Nemám sa rada

20. jún 2023

Prepáčte za môj výlev, ale neviem si rady. Som slobodná veľmi dlho, mám dieťa. Nikdy som nepatrila medzi štíhle, bola som taká "krv a mlieko", no poslednú dobu som pribrala. Nikdy som nemala nejak veľké sebavedomie, ale teraz keď sa pozerám do zrkadla tak mi je zle. Nečudujem sa, že som sama... Chcem začať zmeniť stravu, viem, že mi to zmení myslenie ktoré mám. A rovnako si uvedomujem, že keď sa nebudem mať rada ja, nebude ma mať rád nikto. Neviem čo sa somnou stalo, že som sa dopracovala až tu, pretože som sa mala rada aj napriek nejakým striám pripadne par kíl navyše. Prešla si niektorá týmto? Čo zmeniť, ako niečo zmeniť lebo sa cítim úplne neschopná 🙏🏽

zmrzlinka2021
20. jún 2023

Tymto si za zivot prechadza asi 95 % zien vratane mna 😉

Vacsinou je to dosledok traum z detstva, chorym porovnavanim sa s inymi zenami v sucasnosti, sledovanim socialnych sieti a idealnych zivotov...

Ja sa neschopna v niecom citim asi tak kazdy druhy den 😀 ale viem, ze je to len "emocia", nie skutocnost. Dokonaly clovek neexistuje, kazda z nas ma svoje boje, trapenia, veci, ktore nie su OK - a tak nie su, a co sa stane? No nic.

Máš velku rit? Aj ja 😀 Uz davno som sa zmierila s tým, ze nikdy nebuem vyzerat ako modelka a nie som ochotna hladovat.

Som vsak vdacna za to co mam. Napr. uz len zrak - je krasne ist do práce a sledovat ludí, pozerat sa na kvietky, tie farby... to nie je samozrejmost.

autor
20. jún 2023

@zmrzlinka2021 presne všetko vnímam aj ja tak. Som vďačná, že som zdravá v rámci možností, že mám dieťa zdravé... A že som sa dokázala zo všetkého dostať sama.

No necítím sa jednoducho dobre 😔

zmrzlinka2021
20. jún 2023

Chapem ta a spytam sa ta rovno: preco nezmenis stravovanie ihned?

kamatopo
20. jún 2023

Presne ako píše @zmrzlinka2021 ,prečo nezmenis stravovanie hneď. To odkladanie ,,šak potom,, k ničomu nevedie. Ja napr. keď vidím že si neviem dať rady s váhou( aj teraz tým prechádzam ako každé leto😂) idem k mojej dietologičke. Tam či chcem,alebo nechcem musím dodržiavať režim. Skús to aj ty. Ako ide váha dole a ja sa cítim lepšie tak aj sebavedomie mám lepšie😉.

luccija
20. jún 2023

Tak začni malými krokmi zmeň stravu, začni veľa chodiť von, zapni si na YouTube nejaké ľahšie cvičenie.Tym si dokážeš, že sa máš rada, že ideš niečo robiť s váhou kvôli zdraviu aj výzoru a budeš spokojnesia, ale zase nemaj veľké očakávania radšej pomaly, ale isto.
Ja som tiež behom roka aj pol pribrala a pomaly idem dole aj, keď sa mi nechce🙂

barborachors
20. jún 2023

Zle si napisala, ze zmením stravu a zmení sa mi myslenie. Najprv zmeň myslenie, potom stravu a potom sa ti zmeni zivot. Zmena stravy sa rodi v hlave, najprv musi prist zmena nastavenia v myslení, hodnotách, sebaidentifikácie a sebaprijati. Mozes si povedat, mam sa rada aka som a nejdem chudnúť lebo som tlsta, ale preto ze sa mam rada a chcem sa mat este radsej. Najhorsie je chudnutie a myslenie si ze to mi zmeni zivot, ked budem mat o iks cm menej v pase. Ano, v istom zmysle sa zmeni, ale najprv sa musis prijať tu a teraz, zracionalizovať si ciele a postupne ist na to tak, aby si pocas procesu bola spokojna a šťastná, inak spadnes do jojo alebo ppp. Musis zacat od hlavy a potom ide telo. Drzim palce.

dadis
20. jún 2023

@autorka aj ja mam vacsi zadok aj stehna, tiez som sa kedysi trapila. ale nie je to nic, co by znekvalitnovalo moj zivot. zijem zivot ako stihle zeny, pacim sa muzom, pacim sa uz aj sebe, nehanbim sa vyzliect a pod. jedlo ber ako odmenu pre svoje telo, nemaj vycitky a nehladuj, sport ber ako zabavu (ci to je prechadzka, tanec, joga, bicykel, cinky, beh, turisyika, plavanie, cokolvek si vyberies). vzdy si predstavuj, ake je tvoje telo zdrave, co vsetko mu doprajes (ja naoriklad zjem maliny a potom si googlim, co vsetko v sebe maju 🙈), ako sa dobre citi, ked ma svalovicu, alebo ked citis byt svoje strdiecko, mysli ako pre sebe dobre robis. casto sa hladkaj 🙂, obzeraj v zrkadle, lakuj si nechty, davaj si masky, peeling, kupele, saunu, masaze. Uplne cielene sa rozmaznavaj, bez srandy, uvedomelo. Mne to velmi pomohlo a to som odchadzala z manzelstva, kde ma byvaly urazal, vysmieval sa mi, ponizoval ma. Teraz nerozumiem tomu, ako som tomu mohla verit :(. Nepotrebujem mat 50kg a na bruchu tehlicky a dokonale prsia, aby som sa citila krasna.

zuzulkika
20. jún 2023

@barborachors dole klobuk ,ako si to napísala.Mas sakra pravdu.Osobny príklad..cez zimu som iné neriesila..aká som pribrata a pod .teraz cez leto ,keď sa viac hýbem mi ručička na váhe ukazuje len o 2 kg menej...ale sa cítim dobre.Bude to asi tou hlavou alebo,že si dám krásne letné šaty troška sa primalujem...stále mám to brucho,ale paradoxne teraz v lete mi to nevadí 🙈...sama nechápem...mužovi keď mi povie,že mám brucho,mu len poviem,že ja sa cítim dobre a tvarim sa ako bohyňa🙈🤣

vojtovicka
20. jún 2023

Zacni cvicit. Pohyb robi dobre. Bude ti lepsie aj psychicky. Stravu by som nejako neriesila pokial sa nestravujes nejako extremne zle. Ak budes drzat dietu, jedine co dosiahnes je ze sa budes nakoniec nie ze nemat rada ale neznasat. Najdi si aktivitu ktora ta oslovi…fitko, beh, joga, zumba….moznosti je vela. Drzim palce.