Nerozumiem správaniu bývalého

24. sep 2024

Ahojte. Chcela by som sa opýtať na jednu vec, pretože už vôbec ničomu nerozumiem. Je tomu asi mesiac,čo sme sa rozišli s partnerom po 3ročnom vzťahu. Dôvod bol,že sa no nikam neposúvalo, stáli sme na mieste. Povedal mi,že to so mnou nevidí na celý život,sme komplikované povahy a z väčšej strany som robila kompromisy len ja. Aj keď bol ťažká, manipulátorská povaha, ľúbila som ho ho. A moja otázka...čo tým sleduje? Čo chce? Pri rozchode som mu povedala,že ho budem naďalej ľúbiť,pýtala som sa,či existuje ešte šanca,proste ,chcela som ho späť. On bol chladný, odmeraný, rozhodnutý. Ok. Ja som to časom pochopila a už som sa nechcela ponižovať.Tak som ho slušne poslala do kelu a že už mu dám pokoj. Zaprela som sa a aj som ho zablokovala. Konečná pre mňa. No a Dnes sa mi ozval z iného čísla,že mu chybám a a či môžeme stretnúť, porozprávať. No skoro ma porazilo od nervov 🤦. Podľa vás,o čom mu ide? Chce ma naďalej trápiť? Ľutuje rozchod? Či ho iná poslala do ...? Nerozumiem tomu. Keď som ho prosila ja,nechcel a teraz ,keď som ho konečne ako tak z mysle dostala,on sa ozve ako by nič. Myslíte,že to oľutoval,že mu chybám,alebo je to len typické manipulovanie a hladkanie si raneného ega? Ďakujem za odpovede.

barka1
24. sep 2024

Može to byt oboje. Spytaj sa samej seba, či by si chcela opat ist do vztahu s ním. A uprimne si odpovedz. Ak nie, odmietni schodzku a viac mu neodpisuj.

annelise17
24. sep 2024

No, tak chcel až sa trápiš a vyzeralo to, že ho máš v paži, tak chce až sa trápiš znova.. sama píšeš, že mal manipulátorskú povahu. To potrebuješ toto? Veď s ním nemáš žiadne záväzky, nereaguj na to a časom nájdeš niekoho kto ťa nebude manipulovať ale skutočne ľúbiť. Btw, narcisti nevedia ľúbiť, zo začiatku to hrajú - love bombing, láska ako zo švédskeho románu a potom otočia a manipulujú.

marianarem
24. sep 2024

Tazka manipulatorska povaha sa len tak nezmeni. Po roku-dvoch intenzivnej psychoterapie by som mu dala sancu sa porozpravat. Za mesiac sa z neho novy clovek urcite nestal, je to realne nemozne, ak teda nepresiel medzitym klinickou smrtou alebo niecim podobnym. Ja by som mu uz sancu nedavala, dala by som sancu sebe na vztah s chlapom, ktory manipulatorska povaha nie je.

deti95060810
24. sep 2024

jeho ranené ego....

viestta
24. sep 2024

Ak je to manipulatorska povaha tak lutuje len jedno, ze nema koho manipulovat. Nic ine za tym nehladaj.

oli18
24. sep 2024

Necitam, staci mi nazov temy. Moja rada: opytaj sa jeho, tu nik vestecku gulu nema.

autor
24. sep 2024

Ja som už rozhodnutá,nevrátiť sa. Našla som si novú prácu,zapísala sa na krúžok angličtiny,časom chcem začať cestovať. Musela som sa posunúť ďalej a niečo urobiť. Momentálne nemám nálady si niečo nové s niekým iným začínať. Na sex myšlienky nemám. Chcela som sa posunúť a niečo pre seba dobré urobiť. No a in sa mi po mesiaci a dačo ozve,že sa chce stretnúť. Keď som mu navrhovala ja,aby sme sa ešte porozprávali,tak nechcel,že to nemá význam. Myslíte,že mi môže začať robiť aj nejaké problémy,ak pochopí,že som sa ako tak od neho odpútala? Dúfam,že nie...

hankab
24. sep 2024

Ake problemy by ti mohol zacat robit? Nemate spolu deti, asi ani hypoteku alebo nehnutelnost.
Vies, chlapi to tak maju, alebo skor manipulativne povahy. Najskor velky chlad, dobre ze nie je z neho cencul, a ked uz sa zbavia osoby, ktora im liezla na nervy (sorry), a ta si necha odstup, tak zrazu sa spamataju a zacnu operovat zase, aby sa na nich nahodou nezabudlo. A poviem ti presne, co by sa stalo ak by ste sa k sebe vratili. Po mesiaci by si lutovala, lebo ludia sa za mesiac nemenia. Akurat by sa vam vratili vsetky problemy a nezhody, a to estremne rychlo, tipujem ze do 2 tyzdnov by si bola znechutena a potvrdila by si si, ze ten rozchod bol aj tak najlepsie rozhodnutie.
Kasli nanho, zatni sa a ani nereguj na to jeho vyplakavanie. Nechybas mu, nemali ste dobry vztah, on iba potrebuje polutovat, ze zostal sam a pohladkat si ego.

annelise17
24. sep 2024

Ak začne, tak sú to jeho problémy, nie tvoje. Udržiavať s ním ale kontakt len preto, až nerobí problémy nie je riešenie, to je len horšie. Keď ho budeš ignorovať a nejaký problém nastane, tak ho budeš riešiť, nerob si scenáre keď sa ani nič nedeje. A hlavne, si len chvíľku po rozchode z toxického vzťahu s manipulátorom, teraz sa ti môže zdať že si na milión presvedčená, že sa nechceš vrátiť, no stačí jedno stretnutie a on ťa dokáže zmanipulovať tak, že ani nevieš ako do toho spadneš.. potom to bude začarovaný kruh rozchodov a návratov, postupne budeš musieť upustiť od všetkého nového, čo si začala skúšať, začneš sa utápať v kolobehu myšlienok ako robiť všetko správne, až nenastane konflikt, rozchod .. proste nereaguj, s človekom o ktorom sama vieš, že má manipulátorskú povahu to nemá a nikdy nebude mať význam. Oni sa nechcú a ani nedokážu nikdy zmeniť. To nie je chyba čo spravil a ľutuje ju, to je porucha osobnosti. Daj na naše rady a nereaguj.

ovaaa
24. sep 2024

Pochopila si veci a posunula sa ďalej, bravó. Obetovala si 3 dlhé roky, aby si zistila, že máte nefunkčný vzťah pretože sa len ty snažíš a žiadnu budúcnosť, nakoľko on ťa tam nevidí. A tým to skončilo a už nemá čo začať....Nevstupuje do ten starej rieky čakaj na novú....držím palce.

alzbeta311
24. sep 2024

Keď sa vzťah rozpadne , tak ženy na začiatku plaču, smútia, sú ubolene ale časom zistia že to predsa len nebol zlý krok, začnú si užívať život, stretávať sa s priateľmi.
Muži keď sa vzťah rozpadne tak si užívajú život hneď, nesmutia , neplaču, až potom časom to na nich dopadne a začne u nich to isté čo žena prežíva na začiatku rozpadu vzťahu.

autor
24. sep 2024

Nevravím,že ma psychicky týral, či ponižoval,ako taký typický znak manipulovania,narcisticjej povahy. Čo som si prečítala o týchto povahách, dokážu človeka ovplyvňovať, majú vysoké požiadavky, neberú názory iných,ale či dokážu v kľude pochopiť a prijať rozchody,to neviem. Ak človek neustúpi a bude si trvať na svojom, nájdu si časom niekoho iného?

autor
24. sep 2024

@alzbeta311 Presne toto si myslím aj ja. Jemu to dochádza asi len teraz,pritom rozchod bol z jeho strany. Ja som to chcela riešiť hneď,dokonca som ho prosila o ďalšiu šancu. Cítim však,že to nemyslí vážne,trpí len jeho ego, keďže som rozchod odstupom času prijala a nemám záujem sa už vrátiť.

annelise17
24. sep 2024

No, ja nevidím do vášho vzťahu, ale čo si teda myslela pod manipulátorskou povahou a čo si predstavuješ pod psychickým týraním? Lebo aj to, že niekto ťa manipuluje, v konfliktoch večne ustupuješ, potom sa s tebou rozíde, neexistuješ a zrazu, po mesiaci keď si začínaš byť okay sa ozýva, je znakom narcistickej poruchy osobnosti. Častokrát obeť nevie objektívne zhodnotiť, že bola psychicky týraná, pretože si pod tým slovným spojením predstavuje scenár z psychologického thrilleru a všetko ostatné pod to vlastne nespadá, tak to nie je psychické týranie.. chcem tým povedať, že ak si prešla vzťahom, kde si bola manipulovaná a možno psychicky týraná, ešte si to teraz nemusíš uvedomovať a dôjde ti to možno o rok, možno ešte neskôr.
A hej, nájde si časom inú obeť, keď ty nebudeš reagovať.

betulinka1
24. sep 2024

Pockaj este. Nestretni sa s nim, rob si svoje. Ak mu budes naozaj chybat a zacne sa o teba snazit, tak to bude uplne inak vyzerat ako to, ze ti napise ci zavola z ineho cisla. 😉 podla toho budes vediet ako velmi o teba stoji. Potom si davas pravidla na fungovanie ty.

alzbeta311
24. sep 2024

Áno došlo mu to až teraz , keď si ho prosila, chcela si sa vrátiť mal veľké ego a vyzeral za frajerka a zrazu mu hrebienok spadol a uz si mu opäť dobrá? Vykaslala by som sa nanho

autor
24. sep 2024

Dúfam,že nebudem mať s ním ešte nejaké problémy,keď ho budem ignorovať. Komunikovať s ním len z toho dôvodu,aby mi ďalej nekomplikoval život určite nechcem. O deťoch sme sa tiež rozprávali, najskôr chcel, potom nie a teraz som aj rada,že nie. Ja žijem vo svojom,on tiež, spoločné bývanie tiež najskôr áno,potom nie (ale toto bolo z mojej strany), akosi som už vtedy cítila,že sa nikam neposúvame. Som dosť introvert a mám rada svoju samotu. Nakoniec som aj rada,že to ukončil prvý,aj keď som to predtým tak nevnímala.

anketkarka
24. sep 2024

Načo Ti rozumieť správaniu niekoho koho už v živote nechceš? Nebolo by vhodnejšie sa na neho úplne vykašlať a už mu nevenovať toľko pozornosti v svojej hlave? Zaškatuľkovala si ho, že je narcis a manipulátor, ale teraz Ťa nikto nemanipuluje a ubližuješ si len sama sebe.

hellionka
24. sep 2024

Typický chlap … keď mu to konečne dôjde a príde na neho smútok a realita, už nieje taký hrdina ako pri rozchode … neubližuj si a kašli už naňho.

vorkola
24. sep 2024

No ja by som na tvojom mieste vo vztahu, s nim uz nechcela byt i.Za par mesiacov, rokov ta toto znova pocka,.Uletia ti s nim len mlade roky,a nic z toho,Haldaj ineho stabilneho.Uz by som mu sancu nedala.Moc sa spoliehal, na to ze ho lubis,a zahodil tvoju lasku,. nevazil si ta.A ak by si mu povedala ze ho nelubis, tak zase by to bolo s nim naprd. Prosim ta nedavaj mu sancu,on lepsi nebude,viem o com hovorim

vorkola
24. sep 2024

jasne mozu si najst inu,,ale lepsi nebudu.Jedine,ak by si inou nejakou sekerou spravil dieta.Ale mojho nedrzala ani rodina, a nezmenil sa,mam s nim len trapenie

vorkola
24. sep 2024

@betulinka1 No, ked by to aj tak bolo, ako pises, on sa nezmeni.Autorka nema na co cakat.Je to manipulator jak vysity

pbra40
24. sep 2024

Ja by som za tym lasku nehladala... len si proste potrebuje dokazat, ze ta vie zasa dostat a ovladat....

komplikovana
25. sep 2024

Nemusis tomu rozumiet. Podstatne je to, co chces ty. Dokonca ani odpisovat mu nemusis. Nakoniec aj ty si zmenila nazor, ze ho vo svojom zivote nepotrebujes.

barborachors
25. sep 2024

Co za tym je? Aj ked by ta to uz nemalo tankovat, tak za tym je ta sliepka, pre ktoru sa s tebou rozisiel a kedze ho ona nechcela, tak sa chce vratit. Uplne jednoduche.

gomak
25. sep 2024

Keby to bola konečná , tak by si to teraz neriešila.... Ja osobne by som za ním nebehala, maj kus sebaúcty....

mabenn
25. sep 2024

Akonahle ty mas co i len myslienku ze ti "bude robit nejake problemy", je to cele zle...