Ahojte, máme/nemáme suseda, ktory si neudržiava pozemok. Nikto tam nebýva, je tam polozrútený dom a strašná džungla. Muž odtiaľ videl vybehnúť kunu a keďže máme sliepky, kuna nie je práve želaná v našej záhrade. Bývame takto dva roky a už ma to nebaví, na ten pozemok príde majiteľ tak 2x ročne a vždy keď nie sme doma. Viem, že máme nárok to nahlásiť na obci, ale.... Má obec takú páku, že si to príde majiteľ naozaj upratať? Je na to lehota?
Zistite si kontakt na suseda a muž nech ponúkne,ze mu to občas pokosi. Iný kompromis z tohoto nebude...
pokosiť majiteľ musí - min. 2 krát. nato je zákon.
my tiež kosíme blízkej rodine.... lebo bývame hneď vedľa a vyzerá to otrasne...
samozrejme z druhej strany ani to "ďakujem" nepočujeme. 🙄
Asi vám nič nepomôže keď tak by som dala spraviť betónový plot a bude po probléme
Môžte to nahlásiť na obecný úrad, oni budú potom kontaktovať majiteľa daného pozemku a v prípade že nedá pozemok do poriadku môžu pristúpiť k výzve a sankciám 😊
Je to zo zákona , v Zbierke zákonov, že každý pozemok musí byť udržiavaný.
Nahláste to na obecný úrad. Oni si ho predvolajú a musí dať stanovisko, ako to bude riešiť.
Nielen mať pozemok, ale musí sa o to i starať. Môže to dať do prenájmu, niekomu pokosiť, ak on nemá čas.. Je to už jeho problém. Ale udržiavať to musí.
@zuzkavladko sused ma povinnost 2x v roku pokosit, ked to robi, nic nahlasovat nemozte. Ak nekosi, mozte ho nahlasit na obci. A ak ten polozruteny neohrozuje priamo vas, tak tiez nic s tym nespravite. Ani to, ze sa tam ubytovali kuny nie je dovod na staznost. Bud rada za kuny, aspon tam nie su hlodavce. Sliepky si musite zabezpecit sami.