Neplánované tehotenstvo - podviedla som manžela

zuzzkaaa
2. júl 2022

Ahoj. Viem že mi tu nikto neporadí. Asi sa skôr potrebujem vykričať. A vykričať. Od 18 som vždy vedela že chcem byť mamou. Veľmi som túžila mať dieťa. Potom prišli vzťahové problémy. Potom som si našla manžela. Vyzeralo to tak že sme šťastní ale.... Nemohli sme mať spolu dieťa. Samca že on splodín dieťa je asi percento a menej. A prišli problémy. Podviedla som ho....on na to prišiel a teraz sme v štádiu rozvodu. Bývam v podnájme. Pracujem ako učiteľka. A do toho som zistila že som tehotná s priateľom. S tým čo som podviedla manžela. Najhoršie je že pracuje s chemikáliami a je možnosť že to dieťa bude postihnuté. Neviem čo mám robiť. Zmietajú sa vo mne silné pocity. Chvíľu to dieťa chcem potom si uvedomíme v akej som situácii. Potom zase je tu možnosť postihnutia. Potom to dieťa úplne odmietam a vymýšľam si argumenty len aby som to mala ľahšie ako napríklad bývanie, financie, či budem dobrou mamou. Ani v partnerovi otcovi dieťaťa necítim úplnú dôveru. Niečo mi tam nehrá. On to dieťa chce ak by bolo zdravé....ja som úplne v koncoch.

Keď sa prišlo na to že s mužom nemôžeme mať deti nebola som aj rada. Začala som si plánovať život sama. Dovolenky cestovanie byť sama sebe paňou svojho času. Bolo mi super. Nemám za nikoho zodpovedať robím čo chcem kedy chcem. A vidíte zase sú tu tie blbé argumenty. Ako môžu nechať rozhodnúť tehotnú ženu keď s ňou zmietajú také silné pocity hormóny. Ja už neviem čo mám robiť. Prosím aspoň niečo poraďte. Alebo ma ukameňujte. Alebo.........

loginexistuje
2. júl 2022

sorry ale ako mozes byt ucitelka a pracovat so skodlivymi chemikaliami ?

xsimonkax
2. júl 2022

Prečo by malo byt postihnuté? Píšeš, že si učiteľka, tak tipujem že asi chémie a učíš deti v laboratóriu... Pokiaľ viem s rôznymi chemikáliami a kyselinami sa robí v lanoratornom digestore, takže pokiaľ ich nečucháš nevidím problém a keby bol veľký strach, tak by som zostala doma.

evita_g
2. júl 2022

@loginexistuje jej milenec pracuje s chemikáliami

janai1
2. júl 2022

@xsimonkax @loginexistuje on pracuje s chemikáliami

loginexistuje
2. júl 2022

@evita_g jaaaj ale aj tak nerozumiem ved tehotna je ona nie on ak je ucitelka hadam rozumie biologii zakladnej skoly

xsimonkax
2. júl 2022

@loginexistuje ja som to tiež asi nepochopila... 🤦‍♀️

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
loginexistuje
2. júl 2022

@cocolino234 no ved to so myslela a okrem toho ak je poskodena spermia tak vacsinou to konci len biochemickym tehotenstvom preto nechapem tieto obavy u vysokoskolsky vzdelanej zeny
ale tak zuavne vyhovorka alebo trotl

zmrzlinka2021
2. júl 2022

@zuzzkaaa
Vies co, z celeho tvojho prispevku vnimam, ze cely zivot sa tocis len "okolo seba" a si zamotana a nevyrovnana osobnost.
Riesis len seba a svoje predstavy a nejaku nedolapitelnu "idealitu zivota"...

Rozmyslala si niekedy nad svojim manzelom ako sa on citil, ked je neplodny? Ako sa on citil, ked si ho podviedla?
Teraz zijes s milencom, teda new frajerom a aj tu vidis rozpor jeho prace a tvojho tehotenstva... a tiez vidis, ze ani on nevie naplnit nejaku tvoju "idealitu zivota"

Inak, dieta sa ti moze narodit neviem ake zdrave, potom sa moze stat hocico a moze ostat vazne postihnute, alebo sa zisti v roku, ze sa nevyvija OK, a bude mentalne zaostale...

... a teraz si predstav ze by ta frajer opustil s chorym dietatom... ze "jeho to uz nenaplna"...

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
evita_g
2. júl 2022

@zuzzkaaa no, situácia, do ktorej si sa dostala, je nazávideniahodná, ale bohužiaľ, zavinila si si ju sama. Milenec odhalil svoju tvár tým výrokom, že chce LEN zdravé dieťa. A keď sa narodí zdravé a ochorie o pár rokov? Alebo keď ty ochorieš? To je presne ten typ chlapa do dobrého počasia, ale oprieť sa oňho v ťažkej chvíli nemôžeš. S tým by som vôbec do budúcna nepočítala.
Manžela si ponížila, neviem, či by ti to dokázal odpustiť a priať ťa s cudzím dieťaťom. Ak ho máš rada a tú neveru vnímaš ako chybu, pokúsila by som sa poprosiť ho o odpustenie.
Alebo sa k tomu postavíš čelom a svoje dieťa vychováš sama. Nebudeš prvá ani posledná.

luccija
2. júl 2022

@zuzzkaaa kolko mas rokov?vztah s frajerom je v poriadku byvate spolu?
Kto to povedal, ze dieta moze byt postihnute lekar, lebo to teraz tisicky muzov co robia s chemikaliami budu mat postihnute deti?
Nebudem Ti nakladat neskutocne si si skomplikovala zivot.
Tak podme realne dostanes nejake financne vyrovnanie od muza?partner chce dieta uzivite ho?
Mpzne je vsetko aj to, ze zostanes sama s dietatom
Aj to, ze bude chore a tak ci tak Ti lekar odporuci potrat
Nechas si ho a vsetko bude v poriadku
Co chces ty?chces vobec dieta?

lalenka33
2. júl 2022

Kde pracuje s chemikaliami bez ochranných pomôcok? Hlavne s chemikáliami, ktoré môžu spôsobiť poškodenie plodu? Ja som z farmaceutického priemyslu a bez ochranných pomôcok neexistuje pracovať s chemikaliami. Príde mi to ako lacná výhovorka. A okrem toho, keď vie, že môže splodiť postihnuté dieťa, ktoré by nechcel, tak nech radšej žiadne dieťa neplodí. Asi nikdy nepochopím tomuto trendu sexovania bez ochrany a náalednému riešeniu som tehotná, ale vlastne nechcem byť. V roku 2022! Vyznie to hnusne, ale ako by povedala moja kamoška karma ťa dobehla zato, ako si sa zachovala k manželovi. Škoda, že nato najviac doplatí to dieťa.

zdenkastanka
6. júl 2022

Sorry za uprimnost, no vidim ze sa ti to cele vracia a dobieha ta to... ta nevera muzovi.nuz karma ...

iwesska
6. júl 2022

Veru, karma ako 👀 . Tak ako si si zariadila zivot,tak mas🤷‍♀️Nechces byt s jednym ani druhym,dieta chces aj nechces,lebo chces byt sama. Kym si to neupraces v hlave,necakaj rady od cudzich.Ty si musis ujasnit koho vo svojom zivote chces. A riziko postihnutia je vzdy. Moze byt cely cas zdrave,nieco sa po 💩 pri porode a mas doma celozivotneho,nemeho leziaka ako nasa znama. A komplet cely zivot musela prisposobit jemu. Nastastie ma normalneho muza,kt.jej pomaha,ale vacsinou to takto stastne nekonci. Ked mas frajera,kt. je ochotny prijat len zdrave dieta, tak je najvyssi cas ho kopnut do zadnice uz teraz.

kormino
6. júl 2022

Som chemická laborantka,celý život pracujem v labáku .Celé tehotenstvo som pracovala až do materskej.Mala som aj kolegov muzov,každý mal zdravé dieťa.S chemikáliami pracuješ v digestore,más ochranné pomôcky,roztoky nasávaš balónikom atď

katkami123
6. júl 2022

Ty si strašne mentálne nezrelá, takze teraz hľadáš dôvod na potrat - chlap pracoval s chemikáliami, ktorý ti tu nikto očividne nezožal. Najskôr jojkáš, že nemôžeš mať dieťa, keď ho zas máš, hľadáš dôvod prečo sa ho zbaviť. Si učiteľka, máš vš, už dospej konečne (mentálne) a začni sa správať ako zrelá žena, matka, nie 12 ročná pubuša.

lenbea
10. júl 2022

@zuzzkaaa Aj vydatá žena z “normálnej”rodiny je asi trochu v šoku, keď zisti, že je prvý raz tehotná. Je to veľká zodpovednosť a určite aj hormóny vplývajú na psychiku. K tehotenstvu treba blahoželať, hoci bolo možno nečakane. Tak blahoželám. ☺️
Veľmi pekne si to povedala, že by nemali nechať rozhodovat ženu, keď má pobúrené hormóny.
Sú ženy aj v horších situáciách a nechajú si bábätko. Budeš ho milovať. V tele tehotnej ženy sa vytvára hormón, ktorý vytvorí puto medzi matkou a dieťaťom. A priateľ bol hádam pricetny keď došlo k splodeniu. Takze je otec a je tiež zodpovedný za situaciu a za dieťa. Ja by som neriešila aké bude. Manžela si síce nemala podviesť, ale máš dieťa, chcela si ho. Tak buď šťastná. Priateľ ak sa nechce o Vás oboch postarať, tak bude aspoň platiť výživné.

3petka
10. júl 2022

@zuzzkaaa tak vieš tvoj nový chce dieťa ak bude zdravé. Dr ti kľudne môžu povedať že je všetko ok a nemusí to tak byt. Rozhodneš sa že si ho necháš a čo on potom ta nechá lebo dieťa je choré?
Musíš sa rozhodnúť sama za seba…

linduska86
20. júl 2022

Sorry ale učiteľka = diagnóza.
Bud si to decko nechaj a začni sa správať ako žena a nie ako soplive decko
A keď to decko nechceš tak chod na potrat.
Bud a alebo b
C neexistuje

linduska86
20. júl 2022

@lenbea a k čomu jej to bude ty vieš aké je to náročné byt sama s deckom??? Alebo si šťastné vadata a nemáš ani šajnu ocom točis