Nemám silu na nič

27. okt 2023

Už dlhšiu dobu to trvá vyčerpáva ma každodenná kolotoč.
Ráno do školky školy do práce, poobede to isté vyzdvihnúť deti. Doma navariť niečo poupratovať , hrať sa s deťmi atd.
Len nechce sa mi nemám siluna nič.
Sadnem si a neviem sa postaviť, nohy ma bolia aj celé telo.
Musím sa ozaj premôcť aby som niečo spravila.
Už týždeň chystám umyť si okná a dať si dekorácie na Halloween.
Pri deťoch sa to nedá všetko by chceli vyberať pomôcť mi. Voda by bola všade aj dekorácie rozbité. Tak čakám na vhodny čas niečo spraviť.
Večer sa nedá je už tma a večer už ledva mám silu ľahnúť si do postele padám od únavy.
Ja neviem ako si nabrať silu na každodenné povinnosti?

h2
27. okt 2023

Nespomínaš muža. Je nejaký?

viestta
27. okt 2023

A kde je otec deti?

cookie29
27. okt 2023

Vyhorenie... mozno byt menej perfekcionistka ja neviem. Ake stare mas deti? Ved to nie je len o tom, dat peknu vyzdobu, mozno by sa viac ratalo, keby sa mohli zucastnit aj deti. Urcite by to nebolo "dizajn" ale malo by to cenu. A mozno ani dekoracie byt nemusia....

minenkak
27. okt 2023

Načo umývať okná a dávať dekorácie keď nevladezas žiť

autor
27. okt 2023

@h2 Nežijeme spolu o deti nemá záujem.
@cookie29 Není som perfekcionista, už som aj dosť polavila z nárokov. Nevysavam a neumyvam zem každý deň len dva krát do týždňa. Keď zbadám pavučinu nejdem hneď ho dať preč, nevarím každý deň ale každý druhý.
@minenkak Lenže ja nevládzem nič fakt nič sa mi nechce. Dala som prať pipla práčka nechce sa mi to ísť vyvesat. Vidím plný drez riadu nechce sa mi to umyť.
Ozaj sa musím premôcť aby som niečo spravila.

catherinah
27. okt 2023

Daj si spraviť zakladne vysetrenie - železo, stitna žľaza, nasad magnezium. Oddychujes niekedy, ci vobec nemas čas na seba?

minenkak
27. okt 2023

Tak deti otcovi na vikend ,starym rodičom ku kamarátom a ty spí,život není o dokonalosti ale o radosti

dorothee
27. okt 2023

Neviem ti poradit,ale chapem,ake na prd to je 😕 Je nieco co ta v zivote tesi a robi ti radost?Dopraj si to,aj ked by to znamenalo sa v inom smere uskromnit.A daj si urobit krvny obraz.Drz sa 😘

ivangeline
27. okt 2023

Nerob hlup3 dekoracie a oddychni? Vysktni vsetky nepodstatnosti na par mesiacov? :D

autor
27. okt 2023

@catherinah Mám málo času na seba.
@minenkak Otec nemá záujem ich zobrať k sebe na víkend nestretáva sa s nimi. Raz za čas čo sa ozve. Babky ešte pracujú nemajú čas na vnucikov.
@dorothee Čo mi robí radosť neviem. Každý deň je rovnaký ráno vstanem a čakám kedy bude večer a pôjdeme spať.

minenkak
27. okt 2023

Tak ku kamarátom dať spat a s deťmi sa nemusíš hrať každý deň, nevar každý deň,ak majú obed v škole ,skolke

anna777115
27. okt 2023

Toto, je psychického rázu. Vyzerá to na syndróm vyhorenia. Vtedy môžeš byť fyzicky oddýchnutá a aj napriek tomu, nedokážeš vstať z postele.

viestta
27. okt 2023

Tak ked nemas pomoc musis vyhodit zo zoznamu prac tie, ktore nie su bezpodmienecne nutne. Dekoracie vias spravit aj s detmi, vecer nachystaj, rano porobite. Ake budu, take budu. Okna umyvat nemusis vsetky naraz (ak teda vobec je nutne okna umyvat). Staci ak umyjes jedno za tyzden, na to staci polhodinka. A cez vikend zavolaj dedka, babku nech zabavia vnucata pokial ty budes robit to najnevyhnutnejsie. Alebo si za ten cas uplne na drzovku pospis. Aj to ti pomoze.

fauko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
minenkak
27. okt 2023

Ak môžu deti ostať samé doma choď sa každý večer poprechádzať,ide zima ,napadne sneh bude to balzam na dušu,aj dážď ukludnuje,zober dáždnik a choď von , večer je taký kľud,nikde nik

h2
27. okt 2023

Na dekorácie sa vykašli úplne, na okná čiastočne (čiže ich teraz neumývaj). Zapoj deti do činnosti. Viem, že potom to bude trvať dlhšie, než keby si to robila sama, ale stráviš s nimi čas a bude to urobené. Neviem, aké veľké sú deti, ale robievajte toho spolu čo najviac (domáce práce teraz myslím). Čo nestihneš, alebo neurobíš kvôli únave, to proste počká. Ľudia sú dôležitejší, než poriadok.

ivik4
27. okt 2023

Uplne chapem ,ja som dnes akoby ma presiel valec, 17:15 ,teraz som si na chvilu sadla a idem robit dalsie co treba. Ale teda ked to spravim, sadnem si a mam pohodu. Dieta sa mi zahra . Nesedim na koberci este silene a nehram sa. Hram sa vynimocne s nim ked je ozaj ze cas ,vsetko spravene a mne nejde urvat kríže co mam uz za celi den dost.
Takze viem si ten volny cas ozaj spravit svoju pohodu. Vzdy ma to nakopne aspon pol hodku sa vyvalit na sedacku a nic nerobit 🙂
Po robote som este aj do posilky skocila
A teda,dekoracie by som okaslala 😀 , nech je zakladny poriadok a staci

olimuc
27. okt 2023

Nieco vypusti … mas 24/7 kasli na ok a a pod, lebo sa znicis. Je krasne pozerat sa na upratane vyzdobene domy … ale musis si uvedomit, ze si sama a nevies nahradit 2 dospeleho. Ani financovanim, ani casom. Neviem kolko rokov maju deti ale ak nevedia este byt same … funguj len v zakladnom mode … mat jest, spat a mat poriadok aby si vedela kde co mas … nevies sa. Pokrajat ani naklonovat … jedine vydrzat

autor
27. okt 2023

@minenkak Majú obedy len veľa z toho nezjedia. Kamarátov už ani nemá dá sa povedať. Všetky moje kamarátky už majú deti rodinu a voľne chvíle trávia s nimi.
@viestta Tie okná boli len priklad ale treba umyť čo jazdia autá aj keď prší raz dva mám špinavé okná.
@fauko Deti sú do 16tej v škôlke a družine. Lenže ja pracujem od 8mej do 16 skrz škôlku a školy aby som všetko stíhala sama.
@minenkak Ešte nemôžu ostať samé doma sú ešte malé, majú 4 a 7 rokov.
@olimuc Presne toto mi povedal ex že sama to nedám a vyzerá to tak že mal pravdu 😭

viestta
27. okt 2023

Nie, tvoj ex nemal pravdu. Ty to das, len treba zmenit system, naozaj treba prehodnotit co treba. Vidno cez okna? Vidno. Tak ich neumyvaj. Vidno cez nich bude aj o mesiac, aj o tri. Je mnozstvo cinnosti, ktore su nevyhnuten, su connosti, ktore sa daju odlozit alebo vylucit. Aj to dekorovanie. Teraz stravis cas s dekorovanim, potom ta to bude zdrziavat pri upratovani, potom stravis cas tym, ze to budes odkladat. Vyloz jednu tekvicu a mas jesennu dekoraciu za 2 minuty hotovu. Nemusis vyrabat pri kazdej prilezitosti "oltariky", ktore ta oberaju o cas a energiu. Ten cas co by si minula na rozkladanie pracholapacov venuj detom. Bude vam vsetkym trom lepsie.

elmivelmi
27. okt 2023

a odkedy to trva?V praci vladzes ci aj v praci si nevladna?Mozno to je len stereotyp a to prekde ked sa zlepsi pocasie,nemozes robit na skrateny uvazok?Lebo mas to dost take narvane,sa necudujem ze nestihas ked ste doma aj s detmi okolo 17 a za 3h sa ide soat,to ani nemqs co postihat.

minenkak
27. okt 2023

Ku kamarátom detí ich dať spat

tenerifka
27. okt 2023

v praci koncis o 16,00, mas volne vikendy.....tvoj problem je organizacia a aj motivacia. Pre mña bolo najkrajsie a najpohodovejsie obdobie mojho zivota medzi 1.rozvodom a dalsim manzelstvom, mala som sice len 1 dieta-6-rocnu dceru, ale svoj byt, svoju pracu, a bozsky klud, ziadneho chlapa, ktory mi narobi bordel, nakopi pradlo, vyzerie chladnicku a este bude chciet sex.....ale teda vedela som sa zorganizovat, a aj rodicia mi obcas s dcerou pomohli, ze ju vzali zo skolky a tak

autor
27. okt 2023

@elmivelmi Už cca pol roka

h2
27. okt 2023

Tvoj ex o deti záujem nemá, čiže chápem tak, že si ich nikdy neberie? Tak načo ti hovorí, že sama to nedáš?! Jasné, že dáš. Trochu poľav z nárokov, nemusí byť všetko tip top. Deti budú už len väčšie, budú ti pomáhať. Nevar zložité jedlá a počas varenia si hneď priebežne umy riad a poodkladaj veci. Nenechaj to zájsť do štádia plného drezu a kuchyne "po výbuchu", to je veľmi demotivujúce a jasné, že sa ti nechce. Zapoj deti do všetkého, do čoho sa dá. Vešať prádlo môžete spolu, nevadí, že nebude zavesené podľa tvojich predstáv. Zabiješ tým dve muchy jednou ranou: budeš sa venovať deťom a zároveň bude urobené. A keď si unavená, kašli na všetko (okrem životne dôležitých vecí) a oddychuj. Keď budeš naozaj na pokraji síl, buď úprimná k deťom. Netvrdím, že ich máš zaťahovať do svojich dospeláckych problémov, ale nie je nič zlé na tom, povedať im, že nevládzeš a potrebuješ, aby ti pomohli, alebo sa aspoň sami chvíľku zahrali a dali ti trošku pokoj.

vakatko
27. okt 2023

Cez víkend zober deti do prírody na túru, vybehajte sa, vybláznite sa, vypotíte toxíny, nadýchate sa čerstvého vzduchu. V prírode naberiete veľa energie a budete sa cítiť lepšie.
Večer si daj horúci voňavý kúpeľ s Epsomskou soľou a Zlaté Kurkumové mlieko ťa zrelaxuje. Recept je na google.
Možno potrebuješ očistu a detox tela, mňa to vždy nakopne ked cítim útlm a únavu.
Prajem pekný večer 🙂

elmivelmi
28. okt 2023

a v robite ako tiez si vyceroana alebo tak to zvladas ok?

olimuc
28. okt 2023

Nie nemal pravdu, samozrejme das to, nemas sa vratit k debilovi… len musis prehodnotit, co je dolezite, co vynechat a hlavne sa neporovnat s nikym a vobec nie s rodinami, kde su 2 dospeli.tvojim detom je jedno ake mate okna a jedna tekvica staci

skoricovycupcake
5. nov 2023

Ak je unavena dusa a mysel ..mozno trosku pomoze zmena perspektivy....dat si malu pauzu od vsetkeho - totalne vypnut. A ak je unavene telo pocit ze nemas energiu na nic...mozno iba telu chybaju mineralne latky, zvycajne horcik👍

lanyiova
15. nov 2023

Ahoj mám takú malú otázku či nechceš náhodou opatrovateľku ťa by ti pomohla aj s deťmi alebo aj s niečím inom napríklad ....aspoň. Ti to pomôže a môžeš si vybaviť zatiaľ aj lekára aby ti bolo lepšie aj ja mávam také dni no ja si napustim vodu do vane a som tam Kim nebudem mať moc zimnú vodu 🙂len že nemám detí mám len priateľa...len ma to napadlo či nechceš náhodou opatrovateľku