Dobrý deň ,nemáte niekedy pocit ,že dnes sú ženy až priveľmi schopné ? Myslím tak ,že máte kopu žien,ktoré zvládajú kopu činnosti ,nie sú lenivé,varia ,zdravo sa stravujú,starajú sa stále o deti ak majú ,chodia cvičiť behať atď,neboja sa šoférovať a dokonca majú aj dobrú prácu a pritom ta žena nemusí byť s nejakým extra partnerom,ale napríklad pri priemerných ,ja som typ ženy že mňa varenie veľmi nebaví ,šoférovať sa bojím a celkovo mám pocit ako keby som bola neschopná oproti väčšine žien a po druhé sa mi ani nechce cvičiť ani nič ale keď fakt pozriem aj v meste napríklad niektore neviem ako upravené a pritom sú len na káve s kamarátkou tak nechápem,lebo mne sa nechce a neviem ale mám proste strašný pocit neschopnosti keď si predstavím ako fungujú iné ženy a ako ja ,vnímate to niekto podobne alebo len ja som divná keď sa mi zdá že dnes už je každý schopný ?
Začala si hneď tým, že zvládajú kopu činností, nie sú lenivé... Ty si lenivá?
No veď taká si ako chceš. Oni chcú tak to robia. A áno, všimla som si. Nie som taká, no robím iba čo chcem.
Vsetky schopne zeny, ako ich sama nazyvas, sa kedysi borili s tvojimi pocitmi - strachom, nevolou, nedostatkom motivacie. No neuspokojili sa s tymito negativnymi pocitmi a CHCELI ich zmenit na pozitivne pocity samych zo seba. Skus to a aj ty mozes byt spokojna a schopna.
ked si ako pises, tak aj si taka ako si o sebe myslis. Clovek by sa mal inspirovat lepsimi a nie horsimi. Ludia ta mozu vnimat tak, ako si ty o sebe aktualne myslis, resp. sa vnimas, len ti to nepovedia do oci .... ale neboj, najde sa kkpec ludi, co ta chapajuc poklepkaju po ramene, lebo su na tom rovnako. 😉
Nie si jedina. Vela ludi nema zaujem o nic. O svoj vyzor, zdravie, ziadne zaluby.
Prestaň sa porovnávať. Dnešný "ideál" ženy je chudá atraktívna vždy vystajlovana a usmiata, večne v pokluse venovať sa nejakej aktivite a tak výkonná že ani spať nepotrebuje😂
To sa nedá dosiahnuť.
Keď niektorá tvrdí že to všetko dava klame sama seba.
Nerieš čo robia iné ženy. Ako sa vraví bud sa inšpiruj alebo ignoruj.
Zaklad je neporovnavat sa s ostatnymi, zi si podla seba. Ale ak ta to skrie, tak potom treba so sebou nieco robit
no a myslíš že sú šťastnejšie ako ty??? každá sme nejaká... rob podľa seba.. keď sa budeš do niečoho siliť, aký to má význam..
Tu je to o Tom že sa ti musí chcieť a teda baviť tá aj cvičiť ..ja mám dve deti jedno do škôlky druhé má ešte len dva roky, cvičím doma, fitko, behám, varím niekedy dva druhy aby som ulahodila každému, chodím do práce, deti na krúžky, ísť s nimi von, s rodinou po výletoch. Ja potrebujem pohyb, byť stále v pohybe mne to vyhovuje, každému niečo iné.
Ahoj mám podobné pocity ako ty.
Bojím sa šoférovať,ale šoférujem,lebo musím.Vozím deti do škôlky ,ak by som nemusela ani by som do auta nesadla.Varím,lebo musím pre rodinu aj seba.
Mám pocit,že každá iná žena je schopnejšia ako ja 🥲Ak som nad sebou dlhsie uvažovala tak som prišla na to,že to môžem mať z dectva😵💫Často som počúvala,že som sa nemala ani narodiť ,ako hrozne vyzerám,aká som škaredá.Ja si myslím,že toto mi znížilo sebavedomie 🥲
Starám sa o seba,cvičím ,stále sa pekne oblečiem ak len do škôlky idem,namaľujem.Ale vo vnútri som úplne nesebavedomá a mám pocit ,že nedokážem nič v živote 🥹Určite psychológ by má dal do poriadku😏čoraz častejšie nad ním uvažujem😏
Tak ja si myslim, ze som az moc schopna - podla tvojho opisu. Ale prezradim ti tajomnstvo - nie som taka stale. Proste mam dni, kedy naozaj nic nerobim. Aj v kine som bola bez makeupu. Obcas vytiahnem aj teplaky. A sem tam prespim cely den, bez toho, aby som prstom pohla.
Ako rozvedena matka troch deti (uz len dve nezaopatrene) musim stihat vsetko, ci chcem, ci nie. Ale mna to bavi. Ja som si to tak zariadila. Rada sa staram o seba, o to co si dam na tvar, o to co si obleciem. Necvicim - ale ja to nepotrevujem, vdaka genetika!!! Avsak jazdim na koni, takze tak uplne bez cvicenia to nie je. Cvicenie nemusi znamenat hned beh niekolko km denne alebo navsteva posilky. Rada zajdem s kamoskou na kavu - posediet, potliachat o hlupostiach. Tiez si precitam knihu, poskrolujem na mobile.
Nevies vobec o nich nic - mozno to co vidis, je jeden den z mesiaca. A zvysok su ako ty.
Dolezite je, aby si robila ty to co ta bavi. Ale zaroven si myslim, ze kazda zena by sa mala obcas venovat sama sebe - aby bola sama so sebou spokojna. Potom ta nebude trapit, ake su ine zeny.
Nie si jediná, tiež sa pozeram na všetky tie dievčatá ako sa im to môže chcieť všetko robit, ako môžu byt také cieľavedomé, tiež si poviem že chcela by som byť ako ony, ale tým, ze sa donutim do niečoho len preto aby som bola ako ony nič nedosiahnem a šťastnejšia určite nebudem, bolo by to len nasilu a naoko. Netreba sa porovnávať sú aj takí kudia ako si ty len tých nevidíš lebo sa nepretrcaju na sociálnych sieťach
Vacsinou, ked si clovek zacvici, sa citi lepsie potom. A teda ja by som chcela co najdlhsie zdrava zit, ty nie? Pohyb je dolezity. ten zvysok neviem. Podla mna sa netreba ani malovat; nejazdit na aute je dobre pre zivotne prostredie, takze to mi na sebavedomi neubera...
Ja neviem,ale ako môže mať niekto prácu,ktorá ho nebaví? Toľko pracovných možností je že až a niekto pracuje iba z donútenia? Mať dobrú prácu je zaklad
Vsetko ide na ukor niecoho.
A tiez nie vsetko ako sa na prvy pohlad zda je aj realita.
Ja sa bojím tiež šoférovať, ale idem do všetkého čoho sa bojím a tak prekonávam svoj strach, čiže aj šoférovať som začala 🙂 to iste s inymi vecmi, ktoré sa mi nechcelo robiť.. proste sa prekonam, idem a nakoniec som rada, že som šla a ze som spravila nieco pre seba 🙂
@akyia presne o to ide, ak si spokojná taká aká si a je ti dobre pri telke cez víkend tak je to v poriadku, niekto proste potrebuje niekam vypadnúť z domu a to je v poriadku tiež 😀 všetci sme nejakí. Ja som napríklad roky bola taká domasedka, nešportovala som, najradšej som bola len pri telke no ale čím som staršia, tak tým viac chcem vykonávať nejakú fyzickú aktivitu.. ci už bicykel, turistika atď atď a teraz byť v piatok pri telke na gauči je pre mňa smrť, na gauči jedine spim 😀😀
keď ti vadí, čo všetko nevieš/nechceš/bojíš sa, tak s tým niečo urob. Zatni zuby, premôž sa a pracuj na sebe. Ak ti to príde príliš náročné a zaťažuje ťa to, neostáva ti iné, len sa zmieriť s tým, že si (ako sama píšeš) lenivá, neschopná, neupravená atď., atď...
Každá je schopná niecoho iného. Rob to, čo vieš robiť. Ja neviem šiť, neviem variť typické jedla ako bryndzové halušky alebo sviečková, neznášam bicyklovanie, moje dieťa občas strážia moji rodičia, občas sa nenamalujem a idem von v teplákoch a s drdolom na hlave :O, občas sú dni kedy len ležím a objednám si kebab... A je to v poriadku. Robím a viem ďalších 100 veci ktoré ma bavia a som kvôli nim stasna. Zmeň nastavenie hlavy. Nájdi veci ktoré vieš a bavia ta. A bude ti lepšie 🙂
@doriiis no tak veľa ľudí robí prácu, ktorá ich nebaví, lebo nežijeme v ideálnom svete a nebývajú všetci v Bratislave. Sú aj regióny, kde si rada, že máš vôbec nejakú prácu. Alebo iné dôvody, napríklad mám kamarátku, ktorá pracuje vo fabrike, lebo jej vyhovuje pracovná doba, deti aktívni futbalisti, každý deň tréningy, zápasy, prispôsobila sa im. Muž jej robí v zahraničí.
Tak ty si leniva a nedbas o seba, lebo ti to tak vyhovuje. Ostatne schopne zeny ziju tak, ako to vyhovuje im.
Znes co si zasejes. Lenivi znu trpkost a usilovni znu uspech. To je nemenne.
ja som napriklad velmi schopna zena.. som schopna spat aj do dvanastej.. som schopna cely den nic nerobit, len si uzivat, ze som.. som schopna nechat sa vozit soferom, lebo ma nebavi soferovat.. som schopna si objednat donasku, lebo sa mi nechce varit.. som schopna chodit medzi ludi nenastajlovana, lebo sa tak citim najlepsie.. som schopna nebyt dokonala, nemat popularne konicky, nesportovat, nezarabat peniaze.. boze, tolkych veci som ja schopna! som proste uzasne stvorenie 💃
Rob co ti robi radost. Mne robi radost, ked niekomu chuti moje jedlo a ked si ja pochutnam na cerstvom chlebe, robi mi radost byt sama v aute a nahlas si spievat s radiom, robi mi radost, ked vonku prsi a nemusim nic, len zaliezt pod deku a citat si(alebo zaspat pri tom), robi mi radost odchadzat z treningu, na ktory sa mi nechcelo, lebo som nieco pre seba urobila a zacinam sa citit lepsie, ked cvicim, robi mi radost 10x po sebe vstupit do miestnosti, ktoru som prave upratala. Skus zmenit pohlad ako sa na veci pozeras
Mňa by si tiež určite nazvala neschopnou ale na rozdiel od teba sa tak necítim. Keď sa chcem namaľovať tak sa namaľujem, no a čo že je to raz do roka. Keď chcem cvičiť donútim sa cvičiť. Varím aby sme neumreli od hladu, občas zdravšie, občas vyprážaný syr. Vodičak nemám a ani mi nechýba, keby som ho potrebovala tak si ho spravím. Mohla by som pokračovať. Dôležité je že som spokojná ja, ostatní robia čo zase vyhovuje im.
A prečo by mali byť s extra partnerom?veď to robia, lebo ich to baví, chcú, napĺňa ich to....nie kvôli mužovi nerozumiem tej poznámke, že majú priemerného chlapa.Kazdy má nejaký temperament, tak ty si pohodlnejšia, alebo máš záľubu v niečom inom...a baví ťa niečo? z čoho máš radosť?Ale áno, mám pocit, že ženy sú v dnešnej dobe šikovnejšie ako muži a idú na plné obrátky, pokým nevyhoria, alebo inak sa to na nich nepodpíše.Ziadny extrém nie je dobry
Poviem ti k tomu len jedno. Nie vždy je všetko tak ako vyzerá, ako to vidíš von a na sociálnych sieťach. Skus navštíviť psychológa, lebo máš strašne nízke sebavedomie.
Nikto nie je dokonalý ani nemá dokonalý život aj keď sa ti to tak zdá.
A vieš prečo sa tak cítiš? Pretože tvoje najčastejšie slovo,ktoré používaš je NECHCEM.Tak nechci.Ine chceme a máme.Take je to jednoduché🤷🏻♀️