Nenavštevujete sa s partnerovou alebo manželovou rodinou?

4. júl 2023

Prosím Vás, ktorá z Vás tak funguje, že sa nenavštevujete s partnerovou alebo manželovou rodinou?
Že na návštevy chodí len partner s deťmi?
Prípadne, chodia oni k Vám? Alebo nechodia?
Ako nastaviť hranice, aby som sa nerozišla s partnerom?
Problémy máme už dlhšie. Z jeho rodiny cítim na moju osobu nenávisť. Nesadla som im a ani oni mne.
Ďakujem za každú skúsenosť.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
4. júl 2023

@sheila121 Ahoj, nemáme šťastný vzťah :( Jeho rodina nás začala v poslednom čase veĺmi zle ovplyvňovať. Nikdy si ma nezastal a bohužiaĺ začal s nimi tráviť dosť veĺa času.

autor
4. júl 2023

Bojím sa, že náš vzťah je odsúdený na zánik. Máme 1 dieťa. Veĺmi ma to mrzí.

kvetinka75
4. júl 2023

ťažko radiť keď nevieme v čom je vlastne problém. V čom si vadíte, čo vám prekáža

brigelka
4. júl 2023

Musí si vybrať. Buď bude žiť s tebou alebo bude žiť s rodinou. Načo sa potom takí chlapi ženia, keď sa nevedia od matere odstrihnúť.

autor
4. júl 2023

@brigelka Veĺmi ma to mrzí. Momentálne je leto a piaty deň robí úniky k rodičom, aby nemusel byť doma a vyjasniť si problémy. Nechce so mnou komunikovať. So sebou bere aj naše dieťa a ja som totálne opustená.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
januska12323
4. júl 2023

Aspoň máš čas rozmýšľať čo ďalej. Rodina nerodina ak spolu neviete komunikovať zbytočne to naťahuješ.

brigelka
4. júl 2023

Pri rodičoch mu hladia ego a teba ohovárajú. Štvú ho proti tebe. Povedz mu, buď ty alebo rodičia. A ako sa rozhodne, podľa toho sa zariad.

kvetinka75
4. júl 2023

nemôžeš napísať niečo bližšie? Takto to vyzerá že on je ten hajzel. Ale čo keď je problém v tvojom konaní? U nás keď to už bolo na hrane, odmietla som ďalšie rozhovory ja, pretože som vedela, že to už nikam nevedie. Každý si išiel to svoje. Vždy to končilo hádkou a dokola stále to isté. Tak najlepší bol rozchod.

luccija
4. júl 2023

Tak odíď s dieťaťom ty von a nech ide sám.Unikat pred problémami nemá zmysel.Predbehni ho a zavolaj ho dnes s dieťaťom na zmrzlinu, von ..

luccija
4. júl 2023

A nie, nechodím k muzovým rodičom asi 5 r chodí muž s dcérou na sviatky, narodeniny...svokor k nám občas príde v rámci cyklovyletu

autor
4. júl 2023

@luccija Svokor je u nás to najmenšie zlo. Nebavíme sa, tak ho nebudem volať na zmrzlinu. On sa dnes zas zdekuje k nim. Nechce riešiť problémy.

luccija
4. júl 2023

Ale takto si v pozícii vyčkávacky a on si robí čo chce.Bud to bude dobré a zmiernite sa, alebo to speje k rozchodu.Zajtra je voľno naplanuj deň pre vás a uvidíš čo povie.Ked budeš urazená ty aj on nič nevyriešite.Chlapi všeobecné nechcú rozprávať o problémoch.Tak by som dnes zobrala dieťa a išla von nech ide sám.

barbora19911
4. júl 2023

Noo ja som v tomto nekompromisná keď sme proste mali nezhody medzi sebou tak som tam nechodila a ani naše dieťa tam nechodilo a ani môj muž proste rovno som mu povedala že je to podkopávanie mojej autority a nenamietal lebo vedel že je to zbytočne keď ja niečo poviem cez to vlak nejde proste ...teraz keď sme sa udobrili tak už tam normálne ideme 🙂 nechápem čo sú to dneska chlapi za hieny a že vedia byť taký hnusni k tým ženám :(

autor
4. júl 2023

@barbora19911 Ja som v pozicii že mój muž je ten vlak. Ja nemám žiadne slovo.

kvetinka75
4. júl 2023

autorka - tak si naplánuj 1 deň ty, zober deiťa a choď s ním na celý deň preč. Ako ti v tom môže zabrániť? A nech sa aj na hlavu postaví.

barbora19911
4. júl 2023

Ach jaj ani keby si si dupla a porozprávala by si sa s ním ? Alebo možno sa porozprávať so svokrovcami a uzmierit sa či to sa nedá ?

zuza265
4. júl 2023

Skus popisat preco nastali tie problemy. Totiz viem si predstavit situaciu kedy muza chapem, ze uteka k rodine takymto stylom a viem si predstavit situaciu, ze nechapem co doraba ten muz…

papena
4. júl 2023

Panebože ľudia, vy sa zacyklite v úplne nezmyselných problémoch. Treba sa dať do pohody, nie sa non-stop urážať, riešiť nezmysly a ešte sa kvôli nim rozchádzať. Chlapa treba obalamutiť, idem s ním ku svokre, posedim, pousmievam sa a poď Zlatko domov. To by svokra čumela. Ty buď za princeznú a neľutuj sa sama doma.
Také stratégie ako vytrestat ho odchodom z domu nefungujú. Ja už neviem, vidím to všade dookola, rozchody pre hlúposti. Pre jeho rodičov sa nerozvádzaj, nebudú žiť večne?
No a na záver -Chlap polovici veciam pre ktoré sa hnevame , oduvame ani nerozumie. Ale ja som tiež taká bola.
Pokiaľ nie je alkohol, bitky a iné problémy tak sa dá na vzťahu pracovať.

autor
5. júl 2023

@papena Dakujem. Porozmyslam. Len niekomu da prieči takéto správanie. Ja u svokrovcov zažívam urážky, dvojzmysly, pohŕdanie. Prakticky, keď k nim prídem. Nikto sa so mnou nerozpráva len svokor. Cítim sa zle. Tak to mám podĺa teba chodiť do osieho hniezda?

annia99
9. sep 2023

Rodina dokaze rozbiť vzťah. Mne sa to stalo. Vplývali aj moji rodičia. A ja som si to nechcela priznať. A jeho rodina vplývala tiež, mali vybratu inú nevestu. A raz som synovi 3x odložila oslavu lebo svokre vždy čosi do toho prišlo, tak som nevydržala a povedala som jej všetko čo si o nej myslím na hlas. Boze ta úľava.... A odvtedy je kľud🙂 ja som spokojná, kebyže chce navštevuje vnúčatá ale nechce a aj predtým nechcela. Len ja som ich tisla, že sú vnúčatá ako to je, že ich nemá rada.... A chalanom tiež starká nechýba... No a mojii rodičia, už nedovolím taký vplyv, sú mi rodičia ale za.chrbtom robili také veci, čo rodičia nemajú. Nepodporili keď mali, tak ani to nesilim. Hlavne, že ja som šťastná, moje deti spokojné. To je pre mňa najdôležitejšie a nedovolím aby s nami ktokoľvek manipuloval.