Nešťastný manžel

25. nov 2024

Sme spolu 12 rokov, (6r.manzelia) mame dve deti. Nase manzelstvo prechadza krizou, a vsetko jw okolo detoch....uvedomujem si to. Posledny cas sa snazim trosku viac casu stravit spolu, snazim sa tulat sa, zlepsit to... pracovat na vztahu. No vcera sme sa rozpravali o niecom a moj manzel sklopil zrak, hladel pred seba. A vtedy som si uvedomila ze aky je nestastny. Islo mi puknut srdce ako som ho videla. Chcela som mu iba povedat chod... chcem aby si bol stastny. Zarazila som sa a odisla bez slov, nedokoncila som ani temu. Celu noc som rozmyslala pravdaze vytriezvela som ved mame 2deti, hypoteku....no na druhej strane plakala, ako som ho videla.

gribka1
25. nov 2024

Akože nešťastný z čoho?

pribinak
25. nov 2024

A ty si šťastná? On sa zaujíma či si šťastná?

anjelicek26
25. nov 2024

Nestastny s coho? S celej situacie, ze s toho nejde nijako von? Ze deti su na prvych 10 prieckach a proste neni cas, kapacita, priestor, financie, aby ste boli len VY? Ale na tom sa da pracovat, ziadne chod problem nevyriesi... treba si davat male ciele, tesit sa s malickosti, objatie, pusa, drobne gesta, rychly sex rano v kupelni a podobne drobnosti, co vam ukazu, ze ste este par a nielen mama a oco...

aandrea9
25. nov 2024

Robíš závery z jedného sklopeneho zraku???

personality
25. nov 2024

Tak si nájdite bokovky keď len kvôli deťom a hypotéke zdieľate rovnaký priestor.

gribka1
25. nov 2024

Alebo už má bokovku?

yoxinka
25. nov 2024

Nechápem, z čoho je akože nešťastný 🤷‍♀️ My sme spolu 18 rokov, z toho 15 rokov manželia, deti máme tri. Nepomôže ti, keď budeš ty pracovať na vzťahu, na tom musíte makať OBAJA.

7miriam77
25. nov 2024

Mňa by tiež zaujímalo z čoho je nešťastný. Veď dospelí ľudia si zakladajú rodinu,majú deti, veď to je prirodzená vec. Deti rýchlo vyrastú, ani sa človek nenazda ako rýchlo a ostanete s manželom sami. Či myslíš, že ľutuje, že si zakladal rodinu?

subartic
25. nov 2024

Panebože žena len ho neľutuj . No chlapec sa zrazil s realitou pri dvoch deťoch tak ako 1000 cky chlapov čo deti majú a bravúrne to zvládajú . A ešte mu povedz choď .. čo si sa zrazila s niečím ? Dvaja ste , dvaja riešte , nemám rada ufňukaných chlapov a nešťastných chlapov .

katica06
25. nov 2024

nešťastný z čoho? Myslíš.si ,že s vášho vzťahu? Kedy ste spravili niečo pre vás vzťah? Rande? Kino? Večera pri sviečkach?
Veď vzťah treba budovať inak upadá...

andrejka1974
25. nov 2024

Základ je sa o tom porozprávať a jeden sklopenými zrak nemusí hneď znamenať nešťastný muž možno chcel byt chvíľku sám alebo možno by pomohlo mať chvíľku aj bez deti alebo potrebuje vypnúť možno by sa potešil nejakému wellnessu len vy dvaja bez deti

martin789456
25. nov 2024

mat taku zenu jak ty tak skacem od radosti a nie ze mam depresie 🙂) moja v zivote ale len naznakom sa nezaujimala o moje mentalne zdravie, pricom som kvoli nej mal chut viac krat spachat samovrazdu, z toho ako ma emocne psychicky a pod vydierala skrz deita a moju cast rodiny..

nema byt preco nestastny ked ma zenu ako ty 🙂

andreatytler
25. nov 2024

Cudne.
Vacsinou pary co maju krizu sa navzajom nezaujimaju az takto intenzivne o stastie toho druheho.
Nie je to nahodou tak ze kriza je koli zlej komunikacii?
Muz radsej sklopi zrak a hladi pred seba miesto toho aby povedal co je jeho problem
Ty sa bez slova zoberies a ides prec bez toho aby si povedala co je tvoj problem.

lucy_ms
25. nov 2024

Ja ťa chápem. Otázka je, prečo je nešťastný? Aký je manžel? Aký je otec? Ako sa stará o rodinu? Cíti z tvojej strany úctu a rešpekt?

luccija
25. nov 2024

Či aj on teba ľutuje asi máš viac starosti s deťmi ako on.Z coho je nešťastný?Niekto zomiera, neviete platiť hypo?

krtko1313
25. nov 2024

No pozor, je to kríza niekto ju má po 5, 7, 20 rokoch. Prišli deti povinnosti, hypotéka. Trochu stereotyp.....jój to sme si prešli tým všetky. Super, že to riešiš. Nikde ho neposielaj, veď v dobrom aj zlom. Skúste ísť aspoň na kávu, spolu alebo do kina. Že len vy dvaja.

betulinka1
25. nov 2024

Nabuduce mu daj velke objatie a nie odchod. Chlapi sa mozu tváriť akokolvek hrdinsky ale aj oni potrebuju objať, pochváliť a sem tam poskrabkat chrbátik.

elviku11
25. nov 2024

Manžel sklopil zrak a hľadel pred seba môže znamenať milión vecí. Napríklad:

- som už taký unavený, kedy konečne skončí tieto výlevy a pôjdeme spať? Už sa mi zatvárajú oči
- asi nestihnem dokončiť prezentáciu, poviem Mišovi, nech to za mňa dorobí. Alebo Janovi? Neviem, uvidím, v akej nálade ráno prídu a potom sa rozhodnem
- takže dnes zas nebude sex, keď kecá o zmysle života a vzťahu, škoda...
- musím sa sústrediť a zadržiavať vetry, to by sa ešte viac naštvala, keby som to tu zasmradil
- a prečo je tá moja taká nešťastná? Veď pomáham dosť, čo mám ešte robiť?
- chcel som si pozrieť film, ale už to asi nestihnem, alebo áno?
- čo keď sa ma spýta, či niekoho nemám? To bude v keli, radšej sa budem tváriť, že som zamrzol
- ako ju len potešiť, aby bola trocha veselšia a videla veci optimistickejšie?
- čo keď ma zase ráno sprdne učiteľka, že malý v škôlke nechce cez obed spať, ale vyrušuje? Čo jej mám povedať?
- asi bude žena očakávať nejaký špeciálny darček na vianoce, keď má teraz reči o kríze... sakra, čo len vymyslím?

... a ešte ďalších milión vecí to môže znamenať.
Prečo si si z tých nekonečných možností vybrala to, že je nešťastný z vášho vzťahu a chce odísť? Veď sa ho proste len spýtaj, prečo sa zahľadel a že sa ti zdalo, že je smutný.

kitycat
25. nov 2024

@elviku11 😃

elviku11
25. nov 2024

@kitycat presne :D

lubossi
25. nov 2024

Poradňa manželská to istí

gelifil
25. nov 2024

@martin789456 zivot je plny paradoxov...zial🙄

bielasovicka
25. nov 2024

Vôbec som nepochopila nič, ved povedz konkrétne o čom ste hovorili.

autor
26. nov 2024

Moj manzel je dobry otec, cez den v praci, po praci s rodinou. Vela sa hra s detmi. Vobec si nemyslim ze by to bol nestastny z toho ze si zalozil rodinu. Skor som mala pocit ze je to kvoli mne. Nemyslim ze by mal bokovku. A neviem vam to vysvetlit jednoducho som sa na neho pozerala a mala som pocit ze preboha on je az taky nestastny. Mali sme beznu temu, ohladom toho kedy bude mat cas, ako si zariadime na druhy den poobedie a kedy pojdeme kupit mikrovlnku. Je pravda ze vsade ideme spolu s detmi, nema nam kto pomoct. Ak si aj zajdeme napr.do kaviarne (zvykli sme) tak do takej kde je pre deti kutik a kde sa zabavia. Rovnako aj wellnes, vyberam dovolenky kde sa v prvom rade "zamestnaju" deti. Urcite neni ziadny ufnukanec, a zasadne nie typ cloveka ktory sa lutuje prave preto som sa zarazila jeho spravanim. Dakujem vsetkym co ste napisali. Aj niecim poradili. Nechcem sa rozviest ani nic take, ale neni mi prijemne ze clovek s ktorym zijem je nestastny a mam pocit ze je to zomna. Mali by som sa snim o tom porozpravat, no on neni na taketo reci.

nelka93
26. nov 2024

A skúsila si sa ho spýtať čo sa deje? Možno to ma náročné v praci alebo by bol naozaj rád byt len s tebou aspoň pár chvíľ. Veľa rodičov totiž zabúda, že sú aj manželmi, čo nemusí byť nutne vás prípad. Ale treba zistiť ci je naozaj nešťastný alebo toho mal len veľa v ten den

yoxinka
26. nov 2024

Vieš, to je tak. Čo si tak všímam okolo, príčinou 90% vzťahových problémov sú problémy v komunikácii. Ľudia spolu sexujú, majú deti, žijú spolu, ale nie sú schopní sa normálne porozprávať. Sama si to napísala, “manžel nie je na také reči”. Nuž … nemému decku nerozumie ani vlastná mater. Keď má chlap nejaký problém a nie je schopný to odkomunikovať, môžeš sa ty so svojím snažením aj postaviť na hlavu. Ďalšia vec. Nikto ťa nemôže spraviť šťastným . Šťastie je vnútorná vec každého človeka. Ty nie si zospovedná za mužovo šťastie. Pokiaľ má nejakú krízu, musí nájsť mechanizmy, ako z toho von, to NIE JE tvoja zodpovednosť. Deti sú veľmi náročná záležitosť a ľudia popri nich často zabúdajú na seba a svoje vzťahy. Preto je dôležitý balans. Vzťah je tvrdá práca. Každý partner sa musí pričiniť o to, aby to fungovalo a zároveň každý potrebuje priestor a čas pre seba. My s mužom si úplne bez problému sadneme, vyložíme nožky a čítame si, alebo si ľahneme spať alebo ideme športovať alebo hocičo. Naše deti sú zvyknuté na to, že my rodičia nie sme ich osobní animátori ani roboty, ktoré pôjdu nonstop. Áno, dovolenky s deťmi sú také, že proste hľadáš program pre nich, ale toto večne trvať nebude. A keď váš vzťah ochladne, tak keď budete mať možnosť ísť niekam sami, budete na seba kukať ako dvaja dilinkovia, nebudete sa vedieť ani porozprávať.

pralinka25
26. nov 2024

Ale chapes ze mozno robis uplne mylny zaver? Tych pricin moze byt viac. Mozno su to financie. A to ze na taketo komunikacie neni. Nuz nememu decku ani vlastna mat nerozumie. Ved nemusi ti dat 5 hodinovy vycerpavajuci vyklad svojej duse ale normalne povedat ako sa citi tromi slovami sa da. Ty sa domnievas, hadas a mozes mylnym zaverom narobit ken viac skody.

efka77
26. nov 2024

Mozno je mu smutno z toho ako ste dopadli. Nie z teba ale z vas. Ze aj on by chcel viac spolocnych chvil s tebou. Ze by si to predstavoval inak ale teda nevie ako to cele zacat a zmenit.
Fakt je pravda,ze zaklad vsetkeho je komunikacia. Tak si najdi cas a zacnite to pomaly "rozmotavat". Kazda drobnost sa rata. Hlavne ho neposielaj prec,ale prejav ze je pre teba dolezity a chces mu to dat aj pocitit. A potom sa zacnu diat veci.......ZABOJUJ

simcas75
26. nov 2024

Spýtaj sa ho jednu jedinú otazku.... Si šťastný? A komunikacia začne.

olivierko229
26. nov 2024

Asi je to normalne, pre chlapov je ten zivot s detmi psychicky narocnejsi. Ja som mala podobny pocit, pomoha nam, ze niekedy idem ja na vikend s detmi prec, niekedy muz. U nas to bola nutnost aj skrze dokoncenia domu, ale velmi nam to pomaha, ked je druhy aj sam. Alebo zas manzel chodi na sluzobky do rodneho mesta, tak mu poviem, nech ide na dlhsie, stretne sa s kamaratmi a tak. Tiez nam nema kto s detmi pomoct, ale skuste porozmyslat, nieco vymysliet, najdi pobyt pre seba a deti a nechaj ho doma, nech si oddychne. Jedneho dna ti to oplati, uvidis, ake je to skvele byt doma sama 🙂 alebo ist niekam sama 🙂