Ahojte… mali ste to niektora tak ze ste mali partnera, ale proste se vedeli ze nebudete snim do konca zivota??..
Uz mam 7 rocny vztah s priatelom, mame aj spolocne dieta ktory bude mat uz 3 roky, no stale viac a viac myslim ze by bolo lepsie keby sme sa rozisli.
V domacnosti nic nepomaha, ked mam nejaky problem a chcem to riesit , tak on zautoci stym na mna ze “teraz chces sa hadat?!” A to bolo riesenie problemov. Akoze nehadame sa velakrat, ale v poslednej dobe uz nezhoduju nase rozhodnutia 😵💫
Jaj aktuálne to prežívam v sťahu ktorý žijem s manželom už 18 rokov 🙈 teoreticky by nám bolo asi lepšie od seba prakticky sme ešte asi nedospeli k tomu si to priznať ,že k sebe asi už nepatrime 😔uvidíme čo bude ďalej dcérka ma 17 možno počkať kým bude samostatná a potom pojdeme od seba alebo zostaneme spolu ,ale padla som riadne na hubu a manžel a dcérka za to zaplatili keď si mysleli že majú doma slúžku ktorá pre nich všetko robila a nakoniec bola ta najhoršia 😔teraz nevarim (dcéra sa stravuje v škole ) manžel netuším kde 😉a musel sa naucit prať veci lebo som so všetkým buchla a nič ,ale naozaj nič viac som pre nich dvoch nespravila ..nedala tanier do umývačky ,neupratala po nich stôl (čo dovtedy bolo normálne však ja som žena 😤 to je moja práca ) takze som minuly rok presne v tomto čase buchla po stole a povedala dosť a začali sa diať veci 🤪dcéra v puberte ma nenávidí a úplne odstrihla lebo nemá čisté veci a chlap sa spamätal lebo zistil že bezomna existovať jednoducho nevie .
@mirka414 nemyslím, že si niečo extra a navyše robila,,v každom funkčnom vzťahu je to normálne, tie základné veci v domácnosti porobí žena, / ak to robí muž niekde , tak dolu klobúk/..u teba je to o inom,,o komunikácii a o nefunkčnosti vzťahu,,,najsmutnejšie v tom, že ešte aj s dcérou ste sa znenávideli..
@mirka414 dcéra má obdobie, prejde to ..dobre si robila že si buchla...majú obaja dve ruky, takže majú sa spolupodieľať na chode domácnosti
@micusa2222 neviem ako u vás, u nás je normálne a deti som k tomu tak viedla, že keď dojedia tanier do umývačky, navarim, oni spracu, pomáhajú upratovať, prať, nakúpiť, takisto muž, berie smeti, vysáva, vari, pečie ... nemá všetko robiť len žena
@micusa2222 nie, tieto veci robia aj muži, domácnosť nie je doménou iba jedného člena rodiny
@micusa2222 znenávidel je trochu silne slovo dcéra je v puberte a jednoducho si nechce pripustiť (lebo hormony nedovolia) že mama ma pravdu nie vždy ale veľmi veľmi často áno a zrazu keď už musí sama všetko robiť jej hrdosť nedovolí prísť povedať mama potrebujem pomoc lebo tu pyramídu špinavého pradla sama jednoducho nedám a ja tiež som len človek a kým si dcéra neuvedomí že som za ňu aj jej ocka dýchala tak bude mat v izbe dalsi div sveta pyramídu z oblečenia .
@micusa2222, to je co za chorý názor??? Akože chlapovi treba tlieskať, keď odnesie tanier alebo keď pubertak hodí špinavé veci do práčky? Nie, je uplne normalne, ak sa o spoločnú domácnosť starajú všetci. A nie "prevažne žena". Potom sa divíme, ze sú u nás ženy strhane služky. Prevažne žena si v tej domacnosti musí zaviesť systém "naša domácnosť" a nie "ženská povinnosť"
@mirka414 mam jednu otazku, neber to osobne, kto kupil byt.? Kto ma auto ? Kto zaraba a pracuje viac ? Kto planuje buducnost a vyriesil problemy ? Ak je odpoveď ty, tak je všetko vporiadku.. ak je odpoveď on, chod do kuchyne ..
@vroni od koho chceš aby platil na rande ? Kto ma platit šeky ? Kto ma zarabat viac, starat sa o buducnost ? Živit rodinu ? Kto sa ma ponížit a klaknut na koleno a poprosit o tvoju ruku ? Kto ta ma ochranovat ? Ak je odpoved chlap, tak ty maš mat tiež svoje povinnosti
@drago12587 dom sme dostali po svokrovi ktorého som doopatrovala teoreticky ja sama a môžem s hrdosťou povedať,že bez diplomu a zvládla som to rovnako dobre ako zdravotná sestra svokor vydýchol v pokoji vo svojej izbe.Ja som to v cudzej krajine ľahké nemala musela som začať odznovu a z opatrovateľky deti som sa vypracovala až na opatrovateľku ľudí s postihnutím a môj muž odkedy vyšiel zo strednej školy nejavil záujem si zvýšiť kvalifikáciu ,doplniť vzdelanie a tak musí prekusnuť že ho tromfla jedna cudzinka a zarába lepšie ako on chlap 😔niesom na to pyšná ani to nebol môj ciel zarábať viac ako on 😔chcela som ho len motivovať a dostala som za to len hubovu polievku so slovami staraj sa o seba 😔a keď som sa začala tak pochopil a to bol žiaľ začiatok konca.auto mám ja lebo môj manžel nemal za potrebu si vodicak spraviť 🙄lebo je pohodlnejšie sadnúť si vedľa a odviesť sa do reštaurácie a dať si pivko a spokojne sa nechať odviesť domov .
@mirka414 fuha :D takeho chlapa som hadam este nevidel :D .. narážal som na to, že vela krat som sa stretol so ženami, kde chlap pracoval 250 h/ mesačne, kupil dom, auto, staral sa, všetko platil a ked prišiel domov čakal, že bude aspon navarene ale žena mu povedala , " niesom tvoja sluzka" :D ..
@drago12587, už nikto, po 20 rokoch spoločného života sa na rande pozývame navzájom a požiadanie o ruku už máme tiež veľmi dávno za sebou. Netlieskam mužovi, ze odniesol tanier do kuchyne a on mi netlieska, ze odveziem jeho auto do servisu. Nepotrebujem ani peňaženku ani ochranku. Potrebujem partnera, s ktorým si navzájom robíme život ľahším. Domácnosť a ani deti nie sú "moje", sú naše. A teda v nich mame aj rovnaké práva a povinnosti. Akou mierou sa budeme podieľať na prácach doma a akou mierou sa budeme venovať kariére, to už je vecou našej dohody. Ak by potreboval sluzku a upratovačku, tak platená sila ho rozhodne vyjde lacnejšie ako manželka. A ešte ju môže aj trikrát do roka vymeniť. Takže tie "povinnosti" budú asi niekde inde než v upratovaní.
@drago12587 no tých 250 hodín pomali dávam ja 🙈on zistil snaží sa zachrániť čo sa už asi zachrániť dať nebude a dcéra ? Ta si užíva vďaka ockovi absolútnu slobodu kedze nemusí vo veku 17 rokov nič zvedavej materi hlásiť čo kde robí a načo míňa všetky peniaze ktoré zarobí v škole na praxi ..
Ked to tak citis,ze by bolo lepsie rozist sa tak to urob..nestracaj zbytocne roky, mozno niekde na teba caka ten pravy..otrepane ale pravda😁
A hej mala som to tak aj ja..milovala som,ale niekde vo vnutri som citila,ze nepatrime k sebe..teraz mam priatela,on priatelku a myslim,ze nam je najlepsie na svete obom..niekedy jednoducho k sebe dvaja nepatria..
Ale zas kvoli hlupostiam by som sa nerozchadzala,niekedy je to naozaj len o komunikacii vo vztahu,skuste si sadnut a povedat mu co ta trapi,co by si chcela inak 🙂