Stalo sa vam, ze vam niekto koho mate radi pokazil naladu nejakym rypavym slovom na nejaku citlivu temu a nemohli ste sa toho zleho pocitu zbavit? U mna ta zmena nalady prisla v tom momente a ostalo mi tazko. Neviem sa toho pocitu zbavit.
Nemyslieť na to. Možno to ani tak nechcel podať, ako sa stalo. Možno keby vedel, že sa ťa to dotkne, nepovie to.
Vysvetliť si to, bez veľkej drámy, iba že sa ťa to dotklo a prečo... Dostaneš to zo seba a snáď sa to už nebude opakovať, keď druhá strana o tom bude vedieť
Možno ten, čo ti to povedal, ani netuší, že sa ťa to dotklo. Niekedy niekto niečo len tak vytresne, bez väčšieho rozmýšľania a ani to nemusí myslieť v zlom. Ak si schopná sa s ním o tom porozprávať, tak mu to povedz.
- vysvetlit si to s dotycnym
- vysvetlit si to v sebe, ze to tak nemyslel, alebo nieco pod.
Po racionalnom rozmyslani pridat nieco na city: zazit s dotycnym nieco prijemne, alebo len sama si dat oblubeny drink a pod. 🙂
naucit sa ignorovat.
Kedysi som sla s niekym znamym, stretli sme jedneho cloveka, ktory pochvalil a dalsieho ktory si rypol. Kolega, ktory siel s nami komentoval, mas to 1:1 nie, nie je pravda bohuzial. Pretoze ani 10 pozitivnych komentarov casto nenahradi jedno rypnutie. Jedina moznost je urovnat si to sam v sebe, co nie je jednoducha zalezitost, najma nie pri citlivych temach.
Co s tym spravit, aby mi bolo lepsie?