Nenávisť k tučným ľuďom

1. okt 2023

teraz som citala diskusiu a od nej som sa bohuzial dostala aj k dalsim 😀😀 ja som vzdy bola stihla, mamka nas vychovala na tzv almond strave a ostalo mi to ale nikdy som necitila zast k tucnym ludom. Vy chude ktore to tak mate tak preco?? 😀 uprimne ma to zaujima lebo je vas tu dost, dufam sa tu ohlasia aj tie ktore urazaju v tychto diskusiach najviac... tak ma zaujima odkial ta nenavist pochadza 🙂

colsami
1. okt 2023

Nemyslim si ze niekto nenavidi tucnych ludi. Ani som to nikdy nikde nepostrehla.

Mozno skor ide o to prehnane glorifikovanie obezity v dnesnej dobe, ze niekto ma 150kg ale "ak sa citis pekna a stastna, vsetko je v poriadku" - no nie, to nie je.

kristinka92
1. okt 2023

čo presne znamená almond strava keď sa môžem opýtať?

julia2002
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
laurita285
1. okt 2023

Však čo je na tom špeciálne? Slováci neznášajú všetkých čo nie sú podľa ich normy. Neznášali by aj tých čo majú farebnú hlavu, potetované celé telo, pírsingy v prdeli... jednoducho čokoľvek neznášajú 😀 nie len homošov, tučňákov a mudrlantov 😀

ckocka
1. okt 2023

To nie je nenávisť, aspoň vo väčšine prípadov. Ale každý človek má rád pocit že je v niečom lepší, a toto je dobrá príležitosť na to poukázať. Navyše keď ten horší nemá moc manévrovací priestor sa brániť, veď ťažko može vyvracať tvrdenie že obezita je zdravotný problém.

janetinka27
1. okt 2023

Podla mna to nie je nenavist, skor pohrdanie a najma: pre mnohych moznost, ako sa citit lepsia ako ta druha, aj ked ju nepoznam 😀. Som chuda, som lepsia ako ta tucibomba, ta mi ani po clenky nesiaha. Pritom aj chuda moze byt mlandrava, bez zivota, bez dobrej zivotospravy atd.

1tina597
1. okt 2023

Kus odbáčam od otázky aleeee.
Mne sa nepáči keď doslova vychrtnuté ženy sa navážajú do obéznych. Lebo ideál je štíhlosť, ani 40kg a 160+ cm neni normálna zdravá váha. Ženy čo majú XXS a XS veľkosti, a že ich nie je málo, sú často podvýživené. Ale to je už asi Ok v spoločnosti, no a tomuto napríklad, zas ja nechápem. A ešte keď doslova ľudia pochvália ženu čo je kosť a koža, že aká je pekná a má super postavu a neviem čo, podporujú ju v tom.🙈 No úplne choré za mňa. A teda zažila som to aj na strednej škole. Telocvikár chválil doslova nezdravo štíhle dievčatá, mne sa stále rozum zastavoval.

laurita285
1. okt 2023

Inak ešte zaručene neznášajú aj matky s 4 a viac deťmi, slniečkárskych bratislavských vysedávačov, tupých oravákov, ožratých výchoďňárov, čierne huby, valachov, maďarov, hlupákov zo zámeny manželiek 😀 mohla by som pokračovať koho všetkého národ nenávidí :D už len robiť tak aby človek nezapasoval do niektorej z nenávidených skupín aby raz neskončil v plynovej komore 😀 😀

viestta
1. okt 2023

Ono je to subjektivne. Niekto napise holu pravdu bez akehokolvek ineho umyslu, len pomenuje fakty a to si niekto moze vysvetlit ako urazku. Ano, su aj taki, co priamo urazaju a vysmievaju sa, ale nie kazdy ma taky umysel.

rebrambora
1. okt 2023

Ja napriklad necitim nenavist voci ludom, ale voci vyhovorkam, kt maju.
Kedze som si mala moznost vyskusat tehotenstva, problemy so stitnou zlazou a hormonalnu liecbu a zvladla som ostat netucna, nenavidim to, ked niekto ma kecy, ze to a to moze za tucnotu, ze tehotenstvo, genetika' - bludy.
Cize nie ludia ako taki, ale vyhovorky.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lindous
1. okt 2023

@1tina597 Ja som tá XXS/XS, 163 cm, 45 kg (stravujem sa normálne, dlho som sa snažila pribrať, lebo sa mi to nepáčilo, ale som zdravá a časom som sa naučila mať rada svoje telo) a teda veľa som si vypočula resp. stále počúvam narážky typu, že sa mám najesť, či mi doma jesť nedávajú, že s kosťami sa hrajú iba psy, že mám postavu ako 12 ročné dievčatko atď atď atď....a často práve od ľudí, ktorým by sa nejaké to kilečko zišlo dať dole, ale nikto im to nepovie, lebo to sa predsa nepatrí... nesúhlasím s propagáciou ani jedného extrému, poruchy príjmu potravy sú obrovský problém do oboch strán a treba o tom hovoriť... ale čo sa týka urážania, mám pocit, že je to o ľuďoch, nie o váhe... ak má niekto potrebu komentovať a urážať druhých, vždy si niečo nájde, keď je to chudá baba, bude urážať ženy pri tele, keď je pribratejšia, bude sa navážať do "vychrtlín", nízka kočka sa vysmeje "žirafe", vysoká "trpaslíkovi" a tak ďalej...

marsmykkok
1. okt 2023

Takto no, ja posledné čo sa mi chce riešiť sú postavy iných. Nejakú ženu krv a mlieko napríklad 165 cm a 74 kg si ani nevšimnem, je mi jedno či je za tým genetika alebo ľúbi sladké. No ale ak má tá žena 90kg a viac ok to nie je. Ohrozuje svoje zdravie, berie peniaze nás všetkých na choroby čo má z tejto váhy, to je rovnako odsúdeniahodné ako ked je niekto alkoholik, tuhý fajčiar, konzument drog. Neviem prečo sa to, že niekto je závislý na jedla a zažiera všetky problémy má považovať za niečo čo je v norme a len estetický problém.

1tina597
1. okt 2023

@lindous Prepáč, ale to je taký istý blud, keď napíšeš, že ješ a nevieš pribrať, ako keď obézna napíše, že neje a nevie schudnúť 🙈😂. Nezdravá je aj jedna aj druhá varianta každopádne.
Ale nekomentujem to, neriešim. Je to každého osobná vec. Málokto žije 100% zdravo. A nemôžeme vedieť čo je príčinou, či už jedného alebo druhého extrému. Tak netreba urážať ľudí, ani odsudzovať za váhu, lebo to nepomôže nikomu. A vadí mi, keď počujem, ako sa ľudia za váhu posmievajú alebo osočujú niekoho.

katka700
1. okt 2023

Nie som stihla, ale svoj názor napíšem. V dobách dávno minulých mali príslovie, že poturcenec je horší od turka. V oblasti telesnej hmotnosti to platí dodnes. Keď trochu lepšie spoznáte ľudí čo "nenávidia tučniakov" zistíte že kedysi mali nábeh na nadváhu alebo dokonca v detstve trpeli obezitou. Museli vyvinúť obrovské úsilie aby zmenili svoj život a stravovacie návyky. Radi predstierajú, že ich dokonalý vzhľad je výsledkom minimálneho úsilia. Budú vám tvrdiť, že sa stravujú zdravo ale v podstate jedia všetko. Skutočnosť je však taká že aby sa udržali hlboko pod geneticky a rodinnými zvykmi determinovanou hmotnosť celé roky dodržiavajú prísne dietologicke obmedzenia (bezlepková diéta, nejesť po obede).
Tučný človek je pre nich lenivec a slaboch čo na sebe odmieta pracovať a zároveň stelesnenie ich najhoršej predstavy čo sa stane ak jedného dňa vo svojom prisnom režime polavia.

lindous
1. okt 2023

@1tina597 jem toľko koľko moje telo potrebuje a vtedy mám takúto váhu… jasné, že som pribrala, keď som sa tlačila do kalorickeho nadbytku, ale nerobilo mi to dobre a bolo to pre mňa neudržateľné… ale nechcela som o mne, chcela som tým len povedať, že vychudnuté dievčatá nie sú len obdivivané, ale počúvajú tiež aj nepríjemné veci, dokonca veľmi často, lebo ľudom to príde akokeby viac v poriadku komentovať a tvoj prvý príspevok o tom hovorí tiež… v závere tvojho druhého príspevku sa však určite zhodneme

jablkovastrudla
1. okt 2023

@laurita285 co je to bratislavnsky vysedavac, prosim ta? 😀 naozaj to pocujem prvy krat

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
trema
1. okt 2023

Je tu jedna baba, alexis neviemco sa asi vola, ona a jej muz nenavidia tucnych, uz viac krat to tu pisala, skus sa jej spytat 😀

1tina597
1. okt 2023

@kittykat22 ani by si neverila koľko poznám štíhlych mám s “veľkými” deťmi. A tiež “veľkých” mám so štíhlymi deťmi. Zdravotne problémy môže mať aj športovec, aj ich často má, tiež pribúdajú vekom, nie je to niečo, čo sa týka len obéznych. Keď som u lekára, nemám pocit, že tam sedia obézny. Nooo a to vysedávanie, tiež nemám pocit, že pracujú len štíhli ľudia, práve manuálne vládzu viac väčší ľudia. Vôbec neplatí tučný=lenivý. Poznám aj športujúcich s nadváhou a majú kondičku, že ja s mojou “ normálnou váhou “ nestíham za nimi.

zuzitko74
1. okt 2023

@kittykat22 Raz mal Bukovský na túto tému návrh, aby štíhli ľudia mali viac dovolenky než obézni, lebo si ju zaslúžia za to, že sa o seba starajú. A že iste taký štíhly človek stále len v práci zaskakuje za toho obézneho, lebo obézny je stále chorý.
Toto považujem za predsudok. Som obézna (riešim to), ale chorá bývam minimálne, v práci vymeškávam len vtedy, keď idem s deťmi na nejaké odborné vyšetrenie. Suplujem prácu aj za kolegyne, ktoré chýbajú desaťkrát viac než ja (to sú reálne čísla, to si nevymýšľam), pritom sú tie baby aj o 20 rokov mladšie než ja a o 30 kg ľahšie než ja.
Odbery mám v poriadku. Cholesterol dobrý, cukor nízky, lipidy v krvi dobré, tlak v poriadku. Môj jediný problém je anémia ( riešim to), ale tá s obezitou nesúvisí, s tou som mala problém aj keď som bola štíhla.
Píšeš, že ti vadí, že obézny do toho stiahnu aj deti. Lenže aj ten obézny bol väčšinou dieťa s takými rodičmi, ktorí mu dali taký istý štart do života.

mk1111111111
1. okt 2023

Ja som tiez xs a napocuvala som sa toho teda dost. A jednym uchom dnu a druhym von. A to doporucujem aj baculkam. Nech sa kazdy pozrie ma seba a stara sa o seba, ak mu vyhovuje aky je, tak nech taky zostane. Lebo mne to pripada, ze je to len taky boj medzi "chudymi" a "tucnymi" my do vas a vy do nas, hoci nevieme, co je za tym. Mozno niekto nemoze zmenit postavu, lebo zdravotny problem,
alebo slaba vola, ktoru premienaju ludia na to, ze sa im vlastne nepaci opacna strana. Ja drzim palce vsetkym, aby sa im podarilo dostat tam kam chcu a ak to z nejakeho dovodu nejde, nech sa s tym naucia zit a budu spokojni a stastni, ci uz chudi, ci uz baculati.

missviolet
1. okt 2023

@zuzitko74 no to bol teda navrh, wow. ja som schudla 42kg a teda som castejsie chora nez kedykolvek predtym 😂to ja len tak.... ako obezna som vobec po lekaroch nemusela chodit, nic mi nebolo. akoze nahoda, ale fakt sa smejem, ze tuto Bukovsky fakt zaperlil

gab
1. okt 2023

@zuzitko74 Bukovsky je zrejme fajciar, lebo keby nie, tak by navrhol, aby ludia prestali fajcit, lebo bez ohladu na vek, pohlavie a vahu skodia sebe ale aj druhym, znecistovanim ovzdusia. (dobre, nechajme to.... 😉😅)
a mal by studovat veci aj z druhej strany, nielen tej svojej.
Napr. MUDr. Cajthalmova, P. Havliek, obaja maju uzasne videa a vysvetlenia ohladom vahy, ze je to skutocne zalezitost genov, môzu robit cokolvek a neschudnu..

a co "stare zname" kym tucny schudne, chudy zomrie.? 😉 (mm je chudy, kym sa on pozbieral z covidu a ja kus pri slanine 😅 som fungovala)

odjakziva, to bolo brane tak, ze obezny clovek nie je taky pohyblivy a mrstny, co sa tyka behu ako chudy. Ano, to je pravda, pokial by sme ich postavili na beziacu ciaru, jednoznacne vyhra stihly. A tam zacal aj vysmech, urazky a pod. Pritom hodnotit ludi by sme nemali hodnotit podla vyzoru, su tu aj ine kriteria. Lenze clovek je uz taky tvor, stale bude posudzovat, kritizovat tych druhych, a nezotrie si vlastnu sviecku pod nosom. 😅

uprimne, aj tak by som velmi rada osobne videla tie zeny, ktore maju silne reci, nielen ohladom vahy, ale vseobecne tu na MK, pretoze prstami na klavesnici a za obrazovkou pocitaca je kazdy hrdinom. Ktovie ake su v skutocnosti.

kristiii
1. okt 2023

Tak ja napríklad patrím k tým štíhlym..a teda napocuvala som sa na svoju postavu dosť (od tých nie najstihlejsich samozrejme) ako sa mám najesť, že kosti sú pre psov a pod .. ale teda nikdy som na oplátku takto z očí do očí nikomu nepovedala, že by mal so sebou niečo robiť alebo podobne. Takže z mojich osobných skúseností to platí skôr opačne. Ale neriešim, len sa občas tiež zamyslím napríklad nad synovymi spolužiačkami, ktoré majú už odmalička očividnú nadváhu..ale tak je to voľba ich rodičov..

domak2
1. okt 2023

@kittykat22 ono s tým zdravotníctvom by som to nedramatizovala, lebo zase tuční ľudia skôr umru a nebudú zatazovat zdravotnictvo tak dlhodobo ako stihli ľudia čo budú mat kopec stareckych pridružených chorôb iného charakteru.

ivangeline
1. okt 2023

Mna este napadla ....zavist ;) "Ako sa moze citit dobre v tomto tele?" (Aj ja chcem. :D)

anetka34
1. okt 2023

Mne osobne nezáleží na tom, kto má akú váhu, ale už dvakrát sa mi stalo, že som mala problém s naozaj obeznymi ženami, že ma doslova urážali a ja som im zo slušnosti nechcela odvrknúť naspäť, že sú tučné, tak to zneužívali a ešte viac si liečili svoje komplexy na urážaní iných ľudí. Nehovorím, že to robí každá s nadváhou, ale ja som dve také zažila. Doslova nepríjemné bezdôvodne boli. Také až smutné to bolo.

dadis
1. okt 2023

Neviem, co ta almond strava je. Mna vyzor inych zien nezaujima, ale obezni muzi ma absolutne nepritahuju. Nemozem v tomto klamat a napisat, ze dolezitejsi je charakter a pod. Pisala by som nepravdu, aj ked si uvedomujem, ze telo je len schranka. Toto vsak nie je o nenavisti. Verim, ze aj muzi to tak maju, ze ak sa im pacia stihle zeny, tak s obeznou zenou, akakolvek by to bola dobra partacka a zena do nepohody, by nebol. Nastastie, svet je pestry a kazdeho pritahuje cosi ine. A snazim sa vyzor inych zien nehodnotit negativne. Ak to nejaka zena robi, myslim si, ze sama ma pocit menejcennosti a preto si potrebuje sebavedomie pozdvihnut zvyraznovanim svojich kvalit..