Priateľ mi povedal, že sa nepáčim jeho mame, je mi z toho smutno, aj keď to chapem, z takých tých objektívnych dôvodov som staršia, mam dieta... Je to taky čudný pocit, povedal, že taká aká by sa páčila jej by sa nepáčila jemu, ale tak chapete nepoteší to.
Je to tvoj priatel … pokial sa s nim nechystas zit v jej dome , tak je to o vas dvoch. Pokial sa k nemu chces prestahovat … radsej to ukonci.
moc to nepoteší, to je jasné.
možno časom zmení názor na teba...
Smutne, no zároveň je smutne, že ti to priatel povedal. Mohol byt ticho aby si sa netrápila
Máloktorá matka si pre svojho syna ako partnerku predstavuje staršiu zenu s dieťaťom. Viem ze to nepoteší, ale dolezitejsi je postoj tvojho partnera. Povznes sa nad to, správaj sa prirodzene a je celkom možné že si časom získaš jej sympatie.
Daj tomu čas... prvé dojmy môžu byť často rozpačité, ale nevypovedajú nič o budúcich vzájomných vzťahoch👍
Vieš každá mama si pre svoje dieťa vysníva ideálnu priateľku partnerku ja mám tiež predstavu syn má 24 je inteligentný VŠ ešte študuje a chcem pre neho slušné,pekné skromne dievča dobre vychované ,úprimné ale vieš je to moja predstava idealnej nevesty keď mi syn domov privedie dievča ktoré už má dieťatko s predošlého sťahu neostane mi nič iné ak nebudem chcieť vydieť svojho syna smutného aby si vybral buď mňa alebo to dievča budem musieť prijať jeho rozhodnutie a jeho priateľku akceptovať možno sa ukáže že dievča malo v živote len smolu a ja budem nakoniec veľmi spokojná s jeho výberom tým ti chcem povedať ,že jeho mama môže ešte prehodnotiť svoj postoj a akceptovať teba aj dieťatko si obľúbil nakoniec
Mam to iste..staršia a dieťa...nenávidí ma stále a to sme spolu uz 15 rokov a z toho 12 rokov manzelia
Prva veta ktoru som od svojej svokry namiesto zoznamenia pocula bolo "taku k...u mi domov netahaj". Je tomu zachvilu 15rokov, teraz ani nepípne a je maximalne spokojná 🙂 zaciatky byvaju tazke.... ono to chce cas, zžitie sa so situaciou, zvlast ked je tam cudzie dieta. Ono moze byt problem prijat ho, pretoze ked si k nemu vybuduje vztah a nahodou sa rozidete, konci ten vztah spolu s tym vasim. Nie ako u biologickeho vnucata.... preto som bola napr. u mojej svokry v zuboch, lebo jej syn skoncil vztah s takouto mamickou a ked si nasiel neskor mna, ona prerusila kontakt so svokrou a svokra za tym dietatom smutila....
Nie som síce starsia ako on,mám dieťa aké hlavný problém hlavne partnerovho otca je že som z "ost block". Vyhrážali sa aj vydesení, to som sa dozvedela náhodne po 3 rokoch vzťahu. Sme spolu cez 5 rokov. Dôležité je čo si myslí a ako sa k tomu stavia partner. Môj povedal že je to jeho život a budú musieť jeho rozhodnutie rešpektovať a skôr či neskôr sa s tým zmieria... Ale chápem ako sa citis
To sú také predsudky, mojej svokre sa tiež nepáčilo pôvodne, že som trochu staršia od muža (necelé 2 roky), okomentovala mu to, že si mal nájsť mladšiu (ona bola o 8 rokov mladšia od svokra). Potom ma však viac spoznala a postupne rokmi sme obrúsili hrany a nakoniec ma mala rada. Z troch synov má deti len môj muž, takže nás spojili deti/vnúčatá. Pred rokom náhle zomrela vo veku 73 rokov a všetkým nám chýba. Spätne to beriem tak, že mamy chcú pre svoje deti to najlepšie a z pohľadu priateľovej mamy si neštandardný typ priateľky, keďže si staršia a máš dieťa. Nie je to o tebe, je to o všeobecnej tradícii na Slovensku, že žena má byť mladšia a ideálne bez záväzkov. Dôležitého, že priateľ si ťa zastal a tým dal svojej mame najavo, že si ťa váži a vybral si práve teba. Mama časom pochopí, že si vhodná partnerka pre jej syna, keď uvidí, že je s tebou šťastný. Len s ňou treba normálne komunikovať, žiadne urážanie sa, nemusia z vás byť “najlepšie kamošky”, stačí vzájomný rešpekt a úcta, ono to pôjde.
Ja sa nepacim mojej svokre už 15 rokov. A čo? Ani ona sa nepáči mne. Tolerujeme sa a to je všetko. Nikdy z nás nebudú kamošky, ani jej nikdy nepoviem mama.
Nie veľmi dobre znáša, ze som si zobrala jej jediného syna (jedinacika), ale dôležité je to, ako sa k tomu stavia môj manžel. To je jedine, co ma zaujíma. Žijem s nim a nie s ňou.
Tak asi malo ktora zena s takym niecim “rata” ze syn si moze najst aj takuto partnerku.
Ako dlho ste spolu? A co jej na tuto reakciu povedal on?
Žiaľ čiastočne si berieš s priateľom aj mamičku, či rodinu. Kašľať na to, by som určite naradila.
A choďte dokelu s tými vysnivanymi nevestami.
Čo bude nevesta žiť s vami alebo s vašim synom?
Takéto upjate mamičky nech si radšej synačkov nechajú doma a nekazia životy, vzťahy.
Ako tento. Určite normálna ženská ma dieťa no a čo? A už vyvoláva v synovi pochybnosti dôvod na hádku, miesto toho aby syna rešpektovala.
@kosicanka2018 no nie je to uplne pravda, potom by tu nebola kopec diskusii ako sa nevesty nemaju so svokrami rady a ako im zasahuju do zivota aj ked spolu neziju.
Inak som sa tam zamyslela, že ked sme spolu iba začínali, som sa vlastne muža nikdy nepýtala, či sa páčim svokre. A to naše prvé stretko so svokrou bolo hned aj s mojim neposedným synom. Ani mojho otca som sa nepytala či sa mu páci moj muž. Mne je to v podstate jedno. Slušne sa správam aj k cudzím ludom aj k nim. Čize ked sa jej nepáčim je to jej vec a nie moja. Ale musím sa spýtať muža ako to bolo na začiatku.
Ahoj,nepoznám teba ani tvojho priateľa s mamou. Ale možno na povzbudenie ti napíšem, že moja svokra mala tiež inú predstavu o žene pre svojho syna a prišla som ja. Trvalo to, ale nevzdali sme to z oboch strán a máme pekný vzťah. Pri každej možnej príležitosti mi teraz ďakuje za to aká som manželka jej syna, matka našich detí a dobrá nevesta. Držím ti palce, nech máte pekné vzťahy 🙏
@earlgrey ako ja to už neriešim. Starému pánovi som to povedala pri prvej večeri a to sa mu zjavne nepáčilo keďže nie je zvyknutý že mu niekto nepritakava resp "jeho status" nepotrebuje. A o Tom vydedeni som sa dozvedela po Tom čo som si vypočula náhodne utrzkovo pár rokov neskôr telefonat a teda zrejmé im aj vadí že nerieši už všetko s nimi ale zaujíma ho aj môj názor a nedajbože ak sa názoru odlišujú a on sa prikloní na moju stranu. Ale ako správna partnerka 2-3rodine večere do roka zvládnem. A úplne najväčšie paradox že partnerovi matka sa k mojej dcére správa akoby bola jej vlastná vnučka , ale zrejme preto že je to jediné dieťa v "rodine" aj keď teda jeho matka je dosť otcom manipulovana
@betulinka1 tak, to asi vidno, či sa páčiš ci nie? Obvykle na to netreba slová.
@earlgrey nie, lebo to ani raz nedopadlo dobre. Zo začiatku ma to trápilo, teraz nie, možno aj preto že partner stojí pri mne, aj keď teda zo začiatku to úplne tak nebolo a chcelo to poriadny rozhovor, ja ich v podstate nijako nepotrebujem a deli nás diaľka cca 300 km. A ako som písala tie 2-3 večera do roka vydržím. A on aby vyhovel máme chodí sám, keď ma voľno a ja som v praci
Zit budes s nim nie s nou. Kasli na nu. Len ako to vidi tvoj priatel. Aby donho nehustila veci proti tebe ked sa jej nepacis.