Mám sesternicu boli sme nerozlučna dvojica odmala. Ja som odišla študovať do BA ona ostala na východe. Písali sme si no to není ono. Teraz na Vianoce sme sa stretli, došla som domov na dlhší čas. Ona mala manžela každý jej ho závidel aký je pekný dobrý pracovitý atď. Robil v zahraničí dobre zarábal. Majú 3 deti majú sa dobre. No jej manžel už mal dosť a chcel si nájsť prácu na SK aby bol blízko rodiny. Sesterka hovorí že odkedy je doma lezú si na nervy, manžel jej do všetkého naráža buzeruje ju. Že je z neho na nervy. Tak isto z deti, nemá jej kto pomôcť. Je doma už vyše 10 rokov s deťmi, keďže manžel zarábal slušne ona nemusela robiť. Je vyhoreta zničená psychicky aj fyzicky. Hovorí že to nezvláda rodinný život, deti aj manžel jej robia len nervy. Má reči že je nešťastna že stále sa jej dejú len zle veci. Dlho sme neboli v kontakte no ona takáto negatívna nikdy nebola.
Neviem ako jej pomôcť hovorí že je vhodný adept na psychiatriu.
Nudi sa doma. Pracs jej prospeje a s muzom si musis zvyknut
toľké roky doma ? to neveští nič dobré.
Čiže kým nemusela pracovať, pretože manžel robil v zahraničí a nebol doma, tak bola spokojná a muž bol skvelý. Malo by jej byť trápne. Nie je nešťastná, je len chmula, ktorá sa prebudila do reality. Keď začne pracovať ako iní ľudia a iné ženy-matky a začnú obaja pracovať na vzťahu, veľa vecí sa vyrieši. Oni doteraz vzťah nemali, takže musia ho začať budovať.
Ty neurobíš nič. Ona musí predovšetkým vedieť co chce a ujasniť si to. Ma muža, 3 zdravé deti a aj tak nie je spokojná. Tak nech zisti, čo od života chce a nech si za tým ide.
Nech ide do roboty.. Je ideálny čas začať odrabat 40 rokov..
Nie je nešťastná, len nevie z plezíru čo robiť. Bola praktický slobodná matka bez manžela, nevedeli spolu fungovať. Po rokoch má zrazu cudzieho človeka v domácnosti . Teraz sa to musia naučiť. A panička šup do práce a depresia ju prejde. Roky nerobila, nema odpracované roky do sociálky, nemá pracovné návyky. O pár rokov sa rozvedie a nebudem mať ani nárok na dôchodok a bude vyplakávať a naťahovať ruku k štátu.
Mala už svoj zabehnutý systém teraz jej do toho skáče muž. Ten si zase myslí, že keď už je doma tak sa vybuduje nový systém podľa neho, ktorý ale evidentne nefunguje. Deti cítia chaos a zneužívajú ho, resp. využívajú. Celá rodina na nervy. Musia si nájsť nový systém, určite to nemôže fungovať tak jak keď chodil pracovať do zahraničia.
Akoze jej nema kto pomoct? Ved ma konecne doma muza. Po desiatich rokoch doma je nacase ist do prace, povinnosti okolo deti rozdelit s muzom a treba zit ako takmer vsetci ostatni.
Moj muz tiez chodil a chodi robit do zahranicia, na tyzdnovky, ale ja som normalne fungovala pri malych detoch v praci a aj fungujem teraz, ked su uz dospeli.
Inak možno aj muž je na nervy, možno si to inak predstavoval keď bude doma s rodinou, preto do všetkého naráža a buzeruje ju, aj on by sa mal dať dokopy. Všetci by len ženu posielali do roboty, ale čo keď zrovna on si nevie zvyknúť, že je doma 🙂. Predsa keď bol v zahraničí tak mal svoj kľud a teraz buď v robote alebo celá rodina okolo neho 🙂.
nech si to vymenia - muž doma s deťmi a ona do zahraničia, zase budú šťastný pár 🙂
@lucka_ke
Nie. Na slovensku sa z domacnosti vzdy vyhadzuje len muz 😉
Je to jednoduché - odvykli si od seba.
On mal svoj spôsob života v zahraničí, ona mala svoj spôsob života a režim tu ako sama s deťmi. Tetsz sa im to obom úplne narušilo a doslova sú dvaja cudzí ľudia v jednej domácnosti.
Je možno riešenie, keď ona nastúpi do prace, ale reálne - on bude schopný odrazu pochopiť, ze musí sa zapojiť aj on? Aby to nebolo tak, ze ona bude ťahať dve sichty, bude padať na ústa a ešte viac nervózna bude a on bude nervny, ze prečo odrazu má niečo robiť v domácnosti s deťmi prečo ma trebárs ísť s deťmi von, alebo vybrať ich zo školy či škôlky, keď doteraz to robiť(logicky, keďže nebol doma) nemusel.
Ťažko povedať, ako a ci zvládnu tento celkom zmenený rytmus života
Tak toto nech si prečítajú všetky lemričky, ktoré rady ostávajú doma, lebo Ved ,,manžel slusne zarobi”. Problém je len v tom. Ona sa zasedela doma. Manžel si ju neváži. Tak šup šup do prace, veľmi jej to prospeje.
Mne stacili 3 roky doma na materskej a prepinalo mi z toho. Keby som bola doma 10 rokov bez prace, tak zjapem na manzela a deti od rana do vecera. Nech ide cim skor do prace, pride na ine myslienky. Ale musi sa zapojit aj pan manzel, ak uz je doma, tak pomahat s domacnostou a detmi.
Toto co pises je velmi casty jav, ak jeden z partnerov pracuje dlhodobo v zahranici a domov chodi len "na navstevu". Vacsinou je to muz, takze to budem pisat z pohladu zeny. Ona si odvykla na to, ze tam je, mala proste zabehany rytmus s detmi, chod domacnosti a vsetky tieto veci. Teraz sa on vratil a ma tam proste niekoho, kto jej toto narusil a uz je problem. Lebo su obaja doma. Kazdy z partnerov sa naucil fungovat tak, ze ten druhy tam nebol alebo bol len na dovolenke. Oni sa hlavne musia znovu naucit zit ako par, ze obaja su na tom istom mieste a stanovit podla toho aj ten chod domacnosti, povinnosti a pod. Myslim, ze by tu pomohlo aj to, ak by ona zacala pracovat a mala aj ine aktivity, ako sediet doma.
Jednoducho sa odcudzili. To sa stava vacsine vztahov na dialku. Uz nemaju v sebe tu zamilovanost a iskru na prekonavanie rozdielov a nedorozumeni. Kazdy si zvykol na samostatny zivot, kde bol svojim panom a teraz je treba sa prisposobovat.
Skutocne pomoze iba ist do prace a naucit sa tolerancii, aj ju vyzadovat. Nikto nie je dokonaly.
Co sa tyka deti, zalezi ci len po prichodu otca zacali kopirovat jeho sposoby chovania, alebo dlhodobo nemala dostatocnu autoritu, aby vedela deti spravne viest. To si treba zodpovedat a podla toho to riesit.
Myslím,že by pomohlo zamestnať sa. A keďže manžel a ona nie sú asi zvyknutí na rodinný život,musia sa naučiť žiť spolu,hoci po rokoch.