Ahojte 🙂
odkedy som tehu (28tt) tak som strašne nervózna a nepríjemná na môjho partnera. Neskutocne mi vadí. Teším sa na pondelky kedy pôjdem znovu do prace. Som velmi precitlivena a on mi príde chladný a vadí mi to. Pomôže mi, poupratuje aj navarí. Ak ho o niečo poprosím tak mi vyhovie ale chýbajú mi velmi objatia alebo záujem z jeho strany. Veľakrát som mu vravela že čo ma trápi alebo že by som chcela aspoň na víkend vypadnúť z domu ale ničím ma nikdy tak neprekvapil žeby som zrelaxovala. Ak niekam chcem ísť musím si to vymysliet sama. Neboli sme nikde už od leta, ledva raz v kine. Cez víkendy prelezim v spálni a on v obývačke. Príde sa ma tak dvakrát spýtať či niečo nepotrebujem inak sme obaja sami a mne je z toho velmi smutno a hnevá ma to. Cez týždeň si len zapneme na hodinu televizor a potom zase si ide robiť svoje. Chcela som ísť aspoň na vianočné trhy ale aj ma prejde nálada keď vstáva o dvanástej, naje sa zapne televizor alebo telefón a nevníma. Vždy som bola výbušnej povahy ale odkedy som tehu som nešťastná. Na babo sa velmi teším ale som skôr výbušná, nahnevaná a plačliva pretože som neustále doma zavretá v izbe, cítim sa ako keby neľúbena. Mali ste to tak aj vy baby? 😞 ako to zmeniť ako si navodiť dobrú náladu? Som si istá že keby aj ja som viac usmiata tak je nás vzťah lepší ale nedokážem to ovplyvniť hormóny somnou velmi zametajú a ja sa bojím že nás vzťah nevydrží.
Choďte na prechádzku spolu.
Odložte mobily, telefóny a rozprávajte sa.
Lebo takto skončíš sama.
On sa isto trapi tiež.
Nie je tvoj syn, ale tvoj manžel.
Mužovi nemôžeš prikazovať, či niečo od neho čakať.
Skús sa správať tak, ako by sa ti páčilo, aby sa on správal k tebe.
Zaujímaj sa, keď sa zaujíma aj on.
Vzťah treba budovať
Spytaj sa ho na rovinu, ako ta momentalne vnima, ako sa citi vo vasom vztahu, aj mu povedz, ako sa citis ty. V tehotenstve ma vela zien nieco proti partnerovi. V tomto stadiu, co si ty, som tiez mala vela vyhrad. Zdalo sa mi, ze je nezodpovedny, ze mu nedochadza, ze ide byt otcom, velmi som ho podrobovala kritike. Podla mna tie hormony sposobuju, ze zena zacne kontrolovat, ci ma dobre podmienky na materstvo. Okrem muza som aj doma videla rozne veci, co mozu byt nevhodne pre babatko.
Co sa tyka toho s muzom, tak ta potesim, porodom to okamzite preslo. Ked som videla, ako manzel za nami chodi do porodnice, ako sa aj doma stara zo vsetkych sil, tak som sa akoby znova zalubila. Zdal sa mi krajsi, muznejsi, pritazlivejsi. Moje obavy sa ukazali byt uplne zbytocne.
Ale ten rozhovor by som dala a skus prijat s kludom, ak ti nieco povie. Nemusi to byt prijemne, ale este mate 2 mesiace pred sebou, potom zaciatky s babatkom, tam uz bude menej casu aj na rozhovory. A skoda sa zacat uplne odcudzovat.
Uzemni tie svoje hormóny, lebo ti drahý utečie ku nejakej "lepetke"😝 Hlavne, že bude usmievavá a prítulná...
A pred tvojim tehotenstvom ste ako travili cas cez víkend? Vstávali ste o 8mej a o 9 ste išli spolu niekde mimo domu, ci na dohodnutý výlet, welnes?
Nie však? Vstaval aj vtedy o 12tej, ze?
Keď si chcela romantiku mala si hľadať princa a nie takeho, co vyspava do obeda. Teda pokiaľ nemá nočnú...
Chces ist mimo domu? Povedz ze v sobotu idete na welnes, na výlet niekde. Co si maly jojo aby ta museli prekvapivat?? Vies co akebo kam chceš ísť? Tak chod! Jemu sa nechce? Povedz, ze pôjdeš sama lebo ta nebaví cucaj doma do steny. Ty prečo lezis v spalni?? Si chorá, mas iné problemy?
Hormony su sviňa a u mba boli hrozné pocas tehotenstva aj toho prvého. Spustila sa mi mizofonia a kolkokrat som myslela, ze muza zmlatim! Nechapala som. Sme obaja impulzívne ake nie ze by sme Boh chran na seba ruku položili bitkou! Bola som zároveň zúfalá, co su to za stavy, nikdy pred tým som to nezažila.
Ale ja som mu to povedala, vedela čo mi vadí ba privadza ma do nepricetnosti a prestal s tým- teda aspom s tým, čo bolo možné.
Vedel, ze su to blbe hormony, kedysi som o tom pocula a brala to ako blbosť a zeny hystéria. Novo, tak som si to užila na plno, nech pochopím, ze to nie je výmysel!
On to chápal, ja sa snažila krotiť alebo keď niečo vadilo, isla som do inej izby a čítala si atd a kusla si do jazyka. Nie vždy sa to dalo ale vždy som sa ospravedlnila.
Povedz ze ti vadi jeho vylihovanie do obeda a chceš niekde ist akebo sa len tak spolu tušiť a pozerať kludne aj pol dna dobre filmy. My sme tak pozerali série. Objednali pizzu, dali kolac kavu a bolo nám fajn. Alebo sme vypadli napriklad do Kráľová, je tam krásne. Ved si vyber kam chceš ísť, trebars spolu sa najesť, uplne jedno.
Využite čas ešte vo dvojici.
Porozprávajte sa s nim aj aj mu povedz o svojej podráždenosť, ze to nevieš koli tým hormónov ovplyvniť a je ti to ľúto.
@mandarinka555
no to je rada nad zlato. Pokial som nezažila, tiez som neverila a brala hormony ako výhovorky. Dal by Boh aby to bolo len výmysel ale nie je, zial. Sa môžeš poskladať do kocky a neovplyvnis to casto.
Tu si to treba priznať, pobaviť sa a viac spolu tráviť čas.
Pises ze chodis do roboty,ale na druhu stranu,ze si stale v izbe sama..preco to robis,co neostanes v obyvacke s partnerom.preco sa nejdete prejst,ved nie si na pn.pises ze sa stara,aj uvari,uprace,ale neprekvapi..no nieje dokonaly,tak naplanuj sama nieco..a co takeho robi,led pises,ze na hodku zapne tv a potom ide robit svoje veci.
A to je tazke povedat mu teraz, ze ci keby ste zasli na vianocne trhy?
Nechapem preco lezis v spalni, chod k nemu na gauc a pritul sa... ci on nikdy nebol kontaktny typ?
A pred tehotenstvom ti robil program? Objímal ťa? Mali ste spoločný program? Ak nie, tak nechápem,čo teraz očakávaš.
No je to tak že som v tej spálni (cez víkendy, cez týždeň vstanem v pohode do prace) pretože hneď ako ráno vstanem cez víkend tak už nemám dobrú náladu už som smutná a nahnevaná a nemám ani náladu vstať a preto áno tak naivne čakám že bude partner ten čo mi hneď zlepší náladu. Ale áno máte pravdu ja s vami súhlasím viem že je to moja vina že sa tak správa ani ja by som nebola s takým človekom ako som ja teraz 😞 pred tehotenstvom sme toho robili veľa lebo som mala chuť a dobrú náladu na vymýšľanie veci. Nevstaval neskoro, išli sme aj o 8 ráno a celý deň boli preč. Len nebol iniciatívny. 😞 ako sa mám znovu rozradostit? Ja sa chcem prebrať chcem mať lepšiu náladu len absolútne mi to nejde. Už som hľadala aj psychológa.
Ved mu to povedz,ze nech sa mehneva,vies ze si neprijemna.ale nevies si pomoct a nech je s tebou trpezlivy.ze ho lubis a budes rada ak ta vutiahne,lebo ty aj chces ale nemas na to vnutornu silu.alebo sa dohodnite ist sa kazdy den prejst aj po robote,aspon na 30min..uvidis bude ti lepsie 🙂
Ja sa mu ani nečudujem, už sa bojí pri tvojom nepríjemnom správaní aj niečo urobiť, tak hrá radšej mŕtveho chrobáka. Keď ešte len vstaneš a už si nasratá a nepríjemná a zalezieš naspäť do spálne. Sprav si poriadky sama so sebou, aby si takýmto spôsobom neostala s babom sama.
Prečo stále čakáš, že niečo spraví a vymyslí on? Ty nemôžeš ísť za ním, že zlato pod ideme na prechádzku, alebou v piatok povedať, že zajtra pôjdeme na vianočné trhy. On to má čítať myšlienky?
Chápem, že si tehotná, hormóny neovplyvníš ale fakt to nejak rieš. S nervnym človekom nikto nie je rád.
Lenže on vie že chcem aby niečo vymyslel ale nikdy nevymyslí lebo nevie čo pritom vie kam chcem ísť. A hej nechcem aby utiekol on vraví že mi rozumie keď sa mu prídem ospravedlniť len naozaj to neviem ako keby zastaviť. Skúšam aj to že keď viem že bude zle idem do tej spalne ale tam som celý deň nedokážem už ukľudniť sa a vstať a potrebujem celý deň na ukľudnenie. Tak vidím že som v takejto nálade asi sama 😞 skúsim tie prechádzky a skusim teda ja vymýšľať naďalej. A ako riešiť výbuchy zlosti? Do pôrodu ma to neprejde zrejme.
Ty chceš aby on niečo vymyslel. Môžeš mi napísať, prečo nemyslíš niečo ty? Ty furt niečo chceš, niečo očakávaš, veď to sprav ty! Akože tehotenstvo a hormóny sú taká vďačná výhovorka na všetko? Je ešte len ráno, zdvihni sa z postele a choď za ním, že poobede idete na trhy. Hneď!
Hormóny...ale panebože, navarí aj uprace 🥹, važ si to .
@monicazbb ja si to vážim preto chcem svoj hnev a smútok odohnať ale neviem ako v tom chcem poradiť 🫣
@martul pretože vymýšľam už od začiatku nášho vzťahu a teraz nato nemám energiu tak aspoň raz by ma potešilo keby ráno vstane a vidím že chce byt somnou že vymysli pekný deň. Veď aj my zeny chodíme do prace, vymýšľame teraz aktuálne darčeky pre rodinu aj pre partnera, zdobime pecieme, chcem toho tak veľa? Jeden deň tiež nemyslieť ako môj partner a užívať si že niekto mysli za mňa? A keď viem že znovu musím ja byt iniciatívna po celom týždni a po tých rokoch čo sme spolu tak áno, hnevá ma to. A áno navarí lenže on je kuchár a sám povedal že vari rad pre neho je to relax . Čiže ešte v tomto si oddýchne. Ja viem že musím zmeniť svoju výbušnosť a aj chcem ale zase ma tu neukamenuj
Autorka, tipujem, ze toto je vaše prvé dieťa. Tak ti napíšem rovno, ze keď teraz už takto všetko prežívaš, tak po narodení dieťaťa sa asi rovno zbláznis... Ešte len potom budeš chcieť, aby ste niekam šli, niečo robili a ak on naďalej pôjde v tomto štýle, ze o 12 na obed vstať, tak vás vzťah bude alebo stále o hadkach alebo o mlčani.
Takže si obaja sadnite, ako dospelí ľudia sa porozprávajte, lebo ver tomu, ze po narodení dieťaťa budete mat mega veľký problém s takýmto vašim správaním
Podla mna sa boji tvojich vybuchov, tak sa radsej stiahol.