náš vzťah veľmi pekný. No a ako sme mali ťažšie dva týždne, snúbenec sa "skamarátil" s jednou babou a priznal sa mi, že sa spolu bozkávali. K sexu nedošlo. Priznal sa mi sám, aj keď ja som tušila, že niečo nie v poriadku. Bolo vidno, že ho to zožiera, ale vytkol mi, že na tom nesiem vinu aj ja. V podstate do istej miery má aj pravdu, nesprávala som sa najlepšie za posledné dva týždne. Ale úprimne, myslela som si, že po tak dlhom čase budeme vedieť ťažšie obdobia prekonať normálne bez podvádzania jeden druhého. Fakt neviem, ako ďalej, stále ho ľúbim, klamala by som ak by som tvrdila, že nie, na druhej strane som veľmi sklamaná. Moja otázka je, či ste si niekto vo vzťahu prešli niečím podobným a či sa dal váš vzťah do normálu . Podarila sa vám znovu naštartovať dôvera medzi vami? V podstate záväzky nemáme, deti zatiaľ nie sú ani spoločné bývanie. Teoreticky by som sa na neho mohla zvysoka..., ale to sa ľahšie povie ako urobí. Mám strach, že keď mu odpustím, že sa to zopakuje, keď príde zas niečo ťažké...

janinah
11. mar 2024

Srandujes? Zvalí vinu na teba a ty mu dáš za pravdu?

diewcatqoo
11. mar 2024

Uz by asi nebol moj snubenec. Minimalne by som urcite zrusila svadbu. A asi aj jeho. Takto sa problemy vo vztahu neriesia. A nech to nezvaluje na teba - on je ten, kto podviedol, nie ty.
Predstav si, ze pride dieta, vtedy je tak situacia pre oboch fakt narocna, ludia su nervozni, nevyspati, casto si povedia aj veci, ktore by si mozno nepovedali.. a on by s kazdym problemom utekal hladat kamosky?

sheila121
11. mar 2024

@janinah tomu sa hovorí sebareflexia. Za neveru môžu vždy zvyčajne dvaja, netreba sa tváriť že za to môže vždy len jedna strana.

@autorka nie neodpustila by som, aj keby som si za to mohla sama. Takto sa problémy neriešia.

cicuca
11. mar 2024

@qrstxyz nemyslím, že by to zopakoval, keby mu "len tak odpustíš" sama si povedala, že ho to zožieralo. Rozumiem, že ťa to sklamalo, ale ak sa lubitr, rozumiete si a skutocne je to muž, s ktorým si vieš predstaviť život, otvorene sa o tom porozpravajte a ak budeš cítit, že to dokážeš prekonať, odpusti mu. On sa možno vytrestal už aj sám. Nemyslím, že je to najlepšie riešenie, ale občas vo vypatych situaciach sa narobi vela chybných rozhodnutí. Ak máš pocit, že mu je to uprimne luto, skus vám dať ešte šancu

oliolijanka
11. mar 2024

😁 Tazsie obdobie ste mali a hadali ste sa, pretoze sa s tou babou kamaratil uz v tom case a stale sa kamarati.
Sex bol a ked nahodou nebol, tak nie preto, ze by nechcel.
A vinu na jeho nevere nenesies uplne ziadnu.
Plus, priznal sa, nie preto, ze by ho to trapilo, ale preto lebo je to slaboch a chce aby si to ukoncila ty, nie on. Resp. ta chce pripravit na blizky rozchod, ked mu ta kamaratka uz bude chciet dat.

nikyball
11. mar 2024

:D :D :D podvadzat ta bude stale, ale vzdy si to aj patrične obhaji, zakazdym vlastne za to budes moct ty, takze este budes rada, ze ti dovoli , aby si mu odpustila. boze baby nebudte faKT uz také sproste.

doriiis
11. mar 2024

Tvoj snúbenec je nedozrety jedinec.A byť zasnúbená s niekým,s kým ani nezijes je teda poriadna blbosť.Toto ani nemohlo skončiť inak

qrstxyz
autor
11. mar 2024

@diewcatqoo veď toto ma desí. Silný vzťah by mal niečo vydržať. Ale to nebola primárna otázka. Musím si tie veci popremýšľať, keď sa trochu ukľudním. Skôr by ma zaujímali skúsenosti ľudí, čo si niečím podobným prešli.

sili82
11. mar 2024

@qrstxyz Keď budete mať deti a ty budeš unavená, podráždená, tak to bude tiež ospravedlnenie pre neveru? Podviedol ťa a potom to zvalil vlastne na teba. Muž roka. Ja by som brala nohy na oplecia a utekala, aj keď je to určite hrozne ťažké. Poriadny muž rieši problémy doma s partnerkou a nie s druhou ženou v posteli.

evickuska
11. mar 2024

@qrstxyz toto myslis vazne? 👀

xromix
11. mar 2024

@qrstxyz prešla. Po všetkých skúsenostiach, odpustila by som, ale neostala by som s ním. Sama sa zamysli…ja keď som nasrata na partnera, napadne ma milión veci, len nie sa bozkávať s niekym inym preboha. Ušetríš si veľa času a trápenia…aj keď teraz sa to tak nemusí zdať a viem, že sa to ľahšie hovorí ako urobi. Ale aby si ešte ty mohla za to, že on sa s niekym bozkával…toto je iné decko, už by som s ním ani nediskutovala pri takýchto argumentoch.

vroni
11. mar 2024

@qrstxyz, prečo je ten človek "snúbenec" a nie jednoducho nezáväzný frajer? Nemáte spoločné záväzky, bývanie a ani deti, po piatich rokoch ste stále len "snúbenci" a zloží vás dvojtýždňová (dvojtýždňová!!!!!) kríza. Pre mňa by tam neexistoval dôvod viazať sa na tohto muza. Poznám manželské vzťahy s deťmi, ktoré sa dokázali zmieriť s neverou. Priznávam, že nepoznám ani jeden vztah, ktorý ustal neveru ešte pred svadbou alebo deťmi.

qrstxyz
autor
11. mar 2024

@vroni lebo sme sa zasnúbili? A päť rokov nie sme zasnúbení 😅

qrstxyz
autor
11. mar 2024

@xromix zas nie je vo veci to, že by to hodil na mňa. Len ako sme sa o tomto bavili, tak mi povedal, čo ho k tomu viedlo. Že sa pripil a bozkával s tou babou. No a proste, žeal ťažké obdobie a u mňa nevedel nájsť pochopenie, potom ho nenašiel ani u kamošov a napokon táto baba sa tvárila, že jak mu rozumie. Podľa mňa má na neho zálusk. Ale keď som mu to hovorila, tak som bola iba paranoidná.

qrstxyz
autor
11. mar 2024

@oliolijanka tá by mu dala hneď, prešla posteľami mnohých jeho kamošov 😅

katica06
11. mar 2024

@qrstxyz v manželstve narodením detí chorobou ešte prídu ťažšie obdobia, a on potom vždy zvolí ľahšiu cestu. Nabudúce vylezie nejakej po postele...
Nepíšeš kedy máte mať svadbu, alebo nemáte ešte termín?
Zrušila som zásnuby štyri mesiace pred svadbou pre snúbencovu neveru, odstupom času som šťastná za rozhodnutie ktoré som urobila

nops
11. mar 2024

@qrstxyz kolko.mas rokov?Status snúbencov neznamená nič.Kludne aj spred oltára odísť ak nie si na 100% presvedčená.Zrusila by som ho,v kazdej ťažšej situácii pobeží inam.A to,že mal ťažké obdobie a ty si bola nepríjemná?To čo je za dôvod.Tazke obdobia sú vážne ochorenie,strata práce,úraz dieťaťa...To potom by čo urobil,podviedol ťa s polovicou mesta alebo sa obesil?Ty potrebuješ do života silného chlapa,ktorý ti bude oporou a nezosype sa takto kvôli skaredemu počasiu,že sa pôjde ožrat a prekotit prvé čo príde pod ruku.A isto by som mu verila,že sa iba bozkávali.Dospeli jedinci.

katica06
11. mar 2024

@qrstxyz ten môj tiež povedal že mal zlé obdobie, trochu si pripili a nejak sa podkol, presne kolegyni do postiele

korylan
11. mar 2024

@qrstxyz povedz mu to isté, že aj ty si sa s niekym bozkávali a ze je to jeho chyba. On tvoju dilemu vyrieši a nebude sa kvôli tebe trápiť.

ivik4
11. mar 2024

Tak sa nan vykasli nielen teoreticky ...
Vsak dobre ze sa take nieco stalo pred svadbou, aspon vies do coho by si sla

dskjhfdlkdjhl
11. mar 2024

@qrstxyz On Ta podvedie a zvali vinu na Teba? Vies kolko narocnych obdobi take bezne manzelstvo prinasa? To budes potom furt a stale na vine?

colsami
11. mar 2024

Dva tyzdne sa "hadate" a toto je jeho riesenie a vychodisko. Aspon keby slo o dlhodobo nefunkcny vztah ze si kazdy zije svoje... Tak by to tak nebilo do oci.

V dobrom Ti radim, stokrat si to premysli, nie je to vobec normalne a je to jeho volba a jeho vina, ze sa to stalo. Nechcem vediet co bude robit ked budu vazne problemy. 🙄

vroni
11. mar 2024

@qrstxyz, jasné. Takže úplne obyčajný frajer a nabubrelym prázdnym titulom.

cicuca
11. mar 2024

@qrstxyz neviem na akych zakladoch stojí váš vztah, keď hned pri prvej príležitosti chceš z neho zdupkať. Mám dobru kamaratkou, ktorá rieši neveru v manželstve a v tom celom mu je obrovskou oporou, aj keď on podviedol. A spolu to riešila.

qrstxyz
autor
11. mar 2024

@nops to sa ľahko povie. Toto není prvé ťažké obdobie, čo spolu máme, už sme čo to spolu prežili. a presne pre to neviem ako ďalej. Nechcem zahadzovať dlhodobý vzťah. Všetci robíme chyby, a ak by on sa z tejto poučil, tak som ochotná to prekusnuť a ísť ďalej. Ale bojím sa, že to takto bude pokračovať. Fakt to nie je len jeho vina, ja som dosť provokovala a bola nepríjemná. Ale keby to bolo naopak, ani by mi nenapadlo ísť za iným chlapom.

ropucha6
11. mar 2024

@qrstxyz dva tyzdne mate tazsie obdobie a on to riesi s inou? Za tychto okolnosti, ze ziadne deti, hypoteky a podobne, by som asi neodpustila.

oliolijanka
11. mar 2024

@qrstxyz No super. Takze tvoj snubenec sa bozkaval so zenou, ktora presla postelami vela jeho kamosov. Predpokladajme, ze polovicu z nich uspokojila oralne a potom sa (iba!!!😁)bozkavala s tvojim snubencom.
Uz ste sa so snubencom po jeho 'bozkavacej' nevere bozkavali? 😀
Ja len ze, ci to stoji za to dostat nejaky herpes alebo hpv virus.
Ci je to polahcujuca okolnost, ze sa "iba" bozkaval.

lenicka999
11. mar 2024

No čo ja ti viem, budete mať deti a takéto ťažké obdobie príde zasa a stokrát horšie. A on ti povie že to ty si na vine že ťa zasa podviedol pretože sa hádate. Keď teraz len toto neprekonal, čo bude potom? Príde mi že si len hľadá zamienky ako zo vzťahu vycúvať a potom háže vinu na teba. Správny chlap vydrží a na problémoch pracuje.

dadka1997
11. mar 2024

@qrstxyz sice som nic take zazila, ale riesit problemy tym, ze si niekto najde bokovku, a este to zvali na teba je ubohe ako on sam, ak nevie riesit problemy vo vztahu, a jedna hadka alebo par hadok, a hneď odcupita k inej je ubohy clovek .. .a ty si nevazis samu seba, ja by som s nim uz nebola .. sice odlucenie velmi bolí, ale toto by som netolerovala.. spravil to teraz to ani deti nemate ani manzelia ani nic, co bude potom ? Zamysli sa

qrstxyz
autor
11. mar 2024

@cicuca ja zdupkať práveže nechcem. Ja ho furt ľúbim. Ale nechcem byť za sprostú, ktorú si on podvedie, keď máme blbšie obdobie.