Neobľúbená

kattullka
9. feb 2024

Ahojte,,, neviem či to je správne pomenovanie neoblubena alebo,,, ide o to, že aj keď sa snažím pýtam sa zaujímam sa o každého napr v práci ale vidím že som úplne všetkým jedno. Otázku na mna moju rodinu súkromie sa mi nevracajú akoby som bola vzduch. A to sa týka napríklad aj mojej prace všetci berú ako samozrejmosť čo robím a napríklad potom počujem ako ospevujú kolegyňu ktorá má dakedy zastupuje aká je šikovná ako to dobre urobila a to človeka tak trochu zabolí. Povedia to kľudne aj predo mnou a to ja predýchavam a rozmýšľam či je to vôbec možné že či im nedochádza. Som celkom introvert tichšia tak to prikladám aj tomu možno a dlhšie si zvykám, ale inak som nekonfliktna nemám rada ohováranie.Ale to tiež keď už sa spoznam nemám problém ale,,,, aj si myslím že pohoda a potom volám kamošky/ kolegyne na kávu alebo niečo a povedia že oni chodia,,,,mna ale nezavolajú. Názor? Kde môžem robiť chybu?

domkakvet
9. feb 2024

@kattullka podla mna ste si iba nesadli, ked oni chodia na kavu a teba nezavolaju, nemusis nikde robit chybu, len kazdemu vyhovuje niekto iny.

klementinka58
9. feb 2024

ja som naopak oblubena, tiez som introvert, nemam rada ohovaracky a konflikty a mna kolegyne a kolegovia vyhladavaju, radi sa so mnou rozpravaju, dokonca na firemnej akcii mii dve kolegyne povedali, ze som ich vzor. Netusim preco, ale odovodnili to tym, ze som pohodacka a ze problemy riesim s chladnou a rozvaznou hlavou. A ze mi nechyba taky ten flow , energia a pod. Sama som bola prekvapena z toho.

esterrrrrrr
9. feb 2024

@kattullka jednoducho na nich kasli, ľudia sú hlúpi, nevdacni. Jednoducho sa prestaň pýtať, prestaň sa zaujímať. Daj si sexy oblečenie, nalic sa, uprav si vlasy, vezmi mobil a keď budeš mat čas tak si akože s niekym píš a usmievaj sa. Jednoduché

egonsk
9. feb 2024

@kattullka nie kazdy kazdemu sadne, netreba sa tym trapit, nikdy kazdemu nevyhovies, to je proste zivot.

kattullka
autor
9. feb 2024

@klementinka58 tak to v dobrom závidím 😊 ja som mojim kolegom zorganizovala večierok a ani len nepoďalovali. A niežeby som vyžadovala pochvaly ďakovačky a neviem čo ale proste sú to take maličkosti čo ja vnímam

beata_k
9. feb 2024

@kattullka Mozno sa im zda, ze si vtierava. Pytas sa na ich sukromie. Ak by chceli, povedia aj same. Tym som ta nechcela urazit, iba tak odhadujem z tvojho prispevku.

klementinka58
9. feb 2024

@kattullka no ja neorganizujem nic. Nie som akcna. A ani necakam nic za pomoc,radu
.proste som sama sebou, vesela, obcas sa postazujem, pokecam....su dni ked okolie neriesim a sami sa mi nejako ozyvaju. Ja ani neviem ako to robim. Len viaceri spominali ze ide zo mna obrovsky pokoj. Mne sa aj hocikto prihovori na ulici, v obchode , cudzi ludis sa mi zaluju...predavacka v obchode, sestricka v nemocnici, v detskom kutiku uplne cudzi otecko sa prihovori...ja sama malokedy zacinam prva konveŕzaciu

kattullka
autor
9. feb 2024

@egonsk to samozrejme chápem že si niekto a niekym nesadne. Skôr má štve to že 30 ľudí kolegov a všetci má viac menej ingnoruju a neberú do kolektívu nejako. Nikdy som nemala žiaden konflikt len sa mi možno ťažšie zapája do debát s mojou povahou ale to nie je myslím si dôvod aby má úplne obchádzali.

egonsk
9. feb 2024

@kattullka povaha moze byt praveze velkym dovodom, preco nezpadas. Druga vec je, ako dlho tam uz robis? Ak je tam velka fluktuacia, tak do 3 mesiacov casom ti starsi co su tam roky, uz prestanu mat chut spoznavat niekoho, takze to chce cas. V takom kolektive, kde sa to velmi meni, sa zacnnu az po cca polroku otvarat postupne ludia a najskor po roku ta viac prijmu.

kattullka
autor
9. feb 2024

@beata_k zaujímavý názor. Ďakujem to mi nenapadlo. Aj keď si nemyslím že témy o tom aký bol víkend či sú deti zdravé sú nejake moc. Sú to za mna take všeobecne témy rozhovorov.

huxy
9. feb 2024

@kattullka aký bol víkend je podľa mňa dosť osobná otázka. Od kolegov nemáš vyzvedat, ak ti sami nepovedia. A tiež nie každý sa bude teba pýtať, vyzvedat, lebo im je to proti srsti

karolinakovac
9. feb 2024

@kattullka ja keď som nastúpila do novej práce tak som sa s nikým nebavila o súkromí. Až po vyše roku. Dovtedy sa ma viacerí pýtali že prečo s nimi sa nebavím viac, či som nemala nikdy v práci kamarátov 🙈 ale všimla si toto aj moja vedúca a neskôr sa ukázalo že neznáša keď niekto v práci veľa klebeti (čo sa u nas klebeti a rozpráva maximálne) tak som sa o sebe dozvedela že som svedomita a robim si riadne svoju prácu - žiadne kávičky, ohováracky.
Ja chodím do prace pracovať a nie si hľadať kamošov. Teraz po istom čase sa občas opytam kolegov ako sa majú ale nič detailne. A tí sú šťastnú že som si ich konečne všimla 🤣 ako sa hovorí, nezáujem tvorí záujem či ako to je.
Na jednej strane bud aj rada že sa nezúčastnujes v robote na klebetei a zachadzani do detailov o ostatných, nemuselo by to byt dobre pre Teba.
Ja na Tvojom mieste by som bola odmeranejsia, pytala sa iba na podstatne jednoduché otázky a moc sa neusmievala a nesmiala s ľuďmi. Pretože potom ľudia vidia ze si moc milá a to bohužiaľ nerobí dobrotu.
A nie len v pracovnom živote. Vieš koľko "kamošiek" som mala keď som bola zlata milá? Akokeby ich ta moja dostupnosť obmedzovala, tiež som nechápala...Potom som to obmedzila, začala som sa venovať samej sebe, koníčky, nákupy, knihy, investovala som do seba, začala som sa mat riadne rada v dobrom zmysle a ľudia si ma viac vážia.

lindus_esterka
10. feb 2024

@huxy a podla mna je to v pohode otazka. Ak niekto nechce odpovedať povie "bol fajn". Iny bol možno lyzovat na ladovci ale nechce to povedat sam od seba, aby nevyznel ako chvalenkar a tato otazka je na to super, mozno dokonca objavia spolocnu zalubu

huxy
10. feb 2024

@lindus_esterka je to vec pohľadu. Taká otázka mi nevadí od človeka, s ktorým nemám problém komunikovať, s ktorým sa poznám dlhšie, vychádzame....
Ale od niektorých ľudí by mi to vadilo.

lexie321
10. feb 2024

@kattullka úplne ťa chápem, pár rokov dozadu ma toto tiež dosť trápilo. Už v škole som mala pocit, že ja som bola tá čo sa stále snažila. Spolužiačky nechceli sedieť same? Nie je problém budem ja. Nejaká mala narodeniny? Oki tak niečo z organizujem, vyzbieram na darček. Mal ísť film na ktorý chceli ísť viacerý tak objednám lístky aby sme sedeli spolu a kopa veci čo už ani nepamätám. Tiež v kuse som ich skúšala volať vonku tráviť čas no ale od nich som sa toho nedočkala. Potom keď som sa dozvedela, že chodili bezo mňa tak ma to zvyklo dosť raniť ale nechcela som vyzerať hysterický tak som si to nechávala pre seba. Rovnaké to bolo aj na výške a v práci. 😂 Asi to bolo mnou neviem. Teraz mam pred 30tkou a už som si zvykla. Už nikomu nevypisujem a nesnažím sa udržať kontakt a v práci som ticho alebo ostanem robiť z domu. Mám super partnera takže ním aspoň dosť kompenzujem tú samotu, čo sa týka kamarátov/kolegov.

belaaaaaaaaa
10. feb 2024

@kattullka
@kattullka Úprimne. Kašli na to. Sexy sa obleč, namaľuj a buď šťastná. To vie ľudí zobudiť. Si skvelá taká aká si. Kto to nevie oceniť, nech letí do hája. Mimochodom tento svet je úplne na dne. Je to všade. Nerieš a ži🙂))

@kattullka