Neohlásené návštevy

9. sep 2023

Ahojte, ako riešite neohlásené návštevy? Jedná sa o mužovu rodinu, máme síce výborné vzťahy ale vôbec nerešpektujú moje želanie ohlasovať sa. Aj keď sme im to obaja narovinu povedali, skúšala som aj cestou že si naďalej robím svoju robotu, aj videli že som nasratá, aj keď prišli na návštevu a my sme boli na odchode tak sme išli podľa svojich plánov ale to ma už dožralo. Moja rodina to rešpektuje, my sa im ohlasujeme, reálne aká možnosť nám ešte zostáva keď sme ich o to žiadali a aj tak nepochopili? Veľakrát nám vraveli že prišli, neboli sme doma. Bohužiaľ, treba zavolať. Nič, hrach o stenu. Určite chápete že občas človeka zastihnú aj v chúlostivej situácii 😅 nejdem rozpisovať detaily pre istotu..... to máme fakt vymeniť bránu a zamykať sa ako na zámku?

larisa
9. sep 2023

Ved netreba otvárať dvere, keď návštevu nechcete. A zamykat si bránu a dať zvoncek na branu.

muchotrafka298
9. sep 2023

Pokial odmietaju respektovat pravidla, tak ine Ti neostava. Mna raz prekvapil partnerov otec, ze ide okolo, ja som bola v pyzame, umyte vlasy, uterak na hlave...Jemu vobec, ale ze vobec nenapadlo, ze sa to skutocne nehodi, lebo ved ide okolo a je to otec.....Mne bolo neskutocne trapne v tejto situacii, vysvetlovala som to partnerovi xykrat, nechapal. Ze ved co je na tom. No nic. Respektovat sukromie druheho je zaklad. Ja som ho casom donutila aspon k tomu, aby sa zamykala brana a dvere ak sme boli doma tak sme nechavali kluc vo dverach, aby sa nedostali dnu. Lebo najblizsia rodina mala od neho kluce tak si otvarali sami (!!!!!). Fakt by som bola nerada, aby ma pri sexe vyrusil niekto neohlasene a musela sa mu este nebodaj ospravedlnovat alebo si nemohla vo vlastnom dome robit co chcem.

autor
9. sep 2023

@larisa máme budú vyzváňať, potom volať a deti ma prezradia keď sme doma. A také že odpovedať im Nečakáme návštevu, nepustím vás atď to by ma mrzelo lebo ako píšem máme veľmi dobré vzťahy. Tak ich pustím a zakaždým jasne poviem že sme ich nečakali a prečo nedajú vedieť. Odpoveď žiadna 🤷‍♀️🙈🙏

larisa
9. sep 2023

Veď nech si vyzvanaju aj hodinu neotvorim a nedviham mobil. Predsa mate pravo na súkromie.

coco1
9. sep 2023

Nechavat kluc v zamke ak maju kluce aj od dveri do domu/bytu. A este raz raznejsie povedat, aby sa dopredu ohlasili. Ak nepochopia a pridu zas bez ohlasenia by som povedala: prepac, ale nehodi sa mi to prave, potrebujem odist do mesta ( alebo cokolvek) aby im ostalo mozno trapne a mozno im to dojde konecne..nemam to rada inak tiez, to sa proste nerobi. Ja volam aj vlastnym rodicom, ze sa zastavim. Slusnost kaze si myslim.

muchotrafka298
9. sep 2023

Vies co, toto nie je o vztahoch, ze ci su dobre alebo zle. Toto je o respektovani sukromia. Nie sme na dedine v 50tych rokoch, kedy sa len tak ktosi na pohar vody zastavil, lebo isiel okolo. Za mna je respektovanie sukromia druheho zaklad a neohlasena navsteva je drzost a ignoracia. Lebo nemusis mat na tych ludi cas, chut, nemusis byt vobec doma. Nech as naucia ohlasovat sa vopred, kedy TY rozhodujes, ci mozu alebo nemozu prist.

autor
9. sep 2023

@muchotrafka298 akože nechcem tu nejak konkretizovať ale už si chodili sami do domu, už sa mi stalo že som bola na wc a oni za dverami, prepadovka, skoro ma vykotilo. Nasratá som bola, ani sa dlho veru nezdržali. Zas sa odmietam doma zamykať ako vo väzení a utajovať sa, ako píšem máme malé deti, špekulantov, s kľúčmi by boli len problémy a aj tak by ma prezradili že sme doma. Kľúče od nás nemajú, to by som nedovolila.

muchotrafka298
9. sep 2023

No tak si predstav, ze hola vyjdes z kupelne zo sprchy, ze si nieco ides zobrat a za oknom vidis, ze si rodina dvere otvara.....takze takto. A nie, ani na 5 minut, ani na kavu, ani na hento alebo toto. Proste sa naucia. Lebo ja nemienim zazivat trapne okamihy, nebodaj sa schovavat, ze vidim ich za oknom a ja s partnerom naha v posteli.

majla87
9. sep 2023

Ty sa doma nezamykas ale oni sa dostanu dnu, aj ked nemaju kluce?? Tak jedine zvonka gulu. To sa nebojis ze ti tam aj niekto cudzi moze vojst?

katka2602
9. sep 2023

Počkaj byvate spolu so svokrou? Akože si sami otvoria dvere a vojdú do domu? To sme kde? Nikdy by som si nedovolila toto urobiť.

larisa
9. sep 2023

Nechápem ako sa niekto doma moze nezamykat. Veď to hocikdo cudzí vám môže po dome chodiť
Riešenie je sa zamykat.

autor
9. sep 2023

@majla87 nebojím, bývame na dedine, máme bránu a veľkého psa ktorý ich pozná. Bohužiaľ 🤣
Už sme začali primykať keď deti spia a ideme s mužom na vec, neozaj netúžime aby nás načapali aj pri tomto. Aj keď, možno by sa začali ohlasovať konečne

muchotrafka298
9. sep 2023

No tak takuto sokovu terapiu neodporucam...ani pre vas s muzom ani pre tych, co sa nevedia slusne ohlasit.

autor
9. sep 2023

@katka2602 nie, nebývame s nimi, bývajú cca 5km od nás. Normálne vojdú do dvora lebo pes ich pozná a dvere nezamykáme lebo hlavne teraz v lete aj deti behajú stále von a dnu, stále niečo treba. Ale asi to prehodnotím keď sa s nimi nedá dohovoriť

kate_cs
9. sep 2023

Ja ti rozumiem. Neznášam neohlásene návštevy. A pre mňa je návšteva každý jeden, kto v dome nebýva. Ja nemám zvonček a na veľkej bráne petlicu. Do dvora a domu nie je ani vidieť. Nie to vojsť len tak. Takze kto sa neohlási, má smolu. Určitá časť rodiny sa to takto naučila.

katka2602
9. sep 2023

To je pravda,že v dome by som asi ani ja nezamkla dvere. Ale to je mimo môjho chápania a tolerancie. Asi by som začala zamykať bránu.

muchotrafka298
9. sep 2023

@katka2602 kazdy slusne vychovany clovek vie, co je to sukromie a respektuje ho. Bohuzial su jedinci, ktori to nevedia a tych to musime my slusni ako ja alebo ty naucit.

altaya
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marca12
9. sep 2023

My mame vzdy zamknutu branu prave kvoli necakanym navstevach. A zamknute dvere mame vzdy,ked ideme na vec 🤣 to proste musi byt,bez toho by som sa nevedela uvolnit. Pre mna je odjakziva samozrejme zamykat dvere,takze mna neprekvapi nikto. Ja aj pocas dna zamykam dvere,mam tak lepsi pocit doma

januska12323
9. sep 2023

Brána je na to aby sa zamykala.

muchotrafka298
9. sep 2023

Ja mam aj opacny priklad, mam kamaratku, poznam ju uz niekolko rokov. Ona si k sebe do bytu pusti malokoho, co ja respektujem. Viem kde byva, aj ako to tam ma cca zariadene z fotiek. Ale nikdy by som len tak k nej neprisla, ked viem, ze si domov vola len velmi velmi obmedzeny okruh ludi. Ked mala kovid (zije sama), tak som jej pisala, ze ci nepotrebuje nieco priniest, ze by som jej to dala pred dvere. Tak to rezolutne odmietla.

majla87
9. sep 2023

Keby mi tak prisli, tak poviem Ahojte, prave drhnem kupelnu, kavu si spravte, salky viete kde najdete. Paaaa

xsuzannex
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
xsuzannex
9. sep 2023

U nas detto.. len s tym ze este take kombo k tomu.. zavolaju ze pridu, cakame a bez toho ze by dali vedeit ze zmenili plany tak nepridu.. alebo teda pridu neohlasene.. muz co je vecne v robote tak jemu som povedala ze aj v pripade ked sa ohlasia ze pridu,cakam polhodinu, potom odchadzam.. v pripade ze pridu neohlasene a mamm uz nejake plany, odchadzam z domu.. ja nie som na spagate ze by so mnou takto cvicili.. a keby to bolo obcas, ale toto sa stane 8 z 10 razov.. taze tudy cesta nevede..

hederamonstera
9. sep 2023

A nehovoris im to stylom ze akoze “hahaha co ste sa neozvali?” Normalne ich postavte pred seba a priamo im povedzte, ze sa vam to nepaci, ze je to totalne cez ciaru a nech sa vzdy hlasia.

danica2711
9. sep 2023

bránu a vchodové dvere zamknuté alebo na guľu, kľúče im samozrejme nedávať a keď dlho vyzváňajú a deti vás prezradia, pootvoriť dvere a povedať, prepáčte, neohlásili ste sa, teraz sa nám návšteva nehodí. Zavrieť dvere a hotovo. Snáď nie sú takí natvrdlí, aby nepochopili, zvlášť keď to urobíte viackrát

h2
9. sep 2023

Keď nič nepomáha, treba im to vysvetliť názornou ukážkou. Začnite aj vy k nim chodievať bez ohlásenia, ale dajte si záležať, aby to bolo v pre nich najnevhodnejšom čase. Skoro ráno, neskoro večer, alebo keď ide v telke svokrin obľúbený seriál...

autor
9. sep 2023

@hederamonstera práveže vždy im to poviem minimálne s kamenným výrazom, prípadne aj nahnevane. Takže preto neviem ako ich donútiť ohlasovať sa. Raz mi na to odpovedali v štýle že však oni neprišli za nami ale za deťmi, to už bol taký argument 🙈 tak som išla ďalej variť. Keď za deťmi tak za deťmi, bavte si ich. Ale vtedy boli aj urazení.
Akože oni sú taká rodina že u nich si nedávajú vedieť, ako to nazvať, takí súdržní, každý má u nich vždy dvere otvorené a ak príde návšteva tak slušnosť káže pohostiť a venovať sa. Ale mne to nevyhovuje a nie som takto zvyknutá, ale oni nie sú schopní to rešpektovať. Minule kosím, oni za plotom. Skoro ma švihlo. Ja som doniesla vonku vodu, koláč a jedzte, kosila som ďalej a spoločnosť im robili deti. A na druhý deň ďalšia prepadovka. Tak ja neviem či som už vadná ja alebo oni.
Aši začnem fakt zamykať bránu a risknem to sa zatajiť. Tichý režim kvôli deťom a hotovo.

candii
9. sep 2023

Neotvarat a hotovo. Zamknúť bránku a všetko a mala by som na salame. Nenávidím návštevy a už vonkoncom tie neohlásene

maminkadeticiek
9. sep 2023

Nech si to s nimi vyriesi raz a navzdy muz.Takto sa neda zit.Mna by jeblo.