Ahojte dievčatá ,
20 ročné manželstvo , tri deti 16, 12, a 8 rokov. Manžel doma porobí , aj vonku okolo domu , deťom sa doma venuje . So mnou komunikácia je na bode mrazu , večer ľahne do postele otočí sa mi chrbtom a spí . Pri telke je ticho , cez deň prehodí pár prevádzkových viet, dovolenky som plánovala ale tam to isté, nenaplánujem už nič tak nikdy nechodíme , že by ma zobral na večeru do kina tak o tom môžem akurát tak snívať. 1000 krát som mu to hovorila že ma to neskutočne ubíja , zlepší sa to na dva tri týždne a je to tam kde bolo . On povie že je introvert, rozprávanie mu nejde , no len rozprávanie mu nejde so mnou , s cudzími ľuďmi kváka ako sprostý , až sa niekedy hanbím , hocikomu sa prihovorí . Dokáže sa zabaviť ale nie so mnou . Sex raz za tri mesiace a to až vtedy keď začnem už doslovne od rozčúlenia vrieskať . A to je potom také naprd. Ja mám 49 on 52. Som s nervami v koncoch , ja chcem ešte žiť, zvažujem rozvod. Obidvaja zarábame vysoko nadštandardne.
Jednoducho my sme prevádzkári rodiny , nič viac. O rozvode som mu už povedala na čo mi povedal tak keď ti bude tak lepšie , tak ok.
tak to už nepomôže nič, on sa nezmení bohužiaľ
napríklad dnes má narodeniny , 52 rokov. Vždy som kúpila darček , nachystala oslavu , pozvala jeho rodičov aj našich , dnes nič . Nemám darček , nič som na oslavu nekúpila a nikoho nezavolala. Zas naši aj svokrovci sa netrepú tam kde nie sú pozvaní , 10rokov som od neho nič nedostala ,ani na narodeniny ani na Vianoce. On to neviem zabudne a že však ja mám všetko... Chodí okolo mňa nervózny ale neopýta sa čo teda sa bude diať. Už nič sa nebude diať , mám toho plné zuby . Beriem teraz batoh a dve deti a ideme na výlet .
No niektoré vzťahy sa nedajú zachrániť. A to že s tebou nekomunikuje je asi prejav jeho citov voči tebe. Rozvod je asi jediná šanca u teba niečo zažiť a celkovo ešte žiť.
Možno ho dnešok preberie…keď sa bude pýtať, povedz mu, že si len odkopírovala jeho štýl.
Nemáte druhú nehnuteľnosť, že by ste sa na mesiac - dva odlúčili a skusili život jeden bez druhého? Alebo jeden sa odsťahuje na prázdniny k rodičom alebo do podnájmu... Možno by vám to nakoniec vyhovovalo a možno by ste prišli na to, že bez toho druhého neviete existovať. 😉
A to sa nerozprávajte nasadnete si na kávu večer sami dvaja my mame tento rituál a vždy keď príde z prace sa porozprávame čo nového a mame vtedy pre seba aspoň pól hodinku až hodinu bez deti
Veď vieš čo máš robiť ... Nechať ho na pokoji tak ako si to žiada
Ahoj,mame to podobne,ja uz som to vzdala. Kebyze zarabam dobre uz s nim nie som. Zial my mamr dietko ztp, ja mam len zmluvu na dobu urcitr potom je to vo hviezdach…kebyze to mam ako ty, vacsie zdrave deti a zarobok tak by som ako poslednu moznost skusila odlucenie.vela sil ti zelam a fnes pekny vylet. Inak mm nema zaujem ani o mna ani o deti len o seba
Ja som mala presní toto a odišla som a ako mi je dobre
No ty si asi ten rodinný ťahúň a už máš toho dosť.
Už chces byť aj žena a nie matka.Len sa tak zamýšľam a čo získaš?Nehovorim, že si už nikoho nenájdeš, ale 3 deti iný človek, iný režim, jeho deti...Asi bol vždy tichý?Možno musíš povedať zajtra ideme do kina, ale chápem ta...Ja mám tiež introverta a už nikdy by som nešla do vzťahu s tak odlišnou naturou, temperamentom.Pokym sú deti malé tak to tak neregistrujes toto je taký stredný vek otvoris oči a nestačis sa čudovať😉
Užite si výlet ...ty si nespokojná on nie, ty niečo vymyslis ako dalej k spokojnosti.
Podľa mňa to nepochopí a ty dobre robíš ze si program plánuješ sama. Minule som bola u svojej nechtarky a tam prišla pani ktorá bola tesne po rozvode a vravela ze aj keď ju nebil, ani nepil a pod proste ma pravo byt šťastná a nedozit život s cudzím človekom co ju berie ako súčasť zariadenia domu. Dokonca aj deti to pochopili, jej ex dodnes nechápe prečo sa rozišli, že on robil všetko pre rodinu. Tiež si myslím ze nemusíme dokonca života trpieť lebo veď ma nebije a pod. Aj môj je veľký introvert, a niekedy to ozaj ťažko znasam, ale za tie roky sme si nasli spolocne záujmy a viem ze zbytočne ho tlačím do nejakých prudkých debát. Ale zato ma vie vždy prekvapiť aj rozosmiať a to je to najdôležitejšie.
nemá milenku? lebo chlap bez sexu - hoc aj po 50tke predsa nemôže existovať.
ja si myslím že dobrý rozhovor by ešte čo to zachránil. možno by bolo dobré vyhľadať aj odborníka.
@autorka, z toho, čo si napísala mi vyplýva, že vy dvaja nemáte nič spoločné (okrem detí a nehnuteľnosti). Asi len to vás drží pri sebe. K čomu je to ale dobré? Deti nie sú slepé ani hluché, vidia a počujú, čo sa doma deje a nie je to pre ne ten najlepší príklad spolunažívania. On Ťa úplne ignoruje a asi aj sama cítiš, že Ťa nemá rád a Ty jeho asi tiež už nie. Ja by som to na Tvojom mieste nesilila. Ty naozaj v tom vzťahu len prežívaš, nežiješ. Možno by som mu dala ešte poslednú šancu a navrhla párovú terapiu. Ak by odmietol, začala by som riešiť rozvod. Tebe aj deťom bude tak lepšie. Píšeš, že obaja vysoko nadštandardne zarábate, čiže nebude pre Teba problém žiť sama s deťmi + budeš mať asi naj nadštandardné výživné. Prípadne si dohodnete, ako sa budete o deti starať, ako si budete deliť povinnosti, ako rozdelíte nehnuteľnosť. Normálne a v kľude sa s ním porozprávaj. Viem, že je to ťažké, ale skús to naozaj v rovine vysvetľovania a nie kričania. Je lepšie, ak sa rozídete "v dobrom", neskôr budete vedieť prevádzkové problémy riešiť s chladnou hlavou. Ale čím dlhšie budeš zostávať vo vzťahu, v ktorom si nespokojná a nešťastná, budeš nervóznejšia a možno budeš neskôr všetko riešiť už len krikom.
To, že je introvert, je len výhovorka, aby mal od Teba pokoj. Ak sa dokáže prihovoriť cudzím ľuďom na ulici a rozprávať s nimi do bezvedomia, introvert nie je ani náhodou.
Tak Ti poviem, nepoznám rozvedenú ženu, ktorá by povedala, že urobila chybu. Práve naopak, ľutujú len to, že to nespravili skôr.
Držím Ti palce, nech sa rozhodneš akokoľvek🍀
vždy bol taký? Alebo zmena nastala teraz? Kamarátke sa takto zmenil život tiež.... U manžela andropauza, kríza stredného veku a šli od seba. Ťažko to prijala, nepomohla ani párová terapia 🤷♀️
Po 20 rokoch ti to začína vadiť? Nebuď hlúpa...na staré kolená si hľadať iného a možno ešte "väčšieho blbca"
Čo si zaspala dobu....je ti až príliš dobre, keď vymýšľaš...chovaj sa ako on...ži si svoj život... iní ľudia či deti ti nahradia to , čo ti on už nedáva....
@adka176 Nie, každej žene, nahradia deti a ostatny ĺudia mužsku energiu a partnersku intimitu, ktorá autorke chýba, lebo to vo vzťahu nedostáva.
Už k tebe nič necíti,netúži po tebe,záleží na tebe či ťa takýto smutný život kde ťa muž neľúbi,nepobozká ,neobjíme ťa naplňa.Deti ti partnerskú lásku nevynahradia,aj tie raz odídu a ty ostaneš s cudzím mužom s ktorým si nemáš čo povedať.Zakiaľ je človek mladý,dá sa život ľahšie zmeniť,ľahšie sa prispôsobuje zmenám,vekom to už bude len a len ťažšie a ty budeš viac smutnejšia a prežívať v nenaplnenom vzťahu..
Zvyčajne som v takých prípadoch za rozvod, ale byť sama s 3 deťmi nie je sranda
@modrykonik33 Autorka má deti už pomerne veľké - 16, 12 a 8 rokov a má nadštandardný príjem. V prípade potreby si zaplatí opatrovateľku.
Predchvíľou sme prišli s deťmi s výletu , boli sme sa okúpať , dali si niečo dobré a zmrzlinu . Dobre nám bolo . Deti sa samozrejme chválili manželovi kde sme boli , teraz po mne zazerá keď chystám niečo ľahké na večeru . Volala mi aj svokra , že kedy bude oslava, vravím jej neviem prečo vás syn nepozval , nepozval ani mňa ani nikoho . Tak neviem ako to chce mať. Pozriem večer ešte nejaké dovolenky pre mňa a dve deti , staršia už s nami nechce, vraj sa pri nás nudí , chcela by som ísť na Krétu , žiadny luxus s all inclusive , niečo normálne kde by nám bolo s deťmi dobre. neboli sme nikde a keď poviem nikde tak fakt nikde 5 rokov , žiadne more, žiadne hory, len tu okolie a len ja s deťmi .
@adka176 ja nikoho nehľadám , hľadám tak akurát seba. Vadí mi to dlhodobo , len sa blížim k 50 tke a takto ja zvyšok života prežiť nechcem . My ako partneri nefungujeme , neviem kde nastala chyba , keď sme spolu chodili vymietli sme čo sa dalo , zabávali sme sa , ešte aj štyri roky po svadbe, potom prvá dcéra, druhá dcéra a nakoniec syn a takto sme dopadli . Postupne sa prestal so mnou rozprávať, všetko čo som navrhla sú pič..., nech mu dám pokoj , tam nejde lebo tam je to a to , k moru nejde lebo má aj na vaj..piesok, more je slané, hory nie lebo všade plno hávede, nakoniec sme sa takto zakuklili doma. Peňazí je dosť a my sme doma. Minule ( 2 roky ) mi povedal že ho život so mnou nebaví , furt po ňom niečo chcem a nedám mu pokoj . Tak som mu dala teda pokoj , a výsledkom sú štyri - päť viet na mňa cez deň a to buď opytovacie alebo oznamovacie. Neviem si predstaviť že keď deti odídu čo ja tu s ním by som robila . To naozaj radšej sama a chodiť niekam s kamarátkami, deťmi .
No vidíš ako si pekne vyriešila,ries len seba a deti
Presne tak,paráda.Máš už taký vek,že najvyšši čas urobiť zmenu vo svojom živote,ked teda nechceš takto dožiť.Takýto typ chlapa ťahá dole a ked ho ešte máš denne v byte a musíš na neho pozerať,musí byť vyčerpávajúce.Určite vám bude lepšie bez neho,deti máš už relatívne veľké,čo je veľké plus.
A môžete si žiť svoj život,bez tejto gule na nohe.A možno on len čaká kedy to ukončíš a preto sa k tebe tak chladno a nepriateľsky správa.
@autorka napísala "neboli sme nikde a keď poviem nikde tak fakt nikde 5 rokov , žiadne more, žiadne hory, len tu okolie a len ja s deťmi... Peňazí je dosť a my sme doma. Minule ( 2 roky ) mi povedal že ho život so mnou nebaví..."
Myslel som si, že ešte máte šancu, ale nie. Veď toto je chorobný stav pokiaľ máte peniaze a sedíte doma. Večer si sadnite a dohodnite sa na rozchode. Môžete ho osláviť spoločnou rozlúčkovou večerou v nejakom dobrom podniku ako to urobil môj kamarát. Rozišli sa v mieri a ostali dobrí priatelia. 😉
@fido69 ja viem , najvyšší čas to odpískať. Ja ani nechcem byť priateľka , mne stačí ak budeme mať korektné vzťahy kvôli deťom , ak chce striedavku nech ju má , nemám s tým problém . Dom je veľký bez hypotéky , predá sa a kúpia sa dva byty, autá sú dve , rozdelia sa . Ako večera je scifi u nás , on nepôjde nikam ani keď ho zavolám , keby ho zavolal sused, beží čo si nohy ide dolámať- na grilovačku , degustáciu alebo len tak poslopať. Sú tam aj iné ženy , aj ich ženy ale mňa tam on nechce. Nie som ani tučná , ani zanedbaná , snažím sa o seba starať. Ale on ma nikde so sebou nechce.
Veľmi sa to podobá na stav môjho manželstva cca pred 12- timi rokmi. Akurát ja som už postupne z mužovho nezáujmu a hlavne kvôli časovo náročnej stresujúcej práci skĺzla k prejedaniu, tak som aj patrične zle vyzerala. Manželstvo som sa snažila zachrániť, ale z druhej strany nebol záujem. Nakoniec som prišla na to, že ma podvádza. Trvalo mi dlho useknúť to, , hlavne kvôli deťom, s ktorými mal dobrý vzťah, ale nakoniec som podala žiadosť o rozvod. Veľmi mi odľahlo , každý si už žije svoj život. Vzťahy máme korektné, čomu som rada najmä kvôli deťom. Akurát moje deti boli už v čase rozvodu plnoleté.
Povedala by som, že aj tvoj muž asi niekoho má...
tu už zvoní umieračik 🖤
Vidim to na milenku z jeho strany cim skor to ukoncit neviem si predstavit mat narodky a moja rodina ide sama bezomna hrozne
Tu asi niet o co bojovat. Aspon sa rozidte v dobrom, uz k sebe nic necitite, ale stale mozte potom spolu fungovat na nejakej kvazi kamaratskej alebo neutralnej urovni, predsa len mate co to spolocne a nedelitelne.