Ahojte baby,
chcem sa s Vami poradiť v tejto neľahkej situácií, môj partner zistil, že je neplodný, sme v dlhodobom vzťahu, resp. boli sme, odkedy to zistil sa veľmi zmenil, odháňa ma od seba, chce sa rozísť, vyčíta si, že mi nedokáže dať dieťa. Ja som v koncoch, snažím sa ho podporiť, chcem s ním zostať aj za tú cenu, že nebudeme mať dieťa, ja ho skutočne milujem, no on je pevne rozhodnutý, že sa ma musí vzdať. Máte podobnú skúsenosť? Vyriešilo sa to časom?
Len s tym dietatom kebyze mate a on zomrie by to mozno bolo este tazsia rana, kebyze sa mas potom onho starat bez neho z jedneho prijmu. A dieta ked vyrasta bez otca. Mojmu zomrel v 19stich otec a dodnes to nesie tazko. Leno lu v rozhodujucich chvilach zivota nemal kto poradit. Mozno je to dobre aj takto ako to je, budete si uzivat jeden druheho kym ste spolu.
Dobrý deň. Ja iba k tej neplodnosti. Manžel mojej švagrinej mal diagnózu ....neplodný. Lekári im povedali, že nikdy nebudú mať vlastné deti. A viete čo? Majú 4.... vlastné 😉.
Záleží aj ako veľmi je neplodný. Poznáme pár, kde bol tiež muž neplodný. Stačilo ale, že pre IVF našli 3 živé spermie v tej jeho ničote a majú syna. 🙂
Aspon mozte mat sex bez ochrany a co vies, niekedy aj motyka streli, ako pisu hore. Ze jedna z tych troch spermii tam raz doplava.
O 20 rokov starší a neplodny? Ja nechápem čo riešiš. Dávno by som mala zabalené kufre.
@kris_tin257 presne. Bez ohladu na to ci je/nie je plodny, rozdiel 20 rokov nepusti 😖 ja mam teraz 35 a neviem si predstavit, ze moj muz ma 55 rokov 🤷🏼♀️
na úvod, je to krásne, že ho tak ľúbiš a si ochotná vzdať sa byť matkou. O tom je láska, neberieme si a nelubime ludi len pre to, že nám dajú deti, ľúbime ich pre ich dušu , pre to akí sú... toto si musíš aj ty riadne sebe zvážiš, či to zvládneš a si s tým aj ty vysporiadaná, lebo prídu okamihy, kedy ti to možno príde ľúto. 20 r je ozaj dosť veľký vekový rozdiel, zatiaľ čo on už bude mať jeseň života, ty budeš v rozkvete, on ti už nebude stíhať., .. takže on to vidí racionálne a má obavu, či raz to nebudeš ľutovať, zodpovednosť, že tu raz ostaneš sama, skúsila by som sa dohodnúť, že budete pokračovať a každý si túto situáciu musí emocionálne spracovať, to racio príde až časom..ja nevidím až tak problém v neplodnosti, ale v tvojom prípade dosť veľký vekový rozdiel..
Na jednej chaoem, že ty ho miluješ a momentálne nevidíš "les pre stromy". Ale na druhej strane on vidi to realistickejsie.
Jedna vec je neplodnosť a druha obrovský vekový rozdiel.
Teraz máš koľko? 30 a on teda 50?alebo aj keby plus mínus nejaké roky, je to veľa. Veľmi veľa.
@miskate No a čo ked je neplodný, ved ty ked si v poriadku, tak môžete mať dieťa z darovaných spermií. Vie vobec o tejto možnosti? Skús mu to navrhnúť. Možno potrebuje len viac času, aby sa s tým nejak vyrovnal.
Porozprávala by som sa s ním ešte... Ale snažila by som sa o racionálne argumenty... Zjavne on rozmýšľa veľmi racionálne, tak by som namiesto "omáčok" o láske (nemyslím to v zlom 🙃), popremýšľala ako racionálne mu to všetko zdôvodniť, ponúknuť možnosti riešenia, vyvrátiť jeho katastrofické scenáre..... Alebo by som mu to napísala v liste (ak je s ním ťažká komunikácia keď chce byť "zlý")... A potom by som už netlačila na pílu a nechala to tak, nechala mu čas...
@miskate Koľko máte rokov? Možno mu to zahraničie prospeje, uleží sa mu to v hlave, ty mu napíš, že ho stále ľúbiš a má u teba dvere otvorené. Ked sa vráti, porozprávate sa a uvidíš, možno zmení názor.
@miskate umelé oplodnenie. Bude to jeho dieťa aj keby nebol biologicky otec. Ono sa to ľahko hovorí no ked sa to týka človeka samotného je to ťažké sa s tým zmieriť. Ľudia chcú mať vlastné deti a ani pre teba to nebude ľahké mať dieťa od darcu, ktorého nepoznáš. Keď na depresie tak musíte najprv vyriešiť to. Nerobiť dôležité rozhodnutia v čase ked nie je Ok. Trápi ťa, že ťa odmieta a odsudzuje sa. To môže byt depresiou.
No ten chlap tak trosku preana. Tak po prve: co znamená DLHODOBY vztah. Kolko rokov, desatroci.....Kolko mate obaja rokov? Ako presne ma stanovenu diagnozu? Neplodny je take skarede slovo. Aj muži, ktori nedokazi sami splodit deti, maju biologicke deti. Len s trochou pomoci. Kto a ako mu stanovil diagnózu? Mate přesně informacie?
@miskate naco mlada zdravá baba potrebuje ostat so starším neplodnych chlapom? Keby bol to tvoj muz, no budis... ale je to iba partner.
A milovať budeš aj iného, nie je to jediný chlap.na planete. U mňa ma bod, ze nie je sebec a je fer, a dava ti možnosť mat dieta s iným. Ty to vidis len zo svojho pohľadu.
Z môjho pohľadu je riadne hysterický. V šoku zo situácie nehľadí napravo ani naľavo a zbesilo páli mosty 🤦🏼♀️ ja by som mu povedala, že pokiaľ ťa naozaj miluje, nech z teba prestane robiť nesvojpravnu a nechá ťa samu za seba rozhodnúť sa o svojom živote. Nech si vezme čas na spracovanie ťažkej správy, prípadne využije aj odbornú pomoc, ale nech nie je blbý a nesnaží sa okrem možnosti splodenia dieťaťa prísť aj o milujúcu partnerku. Mne to z tohoto príde, že ťa vníma ako dieťa a preto má potrebu nasilu určovať smer tvojmu životu a to by mi vadilo.
Neskôr oceniš,že to ukončil .Je tam veľmi veľký vekový rozdiel .
A možno si to vymyslel lebo si uvedomil ,že už v jeho veku dieťa nechce ..
Tá jeho reakcia je zvláštna ,neprimeraná …
Koľko má rokov ,50?
@retatka mne príde zvláštne aj to, že doteraz to nevedel, ved už hádam mal nejaké vzťahy predtým, ked má minimálne 40 rokov
@janickacrazy Však toto ,keď tu väčšinou v diskusiách nápíšu A ale B už nie .Tak sa tažko objektívne radí.No nečudovala by som sa ,že chce z toho vycúvať .
@miskate asi to musi spracovat. Ved deti si mozete aj adoptovat. Pripadne nemusite. Da sa zit plnohodnotne aj bez deti. Moj je tiez neplodny, a je to kus chleba. Nikdy by som sa ho nevzdala. Naco by mi bol plodny chlap ale blbec? Musis ho presvedcit o tom, ze on je pre teba viac nez akekolvek dieta. Teda ak to tak naozaj je, ze si stotoznena s tym, ze chces jeho navzdy, hoci nebudete mat vlastne dieta.